Hae
Queen of Eve

Lihavan ruokapäiväkirja (vko 1)

IMG_20170118_155146_resized_20170123_075830640

Ruokapäiväkirja – Kaksi kärpästä yhdellä iskulla olisi varmaan ollutkin jo liikaa

Moni ei ehkä minun sijassani tätä julkaisisi tai suoraan sanoen valehtelisi, mutta mun on vähän pakko kertoa totuus koska se on tässä se idea. Kyse ei ole niinkään ole siitä mitä mä olen julkisesti täällä blogissa luvannut, vaan siitä että mä oon oikeesti sen itselleni velkaa. Jos ei kenenkään muun niin mun on ainakin elettävä itseni kanssa niin myötä-, kuin vastoinkäymisissä, ja niin kuin aina mainostan: elämä ei ole aina pelkkää blingblingiä.

Mennäänpä siis takaisin viime viikkoon, ajalle maanantai – sunnuntai.

Mitä söin viikolla 1

Maanantai

1/2 pss jumbojuustosnackseja
1 pss karkkeja

Migreeni – mikään ei maistunut. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala olivat kaikki yhtä ja samaa. Napostelin päivän aikana 1/2 pussia jumbojuustosnackseja ja pussillisen karkkeja. Tämä oli koko päivän ruoka.

Tiistai

1/2 pss jumbojuustosnackseja
1 tl Nutellaa

Migreeni – mikään ei maistunut. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala kaikki sitä samaa. Se toinen 1/2 pussia jumbojuustosnackseista ja teelusikallinen Nutellaa.

IMG_20170118_162844_resized_20170123_075817123

Keskiviikko

Pollo Aioli pizza – Kana, aurajuusto, rucola, valkosipuli
Marquise al Cioccolato con Mousse al Cioccolato Bianco e Salsa ai Lamponi – Suklaa-marquise valkosuklaamoussella ja vadelmakastikkeella

Vapaapäivä – päätä särkee edelleen. Ruoka ei maistu aamusta ja jännitän ravintoterapeutin kanssa neuvottelua sillä jo aikaisemman käynnin aikana selvisi ettei ahmintahäiriö ole hänelle tuttu ja kinasimme. Käyntini ravintoterapeutilla onkin sitten sellainen ettei oikein hyväksy asiantuntijoiden ohjeita ahmintahäiriöisen ruokavaliosta vaan puhuu edelleen hiilarittomuudesta ja sokerittomuudesta. Tunnelma on kireähkö. Menen ravintolaan syömään hiilaripizzan ja otan jälkiruoaksi sokeria.

Torstai

Aamupala
Sämpylä jossa salaattia, juustoa, tomaattia ja kurkkua, sekä Kismet

Lounas
Eines – savuporojuustokeitto ja salaattia

Välipala
Proteiinipudding caramel

Siihen loppuikin syöminen. Ilta paastolla ja nälkäisenä. Oli kiire ja laiskotti, ei ollut valmista ruokaa.

IMG_20170119_144028_resized_20170123_075914563
Perjantai

Aamupala
Sämpylä – salaattia, 2kpl kipparijuusto, 2 kpl metvursti, 6 palaa paprikaa, 1 keitetty kananmuna

Lounas
Eines – kirjolohikiusaus ja lisäksi salaattia

Päivällinen
Subway kalkkunapatonki 30cm tuplalihalla ja kaikilla kasviksilla

Iltapala
1/2 Maraboun suklaalevy

Ei selityksiä, mutta parempaan päin hiljakseen. Pakko tsempata.

IMG_20170120_080644_resized_20170123_075936884

Lauantai

Aamupala/Lounas
1/2 Maraboun suklaalevy

Päivällinen/Välipala/Iltapala
Subway fajitakana patonki 30cm kaikilla kasviksilla
1pss Raffeleita ja Ranch -dippisekoitus kermaviilin kera
Omar-munkki
1pss karkkia

Noniin ja plörinäksi menee. Töissä eväänä tosiaan suklaalevyn puolikas. Kotona sitten kaikki muu yhdellä kertaa syötynä koska nälkä oli kamala. Loppuilta vatsa killillään.

Sunnuntai

Aamupala/Lounas
Hesburger juustoateria light colalla ja kananugetit + paprikadippi

Päivällinen/Välipala/Iltapala
Proteiinipudding ja kaksi karjalanpiirakkaa juustolla, kalkkunaleikkeellä ja kurkulla

Hmm. Jep.

Sitten selityksiin: Niitä ei ole. Tässä on oikeastaan hyvin tyypillinen esimerkki siitä millaista ruokaa ja millaisilla ateriarytmeillä ahmintahäiriöinen elää. Ahmintakohtauksia en itse oikeastaan enää saa sillä lääkitykseni on kohdallaan, mutta muutoin tasapainottelu on vaikeaa. Itselläni ruoan valmistaminen ja suunnittelu on todella suuri työ ja myös sen myötä kompastuskivi. Kun valmista ruokaa ja eväitä ei ole, sorrutaan kaikenlaiseen.

Hyvin yleistä on myös ateriarytmin puuttuminen. Ruokailutottumukset ovat pitkiä paastoja ja esim. 1-2krt päivässä syömistä, kerralla paljon. Tämä on hyvin terapeuttista kirjata näitä ylös ja katsoa miten menee, sillä tämän viikon myötä kyllä tajuaa mitä kaikkea on korjattava, ja kuinka suuri työ se on.

Nyt kuluva viikko onkin ihan erilaisen tarkastelun alla, ja otin myös itse opiksi tästä aiemmasta. Tämän meneillään olevan viikon ruoat ja ruokarytmit paljastetaan ensi viikon keskiviikkona. Toivoa sopii että parannus olisi huomattava.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

42 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Hei Eve, olet tosi rohkea! Mulla on myös BED ja ruokapäiväkirjasta on ollut todella paljon apua. Kyllä se siitä paranee pikkuhiljaa. Tsemppiä jatkoon!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos :) Mä päätin että pidän ainakin nyt puolen vuoden ajan tätä ruokapäiväkirjaa, siinä ajassa luulisi jotain tolkkua löytyvän kun pystyn itsekin katsomaan taaksepäin että mitä on tullut syötyä, milloin ja miksi.

 2. Sonja Lahti kirjoitti:

  Tsemppiä! Tiedän ettei ole helppoa, itse yrittänyt pari vuotta elää terveellisemmin. Välillä ruoka vie mennessään niinkuin kävi juuri puoli vuotta sitten ja sain heti lähes 10kg takaisin…nyt taas yrittänyt kovasti syödä keveämmin ja liikkua. Jollain sisulla se on vain yritettävä jaksaa…

 3. Sara kirjoitti:

  Moikka. Mua kiinnostaisi, kuinka paljon sulla menee rahaa noihin ruokiin? Eikö tolleen syöminen oo tosi kallista?
  Tsemppiä sulle! ? seuraan mielenkiinnolla sun liikuntalupausta ja syömistä ☺

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Moi Sara! Mun mielestä kaikki syömiset tässä on halpoja, tai siis, en kyllä ole laskunut mutta mä olen syönyt todella vähän. Ruokamääriä pitäisi lisätä roimasti (ja sitä myötä jättää sitten noita huonoja juttuja tuolta pois), ja ainakin mulla on sellainen tunne että terveellisesti syömiseen sitä rahaa vasta meneekin. Mutta oli se nyt halpaa tai kallista niin raha ei oo se pääasia, vaan se että saisi homman vähän paremmalle tolalle. Kiitti tsempeistä :)

 4. henna kirjoitti:

  Otat sunnuntain iltahommaks aina tehä muutamaa eri ruokaa valmiiks niin on sitten helppo ottaa pakkasesta ja sulattaa viikolla :) esim. uuniruuat valmistuu melkein itsestään ilman suurta vaivaa.. itse en ainakaan kiireessä kerkeä tekemään aina kunnon ruokaa niin on helpotus kun sitä saa nopeasti eikä tule sitten sorruttua huonoihin vaihtoehtoihin. Ja hedelmät, pähkinät ja proteiinipatukat on helppoja hätävaroja laukussa jos nälkä yllättää. Tsemppiä!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitti tsemistä Henna :) Näin on mulla suunnitelmissa, että kokkailisin vähän enempi kerralla. Helpottaisi hommaa ja oonkin jo tehnyt suunnitelmia ja muutoksia asiaan nyt tällä kuluvalla viikolla. Seuraava ruokapäikky lienee vähän parempaa katseltavaa.

 5. Ahmintahäiriöinen kirjoitti:

  Mullakin ahmintahäiriö ja olen löytänyt avun vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta… Helpompaa kun syö 2-3 krt päivässä, ei koko elämä pyöri ruoan ympärillä, kunhan aterioissa on tarpeeksi rasvaa, nälkä pysyy poissa. Kaikki koukuttava hiilarimättö ja sokeri pois, niin itsellä kohtaukset jäi menneisyyteen. Rasvaista ruokaa ei pysty syömään määräänsä enempää, ja kasvikset menee siinä vähän vahingossa :) tsemiä :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä oon aina syönyt juurikin 2-3krt päivässä ja se ei kyllä mun aineenvaihdunnan kannalta ole hyvä juttu, plus se laittaa mut syömään ahmintahäiriöiselle mieluisia suuria määriä kerralla. Niin pitkillä ruokaväleillä ehtii tulla myös nälkä, ja se on yksi pahin huonoihin valintoihin ja ahmimiseen johtava juttu itselläni.

   Mun tavoite onkin syödä 5-7krt päivässä, ennemmin tasaisesti ja pienempiä annoksia, pysyä paremmassa vireessä, aineenvaihdunta tasaisesti käynnissä ja estää liian pitkiä paastovälejä ja nälän tunnetta. Hiilihydraatin määrää olisi kyllä hyvä pienentää, ja pyrinkin siihen että saisin esim. kasviksilla ja proteiinia lisäämällä muutettua suuntaa.

   Kiitti tsempeistä ja hieno juttu että olet löytänyt itsellesi toimivan jutun :)

 6. BT kirjoitti:

  En voi kuin toivottaa tsempiä sinulle ja voimia ja motivaatiota pikkuhiljaa totutella normaalimpaan syömiseen.
  Ehkä jossain kohtaa hoksaat miten ihanaa on kun syö esim. se neljä kertaa päivässä ”kunnon” ruokaa niin miten paljon saa lopulta syödä ilman että lihoo! Ja kuinka hyvää ns. normiruoka on.

  Itse olen kärsinyt nuorena noi kymmennen vuotta aoreksiasta ja myöhemmin ortoreksiasta ja bulimiasta. Mulla kuitenkin pysyi ihan kaikista pahinta paria vuotta lukuunottamatta syömishommat lapsena opittujen ruokaraamien ansiosta suht järkevinä ja en ole koskaan jojoillut painoni kanssa pahemmin. Pidänkin juuri syömisrytmiä ja ”normaalin” ruoan syömistä kaikkein tärkeimpänä asiana.

  En itsekään yksinasuvana aina jaksa todellakaan kokata itselleni, mutta varmasti eineslohilaatikko on aina parempi ruoaksi kuin suklaalevy. :) Ja muutenki sun tilanteessa on varmasti järkevintä syödä mieluummin ruoka-aikoina ihan mitä tahansa järkevää ruokaa kuin antaa itsensä sortua ruoka-ajattomuuteen ja munkkilounaisiin. :)
  Ja muistaakseni kirjoititkin jossain vaiheessa armollisuudesta ja tunniastan sen omassa post-syömishäiriöisen elämässäni; minulle ei sovi mitkään sokerittomat tammikuut tms. vouhkaamiset vaan tasainen syöminen, kunnon ruokaa ja sännöölisesti pikkuisen herkkuja. Näin asiat pysyvät tasa-painossa ja ruokaa ei edes tule sen kummemmin mietittyä.

  Uskon että aivan varmasti voit onnistua pienin askelin etenemällä!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hei ja kiitos tosi kivasta kommentista. Kirjoitit että ”Ehkä jossain kohtaa hoksaat miten ihanaa on kun syö esim. se neljä kertaa päivässä ”kunnon” ruokaa niin miten paljon saa lopulta syödä ilman että lihoo! Ja kuinka hyvää ns. normiruoka on.” <— tuo on tosi tärkeää, ja kyllä mä sen tiedän. Se alku on vaan aina hankalaa, ja tuohon rytmiin pääseminen. Nyt oon kuitenkin petrannut jo tuosta viime viikosta kun itsekin huomasin paperilla kuinka kamala se on.

   Myös kommenttisi viimeiseen kappaleeseen voin kompata täysin, sillä mun tapauksessa tosiaan ei kannata ensimmäisenä olla liian pilkuntarkka, sillä jokin einesruoka ollessaan oikeaa ruokaa on parempi kuin esim suklaalevy. Valintoja, ja järkevämpiä sellaisia on tarkoitus suorittaa. Itselleni ei myöskään sovi mitkään totaalikiellot mistään, vaan parempi on keskittyä hyvän kautta. Kun syön tarpeeksi terveellistä oikeaa ruokaa enkä anna nälän päästä pahaksi, pysyn helpommin erossa herkuista, ja herkkuja syödessäkin pysyy myös määrät kohtuullisena kun en syö nälkääni niitä.

 7. Jwow kirjoitti:

  Itse olen tavallinen blogisi lukija ja musta on mielenkiintoista nähdä näitä sun viikkotason rehellisiä ruokailuja. Yleensä sulla on vaan kuva jostain sämpylästä ja sitten kaikenlaista sepustusta siitä ja tästä ja eihän se anna lukijalle oikeaa kuvaa siitä, millaista sun syöminen on :D mut tää antaa! Oli tuolla joitain ihan hyviäkin kohtia, esim. pe alkoi aivan hyvin. Mahdotonta ei siis varmasti tuu olemaan!

  Suosittelen samaa, että sunnuntaina/vklp aikana valmistat kerralla isomman satsin ruokaa. Vaikka pari eri ruokaa ja kummastakin niin monta ateriaa kuin aattelit syödä. Aikaa menee ehkä tunti. Varmasti voi yhden tunnin uhrata viikonlopusta kokkaamiseen, vähän niin kuin vessakin täytyy siivota vaikkei siitä varmaan kukaan varsinaisesti nauti :D Jos sunnuntaina ruoat kestää edes keskiviikkoon/torstaihin asti niin väliin jää vain pari päivää ”selviytymistä ilman valmista ruokaa”, jos et kerkeä/jostain muusta syystä pysty kokkaamaan viikolla. Ja sit taas la/su teet uuden satsin.

  Vaatii alkuun tietysti opettelua mutta kun tohon tottuuu, niin sujuu kuin itsestään!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo, nyt tulee jatkossa ihan selkeästi listattuna viikottain tämän ruokapäiväkirjan muodossa se mitä olen syönyt. Antaa kummasti perspektiiviä, niin minulle itselleni kuin lukijoillekin :)

 8. Punttimimmi kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoista lukea ruokapäiväkirjaasi, avasi ihan uudella tavalla silmiä asioista mistä olet kirjoittanut. Tsemppiä kovasti!

 9. Paula kirjoitti:

  Oot niin rohkea, kun uskallat kertoa totuuden mukaisesti nämä syömiset. TODELLAKIN lähes kaikki muut olisivat kaunistelleet, eli valehdelleet. Iso arvostus.

  Tsempit ja kiitos mielenkiintoisesta blogista!

 10. Kaija kirjoitti:

  Hei, oletko kokeillut lähteä ajattelemaan ruokaa ns. käänteisesti? Eli kun haluat suklaalevyn, pullaa, karkkia tms. niin et lähde kieltämään, vaan valitset tilalle paremman vaihtoehdon? Eli raakaherkkuja, kuten kakkuja, leivonnaisia, raakasuklaata jne. Niistä ainakin saa samalla terveellisiä ravinteita, ja ehkä kun vitamiini ym vajaukset alkavat parantua, on helpompi siirtyä kohti terveellisempää ruokavaliota muutenkin. Tärkeää nimittäin on, ettei itseään kiellä, vaan ikään kuin opetat ja aluksi jopa huijaat itseäsi valitsemaan paremmin. Raakakakkua voi syödä esim aamupalaksi, jos siltä tuntuu! Ja jos ruuanlaitto tökkii, suosi kauppojen tiskeillä myytäviä annoksia. Ei ehkä yhtä terveellisiä kuin itse tehty, mutta parempi kuin eines ja on ainakin heti valmista.
  Alku on tuskainen, tiedän sen. Mutta kun hampaat irvessäkin hetken opettelee ja alkaa huomata olon paranevan, niin jatkossa on paljon helpompaa, lupaan sen!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kieltäminen ei ahmintahäiriöisellä toimikaan, joten tietynlainen sallivuus ja armollisuus on hyvästä. Mä yritän opetella kohtuutta, ja myös tekemään järkevämpiä valintoja. Raakakakut ja suklaat eivät maistu, joten niistä en saa sitä samaa mielihyvää. Sen sijaan olisi hyvä opetella syömään sitten vaikka kohtuudella sitä oikeaa suklaata. Onko pakko syödä levy kerralla?

   Ja sekin että jos sitten syö sen levyn kerralla, niin elämän pitäisi jatkua taas sen jälkeen. Ahmintahäiriöisellä ja varsinkin minulla se vaan helposti on täysin mustavalkoinen luovutusmentaliteetti, ja sitten vedetään läskiksi päiväkausia tai viikkoja putkeen.

   Mutta siinä oot oikeilla jäljillä että valintoja täytyy tehdä, ja toisaalta munkin on pohdittava sitä onko mun aina saatava sitä nautintoa siitä syömisestä, eikö sitä voisi saada jostain muustakin?

 11. Jemina kirjoitti:

  Tosi rohkeeta ! paljon paljon tsemppiä sulle <3

  Mun blogissa juttua mun snapchatistä! Mikäli mm. mun koristellut kokkailut, aamupala, smoothiebowlit ja sun muut askareet kiinnostelee niin saa käydä addailemässä mut nimellä: jeminaneaa :) <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/01/food-snapchat-shots.html

 12. Minttu kirjoitti:

  Olet rohkea nainen, kyseisen sairauden ymmärtäminen ei varmasti ole helpointa. Tämä menee nyt asian vierestä, mutta oletko huomannut hormonikierron vaikutuksen ruokailuun/ mielitekoihin? Itselläni vaikutus on ”tietyssä vaiheessa” kiertoa erittäin suuri, älyttömiä mielitekoja suolaiseen ja makeaan, syödä vois vaikka hevosen :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   En ole huomannut koska herkuttelen aina ja aina himottaa jokin. Luulen että jos jatkossa herkuttelen vähemmän voin alkaa tunnistamaankin sellaisia oireita, koska sitten erotan ne paremmin kun ei joka päivä syö herkkuja :D

 13. Nora kirjoitti:

  Ei voi muuta sanoa, kuin että rohkea olet <3 Hurjasti tsemppiä! Olen ihan varma, että susta löytyy niin paljon oikeanlaista tahtotilaa, että pääset tavoitteisiisi. Kuulostaa tosi hyvältä, miten oot suunnitellut eteneväsi. Itselläni on pari vuotta bulimiaa takana ja nyt kun se alkaa olla melkein historiaa, voin sanoa, että jokainen taisteltu hetki kannattaa. Tsemppiä hurjasti! <3

 14. Heli kirjoitti:

  Mä taas tiedustelen, että onko sulla täsmälääkkeitä migreeniin? Jos ei ole, niin hanki. Mulle toimii triptaanit.

  Toiseksi mä mietin sitä, että voisiko sua auttaa se, että sä tilaisit lämpöiset ruoat jostain ateriapalvelusta tai kävisit syömässä ruoan vaikkapa jossain ihan perustason julkisen puolen ruokalassa, vaikkapa jossain palvelukeskuksessa? Niissä saa käydä muutkin, kuin asukkaat. Ruoka ei välttämättä ole mitä parhaimman makuista, mutta se olisi kuitenkin todennäköisesti sellaista peruskotiruokaa.

  En tiedä toimiiko pääkaupunkiseudulla enää näitä yrityksiä, jotka toimittavat kotiin näitä oikeasti terveellisiä fitness-tyypppisiä ruoka-annoksia.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   On täsmälääke, Migard. Mun migreeni on lihasjännityspäänsärkyä, eli johtuu lähes poikkeuksetta mun jumissa olevista niskoista ja hartioista. Yritän niitä kuntouttaa ja käydä aktiivisesti hierojalla, se auttaa aika hyvin. Nyt mun niskat on taas niin jumissa että se aiheuttaa tätä jatkuvaa särkyä.

   Jos mä voittaisin lotossa palkkaisin kokin joka tekee mulle kaikki päivän ateriat, mut nyt kun en ole lottovoittaja, on varmaan vaan kohdattava arki ja todellisuus. Mä syön toisinaan työpaikan ruokalassa jos siellä on miellyttävää ruokaa, mutta nyt ajattelin ihan alkaa tekemään eväitä. Ei muuta kuin suoraan tulta päin!

 15. Tuikku kirjoitti:

  Mä kans kannatan valmista ruokapöytää. Jos pystyy työpäivinä syömään lounaan jossain buffassa niin tulisi syötyä kunnollinen ateria joka on varmaan monipuolisempi kuin omat eväät.
  Sit toinen kikka on se että päättää ennen kuin menee kauppaan tai johonkin ravintolaan että mä ostan tuolta suklaan mutta kaikista pienimmän. Tai päättää että en syö ranskalaisia vaan valitsen keitetyt perunat jne. Pointti on siinä että asia pitää miettiä ja päättää etukäteen, ennen kuin astuu sisään siitä ovesta. Eikä siinä ruokien ääressä jossa tietenkin ottaa just sitä mitä mieleen juolahtaa.

 16. Chris kirjoitti:

  Oot kyllä tosi rohkea kun julkaiset näitä. Oon iloinen huomatessani, että kommentit on nyt pysyneet paljon asiallisemmalla tasolla kuin tuossa ”ravitsemusterapeutti helvetistä”-postauksessa.
  Ihanaa mun mielestä oli se, että et näemmä ainakaan tällä viikolla saanut yhtään ahmimiskohtausta, mikä on sekin jo todella hyvä juttu! Sitten vaan vähitellen kohti terveellisempiä valintoja noin muutenkin.
  Toivottavasti et ole jo ihan kyllästynyt meidän lukijoiden kaikkitietäviin vinkkeihin, mutta kerron nyt kuitenkin mikä mulla autto välttämään roska-/lohturuokia. Mä asetin itselleni ehdon, että ennen kuin esim syön aamiaisella Kismetin, on mun syötävä hedelmä ensin ja sit saan kismetin jos edelleen tekee sitä mieli. Ei siis kielletä mitään, mutta usein kun sen sokerin on jo saanut jostain niin huomasi ettei enää teekkään mieli!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ahmintakohtaukset pysyy aika hyvin hallussa lääkityksen avulla, mutta noin muuten herkuttelua pitäisi rajoittaa, ja siihen sorrun helposti nälkäisenä.

   En oo kyllästynyt neuvoihin, se on kiva vaan että satelee kaikenlaista kommenttia :) Tuo hedelmä-kismet homma on hyvä, ettei ihan heti anna periksi :)

 17. Nimetön kirjoitti:

  Olipa muuten hyvä, että kirjoitit ruokapäiväkirjaan myös noita huomioita esimerkiksi migreenistä! Nimittäin ei varmaankaan ole ollenkaan ihmeellistä, että elimistö ”protestoi” migreenillä, jos ainoa ruokasi on sipsejä ja karkkeja. Migreeni toistuu -> huonoja ruokavalintoja -> kehä jatkaa pyörimistään. Eli sitä mukaa, kun elimistösi saa säännöllisesti ravitsevampaa ruokaa varmasti myös esimerkiksi migreenioireet vähenevät. :)

  Olet kertonut, että ruoan valmistaminen on sinulle epämieluisaa. Mutta voit aivan varmasti tehdä parempia valintoja myös helpommin! Mitä jos alkaisit suunnitella ja toteuttaa joka päivälle nyt aluksi aamiaisen? Kaupoissa myydään hyviä valmissmoothieita, jonka voisit syödä maustamattoman rahkan/jogurtin tai raejuuston sekä pähkinöiden kera. Entäpä paistopisteestä osttteuja tai eineskarjalanpiirakoita tai tummaa leipää leikkeleellä, kurkulla ja paprikalla sekä jokin hedelmä tai marjoja?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mun migreenit on lihasjännityspäänsärkyä ja johtuu mun niskoista/hartioista, mutta siinä oot oikeessa ettei ne nyt varmaan mitenkään hyväksi oo noi mun syömiset migreenin kannalta. Mun tarkoitus onkin nyt suunnitelmallisuus, helpottaa edes vähän kun oikeesti teen sitä ruokaa valmiiksi vähän enemmän ja yritän miettiä helppoja vaihtoehtoja :)

 18. Helmiina kirjoitti:

  Rohkeaa toimintaa laittaa kaikki esille – peukku sinulle! Itsellä syömishäiriö tausta, joskin osittain erilainen. Oli kuitenkin vähän vastaava kausi menossa jossain vaiheessa ja itse koin, että auttoi kun ensiksi ei kieltänyt itseltään mitään herkkuja tai vastaavaa, vaan lisäsi ns. ”kunnon ruokaa” väliin. Eli söi kaikki herkut, mutta pakotti itsensä ennen herkkua syömään edes jotain järkevää, jos ei muuta niin ruisleivän täytteillä tai parhaimmassa tapauksessa ihan lämpimän aterian. Mutta helppohan se on sivusta neuvoa – itse tunnet varmasti itsesi parhaiten :)

 19. Kanssasyöjä kirjoitti:

  Moi!

  Oma ruokavalioni pahimillaan muistuttaa kovasti sinun ruokavaliotasi, olen tosin kasvisyöjä enkä syö pahemmin roskaruonaa tms, joten olen vielä pysynyt normaalipainoisena, minun ongelmani ovat syömisen sijaan ehkä arjenhallinassa, välillä saattaa mennä päiviäkon paastossa ja sitten toisena päivänä ihan käsittämätön määrä hiilareita ja rasvaa ja höttöä. Itse en luota sihen että saisin kotona pidettyä itseni erossa herkuista, vaan jos hyvää kaapeissa on, sen syön. Litra jätskiä menee heittämällä.. mutta tämän olen ratkaissut sillä, että en osta herkkuja kotiin, vaan jän ne kauppaan. Kahvilassa ja kylässä ja työpaikan kahvihuoneessa sitä suklaakakkua sitten uppoaakin, mutta annan upota sen minkä kehtaan syödä :D. Eli suosittelisin vaan tsemppaamaan kauppareissuilla, ja yritää mennä kauppaan aina mahdollisimman kylläisenä ja ostamaan sitten vaikka niitä herkkuja vakn kotimatkalle, ei kaappiin kiusaamaan. Meillä tosin eri tilanne sikäli, itse asun maalla kaukana houkutuksista, sinulla ne ovat ihan äärellään.

 20. saara kirjoitti:

  Onko sun migreenille löydetty mitään ns. syytä tai ootko huomannut mikä sen laukaisee? Omalla kohdallani kärsin migreenistä vuosikausia 1-2 krt viikossa, kunnes tajusin että sen laukaisee natriumglutamaatti eli arominvahvenne, e621. Tuli nimittäin mieleen juuri siitä, että esim tosi monet sipsit ja varsinkin juustonaksut sisältää sitä. Samoin monet valmisruuat.
  Kirjoittelin aikoinaan tarinan tästä blogiini, jos sattuu kiinnostamaan :)
  http://www.lily.fi/blogit/visual-diary/kuinka-parannuin-migreenista

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mun migreeni on lihasjännitykseen pohjautuvaa, eli niskan ja hartioiden jumeista johtuvaa. Hieronnat auttaa aika hyvin, samoin oma jumppaus, venyttely jne. Suolan vähentäminen ym olisi tarpeen muutenkin. Käyn tsekkaa sun blogin :)

 21. Sanna kirjoitti:

  Tsemppiä jatkoon! Oletko koskaan miettinyt että kävisit hypnotisoijalla? Sieltä on moni saanut avun ahmintaan. Ja varmaan jos olisin sinä niin tekisin jotain 20 rasiallista oikeaa ruokaa pakastimeen jemmaan että varmasti olisi kunnon ruokaa jemmassa. Ja kaupungille/töihin ym. Laittaisin laukun täyteen esim. Hedelmiä, protskupatukka jne. Että olisi mistä ottaa kun nälkä tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *