Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Teippipidennysten huolto kotikonstein

Kaupallinen yhteistyö: idHair

Teippipidennysten huolto

Teippihiuspidennyksiin siirtymisestä kirjoitin postauksessa Hiuspidennys pelasti mut tukkahelvetistä ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että hiukset on huollettu kahdesti ja seuraavaksi siirrytään taas kohti vaaleampaa hiusta. Luvassa on siis taas muutoksia hiusten värissä kun edetään tässä vaalennusprojektissani, ja kenties tehdään muitakin muutoksia hiusten malliin ja pituuteen. Ennen uusia teippipidennyksiä ja astetta vaaleampaa kuontaloa, ajattelin kirjoitella hieman teippipidennysten huollosta.

Mulle on tehty hiuspidennysten huolto ihan kotona ystävän avulla ja näin olen toiminut jo vuosia. Teippipidennysten huolto on hieman aikaavievä prosessi ja usein kampaamoissa tehtynä kalliimmanpuoleista, mutta iloksenne voin kertoa, että teippipidennysten huolto onnistuu todella hyvin myös kotona, eikä välttämättä vaadi ammattilaista (mutta pientä harjoitusta ja tarkkuutta kyllä).

Panosta laatuun ja hoitotuotteisiin – Pihistä siitä minkä voit tehdä itse

Tärkeintä hiuspidennyksissä on itse hiuspidennysten hyvä laatu sekä hiuspidennysten hoito. Näihin kahteen asiaan kun kiinnittää tarkasti huomiota, voi hiuspidennysten huolto olla asia missä ihan hyvin voi säästää jos jossain haluaa pihistellä. Panosta siis hiusten laatuun ja niiden hoitoon sekä käytettäviin hoitotuotteisiin niin voit mahdollisesti säästää huoltokustannuksissa DIY-meiningillä!

Omat hiuspidennykseni ovat B’long teippihiusta IdHairilta ja heiltä olen hankkinut myös hiuspidennyksille tarkoitetut hoito-, ja muotoilutuotteet mukaan. En missään vaiheessa ole pessyt hiuksiani muilla tuotteilla, vaan olen orjallisesti pysynyt tuotesarjan omassa merkissä ja se onkin yksi avainsana pidennyshiusten kanssa eläessä. Ei siis missään tapauksessa kannata alkaa säästämään ja säätämään omiaan tässä asiassa heikkolaatuisilla hiuksilla tai epäsopivilla markettituotteilla, sillä hiusten huono laatu jo yksissään tekee pidennyksestä lyhytkestoisen ja laiminlyömällä hoitoa väärillä tuotteilla lyhentää hiusten ikää entisestään.

Hiuspidennysten poisto ja huolto ovat asioita missä mielestäni voi säästää, jos jossain kohtaa haluaa penniä venyttää

Kotihuoltoon tarvii kuitenkin kunnon aineet ja hieman kärsivällisyyttä! Teippipidennykset poistetaan hiuksista niille tarkoitetulla teipin poistonesteellä teippiosiota raottamalla ja levittämällä poistonestettä osion väliin. Teippiosioita voi varovaisesti hieroa yhteen kun ujuttaa poistonestettä teippien väliin ja siirtyä seuraaviin osioihin. Kun poistonesteen antaa hetken muhia hiuksessa, saa osiot irroitettua hellävaraisesti toisistaan. Huollon yhteydessä teippipohja tulee puhdistaa poistonesteestä koska poistoaine on öljyistä, eikä uutta teippiä voi kiinnittää silikonireunaan joka on öljystä liukas. Hyvänä aineena siihen käy esim. tämä tuote. Teippinä itselläni on leveä kaksipuolinen teippinauha B’longilta joka vaihdetaan aina huollon yhteydessä.

Hiusten huoltaminen niin, että osiot laitetaan vielä takaisin päähän vaatii jonkin verran taitoa, mutta huolellisuudella ja kärsivällisyydellä pääsee pitkälle. Olen itse huoltanut muiden pidennyksiä ja minun pidennyksiäni ovat ystävät huoltaneet joten siinä asiassa voi kotikutoisuuteenkin luottaa, mutta aineissa ja hiuksissa en pihistele. Piikkikammalla ja hiusklipseillä pääsee pitkälle! Sommittelu on tärkein työvaihe jotta pidennykset istuvat nätisti oman hiuksen sekaan eivätkä näy päällepäin (mieluiten silloinkaan kun hiukset ovat kiinni poninhännällä tms). 

Teippihiuspidennystä laitettaessa ensimmäiseksi hiukset jaotellaan osioihin ja päälle jätetään hiusta peittämään teippiosiot. Kohdista jonne teippihiusta aiotaan lisätä erotetaan ohut, teippihiusosion levyinen kerros omaa hiusta ja liimataan sen alle teippihiusliuska lähelle hiuksen tyveä piikkikampaa apuna käyttäen. Tämän jälkeen liimataan myös päälle tuleva teippihius niin, että lopulta kaksi teippihiusosiota ovat vastakkain ja ohut kerros  omaa hiusta on välissä.  Yleensä pidennysosiot laitetaan siististi riveihin takaraivon alaosaan, jolloin lopputulos on tasainen ja luonnollisen näköinen. Myös sivuille on lisättävä teippihiusta, mutta sivujen sommittelussa on oltava huomattavasti tarkempana jotta lopputulos on varmasti luonnollisen näköinen. Hyvä esimerkkivideo tästä löytyy täältä:

Kohtapuoliin saattekin blogiin taas uusia hiuskuulumisia uuden lookin kera! En malta itsekään odottaa taas askelta kohti vaaleampaa ja luonnollisempaa tukkaa, sitä mikä on mulle eniten ominaista. Hiusjuttuja on siis luvassa taas syksyn aikana, stay tuned!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: idHair

2 kommenttia

  1. Inna kirjoitti:

    Moikka! Halusin vain sanoa että näytät freeshiltä tuolla hiusvärillä. Mä tykkään tästä sun naturellimmasta puolesta. Hehkee nainen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.