Hae
Queen of Eve

”Meidän pitää jutella”

Pala nousee kurkkuun ja hengitys salpautuu. Se sanoi ”Meidän pitää jutella”. Kylmänhiki alkaa puskea päälle ja sydän jättää pari lyöntiä välistä. Mietin, että mitä pahaa mä oon tehnyt? Missä mä oon mokannut? Mietin mistä olen jäänyt kiinni vaikken ole tehnyt mitään? Vaikka olen syytön niin se ahdistaa. Noissa sanoissa on aina jotain kamalaa.

Jos parisuhteessa toinen sanoo ”Meidän pitää jutella” niin se tarkoittaa lähestyvää eroa. Kumppani on lopettanut rakastamasta pari vuotta sitten, mutta elänyt kulissiliitossa. Nyt kuitenkin pitää jutella. Jos työpaikalla pomo tulee ilmoittamaan, että ”Meidän pitää jutella” niin todennäköisesti luvassa on ongelmia.  Joku pahansuopa kollega on valittanut kerran yliajalle venyneestä lounastauosta valehdellen sen olevan systemaattista tai sitten on yyteet luvassa ja juuri sinun osastoltasi vähennetään yksi tarpeettomana. Jos joku puolituttu kaveri törmää sinuun jossain odottamattomassa paikassa ja aloittaa keskustelun rykäisemällä kurkkuaan ja sanomalla, että ”Meidän pitää jutella” niin jumankauta, silloin on Salatut Elämät menossa. Todellisuudessa sinua on petetty jo kaksi vuotta ylläpitäen salasuhdetta. Silloin kun pitää jutella, ei yleensä ole mitään kauhean hyviä uutisia.

En tiedä mistä nuo fiilikset kumpuaa, mutta samoin reagoin jos vaikka autolla ajaessani ja poliisit kohdatessa. Tulee epäilys siitä, että nyt on jotain vinossa. Hiljennän heti vaikka ajaisin rajoitusten mukaan. Auta armias jos poliisit lähestyvät takaapäin pillit päällä. Silloin mielikuvitus laukkaa tuhatta ja sataa ja sitä on ihan varma, että on tehnyt jonkun hirveän liikennerikkeen ja saa sakot. Tämä kaikki siitäkin huolimatta, että tietää toimineensa 100% oikein ja liikennesääntöjen mukaisesti. Lause ”Meidän pitää jutella” enteilee sitä samaa pahaa. Pelottavaa ja epämääräistä odotusta jostain uhkaavasta tai epämieluisasta. Veikkaan, ettei teillekään herännyt mitään positiivisia ja kutkuttavan odottavia ajatuksia otsikosta.

Onko teillä samanlaisia ajatuksia tuosta lauseesta?

Kuvat Unsplash

Muista tsekata Superviikko ja hyödyntää alekoodit nettikauppoihin postauksesta Superviikko on täällä! Postauksen edut ovat voimassa enää tämän viikonlopun ajan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

  1. Kata kirjoitti:

    Juu. Vuosi sitten kesällä miehenk sanoi mulle nuo sanat. Hänellä oli ollut toinen nainen vuoden ajan. Kamalimmat sanat.

  2. Meidän pitää jutella kirjoitti:

    Pahinta on odotettavissa. Edellisellä kerralla, kun esimies/-nainen sanoi nuo sanat, sain ylennyksen ja palkankorotuksen. Piti jutella, jotta sai viralllsen hyväksynnän muutokselle.
    Ei aina paha. Vaikkakin aina odottaa pahinta.
    Mies sanoi kerran myös samat sanat. Se halusi jutella siitä, miten me kehitetään meidän suhdetta niin, että on yhteys, vaikka lapsi kasvaa. Mä olen vetänyt posin kautta, mutta aina eka ajatus on nega.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.