Hae
Queen of Eve

Mulla on ”nälkä”!

Kuten ennen dieettiä kirjoittelinkin, mä elin aikalailla peruskautta syömisten suhteen, jolloin arjet kului suht normaalien ruokien parissa ja viikonloppuisin sitten huomattavasti rennommin. Herkutella sai jos halusi, ja kyllähän mä halusin. TRUST ME! I know what I’m doing! ;) Dieetillä arki on helpointa kun on ne rutiinit, työpäivät, menemiset ja muut eikä kotona ole pahemmin luppoaikaa, tai jos on niin sitä on vasta myöhemmin illalla. Viikonloput ovatkin sitten huomattavasti haastavampia koska silloinhan kaikki chillaa ja saa ottaa vähän rennommin. On paljon lepoa, omaa aikaa pari päivää putkeen ja mitään kiireistä tekemistä ei kovinkaan usein ole. Viikonloppuisin ei aikatauluteta päiväohjelmia ja kun saa olla ihan omassa rauhassa, olisi niin kiva samalla natustella ja mutustella ties mitä. Sellainen mä normaalisti olenkin. Tuntuu että viikonloppuisin voisi syödä koko ajan kun töissä sitä nälkää tai mielihaluja ei ehdi edes huomata.

Minä ennen, ja minä myöskin nykyään jos en vahdi itseäni tiukasti!

Heeeeetkonen…!!! Olisikohan kysymys oikeasti enemmänkin mielihaluista kuin oikeasta nälästä? Miksi mulla viikonloppuisin olisi sen suurempi nälkä kuin viikollakaan? Ehkä jopa pidemminkin vähemmän kun usein on lepopäivistä kyse, tai ainakin osittaisista sellaisista. Ihmisen mieli on vain siitä kumma että sen lisäksi että syömme palkitaksemme itseämme tai lohduttaaksemme itseämme, syömme myös ihan pelkkään tylsyyteen, siis siihen kun ei ole parempaakaan tekemistä. Arkena töiden ja muiden rutiinien lomassa se syöminen hoituu konemaisemmin eikä välttämättä ole edes aikaa makustella mielessään kaiken maailman herkkuja ja pohtia että mitäköhän sitä seuraavaksi söisi. Viikonloppuisin siinä sohvalla maatessa ja rentoutuessa ne ajatukset alkavat seikkailemaan turhankin usein kaikkia rasvaisia ja sokerisia herkkuja kohti, ja siinä sitä ollaankin haastavassa paikassa. Syödäkö herkkuja vaiko eikö syödä?

Nyt siis tarvitaankin tiukkaa itsekuria. Se että olo on nälkäinen on harvemmin oikeasti nälkää, ainakaan jos juuri on syönyt jotain. Mielitekoja ne vain ovat ja niitä vastaan pitää taistella. Minä nostan haarukkani ja veitseni tanaan ja valmistaudun viikonlopun vitsauksiin. I WILL FIGHT MY FOOD DEMONS!

Tänään on muuten VIIMEINEN PÄIVÄ OSALLISTUA ARVONTAAN! Nyt siis kipin kapin kommentoimaan ohjeiden mukaan bloggaukseen Ruohonjuuren arvonta (klik!) ja ehdit vielä osallistua! Sunnuntaina julkaisen voittajan nimen blogissa, joten STAY TUNED!

6 kommenttia

 1. Outi kirjoitti:

  Niin mullakin! :D

  Tuo tuli vaan heti mieleen kun näin sun postauksen otsikon :D
  Viikonloppuisin ehkä sitä nälkää ehtii paremmin ajattelemaan, arjen kiireissäkin se nälkä siellä on, mutta touhutessa aika kuluu nopeammin ja on tosiaan ne tietyt hetket jolloin on aikaa syödä, siis jos arki on kiireistä… Samaa ilmiötä olen huomannut kyllä…

 2. Kympin kuntoon kirjoitti:

  Tiedän mistä puhut!! Täällä kanssa aseet tanassa taistellaan viikonlopun herkkudemoneita vastaan. :/ Tsemppiä!

 3. Satu K kirjoitti:

  Hei :-) Blogissani on sinulle blogihaaste, käy kurkkaamassa:
  http://projektiuusimina.blogspot.fi/2014/01/kymmenen-kysymyksen-haaste.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *