Hae
Queen of Eve

Testissä Georgian House – Makuja maailmalta

Makumatka georgialaiseen ruokakulttuuriin

Palasia Arjestani – Jonnan kanssa käytiin keskiviikkona testaamassa kolmen ruokalajin Chef’s Menu Georgian House -ravintolassa Helsingin Sörnäisissä. Meistä kummallekaan georgialainen ruoka ei ollut tuttua, joten mentiin Georgian Houseen hyvin odottavaisin mielin, ollaanhan kuitenkin molemmat hyvän ruoan ystäviä.

Georgian House

Tilaamamme ja Offerillassa tällä hetkellä tarjouksessa oleva kolmen ruokalajin menu koostui perinteisistä kaukasialaisista annoksista, jotka valmistettiin tuoreista raaka-aineista ravintolan hiiliuunin lämmössä.

Itse ravintola oli pieni, mutta todella tunnelmallinen ja kauniisti sisustettu. Taustalla soi georgialainen musiikki joka toi lisää tunnelmaa. Tuonne paikkaan oli todella helppo tulla, sillä se sijaitsee aivan Kurvissa, raitiovaunu- sekä bussipysäkkien että metroaseman vieressä.

Mä tilasin juotavaksi veden lisäksi georgialaista päärynälimonadia joka oli kyllä ihan 6/5, ihanaa juomaa. Pullon ulkonäkö teki myös vaikutuksen, ja oli kiva että juoma oli 0,5l koossa.

Chef’s Menu

Alkuruoat olivat ehdottomasti meidän mielestä koko menun parhaat palat. Hauska kyllä, ne olivat myös ne ruokaisimmat ja isoimmat annokset, toisin kuin ollaan Suomessa totuttu. Omasta mielestäni kolmen ruokalajin menua tarjoillessa paras olisi ollut ehkä tarjota alkupaloina vain kuvissa näkyvät Machadit jotka ovat makeaa maissileipää ja niiden päällä oleva Pkhali (georgialaista pinaattisekoitteista juustoa ja granaattiomenan siemeniä) ja sen jälkeen muut ruoat pääruoan yhteydessä. Adjapsandali (grillattua munakoisoa, paprikaa, tomaattia, vihreitä papuja, georgialaisia yrttejä ja mausteita) sekä Adjaruli khachapuri (georgialainen tuorejuustolla ja kananmunalla täytetty, uunissa paistettu leipä) olivat mun ehdottomat suosikit ja alkupalojen jälkeen me oltiinkin jo ihan täynnä.

Pääruokana saimme Khinkali-taikinanyytit (naudan- ja sian jauhelihaa, georgialaisia yrttejä ja mausteita) jotka olivat, hmm… mielenkiintoinen elämys. Tuo märkä ja tahmainen pastamainen taikinakuori ei välttämättä ole ihan esteettisempiä ruokia, mutta makuelämys oli hyvä tarjotun dippikastikkeen kanssa. Ainoana miinuksena sanottakoon se, että tämä annos sisälsi jonkin verran korianteria jonka ystävä en ole, mutta se on pikemminkin henkilökohtainen ongelmani.

Jälkiruokana Georgian House Chef’s Menuhun oli valittu Churchkhela (hasselpähkinää, saksanpähkinää käärössä) sekä Qada (georgialainen makea leivos) jotka maistuivat oikein hyville, mutta kuivuutensa takia olisin ehkä kaivannut näille jonkinlaista suklaakastiketta dipattavaksi. Minusta se olisi kruunannut kokonaisuuden!

Mun ehdoton lemppari oli kaikki nuo alkupalojen ruoat ja tuohon leipään sekä muhennokseen jäi suoranainen himo! Kivaa Georgian House -ravintolassa oli erityisesti se, että tarjoilija kertoi jokaisen ruokalajin kohdalla mistä on kyse, mitä se sisältää ja miten se kuuluu syödä. Käsin olisi ollut syötävänä useampikin ruoka, mutta sotkuisuuden takia itse käytin pääasiassa haarukkaa ja veitseä.

Georgian House valikoimassa on muun muassa runsaasti kasvisruokia, herkullisia lihavartaita sekä ihanaa hazaburia pavuilla tai juustolla täytettynä. Myös tämä kyseinen menu on saatavilla gluteenittomana ja kasvisvaihtoehtona. Offerillan kautta menu on nyt tarjouksessa joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Hieman erilainen elämys ja varmasti maistuvaa ruokaa!

Lahjakortin tarjoushintaiseen Chef’s menu kolme ruokalajia kahdelle pääset ostamaan suoraan tästä!

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

  1. Ann kirjoitti:

    Toi leipä on niiiiin hyvää! Muutaman kerran oon syönyt tuolla kun kaipaa jotain erilaista ja otan aina ton leivän. :)

  2. Katri kirjoitti:

    Hei kiitos tästä, oon kans suunnitellut tonne menoa ja tämä lisäsi himoa kokeilla ravintolaa :) !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *