Hae
Queen of Eve

Tää fitnesstouhu tulee kalliiksi

Mä teen tässä meidän taloudessa noin 70-80% ruokaostoksista, johtuen ihan siitä että kuljen töihin autolla ja mies menee julkisilla, joten on usein helpointa että käyn kotimatkalla kaupan kautta. Mitä tiliotettani olen katsellut, asioin ruokakaupassa noin 4-5krt/vko, joista kolme kertaa on isompia ruokaostoksia kotiin, ja pari muuta kertaa omia eväitä töihin. Eväsreissut teen aamuisin ennen töitä ja vien ruoat suoraan duunin jääkaappiin, ja töiden jälkeen puolestaan piipahdan kunnon ostoksilla kotiin.

Yleisimpiä kauppapäiviä lienee maanantai, keskiviikkoa ja perjantai. Maanantaina iso satsi, keskiviikkona jotain pienempää, perjantaina taas iso satsi. Olen tiedostanut että ruoka on kallista, ja etenkin ne ruoat mitä mies syö. Mies vetelee 10% naudan jauhelihaa useamman 700g pakettia viikossa, toisinaan kanaakin, rahkaa, juustoa ja leikkeleitä. Suurin menoerä on ehdottomasti nuo lihat ja leikkeleet, ja mies kun käyttää niitä suht runsaasti niin ei ole halvimmasta päästä.

Se että rahaa menee ruokaan ja etenkin miehen lihoihin ja leikkeleihin ei haittaa pätkääkään, ja olen ihan ilomielin tehnyt suurimman osan kauppaostoksista. Tuntuu että silloin kun itse menen kauppaan niin tänne kotiin tulee ainakin hankittua kaikkea mitä pitääkin, kuten esim. käsisaippuaa, pyykinpesunestettä ja huuhteluainetta (ostan ne 99%) ja niitä kuluu tässä taloudessa paljon! Pyykkikone pyörii useita kertoja viikossa, ja hikisiä treenivaaterytkyjä riittää koneen täydeltä. Kaupasta pitää raahata myöskin astianpesuaineet, tiskirättejä, wc-, ja talouspaperia, suihkugeelejä sun muita. Mies käy aina välillä täydennysreissuilla ja tuo pastaa, jauhelihaa, omia fun lightejaan, leipää, leikkeleitä paketit joka sorttia jne, jotain pienempää ostosta joten ihan hyvin on homma mennyt ja mielestäni tosi kätevästi noin yleisellä tasolla.

Se miksi nyt aloin kirjoittelemaan kauppareissuista on lähinnä se että tajusin juuri kuinka helvetin kallista on syödä kunnolla. En jotenkin ennen ole suonut sille paljoakaan ajatuksia ja hommat on menneet ihan itsestään, mutta nyt kyllä havahduin. Se että pääasiassa viikonloppuisin olen ostellut herkkuja kotiin ei todellakaan ole iso osa ruokalaskua, niihin menee 10-20 euroa, mutta se mitä menee joka kerta muuten kauppaan onkin todella iso summa! Tänään kävin töiden jälkeen kaupassa ja päätin ostaa kaikkea järkevää ja hyvää terveellistä syötävää ja pyrkiä saamaan omat arkisyömiset kunnolla kondikseen, ja kun olin maksanut ostokseni ja pakkasin niitä, pääsin seuraamaan seuraavan asiakkaan ostoksia ja laskun loppusummaa. Voin jo näin etukäteen sanoa että ero oli melkoinen…

IMG_20141027_173316
Mä ostin tällä kertaa ruokakaupasta seuraavanlaista täydennystä. Kotona ei todellakaan ole kaapit tyhjänä, mutta ei viitsi elää jääkaapin suhteen ihan kädestä suuhun joten tässä kaikkea millä seuraavat pari päivää elellään mukavasti. Itselleni Fastin vaniljaprodea, Alpron soijamaitoa suklaisena välipalaan/pirtelöihin/palkkariin, Fun Lightin minulle uutta makua (päätin juuri etten juo enää limsoja kuin viikonloppuisin), juotavaa Valion rahkaa, maustettua vähärasvaista fetaa, banaaneja, salaatti-pinaattisekoitusta, makeita suippopaprikoita, kurkkua ja yrttimaustetta.

Pari pakettia 700g 10% naudanjauhelihaa, kolme pakettia 300g maustamattomia kanafilesuikaleita, hieman erilaista pastaa (olen kyllästynyt samaan mitä mies syö aina…), ruispaloja itselleni ja miehelle kaurapaloja (pidän eniten vaaleasta leivästä mutta sehän se ongelma juuri onkin). Kananmunia, itselleni pippurikalkkunaa ja 5% juustoa (haluaisin syödä 17% Oltermannia ja ultrakevyttä meetvurstia mutta menköön viikonloppuruoiksi, en voi niitä mässätä koko aikaa).

IMG_20141027_173338
Oon ihan mieletön leipähiiri. Eläisin leivällä, ja vaalealla leivällä. Juustosämpylöillä, patongilla… Uuh. Pasteijoilla. Niin joo ja croisanteilla. Mulle järkevintä lienee nyt siirtyä suurimmaksi osaksi tuon tumman leivän pariin, ja vähentää sitä juustoakin, tai siirtyä kevyimpään mahdolliseen…

IMG_20141027_173402
Salaattia oon ollut huono syömään, mutta kun kaupasta löytyi tämmöisiä valmiita sekoituksia niin voin sanoa että I’M IN! Toimii meikäläiselle todella hyvin. Tuohon kun silpaisee vähän kurkkua, paprikaa ja mausteista fetaa pari kuutiota niin on oikeesti hyvää eikä tarvi esittää että joo-o, hyvää on…

IMG_20141027_173421
Lihat syödään sellaisenaan, mutta nuo kananmunat oli mulle uusi juttu. Munakkaat lentää kaikista ruumiinaukoista kaaressa joten se ei tule kysymykseen, mutta mä keitin kananmunia ja ajattelin syödä niitä ruoan kanssa ja esim. leivällä, yrttimausteen kanssa! Nami nam :)

IMG_20141027_173516
Tää juotavassa muodossa oleva rahka on tosi jees. Täytyy tehdä siitä smoothieta, kun muuten olen huono syömään rahkaa (paitsi jos siinä on myös kermavaahtoa, eh hehe…)

IMG_20141027_173536
Nää kuuluukin sitten välipaloille, osana aamiaista, palkkariksi jne. Mitä milloinkin. Todella hyviä kaikki yhdessä ja yksinään, ja niistä voipi tehdä sitten mitä mieli halajaa!

IMG_20141027_173557
Mutta niin, sitten takaisin siihen mistä koko idea tähän postaukseen tuli mieleeni. Oma kauppalaskuni oli sen mitä noin kahdesti-kolmesti viikossa pulitankin meidän safkoista, tällä kertaa seitsemänkymmentäseitsemän euroa. Okei, parikymppiä meni prodepussiin, mutta silti olisi ollut lasku lähemmäs kuuttakymppiä, eikä tässä mitään ihan hurjia satseja saanut ostettua, noilla ei mitään viikkoa eletä. Summaan en ole koskaan kiinnittänyt erityisemmin mitään huomiota, ja kauppalasku on mulla lähes aina siellä 60-80e hujakoilla sen 2-3krt/vko. Suurin osa niistä kalliista jutuista on miehen jauhelihoja, leikkeleitä, raejuustoja ja semmoisia mitä en itse edes syö, mutta nyt pistin oikein huomiolle kun takaatulevan ruokalasku oli puolet pienempi, puolet suuremmalla määrällä!

IMG_20141027_173825
Arvata voi mitä kaikkea edellinen osti… Ruokia mitä meillä ei syödä about ikinä. Jotain jugurtteja oli kasapäin (ne on kai halvimmillaan parikymmentä senttiä kipale), rasvaista edamia, normaalia meetvurstia, pari ranskanleipää, noin 10 pakettia nuudeleita (ne on noin 40 senttiä paketti), HK:n sinistä makkaraa, valmislihapullia ja kananuggetteja useita paketteja (oiskohan noin euron paketti), ranskalaisia ja kalapuikkoja, isoja energiajuomia (jotain halpismerkkiä) ja kaljaakin vielä monia tölkkejä, ja lasku sillä oli jotain 40 euroa. Siinä vieruskaverit pakkasi neljä muovikassillista kamaa lähes puolet halvemmalla kun itse sain kaksi vajaata kassillista kahta kalliimmalla. Noh, elämä on valintoja :)

Ootteko huomanneet saman asian? Kyllä olis paljon edullisempaa ostella niitä rasvaisia sikanautajauhelihoja, mausteisia roskakanoja, nuggetteja, valmislihapullia jne. Ranskanleipäkin on halpaa, rasvaiset juustot edullisimpia vaihtoehtoja jne. Enpä mä tässä pääse jeesustelemaan, kyllä minäkin ostan epäterveellisiä juttuja ja herkkuja kotiin, mutta jos ei söisi mitään rahkoja, vähärasvaisia kokolihaleikkeleitä, vähärasvaisia lihoja ym. niin kyllä olisi halvemmat kauppalaskut.

Nyt kuitenkin oon tosi tyytyväinen siihen että jääkaappi ja kaapit yleensäkin ovat täynnä hyvää ja terveellistä ruokaa. Ostan jatkossa herkkujuttuja ja limsaa vain perjantaisin. Promise is a promise ;) Ajattelin tehdä sellaisen jutun että mä laitan kuukauden ajan kaikki kauppaostokseni tänne blogiin kuitteineen päivineen, niin katsotaan sitten mitä tulee shopattua!

Miten on teillä kauppalaskujen kanssa? Kuka käy kaupassa? Oletteko itse kiinnittäneet huomiota siihen kuinka paljon terveellinen kunnon ruoka maksaa?

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

55 kommenttia

 1. tanni kirjoitti:

  No meidän kauppa reissut hoidan minä kerran viikkoon kaapit täyteen kaikkea mahdollista.
  Viikolla täytetään leipää, hedelmiä ja kasviksia

 2. Maria kirjoitti:

  Joo, meillä on myös karvaasti jouduttu toteamaan tämä sama tilanne. Meillä on vielä kolme lastakin joille pyritään tekemään terveellistä ruokaa ja sehän maksaa aivan törkeästi verrattuna eineksiin ja vastaaviin nakkipaketteihin..
  Jos tekisi kuten oma äitini aikoinaan, kokkaisi niitä makaronilaatiokoita ja uunimakkaroita kyllästymiseen asti mutta se ei kyllä kiinnosta sitten yhtään. :(

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Voin uskoa että rahaa palaa jos on vielä kolme nälkäistä suuta ruokittavana omien lisäksi, eikä halua sortua pelkkään hiilihydraatin ja halpojen einesten tuputtamiseen. Pakasteranskalaisilla, nakeilla ja valmislihapullilla tulisi halvemmaksi.

 3. hillamaaria kirjoitti:

  Mun mielestä taas terveellinen ruoka on edullista. :) Mä ostan omat ruokani yksin itselleni ja 50-55 eur menee viikossa omaan ruokailuun. Siitä syön 7 päivää 5-6 krt/päivässä. Tuolla 50 eurolla en saisi edes 5 päivän lounaita lounasravintolassa. Aina jää sellainen fiilis jos ostaa vaan herkkuja että rahaa palaa mutta mitään ei oikeasti tullut edes ostettua.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Nyt mä haluan kyllä tietää että mitä sä syöt jos jollain 55e saat koko viikon ruoat ja syöt 5-6krt/päivä? Oletan että ainakin puuroa? Se on halpaa! :D

   • hillamaaria kirjoitti:

    Riisiä tai knivoaa(sitä ei tarvitse joka kerta ostaa), perunoita, riisikakkuja, kurkkua & paprikaa, banaaneja, pakastemarjoja, kanaa, kaura- ja ruispuuroa, rahkaa, viilejä, mehukeittoa, parsakaalia & kukkakaalia, jauhelihaa silloin tällöin. En syö leipää/leikkeileitä/juustoa tai margariiniä niin tuossa tulee iso säästö. Myös se mistä ja mihin kellonaikaan ostokset hankkii vaikuttaa paljon. :)

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Toi ettei syö leipää ja etenkin leikkeleitä ja juustoa on varmasti todella iso tekijä, sillä ne ovat ehdottomasti kalliimpia ja niihin menee ainakin 20e viikossa. Riisiä meillä ei syödä, yksi purkki taitaa kaapissa olla, emmekä syö perunaa lainkaan (ellei joskus osteta maustettuja BBQ ristikkoperunoita herkutteluun). Ne on varmaan myös semmonen iso ero, niin ja tuo puurottomuus :D

  • JK kirjoitti:

   Munkin mielestä terveellistä ruokaa saa edullisesti :) Vaatiihan se ensin vähän tuumailua, mutta koska ruokaostoksia tehdään usein, niin pääsee jyvälle pian. Omat ostokseni ovat pitkälti erilaisia kuin sinun kuvistasi katselin. Esim. kauden kasvikset ovat edullisia ja muutenkin olen mestari metsästämään tarjouksia ja aletuotteita. Ja Lidl kyllä alentaa tietyissä tuotteissa ostoskassin hintaa, mutta kaikkea en sieltä saa.

   Tottakai kalliitakin terveellisiä tuotteita on, paljon. Jos katsoo kilohintoja, niin onhan liha kalliimpaa kuin monet kasvikset. Joo, pelkkä parsa tai vastaava vähäkalorinen tuskin pitää nälkää pelkästään, mutta vatsansa saa järkyn täyteen runsaasti kasviksilla höystetyllä ruoalla kun käyttää myös riittävästi rasvoja ja lihaa/kanaa/kalaa sekaan.

   Kasviksia menee älyttömästi, etenkin vihreää, kananmunia, pähkinöitä joka päivä, avokadoa, no koko listaa ei voi luetella, mutta jotkut mieltää jo nuo kalliiksi aineiksi. Nytkin kaappi täynnä porkkanaa, lanttua, punajuurta yms, eikä ole kallista :)

   Mielestäni tämä on taitolaji, kuten sekin, miten joillain saman tulotason omaavilla jää rahaa matkustaa ja toiset valittaa, että rahaa ei koskaan ole. Tässä juuri oli yhdessä nettilehdessä kirjoitus vähävaraisesta ja mietinpä vain. Lisäsin vain muutaman rovon lisää eli melkein samassa veneessä, silti käyn ulkomailla ja mulla on ollut personal trainer…mahdottomuuksiin ei toki voi venyä eli jos on työtön niin ei se raha noihin tai vastaaviin veny, mutta kuten sanoin, monelta osin penninvenytys on taitolaji. Mä jopa nautin siitä, miten saan ostettua mahdollisimman paljon laadukasta ruokaa vähällä rahalla. Juu, outo!

 4. eeli kirjoitti:

  Nykyään kun asun yksin, on todellakin tullut huomattua terveellisen ruoan kalleus. Sitä haluais ostaa vaikka mitä erilaisia marjoja esim. pakkaseen mutta jo perus salaattitarpeiden oston myötä kauppalasku nousee jo sellaseen luokkaan mikä on mulle pienituloisena jo liikaa. Mitkään superfoodit jne ei tulis kysymykseenkään, ainakaan vielä. :D Ärsyttävää kun viime viikollakin ostin kurkun joka oli noin 3e/kg, niin seuraavana päivänä se oli jo puoliksi homeessa! Välillä tullut ostettua tarjouksesta 4kpl ja ihan hyvä oli se viimenenkin. Verrattuna esimerkiksi lähikaupan mikrohampurilaisiin jotka taitaa maksaa sen 35snt ja yleensä ovat vielä -30% tarralla varustettuna eivätkä ne varmaan vanhene ikinä.

  Mä säästän kyllä ihan sairaana siinä, että en syö lihaa. Välillä on tullut kaupassa kateltua niitä hintoja ja huh huh! Korvaankin jauhelihan soijarouheella, mikä ainakin mulle maistuu paremmin kuin liha. 3e/pussi ja menee mulla yli kuukaudessa eikä vanhene. :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kyllä tuo liha ja leikkeleet on varmasti se isoin menoerä, ja jos niitä ei syö niin varmasti säästää. Kesäisin nuo vihannekset on hyvissä hinnoissa mutta talvea kohti tulee kalliimmaksi, ja sitten vaihtuu monet ulkolaisiin mitkä eivät edes ole niin hyviä. Itse esim. en tykkää ulkolaisesta kurkusta, minusta ne maistuu usein ruosteisille (paitsi ei ulkomailla ollessa, joten johtunee jostain muusta). Pakasteranskikset, suuret määrät perunaa ja tavallista makaronia, valmislihapullat, nugetit, hampparit ja tuollaiset olis kyllä halvin vaihtoehto! :D

 5. mari kirjoitti:

  Minä käyn kaupassa meillä aina ja kerran viikossa ja se on aina perjantai ellei satu pyhäpäiväksi.
  Minulla on omat bodariruoat ja syön aina niitä samoja juttuja. Mies ja lapset syö muuta ruokaa. Ostan aina vain terveellistä ruokaa, kaikki ruoat tehdään itse eli ei eineksiä, miehelle ostan mehua, kivennäisvettä ja sipsipussin, karkkipäivä lapsilla on lauantaisin eli yhdet karkit heille. Ruokaa tulee ostettua kerralla aina se sama määrä, harvoin mikään loppuu kesken ja mitään ei tarvitse heittää pois. Olen käynyt kaupassa näin jo vuosia joten tiedän minkä verran ruokaa kuluu. Samalla ostan lisäravinteet, pesuaineet,paperit yms. Rahaa menee 150-200€ viikossa. Lisäksi mies käy töissä syömässä ja niihin menee 5-10€/arkipäivä, minulla on omat eväät töissä mukana.
  Ostoksiin kuuluu kasvikset, hedelmät (etenkin banaaneja menee about 3 isoa säkkiä viikoissa), maitoa, mehu, kivennäisvettä, leipää, voita,leikkelettä max paketti, jauhelihaa, kanaa ja kalaa about 5-6kg, munia, rahkaa, raejuustoa, puuroa, jogurttia, riisikakkuja. Siinä ne perushommat joita ostetaan joka kerta. Lapset syö koulussa ja päiväkodissa osan aterioista. Välillä lapset haluaa leipoa joten ehkä kerran kuussa ostan jokut laipomis tarvikkeet ja tehdään heille herkkuja.
  Ärsyttää suunnattomasti kuinka kallista ruoka on ja joka kerta olen kauhuissani laskusta. Etenkin liha on syntisen kallista ja välillä saadaan onneksi sukulaisen kautta iso kasa kanaa halvalla (noin euron paketti)
  http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toi liha se on, totta virkat. Eka osio sun kirjoituksesta on aika sama kuin meillä. Mä kävisin kerran viikossa kaupassa jos jaksaisin raahata niin suuret määrät ostoksia, ehkä kahteen voisi venyttää jos nyt lopetan sen limsan juonnin viikolla. Me asutaan 4krs eikä ole hissiä, ja pitkä matka parkkipaikalta kotiin joten muutamaa kassia enempää en pysty kantamaan :D Tämäkin on yksi syy miksi kaupassa tulee ravattua enempi. Jos voisi kantaa autosta suoraan sisälle parilla askeleella niin ostaisin kuusi kassia kerralla! :D Meillä myös mies syö töissä erikseen, käyvät lounastamassa jossain aina työporukalla. Mä käyn töissä tai ostan eväät, hieman riippuu. Halvemmaksi tulee kun tekee itse.

   • mari kirjoitti:

    Mekin käydään lidlistä ne mitä sieltä saa eli maito, kivennäisvesi, kasviksia ja hedelmiä ja jotain vessapaperia. Kanaa saa halvemmalla prismasta ja ostan muutenkin halpamerkkejä esim rahkat puolen kilon extroja. Ostaisin lidlistä enemmänkin kun ne vaan on halvempia mutta aika huono on valikoima ainankin Joensuussa. Lisäksi kun menen sinne perjantaina klo 16 niin ruuhka on kamala ja usein moni tuote loppu. Minulla on se hyvä puoli että voin ajaa auton talon oven eteen ja nostaa vaan kassit sisälle. Perjantai iltaisin jääkaapin oven eteen pitää laittaa tiiliskivi että ovi pysyy kiinni kun on niin täysi ja torstai iltana siellä kaikuu:)

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     ”Perjantai iltaisin jääkaapin oven eteen pitää laittaa tiiliskivi että ovi pysyy kiinni kun on niin täysi ja torstai iltana siellä kaikuu:)”

     Hahaha :D Nauroin ihan ääneen, ihana vertauskuva :D Mulle pitäis laittaa tiiliskivi etten ravais siellä koko aikaa… kröhöm… :D

     • marissa kirjoitti:

      Hihihi, nauroin kanssa tuolle samalle lausahdukselle. Olipa osuvasti sanottu:D

      hyvä teksit Eve! Ruoka kyllä maksaa, mutta onneksi siihen laittaa ihan mielläänkin rahaa. Parempi se kuin kuppilat ja muu turhuus ;)

 6. Aada kirjoitti:

  Samaa oon miettinyt moneen kertaan.. Meillä ei käytetä eineksiä ja tehdään perusterveellistä sapuskaa. Rahkaa (pääsääntöisesti Skyrriä) syödään molemmat väli- ja iltapaloiksi, lihat ostetaan maustamattomina ja kartellaan rasvaisimpia esim. sika-nautaa. Makaroni ja pasta on aina täysjyvää jne. Ruoka on suurin menoerä ja siihen menee karkeasti arvioituna 600-700€/kk. Toki noista syödään iltaisin ja molemmat ottaa vielä samaa evääksi töihin mutta silti.. Ihan älyttömän kallista. Terveelliset valinnat on valitettavasti yleensä niitä kalliimpia, jos söisi niitä eineksiä, ranskanleipää ja nuudeita niin ruokalasku olisi paljon pienempi. Jogurtteja saa pitkästi alle eurolla mutta rahkapurkki maksaa 1,60-1,70€..

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hear hear. Ei voi kun nyökytellä koska niin sama tarina. Mä muuten en Skyristä oo tykännyt paitsi nyt siitä veriappelsiinista! :) Ruokaan menee mullakin joku 600e arviolta kuussa, eli aika hitosti :D Mutta joo, menkööt mitä menee, syötävä on ja mieluiten sitä ostaa semmosta mistä tykkää ja mitkä tulee syötyä. Siitä on vaikea pihistää ilman että ”kärsii” jotenkin.

 7. everfit kirjoitti:

  Juu, meillä meni keväällä ruokakauppaan helposti 800e/kk ja kyseessä kaksihenkinen perhe. Mutta tuollainen 191/97 treenaava mies ja suursyömäri treenaava nainen syö muuten paljon! Ja halutaan käyttää hyviä raaka-aineita. Nyt olen suunnitellut ruokavaliot niin, että ovat hieman kustannustehokkaammat. En itse syö enää niin paljon lihaa ja teemme välillä myös keittoa yms. Mutta meneehän sitä rahaa silti ihan kiitettävästi, varmaan tuon 600e-

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo kyllä se meilläkin toi iso bodaava ukkeli on se kuka eniten syö, ja se on aina tarkkana että on tarpeeksi proteiinia ja lihan määrät on suurehkoja. Syö onneksi sen kerran päivässä töissä, sillä ruokalaskut kasvaa entisestään niinä päivinä kun onkin kotona ja pari lämmintä ruokaa menee meidän jääkaapista.

   Keittoa tuo ei söisi ikinä :D Ja lihasta on vaikea tinkiä… 600e menee tosiaan ihan heittämällä, ja varmasti meillä on yhteensä isommat kauppalaskut, veikkaan lähemmäs 800-900e/kk ihan loppuviimenään.

 8. idaelisa kirjoitti:

  Kyllähän tervellinen ruoka on kallista ja ruokaan ylipäätään saa kyllä uppoomaan pitkän pennin, mutta itse pyrin tekemään valintoja ja usein ostan halpismerkkejen tuotteita ihan vaan kauppalaskun pienentämiseksi. Esimerkiksi juuston ostan ihan mielellään sinä rasvaisena versiona. Jonkun halpismerkin 700g – kilon köntti taitaa maksaa viitisen euroa, eli saman verran mitä toi 400g sulatejuustopaketti. Juustoa syön kuitenkin niin vähän (pari slaissia päivässä, jos sitäkään), että koen että on ihan sama onko se nyt sitä rasvasempaa versiota.

  Sitten taas jos miettii ton juotavan maitorahka-purkin hintaa, niin tolla about 2,19e hinnalla sais jo muutaman 500g purkin kiinteetä rahkaa Lidlistä. Eli samaan hintaan käytännössä joku 1,5kg rahkaa. Mullakaan ei oikeestaan köntsänä se rahka mee alas, vaan teen smoothien ja blendaan sen pienellä määrällä maitoa, vettä tai mehukeittoa, niin tulee juotavampaa.

  Kurkut ja tomaatit ostan usein ulkomaisena, koska ne vaan tuppaa olemaan edullisempia. Lisäksi sit suurin osa kasviksista (parsa- ja kukkakaalit, wokkivihannet..) pakasteena, Lidlissä nekin taitaa olla edullisimpia ja siellä usein hyvät valikoimat muutenkin.

  Lihat ostetaan tukusta, siinäkin säästää jo pitkän pennin, kun siellä pakasteena kanan sisäfile-palat maksaa about 13e parin kilon pussi. Jauhelihaa ostetaan useimmiten rasvaisempana versiona, se on kyllä paha juttu. Mielellään ostaisin vähärasvaista, mutta usein se on huomattavasti kalliimpaa. Just viikonloppuna tehtiin niin, että kun oltiin paistettu se rasvaisempi jauheliha, laitettiin lautaselle talouspaperinpalat ja siihen päälle siivilä, kumottiin lihat sinne ja annettiin enimpien rasvojen imeytyä pois. :D Haha! Se on kyllä oikeesti järkyttävää, kun ihan oikeesti miettii että esim. kilossa lihaa, jossa on 20% rasvaa, on jo 200g (!!!) sitä pelkkää rasvaa.. Se on paljon se.

  Me käydään ehkä kerran tai kaks viikossa kaupassa tekees pienemmät ostokset, mutta isommat ostokset tulee tehtyä oikeestaan varmaan kerran parissa viikossa. Isot ostokset tehdään yleensä yhdessä, mutta mä teen täydennysreissut. Mielellään käyn yksin kaupassa, kun selviydyn sieltä nopeempaa ulos. Toisaalta taas mä oon se joka helposti hairahtuu sinne herkkuhyllylle jos Robert ei oo kieltämässä. :D

  Mä oon ehkä vähä sellanen pennin venyttäjä ja seuraan kyllä tarjouksia ja ostan vähän jopa sen mukaan. Teen myös puhtaasti hinnan perusteella valintoja, mutta en mä esim. ostais jotain sokerijugurttia rahkan tilalle ja HK:n lenkkiä kanan tilalle vaan koska se on halvempaa. :D

  Hyvä postausidea! Just viikonloppuna mietin, että pitäis alkaa säilyttämään kuitit ja vähän seuraamaan oikeesti paljonko sitä rahaa kauppaan menee.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Rasvaisempaa juustoa ei meillä syödä, Hugge vetää 17% ja sekin on liian rasvaista mulle. Siis mä RAKASTAN sellaista juustoa, mutta kun haluaisin elää pelkällä patongilla ja juustolla niin sen siitä tietää mitä tulee, ei hevon paskaakaan. Nyt ostinkin ihan siksi tuota todella kevyttä juustoa koska kuitenkin haluan syödä useamman palan, ja ylipäätään juustoa meinaa mennä niin tuolla saan vähän sitä damagea minimoitua. Plus mä pelkään et syön liian rasvaisesti muutenkin ja mulla on kohta verisuonet tukossa juustosta :D

   Sikanautaa ja rasvaista jauhelihaa ei ole tullut syötyä vuosiin, enkä sitä söisi koska se ei oo hyvää. Jos siirtyy syömään laadukkaampaa naudanjauhelihaa, on hyvin todennäköistä ettei ehkä enää pysty ees siirtymään takaisin, eli se rasvainen jauhis ei uppoa. Se haiseekin paistaessa jo ihan erille. Hyi :D Mut nyt huomasin että S-markettiin on tullut sellainen oma naudan vähärasvainen jauheliha joka oli 5.80e/700g, kun aiemmin ollaan ostettu Atrian samaa joka onkin 6.99e/700g, eli parissa paketissa on jo pari euroa säästöä.

   Noi kuitit mä aion säilyttää siksi että en kehtaisi ostaa niin paljon herkkuja kun joudun pistämään ne tänne, hahahahaha :D

 9. PIhla kirjoitti:

  Sanonpa vaan; LIDL. Itse tein aiemmin ruokaostokset S-marketeissa, Valintataloissa ja Citymarketissa. Viikon ruoat olivat jotakuinkin samaa luokkaa kuin sinun ostoksesi, mutta kahdelle ihmiselle. Vaihdoin Lidliin ja kannan 1-2krt viikko kotiin pari täyttä kassillista ruokaa, joille hintaa kertyi n. 40€. Erityisesti lihojen hinnoissa Lidl vie mennen tullen muita kauppoja, ja mukavuutta lisää myös se, ettei kasviksia ja hedelmiä tarvitse punnita ja ne ovat myöskin edullisia.

  Myös Lidlin uusi Sportyfeel-sarja on todella hyvä ja lisäravinteiden hinnoissa säästää tilaamalla esimerkiksi Fitnesstukusta.

  Elämä on valintoja! :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Me ollaan miehen kanssa tultu siihen tulokseen ettei LIDL kuitenkaan oo meidän juttu. Ollaan muutaman kerran yritetty käydä siellä, ja kun sieltä ei hirveästi löydy meille mieluisia tuotteita joita käytetään niin sitten se on jäänyt. Pakastevihannekset ja vihannekset yleensä siellä on kyllä hyviä, eli siinä olen samaa mieltä.

   Se että LIDL kenties on halvempi on myös totta, mutta siinä missä esim. S-Market on kalliimpi, ollaan saatu bonusta ja bonus tulee riihikuivana rahana tilille. Viime kesänä oltiin bonusrahoilla ulkomailla ja maksettiin meidän lomamatka, eli se tulee takaisin tuollaisena säästönä :)

 10. Jaanaba kirjoitti:

  Joo Lidl. =) Suurimman osan viikon ruokaostoksista meidän kaksihenkinen perhe ostaa Lidlistä. Kymmenien eurojen säästö per viikko. Jotain mitä Lidl ei myy niin ostetaan sitten muualta kuten esim. linssit, pavut, tofut.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä just kuittasinkin tuohon sen että LIDL ei tarjoa meille ihan sitä kaikkea mitä käytetään, tai ei löydy helposti mieluisia tuotteita. Ja se säästö minkä LIDListä saa, siirtyy meillä aikalailla sinne bonustilille millä sitten maksettu mm. ulkomaanmatkoja :) Joten, muutama kymppi sinne tänne kauppaa vaihtamalla ei lopuksi olekaan se ratkaisu, sillä fakta on että kaikkialla kalleinta on terveellinen ruoka, ja Lidlistäkin varmaan saisi pakasteranskalaisia, lasagnea ja valmislihapullia/nugetteja edullisemmin kuin sitä ns. ”bodysafkaa” :)

   • JK kirjoitti:

    Se niin riippuu mitä ostaa! Olen kyllä sen huomannut, että ei Lidlissä todellakaan ole ihan kaikki halvempaa vaan ihan samanhintaista kuin muualla. Mutta syön pähkinöitä sen verran paljon, että käyn sen takia Lidlissä, tulee tooodella iso säästö. Samalla toki ostan muutakin eli kasviksia. En nyt niin supertarkkaan pistä merkille hintoja sentin tarkkuudella, mutta toki useiden kasvisten hinnat tietää kun niitä lähes joka päivä ostelee. Lisäksi tosiaan Lidlissä on heikko valikoima, ainakaan kotimaisia marjoja ei ole vielä näkynyt ja niiden suurkuluttaja olen. Harmi vaan niitäkin saisi edullisemmin kerralla ostaen kun on niiden aika, mutta ei ole niin suurta pakastinta eikä tilaakaan sellaiselle. Mutta sen verran Lidlistä tarttuu edullisempaa tuotetta itselle, että siellä kannattaa käydä. En siis osta eineksiä. KYllä sen vaan huomaa sitten siitä, että on ostoskassi kukkurallaan ja hintaa tuli 20 euroa ja rapiat…samoilla tuotteilla ei onnistu kaikissa kaupoissa!

    Mullakin oli bonuskortti (S) eikä kyllä tosiaankaan ainakaan omalla kohdallani vois puhua säästöistä vaikka olisin sen korkeimman bonuksen mukaan ostanut tavaraa.

 11. mikaela kirjoitti:

  Sanot tuossa että ”lidl ei oo sun juttu” ja mä oon ollut aikasemmin sitä mieltä. Nyt ollaan käyty Lidlissä ja sieltä saa oikeasti lähes kaiken (korianteria siellä ei kuitenkaan vielä ole ;) ) ja säästö on HUOMATTAVA. Puhuit bonuksista… Sanotaan niin että se ostoskori mikä K-marketissa maksaa 55e maksaa lidlissä 25e, max 30e.

  Rupesin myös miettimään tuota sun ostoskoria, ite syön kaurahiutaleita ja proteiinia (hillolla ja kuivatuilla karpaloilla) päivittäin aamupalaksi ja lounaaksi, illalla lihaa ja vihanneksia tai munakkaita. Proteiinit ja puurot maksaa kuukaudessa 75e ja illalliset about 50-70euroa, eli mun viikon (viikonloppuisin voi sit syödä jotain spessumpaa) ruoat maksaa KUUKAUDESSA sen 150euroa. Mä en ole mikään tuomitsemaan tai ohjeistamaan, mutta jos jättäisit esim leivän syömättä niin säästäisit leivän hinnan + kaikki päällysten hinnat ja kun rupee miettimään niin mitä se leipä on, eihän se _ruokaa_ ole vaan naposteltavaa..

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo, ei se Lidl vaan oo mun juttu, eikä meidän juttu. Yritetty on paristi sieltä ruokia ostella mutta ei vaan toimi. Ei ole mieluisia tuotteita ja osa puuttunut kokonaan, siksi se on skipattu tässä taloudessa.

   Totta on varmasti se että itse voisin vähentää leivän mussuttamista (ja nyt vähensinkin, siksi kuvassa ruispaloja koska mä vetäisin vaaleaa leipää aivan rajattomasti), mutta esim. leikkeleistä ei voida luopua. Mä syön ite 1/5 siitä leikkelemäärästä mitä mies vetää, ja se syö aina aamuisin leipää isolla kasalla leikkeleitä, ottaa sitä välipalaksi töihin (+ rahkajuomia), ja viikonloppuisin leipää syödään aamupalalla. Eli vaikka mä itse vähentäisin ja minimoisin, ja söisin leipää enää vaikka viikonloppuisin niin mies vetää noita leikkeleitä todella suuret määrät. Ei pysty sitä niistä vieroittamaan sentään :D

 12. sohvi kirjoitti:

  olen kyllä huomannut! Asustelen yksin ja olen tässä pikkuhiljaa tehnyt ruokaremppaa (jättänyt mm. vaalean leivän, maistetut jugurtit, juustot….) ja mitä nyt olen pannut itse merkille niin ruokaostosten hinnat vaan nousee! Nykyään juuri tästä syystä käyn ensin lidlissä mistä ostan rahkat, maustamattomat jugurtit, lihat yms… koska tulee vaan niin paljon halvemmaksi! Sitten käyn pyörähtämässä vielä vieressä olevassa k-kaupassa josta ostan ne mitä lidl ei tarjoa tai laatu on mielestäni huono… Jos tällänen siis sulla onnistuis niin vois olla hyötyä :) Itse olen ainakin huomannut että silläkin säästää jonkin verran, vaikkei kyse olekkaan mistään valtavasta säästöstä :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo, ei oo halpaa ei, mutta elämä on täynnä valintoja. Ihan hyvillä mielin näistä makselee, mutta välillä vituttaa jos alkaa vertaamaan kaikkiin valmisruokiin ja muihin. Mur :D

 13. Tea kirjoitti:

  Kyllä tosi paljon menee rahaa ruokaan, mutta se on se asia, josta en halua tinkiä! Mä mielummin käyn prismassa ja saan melkein aina sieltä kaiken minkä haluan, mau ärsyttää jos meen esim. citymarkettiin tai lidliin, joissa käyn satunnaisesti enkä löydä sieltä kaikkea! Mä en jaksa käyttää aikaa siihen et metsästän joitain tuotteita, sen takia varmaan maksan prismassa enemmän mut bonareilla saa kyllä maksettua aika useesti ne ostokset :)

  Meillä (kaks henk. talous) syödään jollain tapaa samanlailla. Mulla on omat eväät töissä ja teen kaikki alusta loppuun saakka itse, mies syö sit lounaan ulkona. Käydään n. kerran viikossa yhdessä ruokaostoksilla ja sit 1-2 krt täydennyskerta (nämä hoitaa yleensä jompi kumpi). Viikottain meillä menee rahaa pelkkään ruokaan n. 80 -100 €. Tähän päälle olen ostanut kesällä/syksyllä pakkaset täyteen marjoja joihin on uponnut pitkä penni, tilaan herajauheet netistä, superfoodit (esim. kookosöljy, manteli- ja kookosjauhot, steviatipat), välillä saan tilattua 7% jauhelihaa ja kananmunia suht. edullisesti työkaverin kautta.

  Viikottain kaupasta tulee osteltua kurkkua, tomaattia, paprikaa, salaattia, kesäkurpitsaa, porkkanaa, salaattia, satunnaisesti kaalia, tuoreita yrttejä, mausteita, luomu kananmunia, satunnaisesti 1 maitopurkki, jauhelihaa, broileria/kalkkunaa, pakasteesta seitiä tai turskafileitä, välillä pakastevihanneksia + hedelmiä (yleensä banaania & omenaa)

  mies syö leipää, joten tähän lisäksi leikkelettä, levitettä, satunnaisesti juustoa, riisiä, pastaa ruokakermaa yms., viikonloppuisin: herkuttelu sipsit, kaljaa
  mulle riisikakkuja, kaurahiutaleita, avokadoja, kookos/mantelimaitoa. Mulla itsellä on kuntoprojekti menossa, joten herkutteluun tai alkoholiin ei mene rahaa tällä hetkellä :D

  Tähän päälle tietysti öljyt, kahvi, suola, pyykinpesuaineet, hygieniatuotteet. Eli meilläkin menee suurin osa kauppalaskun summasta lihaan/kalaan/kanaan, maitotuotteita käytetään hyvin vähän ja ihan kasviksiin uppoo myös paljon rahaa!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Heh, kiitti, sulta tuli kunnon selostus :) Tota mä en itsekään jaksa että pitäisi käydä monessa kaupassa, ihan sama mitä säästää. Ärsyttävää se ruokaostosten kantaminen ja raahaaminen ja kasaaminen on muutenkin, niin minä en kyllä ala jonkun vitosen takia käymään kolmessa eri paikassa. Mut totta se, että kyllä ruoasta silleen ihan ok mielin maksaa. Ärsyttää vaan siinä vaiheessa kun tajuaa miten paljon halvempaa ois elellä mikropizzoilla. :D

   • JK kirjoitti:

    Tuota samaa minäkin mietin, mutta mielestäni luin, että käyt 4-5 kertaa viikossa kaupassa? Sehän on aika paljon. Itsekin käyn melko paljon (ei autoa, joten kantamisen vuoksi) jolloin se ei ole temppu eikä mikään käydä päivänä 1. Lidlissä ja päivänä 2. toisessa kaupassa ja vaikka päivänä 3. kauppahallissa. Ostan luita luulientä varten muuten kauppahallista, aivaan sairaan namia pohjaa keittoihin ja vaikka kvinoan tai riisin keittoliemeksi. Asiaankuuluvat mausteet toki kun keitellään lientä. Väittäisin jopa, että kun tekee kunnon haudutetun ruokaisan sopan niin maistuu kelle vaan, jopa miehellesi :D Keitoissakin on se, että kun on hyvää, on hyvää, Toisaalta tunnen yhden, jonka lempikeitto on Saarioisten jauhelihakeitto. Noh. Makuja toki tuomitsematta. Keittohan on vielä parhaimmillaan kun se makustuu jääkaapissa päivän pari.

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Käyn sellaisilla isoilla ruokaostoksilla sen 2-3krt/vko, mut sen lisäksi olen käynyt paristi viikossa ehkä (siis arviolta) ostamassa noita omia eväitä töihin. Menee kätevämmin kun saan suoraan kiikutettua duunin jääkaappiin eikä tarvi kaikkea raahata ensin kotiin :)

 14. Sanna kirjoitti:

  Olen huomannut, että terveellinen ruoka maksaa. Just viimeeks, ku kävin kaupas, huomas, ett talvi lähenee –> oli kotim. kurkun hinta tullu ylöspäin (ulkom. en suostu syömään).

 15. liinu kirjoitti:

  Mä tein tänä vuonna hintavertailua Lidl vs S niillä perustuotteilla mitä tulee kotiin aina kannettua (maito, rahka, liha, rae, hedelmät, kasvikset..). S oli yllättäen suurimmassa osassa edullisempi (joitain poikkeuksia tosin). Lisäks ässässä usein 10% jauhis ja maustamaton kana -30 tai -50%. + kun keskitetään ässään niin joka kuu tulee parinkympin bonarit tilille.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Aijaa, halvempi? Aika monet hehkuttaa sitä että Lidl on halvin kaikista?

   Mulle sinänsä sama, kun tosiaan ei niitä mieleisiä tuotteitakaan oikein löydy, ja sitten se mikä ehkä maksaa enempi niin bonusta tulee sen verran että niillä rahoilla ollaan ulkomailla kerta vuoteen. Mieluusti siis käytän S-ryhmän kauppoja.

 16. Milla kirjoitti:

  Ruoka on kallista! Tosin näin opiskelijabudjetilla oon hyvin oppinu venyttämään penniä. Puuro korvaa leivän, näkkäreitä ja korppuja aina tuoreen leivän tilalle, ruokina sitten paljon keittoja ja laatikoita. Mainitset tuolla tekstissä, että sun mies syö useamman 700 gramman paketin naudan jauhelihaa viikossa + leikkeleet. Mitä mieltä olet siitä, kun punaisen lihan syöntisuositus on 500 grammaa viikossa? Toki sanoit, että miehesi syö 10% lihaa, mutta oletetaan, että hän syö tätä jauhelihaa vaikka 3 pkt viikossa, joista tulee jo yli 2 kg?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ruoka on kallista, ja Suomessa vissiin kalleinta kuin missään muualla, ainakin mitä on lehtijuttuihin uskomista. Mies tosiaan on treenannut jo jotain kakskytä vuotta ja on semmonen 188/125 kokonen niin isoon bodailevaan mieheen sitä lihaa uppoaa aika paljon. Muutama sellainen 700g paketti sillä menee, ateriaa kohti noin 300g jos en ihan väärin ole laskenut. Eli kyllä, lihaa ja kanaa menee paljon, enkä ole siitä mitään mieltä. Pitää kysyä siltä mitä se sanoo tuohon punaisen lihan syöntisuositukseen, mutta kyllä se menee muillakin reilusti yli. Ihan jossain perus naisten Fitfarm ym. dieettiohjelmissakin on n. 100g/jauheliha + 100g/kana päivässä, joten siinäkin tulee jo 700g/vko ja tuo on erittäin alhaisilla kaloreilla oleva dieettiohjelma. Vähärasvaisia lihoja ja leikkeleitä menee siis paljon.

   • Ht kirjoitti:

    Tarkentaakseni aiemman kommentoijan viestiä, tuo punaisen lihan 500g / viikko syöntisuositushan on suomen syöpäjärjestön suositus. Punainen liha suurina määrinä lisää huomattavasti mm. riskiä sairastua suolistosyöpiin. Myös prosessoitua lihaa eli suurinta osaa leikkeleistä tulisi välttää. Oletko keskustellut miehesi kanssa siitä, miksi hän ei syö punaisen lihan sijasta enemmän esimerkiksi kanaa tai kalaa?

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Joo, kyllä mä tiedän syöntisuositukset ja sekin, ja itseasiassa eilen illalla häneltä kysyin että haittaako vaikka lihaa tulee syötyä yli suositusten. Hän siinä kommentoi että syö tuplasti tuon ”yli 2kg” eli tyylii 4kg+, mutta joo, on siitä joskus osa kanaakin, ja joskus suurikin osa. Kuten arvelinkin jo aiemmin, niin siitä ei siis olla ”mitään mieltä”. Ei huoleta siis yhtään, ja elämässä on paljon pahempiakin juttuja joten ei näe tuota minkäänlaisena ongelmana (tämä about suora lainaus hänen suustaan). Kaikkia suosituksia ei ole ylipäätään edes mahdollista toteuttaa samaan aikaan kun osa jo kumoaa toisensa, vaikeeta on nykypäivänä ihmisen syömiset ;)

     Loppukommenttina: Kanaa siis menee myös mutta suurimmaksi osaksi punaista lihaa. Kalasta ei pidä joten se ei sen takia ole kuulunut koskaan ruokavalioon. Eiköhän tommonen aikuinen ukko osaa parinkymmenen vuoden bodailutaustalla ihan hyvin syödä ;)

 17. AB kirjoitti:

  Itse oon innostunut taas leivän syöntiin lähiaikoina, kun en jaksa keitellä makaroneja ja perunoita. Itse aattelen että kilohinta max 8e lihoilla ja aina jostakin löytyy atriaa tai kariniemeä maustamattomana. Tuoreita kasviksia ostan vaan tuoreeltaan syötäväksi, lämmitettävät poimii puolet halvemmalla pakastealtaasta. Cashewia ja avokadoja syön viikottain, sekä max 10% juustoja, raejuustojen kilohinnat saa suunnistamaan ennemmin oikealle juustohyllylle. Valion tuotteet vaihdoin arlaan ja on kyllä halvempaa täällä. Kaikki kannetaan s-ryhmästä. Opiskelen, käyn töissä ja vuokran jälkeen kuluu se vajaa 500e kuussa, ruokin itseni ja pikkuveljeni ja kummatkin syödään samaa ruokaa. Pikkuveli käy vielä useamman kerran mäkissä viikossa jos ei ole kanaa ja kasviksia ketsupilla. Viime kauppakassi leipää juustoa leikkelettä, lihaa ja pakasterehuja maksoi vajaa 30 euroa ja käyn ehkä pari kertaa kaupassa. Jos alkaisin ympäri kaupunkia autolla ajelemaan ja metsästämään tarjouksia niin kuluis varmaan tuplaten bensoihin :D paheeni on myös savukkeet, joihin uppoaa se vajaa 30 euroa viikossa.. koululounas on ilmainen eli se on hyvä etu kun saa koottua useimmiten salaatin siellä ja ravintolassa työskennellessä saan ’maistella’ niin voi punnita aina poroa tai kalaa rehujen lisäksi välipalana :D pelottaa siirtyä työelämään, kun varmaan tuplaantuu ruokamäärien osto ja kaikki ylimääräinen menee ruokaan :D oon kuitenkin oppinu tosi pihiksi ja herkkuja ostan tosi harvoin, eikä mahakaan jaksa vetää kilotolkulla kasviksiacja lihaa onneksi, se ruoan hinta saa jotenkin nälän katoamaan ja vaihtamaan halppismerkkeihin. Noilla eri valmistajilla kun on tosi isot hintaerot :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hahah, mua nauratti tuo että tuplat menis bensoihin :D Mut hei, en haluu moralisoida, mut kannattaa lopettaa tupakointi ku se on niin kallista. Mä kun lopetin niin maksoin muutaman kuukauden päästä mun Turkin matkan röökirahoilla ;)

 18. JM kirjoitti:

  Mä olen 18v huippu-urheilja, kotona kuitenkin vielä asun (vaikka olen reissussa varmasti 200 päivää vuodesta). Koska treenaan kovaa, ja koko nelihenkinen perhe urheilee pyritään meillä syömään terveellisesti, ja tarpeeksi ja kyllähän se kuitissa sitten aina näkyy.. Ihan järkyttävältä kuulostaa laittaa 1500e kuukaudessa ruokaan, mutta kuitenkin kun asiaa meittii järjellä, ei yksikään euro mene hukkaan. Kunnon ruoka on vain välttämätöntä urheilijalle! Ja olen sitä mieltä että jokaisessa taloudessa ne eurot hupenee johonkin, yhdellä hyvään ruokaan, toisella tupakkaan ja kolmannella herkkuihin, shoppailuun tai alkoholiin, elämä on valintoja ja tämä on meidän :)

 19. Matti Kurvinen kirjoitti:

  Erittäin ajankohtainen kirjoitus näin nuorelle treenaavalle opiskelijalle =) Tuossa on hyvin koottuna kuinka koostaa terveellisesti eja edullisesti ”bodysafkaa” =) http://www.haataja.eu/2014/07/22/todella-edullinen-ja-terveellinen-ruokavaliopohja

 20. outi kirjoitti:

  Leipä ja sen pääliset tekee varmasti hintaa mukavasti lisää ostoskoriin, mutta kyllähän tuo puhdas ruoka kaupasta ostettavaan ”roskaruokaan” verrattuna on kalliimpaa ja esim. kotimaisten tuoreiden vihannesten hinta ja pakastemarjat…. En ole laskenut mitä meillä menee rahaa ruokaan, se ostetaan mitä meinataan ja halutaan vähän tiestysti vertaillen eri valmistajien välillä hintaa… Alelappujen perään kyllä kytätään ja täytetään välillä pakastinta lihoilla ja kanoilla joissa myyntipäivän takia alennus ;)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Me ollaan ihan surkeita pakastamaan mitään. Nytkin pakkasen täyttää anopin marjat ja soseet lähinnä, eikä kauheesti pakkasessa tilaa ole muutenkaan, mut vaikka olisi niin epäilen ettei mitään pakastekanoja ja jauhelihoja jaksettaisi väsätä. Ollaan varmaan liian mukavuudenhaluisia, tahallaan tehdään asioista vaikeita ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *