Hae
Queen of Eve

Tikusta asiaa

Niin tänne Etelä-Suomeen ja pääkaupunkiseudullekin saapui vihdoin se joulukuussa kaipailemani TALVI! Ihanaa kun on maa edes hieman valkoisena vaikkei tuota lunta nyt mitenkään erityisen paljon olekaan, ja tosi kiva kun jo parina päivänä on aurinkokin pilkistänyt! Antaa dieettaamiseen ja treenaamiseenkin hirveesti lisää virtaa kun ei tarvi kyhjöttää pimeydessä ja synkässä harmaudessa aamusta iltaan! Paukkupakkaset ovat saaneet mutkin pukeutumaan astetta lämpimämmin, eli mä oon valmistautunut talveen. BRING IT ON!

Olen pyrkinyt tekemään dieettiruokailusta mahdollisimman monipuolista, sillä retkahtaminen herkutteluun tai vähintäänkin johonkin ruokavaliolla listaamattomaan valintaan on huomattavasti suurempi silloin kun syö päivästä toiseen samoja ruokia. Vähemmästäkin kyllästyy ja mä en ole mikään robotti, mä haluan myös nauttia ruoasta ja se on muutaKIN kuin polttoainetta lihaskasvulle. Olen itse aika huono keksimään erilaisia ruokia (tai sitten vaan liian laiska mietiskelemään), mutta onneksi netissä ja etenkin Fitfarmilaisten kesken jaetaan uusia reseptejä aika vilkkaaseen tahtiin. Niistä voi sitten ideoida jotain uutta ja mielekästä. Nytkin mulla on muutama uusi ruoka menossa kokeiluun mitä en muuten olisi keksinyt tehdäkään.

Päivittäisissä syömisissäni on vilahtanut maailman helpoin, nopein ja yksinkertaisin ruoka: Tonnikalaa vedessä, ei ihan suoraan purkissa mutta purkilta lautaselle ja kasa tuoreita kasviksia. Siinä ei kauaa mene kun annos on valmis. Makuelämys ei kyllä ole kovin erikoinen, sillä tonnikala vedessä ei pärjää mitenkään tonnikalalle öljyssä ;)


Helppona ja nopeana duunieväänä olen pitänyt myös kanasalaattia. Paljon vihreää ja rouskuvaa, ja kanat päälle. Ei paljon helpompaa voisi olla! Kanasalaatti on myöskin pitkäaikainen ja pysyvä suosikkini, harmi että ne parmesanjuustoraasteet, rapeat maustetut krutongit ja tuhansien saarien kastikkeetkin pitäisi muistaa jättää joka kerta annoksesta pois. Noh, tämäkin käy ja ihan hyvin käykin. Hetkellinen ikävä tuli silti Picnicin Kana-Caesar salaattia kohtaan. Oijoi. Nam! Nyt unelmointi SEIS! *komentaa itseään*

Kasvissosekeittoa runsaalla raejuustollakin on mun aterialle eksynyt, ja voi vitsi, tuota voisin syödä vaikka kuinka paljon! Parasta tässä onkin se että kerrankin mulla kävi hyvä säkä ja arvatkaapas mitä! MÄ SAIN EILEN KUULLA ETTÄ VOITIN PHILIPSIN SOUPMAKERIN!!!

Fitfashionin muutamalla bloggaajalla, mm. kaverillani Lindalla oli loppuvuodesta yhteistyö Philipsin kanssa ja heidän tehtävänään oli testailla laitetta ja tehdä joku oma mielinen resepti. Linda duunasi sitten tomaattikeittoa ja mä meinasin kuolla jo kuolatessani pelkkiä kuvia. Lindan tomaattikeitto (klik!) bloggaus löytyy tuosta, ja myös Anna, Sara ja Venla väsäsivät omat suosikkireseptinsä!

Ette usko kuinka happyhappyjoyjoy olen että kerrankin onni potkaisi mua ja vielä näin kivassa arvonnassa! Keittoja en normaalisti syö kun en niitä jaksa tehdä ja tuo laite ei ehkä sen puolesta olisi ensimmäisenä tullut ostoslistalle. Tarvii nimittäin olla aikamoinen soppahirmu että sijoittaa sen 119 euroa tuohon laitteeseen, vaikkakin se keittojen valmistamisen lisäksi toimii myös tehosekoittimena ja siellä onnistuu pirtelöiden ym. tekeminen. Mulle tuo laite tuo varmasti paljon iloa ja odotan innolla koska sen saan. Talveen ja kevääseen sekä tähän meneillään olevaan dieettiin tuo sopii kuin nenä päähän!

Puuroa kun en syö niin kaurahiutaleet ovat arkena menneet sellaisenaan rahkan, marjojen ja mehukeiton sekaan blenderiin ja olen vetäissyt aamupalan smoothiena, kerralla kurkusta alas. Viikonloppuisin sitä jaksaa ja haluaakin jotain muutakin väsäillä, joten kaurapuuron sijaan on ruisleipä uponnut muutaman palan verran oikein mielekkäänä vaihtoehtona. Ensi viikonloppuna ajattelin vielä paistella munakastakin ja tehdä oikein kunnon aamiaisen, sillä lähtee hyvin päivä käyntiin!


Rasvoissa olen suosinut vaihtoehtoisesti myös pähkinöitä, ja cashew-pähkinät on muutenkin tosi herkullisia ja hyviä. Tykkään kovasti! Eipä niitä paljoa voi syödä mutta se pieni kourallinenkin on kiva napostella menemään, tulee vähän kielletty tunne kun tuollaisilla herkuttelee mutta terveellisiähän ne ovat sallituissa rajoissa pysyen :)

Rahkan olen nyt kerran vaihtanut FAST Protein Puddingiin, ja täytyy sanoa että mulle tuo on ihan jumalaton satsi. 2dl rasvatonta maitoa ja jauheet kun heittää sekaisin niin itselleni tuollainen suklainen vanukas on aikamoinen satsi syödä kerralla. On meinaan aika tujua tavaraa enkä ole naisena onnistunut kehittämään itselleni mitään sen suurempaa suklaa-addiktiota. Täytyy ensi kerralla tehdä vain puolet tuosta määrästä, se on mulle ihan riittävä. Korvaa sitten muuten loput että proteiinia tulee tarpeeksi.

Mulle vatsan täyttämiseen, nälän turruttamiseen, palelemisen hillitsemiseen ja herkkuhimon hallitsemiseen toimii hyvin erilaiset makuteet joista aiemmin mainitsinkin. Teetä en normaalisti juo oikeastaan ollenkaan, mutta aina dieetillä sitä tuntuu menevän enemmän tai vähemmän, ja joskus tosiaan enemmän. Nyt olen muutaman kupposen päivässä juonut tätä Liptonin vaniljaista kermakaramelliteetä, ja kyllähän se on kun joisi nestemäistä toffeeta. Ihanaa!

Muistattehan että Ruohonjuuren ARVONTA on käynnissä ja vielä on pari päivää aikaa osallistua. Viimeistään perjantaina Ruohonjuuren Purition-tuotteet ja arvonta lukijoille!-ketjuun kommentoineiden kesken arvotaan 50 euron arvosta Ruohonjuuren tuotteita ja voittaja julkistetaan sunnuntaina! Vielä ehtii mukaan! :)

4 kommenttia

 1. Freya kirjoitti:

  Whiiii, toffeen makuista teetä?!? Tuota on ihan pakko käydä ostamassa makeannälkään :) Mulle kyllä menee helpostikin se Fastin Pudding ihan kokonaisena annoksena ;D Minttusuklaa on suosikki. Saatiin joululahjaksi Cocovin raakasuklaan valmistuspaketti ja sitä pitäis kokeilla. Jos sitten yksi sellainen konvehti riittäisi taittamaan pahimman suklaanhimon. Itse kun olen just niitä, joille se suklaa on pahin heikkous.

  Ja muuten aika kätevä tuollainen keittokone. Kelpais mullekin :)

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Joo toi tee on todella hyvää! Kaupoissa on myös sellaista kuin Aavikkokerma, se on ihanaa. Se on sellaisessa pussukassa irtoteenä, ja sitten Rainbowlla vai mikähän merkki se oli, on sellainen todella värikäs (muistaakseni vihreö/pinkki/sininen) boksi missä on Rooibos teetä eri makuja, mm. mansikkakerma jne. Ne on myös herkullisia (ja ne on kofeiinittomia joten kofeiiniherkät voi iltaisinkin lipitellä teetä).

   Minttusuklaata en ole kokeillutkaan, olen syönyt vain perinteistä suklaata tai vaniljaa. Ehkä pitäisi testata :) Myös se Mannisen valkosuklaa-mansikka kombo voisi olla hyvää…

 2. Veera Ilona kirjoitti:

  Yks vinkki tohon Fastin puddingiin! Mulla on sitä suklaata ja valkosuklaata, niin tein puolet valkosuklaata ja puolet suklaata, ja laitoin silleen ”kerrosvanukkaaks”. Eli eka annoin tekeytyä, sit kuppiin pohjalle vaikka suklaata, päälle valkosuklaata ja taas suklaata jne. Se oli herkkua :) Tosin mä oon kyllä sellanen herkkuperse että huh.

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Hupsista, unohtunut kommentoida tähän. Kiitos vinkistä, aion ehdottomasti testata jotain tuollaista kerrossystemiä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *