Hae
Queen of Eve

Buzzausta Watsonin parissa

Noin vuoden kestänyt yhteistyö Buzzadorin kanssa on ollut mulle todella antoisaa ja mielenkiintoista aikaa, sillä olen heidän kauttaan päässyt mukaan testaamaan monenlaisia tuotteita joista osaa ei varmasti muuten olisi tullut kokeiltuakaan. Viime vuoden lopulla sainkin ihan mielettömän kiinnostavan kutsun Watson-palvelun testaamiseen. 

Watson-palvelu onkin nyt rantautunut myös Suomeen ja itse olen nähnyt useasti Watsonin mainoksia televisiossa. Watson on kätevä tapa katsoa tv-ohjelmia, vuokrata leffoja ja tilata maksukanavia. Kaikki sisältö on katsottavissa kaikilta päätelaitteilta. Ainoa mitä tarvitaan on tunnukset palveluun ja verkkoyhteys!

Itse olen aikamoinen nettihörhö ja pidän interaktiivisesta toiminnasta. Passiiviseksi sohvaperunaksi en kovinkaan usein käperry, ja tietty nykypäivänä on elämässä monilla sellainen rytmikin ettei sitä aina olla television ääressä juuri silloin kun joku leffa, sarja tai muu mielenkiintoinen ohjelma on esitysvuorossa. Kun en televisiota katsele juuri koskaan  minkään aikataulun mukaan, tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin, ja intopiukeana odotinkin omaa pakettiani!

IMG_20140216_194427
Watson lähetti mulle veloituksetta TV-tikun joka on tällä hetkellä Watsonin sivuilla tarjouksessa 99e. Kyseinen TV-tikku mahdollistaa Watsonin katsomisen television kautta, ja meillä onkin kotona iso, 55″ Sonyn Smart-TV (miehen mielestä voisi olla isompikin, mutta mulle tuo on ihan JÄTTI!). Tuolla tikulla voi sitten tallentaa mieluisia ohjelmia, tilata kanavapaketteja ja vuokrata leffoja Makuunin valikoimista. Tv-tikku toimii kiinteässä verkossa myös langattomastii joten tuon Watsonin viihdemaailman voi tikun mukana viedä vaikka mökille tai kavereille mukaan, mutta ongelmaksi voinee muodostua se ettei kaikkialla ole tarpeeksi nopeita verkkoyhteyksiä, suositusnopeus kun on vähintään 10 Mbit/s.

IMG_20140216_195521
Tuon TV-tikun lisäksi ei tarvinut muuta kuin joitain liittimiä ja johtoja sekä kaukosäätimen ohjekirjoineen, ja nämä kaikki tulivat paketissa mukana. Palvelun käyttämiseksi tarvii vain tunnukset Watson-palveluun, joten aika helpolla pääsee, ei tarvi mitään jättikokoisia erillisiä muistilaatikoita saati digiboxeja. Se mikä on tosi hyvä juttu myös on se, että samoilla tunnuksilla voi käyttää Watsonia myös tietokoneella, tabletilla tai vaikkapa älypuhelimella, ja itse testasin kaikkea kolmea. Ollaan  katseltu nyt leffoja telkasta, samoin tallennettuja ohjelmia, ja mä olen rötvännyt läppärillä ja tabletilla Watsonin parissa, ja puhelimestakin vilkaissut meininkiä.

IMG_20140216_194738
Voin sanoa suoraan että mun mielestä tuon asennus televisioon ei ollut helpoimmasta päästä, ja vaikka mä olenkin aika fiksu nainen niin ehkä en ole teknisesti tarpeeksi lahjakas, tai rehellisesti sanottuna: tarpeeksi kiinnostunut ja kärsivällinen. Onneksi Hugge jaksoi säätää ja vääntää, koska mulla olisi mennyt hermot ihan samantien. Tuo itse tikku on todella pieni, ehkä ison muistitikun tai keskivertoisen nettitikun kokoinen, mutta sen sovitus television taakse vaati omat haasteensa ja kaikenlaista liitintä sun muuta piti laitella.

Watson alkoi myöskin ensimmäisenä tekemään kaikenlaisia päivityksiä ja muita ajoja, joten alkuun meni aika pitkä tovi. Sanoisin että noin 30min pitää olla valmis käyttämään aikaa tuon asennukseen, eli ei todellakaan ole mikään mainoksen mukainen ”tikku kiinni ja se on siinä” -tyyppinen ratkaisu, millaisena usein kaikkia asennuksia mainostetaan ;)

IMG_20140216_184114
Mä en myöskään olisi ehkä tajunnut että mitä hiton kuvasuhteita ja muita tässä tarvii säätää ja saada kohdalleen ja mikä on oikein ja mikä väärä ja millainen telkka meillä on ja pla pla pla, joten oli parasta että makasin kyljelläni sohvalla ja annoin miehen säätää. Mä vaan dokumentoin kaikki mahdolliset vastoinkäymiset ja haasteet, ja niitä tosiaan muutama oli.

IMG_20140111_143814
Hassua kyllä, ensin myöskin luultiin ettei kaukosäädin toimi. Ihan paniikissa vaihdeltiin pattereita (tuli paketissa mukana) ja ihmeteltiin että ei hitto, onko tämä jo heti rikki? Vaan ei ollut ei, mutta se tikun vastaanotin on hyvin pieni johdon päässä oleva infrapunavastaanotin vaatii sen että se on ihan kohdallaan, ei ota muuten yhteyttä.

Palvelusta sai valittua myöskin kanavapaketteja, ja otettiin testiin tuo missä ei ollut mitään kuukausimaksua. Aika vähän tulee kuitenkin sitä televisiota katsottua, joten lähinnä se mahdollisuus katsella ohjelmia 14vrk jälkikäteen on se tärkein ja paras ominaisuus.

IMG_20140111_150358
Meillä kotona on ollut pitkään käytössä Netflix joka on palvellut ihan kivasti monien leffojen ja tv-sarjojenkin kanssa, tosin sitä kautta ei mitään kauhean uutta ole tarjolla. Muutoin olen tottunut käyttämään DNA Welhon Matka-TV palvelua johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen, sillä iltarutiineinani tai töiden jälkeen rauhoittuessa on ollut tapanani katsella tabletilta televisiosta tallentamiani ohjelmia, oman mielenkiinnon mukaan. Se missä Watson on parhaimmillaan on tuo ajankohtaisuus, mahdollisuus katsella 14vrk jälkeenpäin kaikkia ohjelmia, ja se että Makuunin leffoja voi vuokrata kotona, netistä käsin eikä tarvitse lähteä itse vuokraamoon. Plussaa myös siitä että samaa palvelua voi käyttää monissa eri paikoissa ja laitteilla, yksillä tunnuksilla!

images_logot

Watsonia pääsee testamaan kuukauden ajan veloituksetta klikkaamalla tästä (klik!)

Mikäli Buzzadorina toimiminen kiinnostaa, voit käydä katsomassa lisää tietoja palvelusta ja rekisteröityä halutessasi TÄSTÄ. Suosittelijaksi voit nimetä käyttäjätunnukseni MissEvilEve.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *