Hae
Queen of Eve

Lihaton lokakuu alkoi tänään

Lihaton vai lihaisa lokakuu?

Tänään alkoi lihaton lokakuu jonka ideana on lopettaa lihansyönti tai vähentää sitä merkittävästi lokakuun ajaksi. Kuinka moni teistä aikoo ottaa osaa?

Mä mietin tuota itse ja ajattelin, että periaatteessa olisi hyvä vähentää lihan käyttöä, mutta sitten tajusin mun lihan syömisen olevan niin vähäistä, että onko siitä järkeä vielä vähentää? Pikemminkin tuntuu siltä, että sitä pitäisi lisätä… Tämä on lähinnä mun henkilökohtaiseen ruokavalioon liittyvä seikka, sillä saan aivan liian vähän proteiinia ja liian paljon hiilareita ja rasvaa. Kyse on lähinnä mieltymyksistä. Olen hieman huono syömään lihaa, tosin olen muutenkin huono syömään ns. oikeaa, kunnollista, ravitsevaa ruokaa. Mun kohdalla kaikkien lihatuotteiden poisjättäminen ainakin näin yhtäkkiä voisi olla aika huono asia mun terveyden kannalta, joten en aio sellaiseen ryhtyä.

Fakta kuitenkin on, että lihankäyttöä tulisi hieman miettiä ihan yleisellä tasolla

Lihaton lokakuu lähti käyntiin 2013 jolloin uutisoitiin, että edeltävänä vuonna suomalaiset söivät keskimäärin 78 kiloa lihaa per henkilö. Lihan tuotantoon käytetetään 550 000 litraa vettä, joten kuukauden lihattomalla säästyy 6,5 kiloa lihaa ja 45 500 litraa vettä. Aika huima määrä! Lihaton lokakuu ei ole kuitenkaan vain totaalikieltäytyjille suunnattu juttu, vaan jokaisella on mahdollisuus kokeilla tätä oman tyylinsä mukaan. Tällä lähinnä pyritään haastamaan ihmisiä miettimään omaa lihankulutustaan ja sen kaikkia ympäristövaikutuksia. Joku voi kokeilla vaikka lihatonta kerran viikossa, hoocee tyypit vetää koko kuukauden lihattomana. Ihan miltä itsestään parhaalta tuntuu. Kyse on edes pienistä muutoksista.

Mun lihaton ei ole lihaton, mutta kalaisa ja kanaisa kylläkin!

Mä ajattelen, että mun oma panos tälle voisi olla kalan ja kanan lisääminen. Etenkin kalan. Syön kalaa todella harvoin ja reilusti alle suositusten, joten siinä mulla olisi petrattavaa. Ns. punaista lihaa ja etenkin kokolihaa syön todella vähän, joten mitään järkyttävää määrää lihaa ei muutenkaan tule viikottain vedettyä.

Ajattelin yrittää syödä kalaa siis ainakin kahdesti viikossa joka on mulle terveysvaikutustenkin takia todella hyvä asia. Katsotaan miten homma etenee ja saanko mun kalansyöntiä kasvatettua tämän lihattoman lokakuun aikana.

Otatko itse osaa ja jos otat niin mikä on sun panoksesi?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Lola kirjoitti:

    Mulla on aina- hullua kyllä- tosi ulkopuolinen olo näiden ”lihattomien kuukausien” kanssa. Siis olen ollut kasvissyöjä (satunnaisesti maitotuotteita ja kananmunia leivontaan) yli 30 vuotta ja nyt täysvegaani neljä vuotta! Mutta hienoa, jos ”lihattomat kuukaudet” saavat sekasyöjätkin miettimään asioita uudelta kantilta. Nykyään lihattomuus ja vegaaniuskin on tehty superhelpoksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *