Hae
Queen of Eve

Laatu korvaa määrän

Materialismionnellisuus. Ihana tunne. Sen saa toisinaan jo selatessa nettikauppojen sivuja ja katsellessa kauniita kuvia uusista vaatteista, laukuista, kengistä, meikeistä ja asusteista, mutta useimmiten se vaatii itse ostotilanteen. Kaupoilla on kiva pyöriä ja vinguttaa Visaa kassalla. Kotona voi sitten ihailla ostoksiaan ja ympäröidä itsensä kassikaupalla uutta tavaraa. Se on vähän kuin jonkun todella kaivatun herkun syömistä, sellaista joka valtaa koko kropan ensipuraisusta lähtien.

IMG_20140805_161931

Joskus shoppailu (tai yleisemmin sanottuna rahankäyttö) on ollut mulle jonkin asteinen ongelma mutta tästä tosiaan on vuosikausia aikaa. Niistä ajoista olen ottanut opikseni ja sittemmin aikuistuttuani entistä enemmän olen ottanut viimeisen ryhtiliikkeen ja ymmärtänyt ettei kannata ostella kaikkea ihanaa vähän väliä velaksi ja laskulle vaikka se kovin helppoa onkin. Pitää miettiä onko siihen oikeasti varaa.

Mulla on ollut pahana tapana haalia kaikkea paljon.  Ahnehtia tavaroita, hukkua shoppailuihini. Joskus mopo meinaa lähteä käsistä vieläkin, mutta osaan perustella tarpeeni ja hankintani entistä paremmin itselleni ja mielestäni olen fiksu shoppailija. Kyllä, kulutan paljon, mutta 95% hankinnoistani ovat nappisuorituksia.

Vai mitä sanot tästä kuudensadan euron ihanuudesta joka irtosi alle 1/3 hinnalla ;)

IMG_20140723_191950
Ennen oli vain pakko ostaa. Ostaa, ostaa ja ostaa. Mulla oli kerralla viisikymmentä hajuvettä joita en todellakaan ehtinyt käyttää, ja ainakin kolmekymmentä laukkua. Joskus mulla oli kymmenen clutchia hintalaput kaikissa. Äitini ja pikkusiskoksi tituleeraamani hyvä ystävänä Jaanika ovat joskus päässeet kaapeilleni penkomaan luvan kanssa ja nähneet todellisuuden, kassikaupalla tavaraa, vaatteita, laukkuja ja asusteita. Lukuisia lompakoita tagit kiinni. Kuinka monta lompakkoa ihminen tarvitsee?

Laukkuja pitää kuitenkin olla erilaisia, vaikka ei ehkä ihan viittäkymmentä. Tänään otin käyttööni ensimmäistä kertaa uuden DKNY:n lehmännahkaisen laukkuni jonka senkin sain lunastettua 1/4 hinnalla. Ilostuttakoon se minua koko pitkän työpäivän kun aina välillä sitä vieressäni vilaisen.

IMG_20140821_103923
Tein keväällä suursiivon kaappeihini. Raakkasin suoraan 50% vaatteistani pois. Ne mitä en ihan oikeasti käytä lähtivät myyntiin. Samoin kävi laukuilleni. Möin niistä 90%. Lompakot, turhat korut, monet heräteostokset. Niistä saamallani rahamäärällä hankin uusia. Kyllä, taas tavaraa, mutta kalliimpaa, laadukkaampaa, ja vähemmän.

Nyt mulla on ehkä 1/3 tai maksimissaan 50% entisestä tavaramäärästä, mutta ne ovatkin sitten pääasiassa aika priimaa tavaraa. Laatua on kiva käyttää, ja vähemmälläkin pärjää. Nyt sitä osaa arvostaa. Ostan edelleen kuukausittain kaikkea uutta ja ihanaa, mutta koen tekeväni sijoituksia. Suurin osa hankinnoistani on sellaisia jotka palvelevat minua kauan, tai voin kyllästyttyäni myydä ne hyvällä hinnalla eteenpäin. Jos ostan jotain uutta, osaan myös luopua jostain vanhasta.

Vaikka syksy onkin jo pitkällä ja vesisateet ovat tulleet jäädäkseen, niin en voinut olla ostamatta Calvin Kleinin aitomokkanahkaisia kenkiä kun edullisesti sain. Odottakoot ensi kevääseen, sillä eihän harmaa mene koskaan pois muodista ;)

IMG_20140821_104223
Muita shoppailua rakastavia tai aiheen läheiseksi kokevia? Panostatko laatuun ja kalliisiin juttuihin ja ostat kenties hieman vähemmän, vai laitatko rahaa menemään surutta muutenkin? Vai oletko alennuksien ja tarjousten haalija ja ostat kaikkea paljon kun kerrankin saa :D Vai etkö osta mitään ja nuukailet? ;)

4 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Missä sä oot oikeen shoppaillut? Mä tahdon sinne! :D Mullakin on shoppailu joskus lähtenyt lapasesta ja se näkyy siinä tavaramäärässä, joka mulla on… Oon onneksi osannut myös säästää, vaikka oon kova shoppailemaan. Nyt oon yrittänyt karsia rankemmalla kädellä, koska meen ens viikolla myymään kirpparille ;) On vaan yksinkertaisesti liikaa vaatteita, ei niitä ehdi käyttää! Ja hutiostoksia, niitäkin… Mä oon viime aikoina yrittänyt ostaa vain vaatteita, jotka ovat musta oikeasti ihania. Ei siis ”ihana, pakko saada” vaan sellaisia, joista tiedän tulevan mun lempivaatteita :) Niitä, jotka pelastaa tilanteen kuin tilanteen, kun ”ei ole muka mitään päälle pantavaa” :) Ja merkkilaukut… Mun heikko kohtani :D Niissäkin oon yrittänyt muistaa, ettei oo mitään järkeä ostaa liian montaa… Joskus nimittäin perustelin merkkilaukun ostoa itelleni sillä, että ne kestää monta vuotta ja oikeastaan yhdelle merkkilaukulle ei tuu ees niin paljon hintaa, jos sitä käyttää paljon ja pitkään. Mitäs sitten, kun niitä onkin enemmän? :D

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Mä shoppaan kaikkialla. Netissä erilaisissa nettikaupoissa (Net-A-Porter, Zalando, Boozt jne) mistä saa myös merkkituotteita, ja sitten esim. Huuto.net, Tori.fi ja Ebay ovat loistavia löytökohteita :) Mä kävin eilen vähän shoppailemassa ja tuli sitten hankittua vaikka mitä, mutta eniten ylpeä oon siitä että vein yhden tavaran takaisin hyllyyn kun tajusin etten mä oikeasti tarvi sitä. Olin jo kassalle menossa kunnes tajusin että hei, mitä mä oon tekemässä ja vein takaisin :D Siihen mä en ennen pystynyt ja haalin vaan kaikkea. Nytkin kesällä ulkomailla en ostanut v*tusti (ostin kyllä hirveesti kaikkea mutta vähemmän kuin ennen) vain siksi että on halpaa. Virossa tosin yhdessä kaupassa mulla oli seitsemän t-paitaa kädessä ja olin ostamassa, mutta sitten päätin että ei hitto, en oikeasti rakasta näitä kaikkia, otan vaan ne huiput ja yksi jäi käteen :)

 2. saara kirjoitti:

  mistä ostit dg laukun ja dkny tollasilla hinnoilla? Mäkin haluan sinne!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *