Hae
Queen of Eve

Vanhan Ajan Joulu

Joulun pyhät ovat jo ohi vaikka vanhojen perinteiden mukaanhan joulu jatkuu sinne loppiaiseen asti. Meillä mökkijoulusta nautittiin perinteiden mukaan muutaman päivän ajan, ja sitten pakattiin kimpsut ja kampsut ja palattiin takaisin kaupunkiin. Vaikka jouluna ei lunta ollutkaan niin sitäkin enemmän oli tunnelmaa. Kyllä tuohon tupaan saa joulun tulemaan ja pirttiin äiti olikin luonut kaunista joulumaisemaa.

Joulupöydän juhlakattaus oli valmiina odottamassa kun maalle saavuttiin, tosin äitini kauhisteli kun räpsin kuvia niin nopeasti, veitset kun oli kuulemma vain heitetty pöydälle eivätkä ne ole kuvissa oikein päin. Vakuuttelin ettei kukaan sitä edes huomaa, tai jos huomaa niin ei se mitään. Kokonaisuus ratkaisee, pienet virheet on vain persoonaa, niin kattauksissa kuin meissä ihmisissäkin :)

Mun lempijouluruoka on ehdottomasti tuuvinki eli imelletty perunalaatikko ja sitä voisinkin syödä loputtomiin! Samoin säilykeherneet, kalkkuna sukulaisnaisen omatekoisella makealla sinapilla, kalasta sen monessa muodossa puhumattakaan. Nyt perinteisten kalojen lisäksi oli isäpuoli väsännyt vielä katkaraputahnalla täytettyjä graavilohirullia. Nam!

Muutoin jouluinen tunnelma ruoan ja yhdessäolon lisäksi painottui pitkälle tupaan asetelmaksi kerätyistä porontaljoista, porosta ja joulupukista. Kuusesta ja sen koristeista. Takan päällä kokoontuvasta Pentikin porotokasta sekä kymmenistä kynttilöistä. Mökillä mieli lepäsi ja joulurauha, se todellakin saavutettiin.

Tämän kuvakollaasin siivittämänä täytynee joululle alkaa jo heiluttelemaan hyvästejä ja toivottamaan uutta vuotta tervetulleeksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *