Hae
Queen of Eve

Katkerat ja kamalat, sekä fitnessvihaajat

”Heikot ihmiset vihaa sitä mitä ne ei voi ymmärtää, suoraan sanottuna mäkin oon täst hypestä vähän ymmällään. Mä ymmärrän et sua syö, Jos mä oisin vihaaja varmaan vihaisin mua myös. Mut tajuuthan et oot meistä se joka itkee, älä pliis siis enempää nolaa itsees. Sun on suotta täristä, käsitä et pääliköt ei välitä. Vihaajat vihaa, meitsi vaan takas vilkuttaa. Antaa niiden hiillostaa, ei vois vähempää kiinnostaa.” Cheek teki vuosi sitten biisin tälläisillä sanoilla. Kuuntelin biisiä sattumalta ja mieleeni alkoi tulvia ajatuksia niistä monista jutuista mitä tällä hetkellä on meneillään.

martina_hengenpelastajat_1920_1080
Katselen aktiivisesti Martina ja Hengenpelastajat sarjaa JIMiltä ihan silkasta mielenkiinnosta ja viihteennälästä, sekä toki sen takia että FitFashionin bloggaaja Linda Manuella kisaa kyseisessä ohjelmassa. Jo ensimmäisessä jaksossa särähti korvaan Sabina Särkän kommentti yllättyessään että Lindakin on kisassa mukana ”kun eihän se oo ollu oikein missään ja on vaan bloggaaja”. Niinpä. Hyvä näin. Muiden loppuun kulutettuja kasvoja onkin tullut katsottua ties missä realitysarjoissa ja lehtien sivuilla lähes kyllästymiseen asti joten hyvä että on jotain freesejä ja uusia tulokkaitakin.

Sarjaa seuratessa esiin nousi pienimuotoinen kiusaamisefekti. Syrjintää ja piikittelyä, syyttelyä. Tuntui että joku piti ottaa heti silmätikuksi. Kun sä oot tollanen ja tollanen. Sun pitää olla aina eka. Oot minäminäminä. Kaunis ja herttaisen oloinen Sara Sieppikin sortui muutamaan ikävään selkäänpuukotukseen ja oman joukkueen vastaiseen toimintaan, ja hetkellisesti minulta meni maku, olinhan pitänyt häntä aina niin kovin ystävällisenä ihmisenä. Uusimmassa tiistain jaksossa hommat tiivistyivät samaan pisteeseen jälleen kerran, kun viimeisestä neljästä kilpailijasta Elina Tervo alkoi sättimään Lindaa itsekkääksi, kahden muun puolustaessa ja sanoessa ettei se ole totta.

Mietin että mikä siinä on ettei saa olla innokas, todeta tietävänsä omat vahvuutensa ja tarjoutua asioihin? Miksei saa olla hyvä, tietää sitä, myöntää sitä ja tunnustaa sitä? Mua on viimeiset kakskyt vuotta ärsyttänyt se suomalaisten ”anteeksiettäolenolemassa”-asenne ja se että aina pitäisi olla hattu kourassa nöyränä. Monissa muissa paikoissa ollaan iloisia, eläväisiä, innostuneita. Ollaan tietoisia omista hyvistä puolista, kehitetään itseään, ja siinä samassa myös kannustetaan muita. Ei aina kilpailla toisiaan vastaan, vaan yritetään jokainen pärjätä kukin omalla tahollaan. Menestymisen saralla ihmisiä potkitaan eteenpäin ja ihaillaan jos joku oikeesti breikkaa. Ollaan ylpeitä omistaan, ei kateellisia ja katkeria.

En voi käsittää sellaista naisjoukon dissaamista ja sorsimista. Sitä että joku otetaan hampaisiin ja porukalla juorutaan ja puukotetaan selkään. Se on ärsyttävä ja itsekeskeinen. Miksi? Siksi että uskaltaa sanoa että hei, mä haluun osallistua ja tehdä tämän, ja mä tiedän olevani tässä hyvä! Tuollaisesta valittaminen on todella typerää, etenkin jos omat puheensa lunastaa ja todellakin on niin hyvä kun on antanut ymmärtää ja tuo omalla toiminnallaan joukkueelle menestystä. Osasta kilpailijoista tuli mulle ihan koulukiusaajafiilis ja jäi hieman paskan maku suuhun, mutta tuudittaudun siihen tunteeseen että asiat eivät varmaan ole ihan yhtä mustavalkoisia kuin mitä televisiossa on näytetty, ja kenties kaikki eripurat on jo sovittu ja asiat ihan fine.

Ootteko te seuranneet sarjaa televisiosta tai katselleet jaksoja JIMin nettisivuilta? Onko kukaan muu huomannut samaa, mitkä fiilikset on näistä mainitsemistani asioista yleensäkin?

Oli kyseessä sitten realityohjelma täynnä naisia, juorulehtien palstat tai vauvaforumit, niin sama ellei oikeastaan vielä pahempikin meno on blogeissakin. Joidenkin kommenttiosioissa on niin hirveää kuraa julkaistuna ettei tosikaan ja ihmettelen aina ihmisten motiiveja kirjoitella aivan alatyylisiä juttuja. Vittuileeko ne samanlailla livenä ihmisille? Menisikö sanomaan päin naamaa? Haukkuisi rumaksi ja läskiksi kadulla? Tyhmäksi ja luuseriksi? Onko ne jotain aikuiseksi kasvamattomia koulukiusaajia vai muuten vaan persoonallisuushäiriöisiä tapauksia? Joskus olen lueskellut millaista veemäistä juttua ihmiset kirjoittelevat Lindallekin hänen blogiinsa, mutta loppujen lopuksi mä tiedän että Linda on about näin ja sehän varmaan vituttaa ;)

Can’t see the haters!

IMG_20141030_142324
”Mieti ootsä vihanen mulle vai itselles… Toivon sulle parempaa mieltä, sit kun säkin pääset huipulle niin hei katellaa siellä”

Sitten toiseen mua mietityttävään asiaan joka on seuraava.

Kaikki on varmaan nyt lähipäivinä lukeneet noin sadasta paikasta (ellei enemmänkin) FitFashionin Umpun aloittamasta fitness-illuusiosta. Alkuperäinen kirjoitus löytyy Umpun Prime Body blogista, ja kaikki ne kymmenet vastineet, niin puolesta kuin vastaan ja jotain siltä väliltä löytyvät ympäri nettiä eri blogiyhteisöistä, Instagram-teksteistä, Facebook-kirjoituksista jne.

Mä en ala enää sitä kirjoitusta ruotimaan suuntaan tai toiseen koska koen että aikalailla kaikki sanottava on varmasti sanottu, enkä usko että just mun mielipide asiasta on niin mielenkiintoinen että sitä pitäisi tässä alkaa erikseen korostamaan. Noin yleisesti niitä mielipiteitä on ollut laidasta laitaan ja pääosa blogikirjoituksista on käsitykseni mukaan ollut asiallisia, mutta kommenttiosiot sen sijaan ei. Etenkin Iltalehden uutisoinnin yhteydessä ja FB-statuksissa niin Umppu kuin Lindakin ovat saaneet aivan järjettömän junttia, moukkamaista ja epäasiallista arvostelua osakseen, ja ikävä kyllä Umpun kohdalla myös jonkin verran vittuilua muilta fitnessharrastajilta ja kilpailijoilta joka on ehkä pikkasen hämmentänyt mua, itse kun uskon sinisilmäisesti sellaiseen hyvään yhteishenkeen ja yhteiseen hiileen puhaltamiseen. Tänään on kuitenkin Umpun aika kertoa mielipiteensä koko kohusta ihan televisiossa, joten kaikki katsomaan TV1 kanavalta A-Talk keskusteluohjelmaa tänään torstaina kello 21.00!

Tässä muuten kuva Umpusta kohun jälkeen ;)

 Wiping my tears away…

IMG_20141030_142351


Uskon että viikonloppuna Umppukin luukuttaa Fintelligensin sarkastista ”Sori”-biisiä joka Vain Elämää ohjelmassa kuultiin uutena kovana vetona Paula Vesalan versiona.

”Joo en saa yöllä nukuttuu, niin paljon mua kaduttaa. Ei ollu tarkotus buumii alottaa tai ketään suututtaa. Saada jengii keskel skuttaa himas hoppii luukuttaa. Yritin olla ystävällinen ku jengi tuli puhuu ja katkasta siivet ku kuulin ittestäni huhuu. En kelannu et tälleen koskaan pääsisi käymään, tän piti olla nopee ohi, nyt loppuu ei näykään. Sori haastatteluista ja kaikist lausunnoista, ei me voitu sillon tietää julkisuuden vaaroista. Pahoillani et laitettiin se kivi vierii, nyt sittaan himas ja omantunnontuskissa kierin.

Sori. Me ollaan pahoillamme kaikest, nyt ymmärretään et jengi suuttuu ihan aiheest. Sori näist biiseist näist kliseist ja helyist, kledjuist näist sanoist näist hiteist ja levyist. Sori. Oikeesti pahoillamme kaikest, anteeks et tajuttii tää vast täs vaihees. Pakko päästä purkaa sydänt täst aiheest, me ollaan pahoillamme täst kaikest. Sori.

… Sori. Leikisti pahoillamme kaikest, anteeks et tajuttii tää vast täs vaihees. Pakko päästä purkaa sydänt täst aiheest, et oltas muka pahoillamme kaikest. Sori.”

Kuvat Instagramissa @baddiewinkle Pistäkää mummeli seurantaan ja ottakaa oppia asenteesta. Ei viitsis olla kateellinen, katkera, ilkee ja suppee, ja jos muut on niin älä sä ainakaan oo. En mäkään.

 <3

13 kommenttia

 1. mjai kirjoitti:

  Jaah mä en niin hirveen tosissani ota koko sarjaa, koska voihan se olla että siihen on myös hieman tekemällä tehty tuollaista draamaa…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Nuo ”draamat” eivät ole olleet mitenkään näyteltyjä tai käsikirjoitettuja juttuja, vaan ihmisten henkilökohtaisia mielipiteitä joita ovat tilanteessa sanoneet. Kuvausryhmä on vain päättänyt näyttää ne, ja miksipäs ei kun ei varmaan olisi voinut edes leikata pois. Viimeisinhän oli äänestystilanteessa ;)

   Ymmärrän ettei kaikista voi tykätä, mutta sekin miten asiat esittää tai esittääkö niitä ollenkaan onkin asia erikseen.

   • minnie kirjoitti:

    Saanko kysyä, mistäs sinä tiedät ettei ne draamat ole tekaistuja? Et tietääkseni ole sarjassa mukana, wannabe fitnessmuija kylläkin.

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Saat kysyä, ja vastaus on: asianomaiselta itseltään. Olitko sinä sarjassa mukana kun vihjaat että ne olivat tekaistuja? Tuohon ”wannabe-fitnessmuija” heittoon en viitsi edes ottaa kantaa, sen verran typerä kommentti.

 2. Johanna kirjoitti:

  Samaa mieltä ohjelman suhteen, aivan kuin Linda olis otettu silmätikuksi. Linda vaikuttaa mukavalta ja aidolta ihmiseltä, harmi että moni taisi kokea hänet pahimmaksi uhakseen vaikka kaikki eivät sitä myöntäneetkään, kuten Elina ;) onneks Linda vaikuttaa vahvalta persoonalta ja sen vuoksi jättää moiset omaan arvoonsa.

  Myös ihmetyttää se, että kuinka Umpun tekstiin on monet fitnesstyypit tehneet melko vittuilevasti omia postauksia. Mäkin kun uskoin noissa piireissä yhteishenkeen. Tosin mun mielestä umpun aihe meni myös joltain ohi, ainaki ite ymmärsin että umppu tarkoittaa nuoria naisia, jotka vielä etsivät itsekin itseään. Tuskin tarkoitus oli mollata kisaajia. Noh puolensa kullakin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Aivan. Vihaajat vihaa ja ite pitää vaan takas vilkuttaa ;) Umpun teksti ymmärrettiin varmasti osittain väärin ja siitä lähti sitten kunnon myllytys joka yltyi ja yltyi. Monella meni pahasti tunteisiin se homma.

 3. MariA kirjoitti:

  Mä en kattonu viime jaksosta kuin just sen lopun, missä Linda äimän käkenä kuunteli Elinan sättimistä. En mä haluaisi sortua yleistämiseen, mutta miksi sen täytyy olla aina niin, että kun naislauma ajetaan ahtaalle esim. tuollaisessa kilpailutilanteessa, niin pitää alkaa tappelemaan jostain? Mutta ilmeisesti ovat aikuisina ihmisinä keskustelleet asiat halki mitä nyt näin vilausta seuraavasta jaksosta, hyvä niin.

  Tuo Sori-biisi sopikin tähän kohuun yllättävän hyvin :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä aina itse yllätyn tälläisistä kun en ole elämässäni juurikaan sekaantunut mihinkään kissatappeluihin ja ilkeisiin juoruiluihin ja vittuilemisiin. Jossain määrin olen sellainen sinisilmäinen hömppä ja kuvittelen aina että ihmiset tulee toimeen keskenään tai edes yrittää, mutta totuus on toinen. Surullista.

   Mutta joo, kyllähän nuo sarjan aikaiset asiat taitaa olla ihan sovittu nykyään, mutta ei kovin kivalta ole näyttänyt kaikki.

 4. Tiina kirjoitti:

  Itsekin olen sarjaa seurannut kyllä. Mutta ikäväkseni voin todeta, että Linda ei ole ehkä se puhtain pulmunen kuitenkaan. Haukkunu Elinaa lihavaksi ja kuullut muutenkin sivukorvalla, kuinka Lindan suusta tulee tiukkaa arviota muista ihmisistä :P
  Mutta pakko antaa pointsit, että hyvän julkisuuskuvan hän on itsestään antanut. Valitettavasti todellisuus on vain hiukan erilainen.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ei varmaan kukaan ole täysin puhdas pulmunen eikä moni voi syyttää jostain täysin tuulesta temmatusta asiasta, kyllähän niissä usein edes pieni totuuden siemen on jonka Linda sekä häntä puolustaneet Anne-Mari ja Nora sanoivatkin. Muutos oli kuitenkin tapahtunut. Siihen en osaa sanoa onko Elinaa haukuttu lihavaksi tai mitä olet kuullut Lindan muita arvostelevan, itse en ole sellaista kuullut hänen suustaan eikä ole minulle puhunut ikinä pahaa kenestäkään, joten en voi kommentoida jotain mistä en itse ole tietoinen tai mitä ei ohjelmassa näytetty :)

   Hyvä julkisuuskuva on annettu, totta, ja myös Lindalla itsellään on muutenkin tullut paljon henkistä kasvua tämän kuluneen vuoden aikana jonka voi blogikirjoituksista ja kommentteihin vastaamisestakin aistia :)

 5. Marilii / Palanen onnea kirjoitti:

  Pienellä viiveellä tulin lukemaan, kun vinkkasit tästä tekstistä mun kommenttiboksissa jokin aika sitten :)

  Mulla on mennyt jotenkin maku kaikkiin vastaaviin sarjoihin. Samanlaista piikittelyä ja selän takana p*skan puhumista ihan joka paikassa. Tää ei nyt tarkoita sitä, ettenkö tykkäisi välillä seurata sivusta pientä draamaa.. mutta mun mielestä kiusaaminen ei kuulu siihen yhtälöön millään lailla. Tosi kurjalta kyllä kuulostaa, että Linda on ollut juuri se, joka tuon kiusaamisen kohteeksi on joutunut. Höh.

  Mutta niin.. piti siis lähinnä kommentoida, että hyvä teksti! Kovin oon samaa mieltä sun kanssa näistä asioista :)

 6. Pauliina kirjoitti:

  Lueskelin sun blogia taaksepäin ja täytyy kyl ylistää sitä kuinka ihana oot. Oot niin sinut itses ja muiden kanssa tässä elämässä. Kerro sun salaisuutes, että miten teet sen!? :D <3

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei pliis Pauliina, tän on pakko olla läppä :D Ah ha haa, nauroin ääneen tän lukiessani. What’s wrong with you girl? :D En mä kyllä pidä itteeni mitenkään sinuina itseni ja muiden kanssa, tai siis kai mä oon ihan normaali? En oo mitenkään erityisen sinut mielestäni, mä vaan oon. Vaikken ihan nyt tiedäkään mihin suoranaisesti viittaat niin luulen että mulla silti on vastaus vaikka se ehkä kuulostaakin kliseiselle, mut se vastaus on ikä. Naisen parhaat vuodet on kolmenkympin jälkeen, ja niin mä oikeesti koen. Tässä iässä sitä ei vaan vittujakaan jaksa muiden mielipiteillä kun on omatkin. Toki sitä haluaa elää sulassa sovussa kaikkien kanssa et kaikilla ois kivaa, ja mäkin kun oon suorapuheinen tyyppi niin aina niin ei mee, mut loppujen lopuksi nykyään vaan stressaa vähemmän semmosista asioista mistä ennen. Mä oon aina vaan silleen että fuck it :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *