Hae
Queen of Eve

Puheenaiheena Jodelin #blogijuorut

#blogijuorut ja pahan ilman linnut

Eilen Instagramia selatessani törmäsin White Trash Disease blogin Natan julkaisuun Jodel applikaation #blogijuorut kanavasta. Kuvissa oli muutama print screen Nataan kohdistetuista anonyymeistä kirjoituksista yli 20 000 ihmisen kanavalla. Porot oli menneet nokkaan, mutta aiheesta. Vaikka sanotaan, ettei tällaiselle paskanpuhumiselle kannata antaa valtaa eikä siitä pidä ottaa itseensä, on mielestäni todella hyvä juttu, että joku joskus nostaa asian julkiseksi. Mun mielestä näistä voisi kirjoittaa ihan laajemminkin eri medioissa koska niin on nostettu moni muukin asia ja vain sitä kautta niille on saatu muutosta. Hiljaisella hyssyttelyllä ja hyväksynnällä harvoin mitään muutoksia tapahtuu. Asiat vaan jatkuvat samanlaisina tai jopa pahempina kun kukaan ei ole herättelemässä että mitä vittua te oikein teette?

Mun omatunto on puhdas mut onko sun?

Asia mistä voin olla ylpeä on se, että en ole koskaan kuulunut minkäänlaisiin selän takana puukottamisjengeihin saati kertaakaan elämässäni kirjoittanut yhtäkään haukkumisviestiä anonyyminä nettiin. Kaiken palautteen jonka olen antanut olen aina antanut ihan omilla kasvoilla ja selkeästi personoituna. Ehkä siitä kumpuaakin se, etten ole koskaan ymmärtänyt paskanpuhumiskulttuuria. Joskus se ajaakin mut miettimään sitä, että minkälaisia nämä tyypit on oikeassa elämässä ketkä siellä jaksaa vihata? Olisi joskus hauska tutustua, saada vaikka viesti joltain minuakin haukkuneelta että ”Hei, se oon mä. Mä vihaan sua ja kirjoittelen susta anonyyminä paskaa nettiin”. Sellaista päivää ei varmasti tule koskaan, sillä nämä ihmiset kuitenkin häpeävät toimintaansa eivätkä koskaan tekisi sitä ilman anonymiteettiä vaikka muuten puuhiaan puolustavatkin.

Silmät sulkemalla ja vaikenemalla kaikki paha menee pois?

Se, mikä mua itseäni häiritsee tällaisissa avautumisissa ja kannanotoissa on monen ohjeistus olla hiljaa ja lukematta, ihan kuin silmien ummistaminen poistaisi kaiken pahan maailmasta. Mullakin taipumuksena on ollut ongelmien lakaiseminen maton alle, mutta ei se niitä kyllä ratkaise. Joskus olin lukematta vauva.fi palstaa juuri tästä syystä, ällötti niin paljon se naisten hirveä käytös ja somessa vaikuttavien ihmisten haukkuminen porukalla. No, Jodelin #blogijuorut on vielä pahempi paikka. Niin ilkeää ja alatyylistä kirjoittelua en ole nähnyt missään, tätä voisi verrata naisten vastineeseen Ylilaudasta.

Onko Jodel internetin syöpä?

Ei kokonaan, todellakaan. Ehkä se on vain tuo #blogijuorut kanava ja varmaan muutama muu vastaava. Miksi sitten olen lukenut niitä? Mä haluan olla mukana ja tietoinen siitä mitä mun ympärillä ja some-skenessä tapahtuu. Jodelissa on myöskin paljon hyviä ja hauskoja, positiivisia kanavia. Ihan iloista meininkiä ja blogijuoruissakin on toisinaan ihan fiksua juttua. Puhutaan bloggaamisesta yleisellä tasolla, ilmiöistä, yhteistöistä ja muuten asioista ilman kenenkään henkilökohtaisuuksiin menevää haukkumista. Ikävä kyllä se on se vähemmistö joka siellä pystyy minkäänlaiseen rakentavaan keskusteluun ja pohdintaan ja useimmat asialliset kommentit tai puolustamiset/väärän tiedon korjaamiset miinustetaan pois (kun useimmat Jodlaajat eivät tajua konseptia ja sitä, ettei eriävää mielipidettä kuulu miinustaa, ainoastaan asiattomuudet poistetaan).

Itse taiteilen koko ajan kahden vaiheilla: Lukeako #blogijuorut kanavaa vai eikö? Toisaalta sieltä voi saada jotain hyvääkin joskus irti, mutta suurimmaksi osaksi se on nälvimistä, ilkkumista, ja suoraan sanottuna valheita. Selkeästi monelle jostain syystä katkeralle tai muuten onnettomalle ihmiselle paikka hakea tukea ja purkaa omaa pahaa oloa.

Mitään kiusaamista ei tule hyväksyä, missään muodossa!

Nataa lainatakseni ”Julkinen ammatti ei oikeuta vihapuhetta. Mikään ammatti, ulkonäkö, ihonväri, sukupuoli tai muu seikka ei oikeuta. ❌ Jos tekee mieli haukkua tuntematonta tai tuttua internetissä, niin ainoa oikea asia mitä voit tehdä on OLLA TEKEMÄTTÄ SITÄ.” 

Tässä olen 100% samaa mieltä. Lopetetaan jooko tällaisen hiljainen hyväksyminen ihan kaikkialla? Älkää sekoittako anonyymiä ilkeämielistä juoruamista ja suoranaista paskanpuhumista sananvapauteen. Joku tolkku näissäkin on oltava eikä ratkaisu ole mikään ”Mitäs läksit, se on vaan kestettävä!” kun ei ole.

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Jeannays kirjoitti:

    Todella hyvä aihe! Tuo kanava on täynnä niin hirvittäviä juttuja. En enää kyennyt katsomaan yhtäkään juttua itsestäni, sillä mulle tuli tajuttoman huono olo siitä kiusanteosta ja mustamaalaamisesta. En usko, että yksikään anonyymi uskaltaisi kasvotusten haukkua. Todella surullista toimintaa!

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

      Tämä on tärkeä aihe. Mulle ei kelpaa syyksi mikään mitäsläksit-rallatus, kun ketään ei saa kiusata. On täysin eri asia kritisoida asiallisesti blogia tai jotain sen aihetta, kuin mennä henkilökohtaisuuksiin ja alkaa suoranaisesti vainoamaan, sillä sitä joistain bloggaajista oikeasti tehdään. Aivan jatkuvaa ulkonäön, lihomisen/laihtumisen, äänen, sanavalintojen, ilmeiden ja eleiden arvostelua puhumattakaan ilkeistä juoruista toisen yksityiselämästä, läheisistä, lapsista ym. Jotkut menee todella överiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *