Hae
Queen of Eve

Veditkö itsesi jouluähkyyn?

Ensiavuissa on kuulemma joulun jälkeen paljon porukkaa keillä on suolisto tukossa eikä tavara liiku kumpaankaan suuntaan kun ollaan joulupyhinä mätetty hulluna herkkuja napaan. Mun on vaikea uskoa tätä mutta kuulopuheiden mukaan näin on. Suolitukkoisia ja vatsavaivaisia ähkyilijöitä tulee noloina ensiapuun kun on röörit tukossa kinkuista, lantuista ja laatikoista, joulutortuista, pipareista ja suklaasta puhumattakaan.

Uskokaa tai älkää, niin vaikka mä olen tälläinen syömishäiriöinen ahmatti niin en minä ole koskaan vetänyt itseäni mihinkään ihmeen jouluähkyyn. Vatsa toki reagoi usein joulun aikaan pienellä turvotuksella, ilmavaivoilla tai olemalla hieman sekaisin (eikö ole kiva kun pureudun yksityiskohtiin), mutta ei mitään sen kummallisempaa. Toki vatsan reagointi on normaalista poikkeavaa, mutta niinhän se jouluruokakin on!

Ei mun tarvi vetää mitään hillitöntä ähkyä joulusafkoista saadakseni oloni omituiseksi, sillä se tapahtuu ihan vähemmälläkin määrällä, ihan vaan syömällä niitä ylipäätään. En syö milloinkaan muulloin vuoden aikana kinkkua. En syö porkkanalaatikoita, lanttulaatikoita, maksalaatikoita tai imelletettyä perunalaatikkoakaan. Tällä kertaa meidän laatikot oli bataattilaatikkoa ja maksalaatikkoa, ja jotain punakaalista tehtyä laatikkoa, mutta sama se niidenkin kohdalla: Ei ne mun normaaliin ruokavalioon kuulu. Sen enempää en syö pipareita (niitäkin jouluna vain 1-3kpl), konvehteja, joulutorttuja tms. Kaikki jouluruoka on melkeinpä ruokaa mitä en ole syönyt viimeiseen 355 päivään, joten ei kai se ole ihmekään että vatsa jollain tavalla ilmoittelee itsestään ja hämmennyksestään?

IMG_20141227_211915
Nyt mulle riitti se parin päivän outojen ruokien syöminen, vaikkakaan ei mitenkään superterveellistä tämäkään, mutta laiskan lauantaina oikein sopivaa apetta! Mä ostin valmiita pizzapohjia ensimmäisen kerran varmaan kymmeneen vuoteen, ja täytin niitä ketsupilla, öljyssä olevalla vaalealla tonnikalalla, kevyt kinkkusuikaleilla, aurajuustoa pari murusta ja päälle Polar 12% raastetta. Ja mitä häh? Oikein hyvää tuli.

On tämä nyt sitten kuinka epäterveellistä tahansa niin ainakin vähemmän outoa apetta kuin joulupyhien juhlaruoat.  Jos sitä huomenna lähtisi reippailemaan pakkaseen ja tekisi pienen ”kinkunsulatuslenkin”. Siitä varmasti saisi kivasti energiaa ensi viikkoon! Sunnuntaina kevennetään entisestään ja maanantaina takaisin asiallisesti arkiruokien pariin. Loiva lasku takaisin niin elimistö pysyy mukana prosessissa :)

6 kommenttia

 1. Naksu kirjoitti:

  Aika jännä juttu että noin on! :D itsellä täysin päinvastoin, vatsa toimii vähän liiankin hyvin kun tankkaa (ei nyt mitään ähkyjä tässä ole vedetty, mutta pienet turvotukset), ei se vatsa oikeastaan sekaisin mene joutuu vaan tosiaan käydä tyhjentämässä kolmesta viiteen kertaan (anteeksi avautuminen). Mutta tosiaan aika erikoista että ihmiset saa vedettyä suoliston noin tukkoon ahmimisella, itsekin ahmimishäiriöinen olen mutta nykyään osaan pitää itseni kurissa.

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Hahaa mää en nyt kerro vessajuttuja =D, mutta jouluruokia olen syönyt ja voisin syödä niitä vaikka kuinka monena päivänä vielä. Loppuu aina kesken. Parasta on lanttulaatikko ja herneet.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Lanttuloora on kyllä hyvää, mutta vessajuttuihin liittyen riittääkin toteamukseksi noi herneet ja lantut. Onko herneet säilykeherneitä? Meillä aina jouluna niitä, ei mitään pakasteherneitä!

 3. Noora kirjoitti:

  Jep, totta se on. Ummetusasiakkaat päivystyksessä on joulun aikaan yleinen ryhmä. Kinkkua kinkkua kinkkua. Paljon kaikkea ja koko ajan. Pitäis muistaa juoda myös niin ei iskis ehkä ihan niin jumiin tavara tuolla suolistossa! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *