Hae
Queen of Eve

Saako syksy sutkin sykkimään?

*)

Mulle syksy on aina vähän sellainen uuden alku, tai jonkinlainen tsemppipiristys kesän lötköttelyn ja lekottelun jälkeen. Syksyllä kaivetaan villasukat ja kynttilät kaapista ja aletaan tunnelmoimaan pimenevissä illoissa. Toisilla kulkee treenit ja lenkit paremmin, toiset taas haluavat enemmän käpertyä sohvan nurkkaan kirja kädessä kuuntelemaan sateen ropinaa ikkunaan. Mulle syksy on oikeastaan kaikkea edellämainittua. Tulee into liikkua, tulee lisää tarmoa, tulee tarve shoppailla!

Syksyllä uusitaan taas vaatevarastoa ja itsellä meni jo treenivaatteet ihan uusiksi. Niistä kirjoittelinkin muutama posti taaksepäin tässä postauksessa. Myöskin vaatetilauksia  on lähtenyt ympäri nettiä ja uutta nuttua ja kenkää on tilauksessa, mutta sen lisäksi on vielä yksi juttu joka mut saa syksyisin intoilemaan, ja se on oma koti! Iltojen pimentyessä ja ilmojen viilentyessä väki alkaa viettämään entistä enemmän aikaa kotona, ja kesäiset kevyet tekstiilit on ehkä aika siirtää odottamaan uutta kautta. Nyt tarvitaan jotain uutta väriä, pehmoista ja lämmintä! Syksy saa tulla tupaan sisällekin, ja niin meille ainakin :)

Meidän sisustuksessa värit on pääosin mustaa ja valkoista. Lisänä käytetään harmaata ja hopeaa, sekä metallia. Koska meillä on olohuoneen seinä maalattu samettipintaisella maalilla jonka sävynä on maitokahvi, mokka, nutria tai joku sen tapainen ruskea (kaunis väri muuten!), on sisustuksessa käytetty myös jonkin verran saman sävyistä tai lähelle osuvaa ruskeaa. Muualla seinät ovat valkoisiksi maalatut, paitsi makuuhuoneen yksi seinä maalattiin Tikkurilan Harmonyllä jonka sävyksi valittiin Mantteli (sotilaallisen harmaa siis). Lattiat meillä on suht erikoiset, lähes mustaa laminaattia pienellä häivähdyksellä ruskeaa (samea, ei kiiltävä), ja osittain harmaata laattaa (eteinen ja keittiö).

20140913_191027_resized 20140913_191224_resized 20140913_191245_resized 20140913_191320_resized IMG_20140912_211159

Makuuhuoneen lattiaa ja kaapistoja ei olla vielä remontoitu ja ne ovat edellisen omistajan maun mukaan remontoidut tummanruskeat, mutta saavat olla toistaiseksi. Kylpyhuone ja saunaosasto meillä on ainoa murheenkryyni täällä, ne kun ovat aika luokattomassa kunnossa ja huonolla valaistuksella. Niihinkin varmaan käydään käsiksi jossain vaiheessa, raha ei kuitenkaan ihan puissa kasva ja kylpyhuoneremontti ottaa aika ison palan kukkarosta joten aika näyttää milloin se on ajankohtaista. Muuten asunto onkin remontoitu todella kivasti uutta keittiötä myöten, ja siellä onkin pääasiassa korkeakiiltoista ja valkoista, työtasot tummaa puuta.

Mä oon ihan hullu sisustaja, ja luen aika paljon sisustusblogeja. Yksi mun suosikki pidemmän aikaa on ollut sellainen blogi kuin Sisustus ja Sepustus! Kannattaa tsekata jos tuo ei ole tuttu, ja saa vinkata kommenttiboksiin omia suosikkeja jos löytyy :)

10460895_10152463045201668_7978685136671385587_o

Vaikkakin tuo kylpyhuone on aika murheenkryyni ja ruma kuin koiran oksennus (hahhah) niin sitäkin voi yrittää sisustaa. Mun motto sisustusfanina on aina ollut se että se mitä ei voi peittää ei kannata yrittääkään, vaan siihen pitää sopeutua ja jos ei halua korostaa, täytyy vaan kaikki muu saada matchaamaan hyvin yhteen. Mun oma maku kylpyhuoneen ja saunatilojen suhteen olisi lasia, ruostumatonta terästä, mustaa ja valkeaa, ja joskus kenties joku kiva väri piristykseksi esim. pyyhkeissä, mutta nyt kun vessaosasto ei loista kauneudellaan, ei kovin monia värejä kannata sinne yrittää sotkea. Mieluisin ja paras tulos tulee kun yrittää pysytellä jo olemassaolevassa värimaailmassa, ja meillä se on beigeä, vaaleanruskeaa, harmaata, valkoista ja persikkaa.

Esprit pyysi tutustumaan nettikauppaansa ja olinkin jo ehtinyt unohtaa että myös Esprit pitää valikoimissaan sisustusjuttuja, ei vain vaatteita! Kävin hieman surffailemassa heidän nettikaupassaan ja sieltä löysin ihan hitosti kaikkea ihanaa. Maltoin kuitenkin mieleni ja sen sijaan että olisin lätkinyt taas kokoon sata asiaa, päätin oikeasti katsella niitä mitkä tuotteet mua ihan tosi tosi tosi tosissaan kiinnostaa. Kokosin pari kivaa kollaasia mitkä omaan silmääni pisti positiivisesti, ja tässä esim. kylppärijuttuja:

Esprit kylpyhuone

Matala saippua-annostelija / Pyöreä saippua-astia / Kannellinen muki
Froteepyyhe / Hammasharjapidike / Kylpyhuonematto froteeta

Vaikka mä olen just vaihtanut olohuoneen sisustustyynyt, niin en mä voinut vastustaa kiusausta vaan mun oli pakko tsekata myös Espritin sohvatyynyvalikoima mikä olikin yllättävän laaja. Useita eri kuoseja ja printtejä löytyi, ja lähes kaikkia tyynyjä aina useammalla värillä mikä oli tosi kiva juttu. Sekin että vaikka ei olisi mitään erikoista kuvointia, niin tekstiilien pinnat ja vaihtoehdot jo yksistään voi tuoda kivaa vaihtelua. Itse mä uusin ja piristän sisustusta just tämmösillä pikkujutuilla. Ei sitä tosiaankaan aina viitsi uutta sohvaa ja muita huonekaluja ostaa aina puolen vuoden välein :D

Esprit sisustustyynyt

Tyynynpäällinen Level Grey / Tyynynpäällinen Rocca
Tyynynpäällinen e-manhattan Stone / Tyynynpäällinen e-manhattan White

Verhot on aina kaikissa asunnoissa olleet vaikeinta miettiä, samoin matot. Mä en vaan tajua mikä siinä on, mutta verhot on mulle jotenkin vähiten kiinnostava asia, ja matotkin joudun miettimään sen tuhat ja sata kertaa. Ennen kuin muutettiin miehen kanssa yhteen ja ehdin hetken aikaa asua omillani, ei mulla ollut verhoja ollenkaan :D Ja siis olihan mulla sälekaihtimet, sellaiset hopeiset, mutta kun mun yksi seinä oli melkein ikkunaa vaan rivissä ja huonekorkeus kolmisen metriä, niin kun asunto oli sellainen industrial/teollishenkinen loft-asunto niin ei se kuule mitään sivuverhoja ees kaivannut!

Lattiat mulla oli vaaleaa tammiparkettia ja ainoat matot mitä löytyi asunnosta oli pienet mustat pörrömatot sängyn vierestä, eteisessä kuramatto ja sohvan edessä olohuoneessa jonkun Vietnamilaisen mustan pienen vuohen nahka karvoineen. Nyt meillä on hyvät verhot asunnossa, sillä mun yhdet vanhat hopeanharmaat ryppykankaiset verhot sai täältä uuden kodin, mutta jos pitäis taas vaihtaa niin olisin ollut hätä kädessä. Paitsi että Espritiltä löysin kerrankin mua miellyttävät verhot, tälläiset käännettävät!

Esprit verhotKääntöverho Duetto

Oli siellä sitten kaikkea muutakin ihanaa. Tarvishan sitä syksyksi uusi viltti sohvalle jonka alle voisi saunan jälkeen viikonloppuna käpertyä katsomaan leffaa. Niin ja jotain ihania sisustusjuttuja, kulhoja ja tuikkukuppeja…

Esprit olohuone sisustus

Peite e-logostripe
Kulho Glamour alumiinia / Lasilyhty Oriental

Klikkaamalla tästä: Espritin nettikauppa pääsee suoraan tuonne nettikauppaan josta löytyy varmaan monille tutut valikoimat naisten, miesten ja lastenvaatteita sekä kenkiä, asusteita ja laukkuja, mutta niiden ohella siis myös näitä sisustus-, ja kodinjuttujakin!

Mutta takaisin vielä siihen olemassa olevaan sisustukseen! Yksi tosi hyvä muutos sisustuksen osalta tehtiin tuossa kesällä, me nimittäin uusiittiin parvekkeen sisustus kokonaan! Aiemmin siellä majaili yksi kapea musta käytävämatto ja tilaan aivan liian suuri kahden istuttava musta nahkasohva jossa upposi niin syvälle istumaan ettei parvekkeen kaiteen yli edes nähnyt. Meillä parvekkeelle paistaa aurinko noin klo 11-19 välisen ajan, eli kesällä pääsee ottamaan brunaa ja istumaan iltaan asti auringossa, ja taas syksyllä ja jopa talvellakin parvekkeella on lämpimämpää, etenkin kun parveke on kokonaan lasitettu. Sinne sitten hankittiin matot lattioita suojaamaan, arkku sivupöydäksi ja varastotilaksi, pari korkeaselkäistä tuolia pehmusteineen ja siro lasikannellinen pikkupöytä. Muutamat kukat, tarjottimet ja lyhdyt kun tuonne laittaa vuodenajasta riippuen niin on kiva istuskella talvellakin saunomisen välillä jäähdyttelemässä :)

IMG_20140720_142331IMG_20140720_142000

Tuo hopeinen purkki on sitten tuhkakuppi, ihan vinkiksi kaikille. Meillä ei kukaan polta mutta jos vieraat polttaa niin en halua mitään susirumaa säilykepurkkia pitää parvekkeella sisustusta rumentamassa. Parempi piilottaa ne tumpitkin ;)

Ja hei, mä sain synttärilahkaksi anoppilasta ja kälyltä perheineen Iittalan Essence valkoviinilaseja. Kyllä tuolla parvekkeella kelpaa nyt muutama lasi maistella :)

IMG_20140825_000805

Ootteko muut kovia sisustamaan? Mä ajattelin että voisin intoutua tekemään jonkun oikeen kotipostauksen jossa esittelisin asuntoa enemmänkin, mikäli vaan kiinnostaa? :)

8 kommenttia

 1. Emmi kirjoitti:

  Todellakin kunnon kotipostaus kiinnostaa! :)

 2. Saikki kirjoitti:

  Kiinnostaa kyllä:o) kiinnostais myös kuulla ja nähdä kuvien muodossa miten treenaat yms.treenaukseen liittyvää:o)♥

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Kiva! Pyrin myös kuvaamaan treeniin liittyviä juttuja jatkossa, ja ylipäätään panostamaan kuvaamiseen enemmän :)

 3. JennaMK kirjoitti:

  Sisustusjutut ruless! Tulen varastamaan tuon sun tumman lipaston, jooko?

  Joo syksy ja vaatteet! ♥ Varsinkin kun nyt miinus 13 kiloa! ♡

  Jenna
  http://terksulife.blogspot.com/

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Siinä on kaksi lipastoa rinnakkain, ja tuollaista samanlaista ei kyllä saa mistään kun oon ne ite tuunannut :D Aikoinaan yhden eksän kanssa asuessa etsittiin makkariin lipastoja, ja mistään ei löytynyt tarpeeksi ”kapeita”, siis syvyyssuunnassa. Ikean Malmit ym oli liian syviä kun ne on n. 50cm, noi lipastot on muistaakseni jtn 30-40cm paikkeilla. Kapeaan tilaan ne oli paremmat. Ja ne oli hirveät alunperin, kun noita ei valmistettu kuin sellaisina pyökki tms värisinä. Mutta kun oli 50% alessa, kävin ostamassa ne, hioin ja maalasin. Ja tuli just sellaset mitkä halusin! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *