Hae
Queen of Eve

Miehet esittelee muniaan ja naiset puunaa puunaamistaan?

Muistatteko sen vanhan hauskan jutun joka on ainakin 15 vuotta ollut netissä, siis sen missä oli hauskasti kirjoitettu miesten ja naisten erot suihkussa käymiseen? Samaisesta tarinasta on parikin eri versiota, mutta muistin virkistämiseksi ja niille ketkä eivät jutusta ole tietoisia niin tässäpä yksi:

Näin nainen käy suihkussa

1. Riisuu vaatteet ja laittaa ne pyykkikoriin – lajiteltuna valko- ja kirjopyykkiin.
2. Pukee päällensä kylpytakin ja menee kylpyhuoneseen. Matkalla hän kohtaa poikaystävänsä, kiristää vähän kylpytakkia ja kiirehtii loput matkasta.
3. Jää seisomaan peilin eteen ja tarkistelee itseään tarkasti joka kulmasta tehden erilaisia ilmeitä. 
4. Menee suihkuun, ottaa esille kasvojen, käsien, jalkojen ja selän pesuvehkeet.
5. Pesee hiukset erikoisshampoolla, joka sisältää avokadoa, hunajaa ja 83 vitamiinia.
6. Pesee hiukset uudestaan samalla shampoolla.
7. Käyttää erikoishoitoainetta, joka sisältää avokadoa ja hunajaa, antaa sen vaikuttaa 15 minuuttia.
8. Pesee kasvoja tarkasti 10 minuuttia sikakalliilla saippualla, joka sisältää omenaa. Sen jälkeen kasvoilla on sama väri kuin keitetyillä ravuilla.
9. Pesee kehon toisella yhtä kalliilla saippualla, joka sisältää pähkinää ja viinimarjoja.
10. Tämän jälkeen hän huuhtelee hoitoaineen pois – tämä kestää 10 minuuttia. Hänhän haluaa vain olla varma, että kaikki hoitoaine on poissa, muuten hiuksista tulee raskaat ja litteät.
11. Ajaa kainalo- ja säärikarvat sekä bikinirajat.
12. Kirkuu, kun poikaystävä leikillään sammuttaa lämminvesihanan.
13. Sammuttaa suihkun.
14. Ravistaa kaiken veden pois päältään suihkussa.
15. Astuu suihkusta ulos Afrikan kokoisessa pyyhkeessä kuivattaakseen kehonsa.
16. Käärii hiukset superimutehoiseen pyyhkeeseen.
17. Menee takaisin makuhuoneeseen edellä mainitussa kylpytakissa.
18. Kohtaa poikaystävänsä matkalla, kiristää kylpytakkia lisää ja juoksee huoneeseen. Käyttää puolitoista tuntia pukemiseen.

Näin mies käy suihkussa

1. Riisuu vaatteet sängyllä istuen ja levittää vaatteensa ympäri lattiaa.
2. Kävelee alastomana kylpyhuoneseen. Matkalla kohtaa tyttöystävänsä, ylpeänä esittelee munaansa ja karjuu kuin leijona.
3. Jää seisomaan peilin eteen, vetää vatsan sisään ja jännittää lihaksiaan. Tarkistaa munansa koon, rapsuttaa pallejaan ja sen jälkeen haistaa käsiään.
4. Menee suihkuun.
5. Ei etsi pesusientä, koska hän ei moista käytä.
6. Pesee kasvot jollain myrkynvihreällä saippualla.
7. Pieraisee ja repeää nauruun, koska kylpyhuoneessa on mukava kaiku.
8. Rauhoittuu, mutta repeää kohta taas nauruun kun haju saavuttaa hajuaistin.
9. Pesee munansa ja ympärillä olevan alueen.
10. Pesee perseen samalla myrkynvihreällä saippualla ja jättää vähän karvoja saippuaan.
11. Pesee hiukset jollain shampoolla, eikä käytä hoitoainetta.
12. Tekee punkkarikampauksen.
13. Ihailee uutta hiusmuotiaan peilistä.
14. Kusee tyytyväisenä suihkukaivoon.
15. Huuhtelee shampoon ja saippuan, ja astuu heti pois suihkusta, mutta ei huomaa, että oli jättänyt vetämättä suihkuverhon eteen kun meni suihkuun. Joten nyt koko kylpyhuone – vessapaperia myöten on läpimärkä.
16. Kuivaa itsensä nopeasti ja kevyesti.
17. Katsoo taas peiliin ja jäykistää lihaksensa ja tarkistaa munansa koon.
18. Unohtaa sammuttaa valon jälkeensä.
19. Menee takaisin makuhuoneeseen pieni pyyheliina ympärillään. Kohtaa tyttöystävänsä matkalla, repii heti pyyhkeen pois ja näyttää ylpeänä munaansa – ja karjuu kuin leijona.
20. Heittää märän pyyhkeen sängylle ja antaa sen olla, pukee päällensä kahdessa minuutissa.

Hahah :D Musta tää on hauska, vaikkakin toki kärjistetty ja tahallaan väritetty juttu. Harvalla pariskunnalla (tai sinkkunaisella/miehellä) nuo suihkurutiinit ihan tuon kaavan mukaan menee, mutta varmasti jotain sukupuolten välisiä eroja on havaittavissa. Sen tarkemmin avaamatta kaikkia yksityiskohtia meidän suihkureissuista tässä parisuhteessa voin kyllä todeta että onhan niillä eroja. Mä huomaan tarkkailevani kasvoja ja mahdollisia ikääntymisen merkkejä kylpyhuoneen peilistä ja ehkä vilkaisen rintoja ja asettelen niitä että jos ne oiskin näin eikä näin, kun mies taas avaa kylpyhuoneen oven kokonaan ja poseeraa pakolliset asennot tarkkaillen itseään isosta eteisen seinänkokoisesta peilistä :D Siitä tietää että meillä mies menee suihkuun kun ensin kuuluu se ähinä ja puhina lihaksia pullistellessa ;D

Mutta mutta, vitsaillekseni miehen sijaan itsestäni, meidän suihkuhyllyyn vilkaisu riittää kertomaan oman puoleni tarinasta.

Miehen pesutarvikkeet suihkussa

IMG_20141009_151340
Nivean suihkugeeli jonka mä olen sille ostanut. BIC terä joita mä sain ison kasan lahjaksi, sekä Viron reissulta ostettu kasvojenpesugeeli kun suihkusaippuat taitaa hieman kirveltää. Ehe ehe.

Mun pesutarvikkeet suihkussa

IMG_20141009_135035
Naurattaa itteenikin nyt kun kasasin kaiken pöydälle, haha! Mut hei, mä tarvin kaikkia! Voin selittää!

Hiustenpesu on mulla ehdottoman tärkeä prosessi missä pitää olla tarkkaanvalitut ja juuri mun hiustyypille sopivat ainekset. Mulla on omat hiukset luonnonkiharat/taipuisat, enemmänkin karheat ja latvasta kuivahkot ja päänahasta rasvoittuvat,päinvastaiset kuin yleensä suomalaisilla olevat ohuet ja lasimaiset liukkaat hiukset. Tämän lisäksi käytän aitohiuspidennyksiä teippitekniikalla kiinnitettynä, ja pidennyshiukset (sekä luonnonkiharat) kaipaavat kosteutusta vaikka päänahka rasvottuisikin.

Mun hiukset takkuuntuvat tosi helposti ja etenkin hiuspidennys menee helposti hampuksi jos sitä ei hoida hyvin, joten siitäkin syystä shampoon ja hoitoaineen kanssa kannattaa olla tarkkana. Mä vaihtelen hiustenpesuaineita enkä käytä jatkuvasti samaa. Markettituotteista käytäm Doven Oil Carea joka on ehdottomasti paras, ja kampaamotuotteista tämänhetkinen suosikkini on Paul Mitchellin Moisture-sarja. Pesen hiukset noin 3-5 päivän välein jottei pidennykset kulu ja teipit löysty, ja väliajan menen kuivashampoolla sekä huuhtelemalla vedellä päällishiuksia. Usein vielä normaalin hoitoaineen lisäksi laitan kosteuttavan naamion pidennyksille sillä aikaa kun suhaan kaikkea muuta suihkussa.

IMG_20141009_135146
Koska ihoni on sekaiho/rasvainen iho, enimmäkseen tosiaan rasvaisuuteen taipuva, niin kuorin ihoni joka päivä suihkussa. Kuivalle ja normaalillekin iholle se voi olla liikaa, mutta itse olen huomannut että ellen kuori päivittäin, mun ihohuokoset tukkeutuu ja naama erittää talia paljon. Otsa ja nenä kiiltävät rasvaisina ja etenkin otsasta saa rapsuttaa sellaista röpelöä irti. Tämä pysyy poissa tehokkaalla ja aktiivisella kuorinnalla ja iho on hyväkuntoinen. Muuten mulla ei epäpuhtauksia esim. finnien muodossa ole juurikaan (paitsi hormonifinnejä kuukautisten aikaan toisinaan), eli koen rasvaisuudesta huolimatta ihoni olevan hyväkuntoinen.

Koska kuorin ihoni päivittäin käytän hienojakoista kuorinta-ainetta ja siihen paras on ollut Neutrogenan kuorintavoide. Tämän lisäksi käytän tujumpaa kuorintaa noin 3 krt/vko, mutta koska puhun nyt vain perustuotteista suihkussa niin en sotke sitä tähän. Virosta ostettiin kesällä virolaista kasvojenpesuainetta niin mulle kuin miehellekin, ja tämä omani on rasvaiselle  ja epäpuhtaalle iholle tarkoitettua, putsaa aika napakasti ja saattaa tehdä ihon jopa hieman kireän tuntuiseksi.

IMG_20141009_135241
En joka kerta puhdista kasvoja samoilla aineilla suihkun yhteydessäkään, vaan menen sen fiiliksen mukaan miltä iho minäkin päivänä tuntuu. Tässä iässä sitä jo osaa sanoa mitä se tarvitsee, ja joskus kun tuntuu kuivemmalta tai rasvaa ei ole oikein erittynyt, on Vichyn apteekkikosmetiikkasarjan 3 in 1 tuote oikein kiva. Tuo jättää kasvot hieman rasvaisiksi joten toisinaan kasvoveden käyttö suihkun jälkeen on must, mutta ehkä tässä vähän on se ideakin. Lumenen uusi kasvojenpuhdistusvaahto on tosi kiva, niitä mulla on nyt kaksi purkkia käytettävänä kun ensin toisen sain blogin kautta lahjaksi ja sitten toinen tuli syyskuun LivBoxista.

IMG_20141009_135312
Jos mulla on kropan suhteen menossa myöskin sellainen ”kuivempi päivä” tai esim. saunon hulluna (tai vaihtoehtoisesti haluan tuoksua neutraalimman puhtaalta) pesen itseni Nivean suihkusaippualla jossa on muuten nykyään uusi tuoksu! Olen myös ihastunut tähän suihkussa laitettavaan kropparasvaan, jos et ole kokeillut niin suosittelen kokeilemaan! Ajaa asiansa varsin hyvin ja laiskalle rasvaajalle ihan ehdoton tuote kun saa lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

IMG_20141009_135345
Päivittäin pesen itseni erilaisilla suihkugeeleillä, ja tällä hetkellä suosikkeja on noi Victoria’s Secretin suihkugeelit. Niitä ostin sekä Italian että Turkin matkoilta lentokentältä useita pulloja, ja nämä ovat valitettavasti viimeiset, nyyh. Sitten on kai tilailtava jostain netistä kun näitä ei Suomesta mistään saa. MUR! Ostin myös Sokoksen 3 + 1 päiviltä tuota I Love -sarjan vesimelonisuihkusaippuaa mikä on tosi ihanaa. Erilaiset herkulliset tuoksut, hedelmät ja karkkiset tuoksut on mun suosikkeja ja vaihtelen suihkusaippuoita todella usein, ihan päivästä riippuen.

IMG_20141009_135441
Ja mitäs vielä? No se vamppu millä on itseään pakko hinkata niin kauan että on punainen kuin rapu ;) Lisäksi kuorin kroppaa useasti viikossa, en ihan joka suihkukerta mutta ainakin 2-3 kertaa. KICKS myymälän oma tuotesarja on tosi ihana, ja siitä mun suosikki on yllättäen Clean Laundry -tuoksu. Siitä mulla on nyt deodorantti sekä tämä vartalonkuorinta, ihanan puhdasta tuoksua tulee! Sheivaamiseen en välttämättä tarvi mitään erillistä vaahtoa, mutta sain aiemmin lahjaksi BIC tuotekokeilussa heidän sheivausgeelinsä ja se on tosi hyvää. Kasvot pesen aina tuollaisella pehmeällä piikikkäällä kumilerpukalla jonka olen itseasiassa irrottanut jostain Garnierin kasvojenpesuaineesta, sellaisia ainakin yhteen aikaan oli myynnissä missä tuo pesulätkä oli kiinni purkissa keskellä. Jalkoja skrabataan hohkakivellä ja höylistä paras on Gillete Venus for Women Oil Of Olay, se ei tosiaan mitään liukastetta tarvitse vaan liukuu iholla itsestäänkin tosi ihanasti!

IMG_20141009_135534
Mites teillä menee suihkurutiinit? Onko sen sata ja tuhat purkkia ja purnukkaa vai kulutatteko aina vain yhden purkin kerrallaan ja käytätte orjallisesti samoja aineita vuodesta toiseen, vai elättekö samanlaisessa puteliviidakossa?

Olisi hauska kuulla lukijoiden kommentteja asiaan, ja jos teillä on oma blogi niin haastan ehdottomasti mukaan! Voitte tehdä esimerkin omasta ja kumppanin pesuaineista, tai sitten vain omista, ihan miten vaan :) Tähän voi siis kaikki osallistua taustoista huolimatta jos vaan aihe kiinnostaa, ja mua ainakin kiinnostaa :) Ja jos lähdette mukaan, kertokaa sitten mullekin mistä jutun löytää :)

Haastankin mukaan muutaman ihan nimetyn tyypin, jos tulisi vaikka uusi kirjoitusidea blogiin ja muuten vaan hyviä vinkkejä ilmaan. Paljastakaa siis purnukkanne! Suora haaste menee seuraaville bloggaajille:

Cheers To That!
Fit Fat Mama
Health’s Kitchen
Hikikinkku
Outin Fitnesselämä
Jonna 1983

14 kommenttia

 1. idaelisa kirjoitti:

  Hei, tuo naamanpesukumilerpukka on hyvä! Mullakin oli joskus, kun ostin just sen pesuaineen minkä mukana se tuli. Harmi, ettei oo enää tallessa eikä varmaan enää koko tuotekaan myynnissä. Täytyypä kurkata seuraavan kerran kun käy ostoksilla. :) Se nimittäin kuorii mukavasti kevyesti samalla, kun putsaa naamaa.

  Kiitos postaushaasteesta, tämän voisin kyllä itsekin toteuttaa! :)

  • Eve kirjoitti:

   Toi on tosi hyvä kun se on pehmeä, mutta kivasti pesee kasvot. Mua harmittaa kun en säästänyt niitä kuin yhden, ja en usko että niitä pesuaineita on missään myynnissä =/ Oon yrittänyt etsiä jotain vastaavaa koska eihän tuo tule ikuisuutta kestämään, mutta kaikki kasvojenpesujutut on sellaisia missä on harjas. Just tuo lerpukka on kiva :D

 2. Viivi kirjoitti:

  Hahhahaa mä nauroin kovaa tolle alun jutulle! :DD Mulle tää tuli ihan uutena vitsinä. :D Mulla oli jossain vaiheessa kans järkyttävä arsenaali erilaisia hiustenhoitoaineita, suihkugeelejä, kuorintavoiteita jnejne, mutta jossain vaiheessa päätin, että nyt ei tule enää yhtään ennen kuin vanhat on käytetty pois. Noooh, nyt vois jo taas kasvattaa varastoa… ;) Rakastan noita ”I love…” -tuotteita! Niin ihanan tuoksuisia ja näköisiä! Victoria’s Secretiltä vois hakea Tukholman reissulla jonkun putelin :)

  • Eve kirjoitti:

   Noi I Love -tuotteet on kyllä tosi kivoja, oon tykänny niiden huulivoiteestakin mikä on semmoisessa tuubissa ja tosi juoksevaa :) VS tuotteita saa näköjään myös Nordic Feelistä tilattua, mut ei tosiaan oo sit muuta ku laivalta tai lentokentiltä ja ulkomailta. Ihan pyllystä ettei niitä voi kunnolla shoppaa netistä tai ettei oo liikettä Suomessa!

 3. outi kirjoitti:

  Tää oli kyllä hauska ja piristävä postaus!
  Ihan hauskaset nuo naisten ja miesten suihkussakäyntirutiinit ja sitten nuo teidän talouden kuvat noista tuotteista ja noinhan se varmasti suurimmassa osasta talouksia menee, niin täälläkin :D
  Otan haasteen vastaan kyllä, pyrin että ensiviikolla meidän talouden suihkurutiineista saa lukea ;)
  Nuo Victorias secretin saippuat varmasti ihania! Ja nuo I love saippuat on iiiihania. Meiti on melko nopea suihkuttelija kuivan ihon takia, mutta täytyyhän siihen jotain hemmottelua yhdistää, ihoa ja aisteja hemmottelevat tuotteet… ;)

  • Eve kirjoitti:

   Sun pitää käyttää jotain tosi hoitavia ja rasvaisia pesuaineita :) Niveallahan on tuosta suihkurasvasta vielä se kuivan ihon versio, ootko kokeillut?

   • outi kirjoitti:

    Jep! Nivealta on aika usein ollut kyllä suihkusaippuoita, en oo varma onko tuota rasvaa ollut. Nivean suihkusappuatkin on kyllä ihania ja hoitavia, mutta varmasti nuo suihkurasvat olisi parhaita :) Kesällä käytin nivean after sun suihkurasvaa ja se oli ihanaa! :)

 4. jonna1983 kirjoitti:

  Aahhahaa, toi alun juttu naisten ja miesten eroista oli loistava! Saako sitä lainata omaan postaukseen? Ehdottomasti toteuttamisen arvoinen ja hauska aihe :) Mun arsenaali saattaa olla melkein yhtä suuri kuin sunkin….

 5. Rilla kirjoitti:

  Voi apua! Minä olen perheen nopein suihkussa kävijä. Shampoo tukkaan, vaahdotus ja samalla vaahdolla joka ikään kuin jää yli pesen hikoavat alueet kuten jalat ja kainalot yms. En koskaan käytä mitään aineita muun kehon iholle, kuten sääriin tai käsivarsiin. Joskus käytän kasvojen kuorintaa tai hoitoainetta tukkaan.

  Kun taas meidän teinit niin poika kuin tyttökin menee suihkuun, kestää siellä paljon kauemmin. Peiliä meillä ei varsinaisesti ole matkan varrella, joten poseeraukset tapahtuvat muulloin :)

  Täytyy muuten kertoa että joku aika sitten suosittelemasi Pantenen kuivaöljy on nyt minun uusi suosikkini lähes kaikkeen mahdolliseen. Ostin sitä kokeeksi hiuksiin (niihinhän se on tarkoitettu). Huomasin sen kuitenkin olevan hyvää myös iholle. Hiuksiin laitan sitä suihkun jälkeen selvittämisen avuksi. Iholle laitan sitä kasvoihin, kuiviin sääriin, käsivoiteeksi ja kynsinauhoille. Minulla on ikääni nähden yhä sangen rasvainen tai öljyinen iho. Paradoksaalisesti kun laitan BB-voiteen alle tuota öljyä, iho ei ala kiiltää päivän mittaan niin kuin tavallisesti. Kädet tulevat tosi pehmeiksi öljyllä ja kynsinauhat imisivät varmaan litran öljyä.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Sulla on varmaan sitten tosi vaahtoavaa shampoota jos sillä saat koko kropankin pestyä :D Sulla on ilmeisesti todella liukas ja lasimainen sileä hius jos pystyt olemaan ilman hoitoainetta? Mulla ei tulis kuuloonkaan. Ois niin järkyt takut ettei tosikaan (vai onko sulla lyhyet hiukset?)

   Hyvä että oot tykästynyt Pantenen kuivaöljyyn. Tosiaan noita öljyjähän voi käyttää muuhunkin, ihan kuivalle iholle ja juuri esim. kynsinauhavoiteena :)

   • Rilla kirjoitti:

    Just oon tukkaa kasvattamassa. Kohta on hartioille. Mulla on sellainen suomalainen hiuslaatu, silkkinen ja ohut. Itse hiuksia on kyllä paljon.

    Jostain syystä tukka ei tunnu juuri kaipaavan hoitoainetta. Siis suihkussa laitettavaa, hiuksiin jätettävää kyllä käytän säännöllisesti. Vai pitäisikö sanoa että käytin. Nyt tuo öljy ajaa asian. Sitä pituuksiin ja harvalla kammalla selvitys.

 6. Sini kirjoitti:

  Victoria’s Secretiä Suomessa myyvät mm. Nordicfeel.fi, bangerhead.fi ja ellos.fi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *