Hae
Queen of Eve

Hyi yök en syö!

Mä oon oman käsitykseni mukaan aika kaikkiruokainen ihminen, ja olen ollut ruoka-aikoina kotosalla (yeah buddyyy!), mutta näin aikuisenakin on joitain ruokia joita ei kovin mielellään syö, ei vaikka ne olisi kuinka terveellisiä tahansa. Yksi niistä on kaikkien muiden (tai siltä ainakin tuntuu) rakastama kaurapuuro. Hyi yök, en syö!

Mulle on moni sanonut että kyllä se dieetillä menee ja sitten kun on nälkä niin sekin alkaa maistumaan. Juu, varmasti, sitten kun näännyttää itsensä henkihieveriin. Mä nälkäisenä ennemmin jätän puuron syömättä tai jopa syön jotain mitä ei saisi kuin että syön puuroa. Miksi siis yrittää tunkea väen väkisin ruokavalioonsa ainesosia mistä ei pidä? Hankaloittaakseen elämäänsä?

Puurosta kammokokemukset ovat tainneet tulla joskus tarhassa tai ala-asteella. Muistan kauhoneeni kylmettynyttä kaurapuuroa ja kerran vatsatautisena lapsena sitä oksentaneeni. Kamalaa. Ei auta kokeilut maidon, voin, sokerin, marjojen tms kanssa. Ei pelkiltään eikä makupuuroina. Jos ei vaan ole puuroihmisiä niin sitten ei ole. Sillä sipuli!

(Välikuvat eivät ole mitenkään hyi, vaan itseasiassa nam! Käytiin viikko sitten Idan kanssa Fazerilla ”kahvilla” ja otin tuollaisen kivan leivän ja juustokakkupalan. Toimi!)
IMG_20140829_202301

IMG_20140829_202227

IMG_20140829_202340

IMG_20140829_202320
Sipulista tulikin mieleeni, että pienenä olin sanonut etten ikinä syö sipulia, sieniä, sinappia tai silliä, ja kaikki muut menee nykyään paitsi viimeinen. Kai ne sipulit ja sinapit lapsen suuhun ovat liian väkeviä makuja, mutta kouluikäisenä tykkäsin jo niistäkin. Sienet sen sijaan nuljui ikävästi suussa ja haisi pahalle, ja sienistä voi saada myrkytyksen, ja tölkkisienistä ruokamyrkytyksen (alitajunta sanoo näin) joten niitä on tullut vähemmän syötyä.

Nykypäivänä voin kyllä syödä pizzaa jossa on sieniä, tai esim. metsäsieni / kanttarellikastiketta pihvin kanssa, ja sitä kaupan sienisalaattia. Grillissä paistettu sieni aurajuustolla ja pekonilla höystettynä on hyvää, mutta en kuitenkaan koe itseäni järin sienifaniksi. Syön jos sitä jossain on, mutta en itse mene ostamaan. Silli sen sijaan saa odottaa sitä että täytän 50 vuotta, ei siis ihan vielä hetkeen mun makuhermot saa sitä pilaantuneen ja kitkerän makuista katkua muuntumaan herkuksi.

Sit mie en tykkää selleristä, palsternakasta, kasvismehuista, goji-marjoista, raakasuklaasta, crossfitistä, detoxista, viherpirtelöistä, Lauri Tähkästä, iskelmästä, sinapinkeltaisesta ja petrolinsinisestä, enkä oikein rahkasta, raejuustosta tai jugurtista. Enkä juo maitoa. Lapset juo maitoa, ja nekin pitäis opettaa että janojuoma on vesi. Niin, ja sit mie en syö ruusukaalia koska se haisee pierulle, enkä syö jäätelöäkään oikein. Enkä pipareita, pullaa enkä täytekakkua ellei joku tarjoa. Kahvia en juo vaikka tarjottais.

Mistä sie et tykkää?

15 kommenttia

 1. armi kirjoitti:

  mää rakastan kaurapuuroa. mut mä en taas tykkää riisipuurosta, hapanvellistä, sienimuhennoksesta (haha ironisinta tässä on se et kävin tänään poimimassa 8 litraa tatteja … ja kuukaus takaperin sama määrä kantarelleja. like what?!), lanttu-, porkkana- ja maksalaatikosta, rosollista ja siitä vaahdosta YÖK. kotikalja, viinit, kalja, viina, piimä, mojitolimsa, hesen suolakurkut, salmiakkijäde, silli, flora-margariini, liköörikarkit, joulupiparit, perunapiirakat, bataatti, uunimunakas, juusto, puolukka, sinappi, janssoninkiusaus, härkäkiusaus, HIIT-treenit, tommi evilä, oliivit, deathcore musiikki, akne, kahvi, katkarapu, avokado, salami, tuc-original, istuminen, läksyt, kokeet… ja sitkeästi yritän opetella syömään raejuustoa, vaik edes teelusikka muussattuna skyrin seassa ei uppoo ilman oksennusta. okei, ainut missä se menee on juuston korvikkeena esim. pitsassa, lasagnessa tai missävain mikä paistetaan. uunitortillat rakastaa raejuustoa.
  pitkä lista ois vielä mut jääkööt tähän tällä kertaa ;)

  • MissEvilEve kirjoitti:

   HAHA :D Nauroin ääneen lukiessa sun listaa! Itseasiassa löytyi sieltä jtn mitä en ite maininnut tuossa tekstissäni, kuten juurikin se vaahto ja rosolli, porkkanalaatikko (hyissssaatana tulee oikein kylmät väreet), floora!!! Ja liköörikarkit yäk (pienenä karkinhimoissani puraisin ne auki, valutin sen sisällön lavuaariin ja huuhtelin karkin vedellä mut ei se auttanu ku maku oli imeytyny) :D Kalja ja kotikalja yääääääk hyi en juo!

 2. Johanna Phoenix kirjoitti:

  hihi! Miekään en tykkää Lauri Tähkästä – tai en tiiä tykkäisinkö mut ku oon allerginen ni en viiti ees kokeilla. Sit mie en tykkää sienistä enkä maksalaatikosta, tai maksasta yleensäkään. Äiti teki pienenä maksaa joka oli pilaantunutta ja koko kämppä haisi kuolemalle viikon. Mie en tykkää lipeäkalasta enkä graavilohesta, kalojen suhteen muutenki vähän nirso, et ei saa olla ruotoja tai menee koko motivaatio sen syömiseen ku pitää varoa tukehtumiskuolemaa.
  Nyt ku mietin ni kyl mie oikeestaan oon aika kaikkiruokanen! Mut jos saan ite valita ni harvemmin syön rasvasta lihaa missä näkyy läskinpalat ja rustot. Mulle nuo ois jo sellasta Fear Factor kamaa… ”Johanna nyt syö litra läskisoosia” ja mie kakosin ja kakosin dramaattisesti samalla ku toiset vetää kevyesti jotain siankohtuja vieressä…
  Juomapuolella sitten en tykkää kotikaljasta enkä piimästä, enkä oluesta. Tomaattimehu on myös vähän kyseenalainen keksintö. On ku lipittäis bolognesekastiketta, josta on unohtunut jauheliha. Tequilaakaan mie en tykkää juoda ku siitä tulee vähän hulluksi, ja tällä iällä sellanen villiintyminen on jo mautonta, hyi sentään!

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Hehehe!!! Joo ehkä kannattaa vältellä Lauri Tähkää jos oot sille allerginen :D Hitto että nauroin sun kommentille, läskisoosista saisi Pelkokertoimen mullekin :D

 3. MariA kirjoitti:

  Valittava ja itkuinen suomi-iskelmä, yööök! Mulle paras kidutuskeino olisi sitoa tuoliin ja kuunteluttaa hanat kaakossa Iskelmä-kanavaa, paljastaisin jo tunnin kuuntelun jälkeen synkimpiä salaisuuksiani :D

  Kaurapuuro ei paha, mut en mä pahakseni laittaisi jos joku sanoisi että kuolet jos vielä syöt :). Parsakaali, tuo superfitnesskunnon perusta, ei kertakaikkiaan uppoa, hrrr. Lanttu menee laatikkona kerran vuodessa ja silloinkin kun joku muu on mulle sen varta vasten tehnyt. Jouluruuat ei muutenkaan iske, ihme mössöjä kaikki. Ei kärsisi niin sanottu joulumieli siitä jos anoppi ilmoittaisi joku joulu että paistoi laatikoiden ja kinkun sijasta kasan häränpihvejä.
  Porsaanliha on jotain sellaista jonka syömistä kammoan, lapsuuden traumoja luultavasti. Ne kaikki rustokohdat jotka narskahtaa hampaiden välissä, äääkkk!! Entäs katkaravut, saatikka jätti- sellaiset? Kun sellainen narskahtaa hampaissa niin en voi olla ajattelematta että syön kokonaista ruumista. Pahempaa olisi vain elävät hyönteiset… Hyhhyh, mikä lista, nyt täytyy juoda lasi vettä ja sen jälkeen syödä vähän purkkaa :D

  • MissEvilEve kirjoitti:

   :D Rustoiset ja läskiset lihanpalat taitaa olla aika monen kammoja, mitä lienee lapsuuden traumoja. Itsellä oli traumoina karjalanpaisti vuosikausia kun kerran lukiossa ruokalassa sitä söin ja luulin että mulla meni hius suuhun. Alkaessani vetämään sitä pois huomasin että se oli takertunut jo nielaisemaani lihanpalaan, ja jouduin kiskaisemaan lihanpalan mahasta asti rajun yökkäyksen kera. Kuvottavinta tuossa oli se että hius ei ollut omani vaan yhden ällöttävän keittäjän :D HYIIIIIIII!!!

 4. outi kirjoitti:

  Toi vika kappale oli hyvä, sit mie en tykkää… :D
  Mä en siedä silliä, en edes sitä hajua. Seiti on kovin hankalaa syötävää kun en kestä niitä tummia kohtia :P

 5. sheba kirjoitti:

  en tiiä miks halusin kysyy, mut nytkun olen jo tässä boksissa niin kysympä: oletko ajatellut hankkivasi vielä lapsia/oletko lapsirakas ihminen? :D

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Heh, hyvä kysymys ja aiheeseen liittyy ;) Vaan eipä se mitään. Vastaus on että en ole ajatellut koskaan hankkia lapsia tai siis lasta. En ole ikinä halunnut omaa lasta, mutta en ole mikään lastenvihaaja todellakaan. Pienet vauvat voi olla söpöjä ja pieniltä lapsilta tulee hauskoja letkautuksia ja niiden juttuja on hauska kuunnella, mutta siihen taitaa jäädä. Toki on mahdollista että mieli muuttuu, mutta viimeiset 20 vuotta olen ajatellut ettei lasta tulisi. Kai tässä on noin viisi vuotta vielä aikaa tehdä totaalinen mielenmuutos jos sille päälle sattuu :)

 6. sindy kirjoitti:

  Ai että ku paras aihe! Itehän oon melkein kaikkiruokainen… paitsi:
  Ei kalaa, kanaa, mitään mereneläviä rapuja tai äyriäisiä, ei soijaa, ei mitään muuta lihaa paitsi nautasikajauhelihaa voi olla vähän ruuassa tai nauravat nakit :) ei saa sekottaa raejuustoa mihinkään makeisiin vaan se joko yksistään tai suolaseen ruokaan sekotettuna. Hyi yök riisifrutit ja raejuustorahkat. Hyi soija. Yök kaali paitsi raakana. Yök puolukka. Parsa on kans niljakasta mut kai se alas menis jos ois ihan pakko. Kaikkea muuta alkoa voin juoda paitsi kaljaa, gin&tonicia, viskit ja liköörit (paitsi kermalikööri). Inhoan myös kaikkia jouluruokia.

  Olen oppinu aikuisiällä pitämään pähkinöistä, oliiveista ja homejuustoista. Noita kaikkia inhosin ennen.. nykyään taas suurinta herkkua.

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Ei kalaa eikä kanaakaan, ja vain vähän nautasikajauhelihaa? Nakit kelpaa kyllä? ;D Sulla on varsin erikoinen tuo rajaus. Mielenkiinnosta kysyn että mitä sä siis syöt? :D Mut hei hyvä et tykkäät homejuustosta, se on ihanaa :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *