Hae
Queen of Eve

Kriteerit miesten suhteen ja mistä suostun joustamaan

Tiukat kriteerit miesten suhteen?

Ennen, etenkin nuorempana mulla oli ihan mielettömät kriteerit miesten suhteen. Mun vaatimuslista oli todella pitkä ja tiukka, enkä ollut valmis joustamaan mistään. Olen elämäni aikana ollut neljässä kunnollisessa parisuhteessa joissa on esim. asuttu yhdessä tai oltu muuten vakavasti ja pidempään yhdessä. Niiden ohella on sitten ollut muunlaisiakin suhteita. Näissä suhteissa joissa olen ollut ns. vakavammin yhdessä on aina ollut todella kovat vaatimukset ja ihme kyllä, en ole joutunut juurikaan joustamaan vaatimuksistani.

Joidenkin ihmisten mielestä tiukat kriteerit kumppanin suhteen on typeriä ja jos ei itse ole jotain, ei sitä saisi vaatia toiselta. Mä olen eri mieltä. Valitettavasti ihminen harvoin voi väkisin muuttaa mieltymyksiään ja asioita joista kiinnostuu ja innostuu. Harvalla ihmisellä ylipäätään on sellainen ”ihan sama kaikki käy” -mielipide kumppanin ulkonäöstä, luonteesta ja arvoista. Olisihan niiden jollain tasolla hyvä kohdata.

Ihmisenä joka tietää tarkasti millainen itse on, on usein myös tarkasti tiedossa se millainen toisen tulisi olla. Harva etsii kumppanissa täyttä kopiota itsestään, en minäkään, mutta sopivassa suhteessa yhtäläisyyksiä sekä eroavaisuuksia on oltava. Joissain asioissa on tärkeä olla samankaltainen, joissain asioissa taas vastakohdat täydentävät tai tasapainottavat toisiaan. Esim. itse olen rahan suhteen huoleton mutta toivon kumppaneilta vakaampaa rahankäyttöä enkä haluaisi yhtä huoletonta tyyppiä. Olen myös kova puhumaan ja intoilen asioista, joten mielelläni otan itseäni rauhallisemman miehen joka osaa olla hiljaa ja kuunnella eikä ole mikään moottoriturpa. Sellaisen joka tasoittaa omaa räiskyvyyttäni.

Ulkonäkökriteerit

Nuoresta pitäen mulle oli todella tarkkaa se, että mies on kalju tai jonkin sortin sänkipää. Miesten hiukset eivät ole koskaan viehättäneet mua, ei etenkään sellaiset perinteiset mallit ja pitkät hiukset olisivat olleet kauhistus. Miehen tuli olla 180-190cm pitkä ja poikkeuksellisen lihaksikas. Alle 100kg painoisia miehiä en missään nimessä olisi voinut kuvitella ja odotin mieheltä kehonrakennus/voimailutaustaa. Ylimääräinen rasva minua ei olisi haitannut mikäli lihasta on alla, mutta kumppanini olivat aika alhaisissa tai vähintäänkin normaaleissa rasvaprosenteissa. Laihaa tai lihavaa miestä en olisi kelpuuttanut. Tässä olin todella tarkka.

Myöskin komeat leukaperät, hyvät hampaat ja jotkin tällaiset yksityiskohdat olivat usein mielessäni. Ihme ja kumma miehet täyttivät kriteerini ja olivat 100% tämän spesifin makuni mukaisia. Tietyllä tavalla varmasti hieman pinnallista, mutta minkä sitä ihminen itselleen voi. Mielestäni kaikilla ihmisillä on oikeus pitää kriteereitä eikä ketään voi pakottaa väkisin viehättymään jostain tietynlaisesta vartalomallista tai ulkonäöstä. Jokaisella on ne omat ihanteensa.

Näistä monista olen viimeisten vuosien aikana höllännyt. En siksi ettei löytyisi oikeanlaista kun en sellaista tosissani ole etsinytkään, mutta olen myös iän myötä muuttunut vähemmän mustavalkoiseksi ja tietyt kulmat minussa ovat hioutuneet pehmeämmiksi. En koskaan olisi voinut kuvitella ottavani muunlaista kuin kaljua miestä sillä en ole hiuksista viehättynyt, mutta nykyisin olen pitänyt useita miehiä (jopa pitkähiuksisia partajeesuksia) oikein puoleensavetävinä ulkoisesti. Se on ollut kiva huomata että viehättyykin laajemmasta skaalasta! Myöskään voimailija/bodaritausta ei ole kutsuva, oikeastaan ollenkaan joka on ehkä isoin ero. Mä en ehkä edes haluaisi enää miestä joka treenaa tavoitteellisesti, sillä se on niin päinvastaista elämää kuin itse haluan elää. Mun lihasvaatimukset on siis aikalailla kadonneet vaikka toki lihaksikkaista miehistä viehätyn. Tämän saa hyvin korvattua myös muuten olemalla isokokoinen ja kaikenlaiset karhumaiset miehet ovat mieleeni.

Luonne ja arvot

Mulle oli todella tärkeää että mies on miehekäs, mieluummin enemmän macho ja hieman konservatiivinen kuin liberaali mielipiteiltään. Olen pitänyt kurinalaisista miehistä joilla on kovat tavoitteet elämässä ja jotka pystyvät suoriutumaan asioista. Kunnianhimoiset ja vahvat persoonat ovat miellyttäneet aina. Osittain tämä on voinut johtua ihan siitäkin, etten itse ole kurinalainen tyyppi joten ihailen sitä toisissa.

Näissä kriteereissä olen edelleenkin pysynyt aika pitkälle, mutta muuttuessani itsekin liberaalimmaksi ihmiseksi, kaipaan myös tietynlaista rentoutta vastapuolelta. Enää ikuiset suorittajatyypit ja perfektionistit eivät niin vedä minua puoleensa, vaan kaipaan semmoista huolettomampaa ja hauskempaa suhtautumista elämään. Se kannustaa mua olemaan oma itseni ja yrittämästä muuttua liikaa joksikin mitä en ole. Uskon, että se myös tekee mut onnellisemmaksi saadessani 100% hyväksynnän itselleni juuri sellaisena kuin olen eikä mua yritetä toisen taholta ohjata suorittavaan elämäntyyliin vaan ennemminkin ihaillaan mun luovuutta ja muita taitoja.

Mulle tärkeitä asioita joista pidän kuitenkin edelleen aika tiukasti kiinni on ne perusarvot. Minulle parhaiten kumppaniksi sopii mies joka on ateisti, ei omaa eikä halua lapsia, ei ole erityisen poliittisesti valveutunut tai ei ainakaan liiaksi vasempaan kallellaan eikä ole vegaani. Sillä taas ei ole enää väliä onko mies karvaton ja kalju kehonrakentaja (mielellään ei) vaiko karvainen ja parrakas iso karhu vaikka pitkällä tukalla. Ihme ja kyllä, saatan viehättyä myös jälkimmäisestä jos on siisti, omalla tavallaan komea, omaa pilkettä silmäkulmassa ja hauskan, rennon asenteen omaava.

Yleisesti jo se, että on täysjärkinen, osaa keskustella, on mukana työelämässä, on pääosin elämä kunnossa, ei omaa päihdeongelmaa ja on kiinnostunut sitoutumaan on jo hyvä alku. Monia muita asioita pystyn suodattamaan ja suhtautumaan leppoisammin kuin ennen.

Näin sitä voi muuttua, minäkin. Ja lyhyessä ajassa!

Kirjoitin 2017 kesällä 100 kohdan listan ihannemiehestäni joka silti pitää aika hyvin paikkansa. Muutamassa kohdassa joustan nyt (jotka tästä tekstistäkin ilmenee), mutta mielestäni tuo lista on ihan fiksu ja mahdollinen. En mä liikoja vaadi, enhän? Käy lukemassa tuo lista TÄSTÄ!

Kuvat Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. Maarit kirjoitti:

  Jäin miettimään, miksi miehen vegaanius on NoNo? Minusta se kertoo sen, että on tiedostava ihminen, joka välittää ympäristöstä ja/tai eläimistä, jotka kummatkin ovat mulle tärkeitä arvoja. Enkä nyt tässä sano, että lihansyöjät ovat tyhmiä juntteja, jotka eivät kykenisi kantamaan huolta edellä mainituista asioista.
  En kasvissyöjänä varmaankaan valitsisi itsekään välttämättä jotain lihan suurkuluttajaa, ja jos olisi tarvetta etsiä kumppania niin uskon, että se olisi mun kasvissyönti se tekijä, mikä varmasti rajaisi pois ne miehet jotka eivät sitä jostain syystä kykene sulattamaan. Niitäkin löytyy, jotka suhtautuvat jostain hullusta syystä jopa aggressiivisesti kasvissyöntiin tai veganismiin.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Pari eri syytä. Eka syy on ihan se, että itse syömishäiriöisenä toivoisin kumppanin olevan sellainen kenellä ei ole paljoa ruokarajoitteita. Vaikka itse olen kaikkiruokainen, on mulle ns. ”huonoa seuraa” ihmiset jotka vaikka välttelevät kasviksia täysin, ovat muuten nirsoja, tai esim. on jokin erityisruokavalio ja esim. vegaani. Lakto-ovo-vegaani voisi olla ihan ok, mutta kun itselläkin kaikenlaisia juttuja on niin kaipaisin ihmistä joka syö kaikkea ongelmitta ja suhtautuu ruokaan hyvin ilman vahvoja ideologioita tai muita siellä taustalla.

   Toinen syy onkin sitten juuri se, että olen huomioinut mm. veganismin olevan sellainen asia joka on niin aatteellinen, että sellaisten ihmisten kanssa minulla harvoin muutenkaan osuu ajatusmaailmat yksiin. Tämä korostuu etenkin vegaanimiehissä ja sitten se ainoa ero ei ole enää ruokavalio, vaan usein myös muut arvot, poliittiset ja uskonnolliset näkemykset ym. koko elämänkatsomus on liian erilainen.

 2. Maarit kirjoitti:

  Ok, ymmärrän pointtisi.
  Mutta koska olen pilkunnussija, sellaista käsitettä, kuin lakto-ovo-vegaania ei ole olemassa. Sen sijaan tarkoitit varmaan lakto-ovo-vegetaristia. Vegetaristi ja vegaani on yleisesti ottaen eri asioita.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Hups, tarkoitin tuota vegetaristia mut menin sekaisin. Myös se pesco (kalaa syövät?) olisi lievempi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *