Hae
Queen of Eve

Taistelu läskiä vastaan Round 100

20150211_161228

Viime viikolla sairaana surffaillessani netissä bongasin yli 50kg laihduttaneen Raakel Lignellin kaksi kirjaa kivalla tarjouksella jossa ne sai tilattua ilman postikuluja. Kirjat ovat Raxun Remppa – Rapakunnosta hyvään oloon, sekä Raxun Rinnalla – Kohti pysyvää painonhallintaa. Mä olen aina tykännyt Raakelista, se oli musta ihana ja kaunis nainen silloin reilusti ylipainoisenakin, mutta ehdottomasti puhkesi kukkaan kun pienen hiljaisuuden jälkeen asteli Nicken käsipuolessa julkisuuteen aivan mielettömästi laihtuneena, kuin toisena ihmisenä. Sen jälkeen mä olen arvostanut Raakelia entistäkin enemmän, sillä se että kiireinen ison perheen äiti ja vuosikausia merkittävästi ylipainoisena ollut nainen on saanut itseään niskasta kiinni on iso juttu.

20150211_161413

En ole vielä kirjoja lukenut mutta selailin kyllä, ja nopealla silmäyksellä päättelen että nämä kirjat ovat tosi hyviä monille ylipainon ja kenties myös ahmimishäiriön kanssa painiville. Monilla se jaksaminen ja viitsiminen, kaiken aloittaminen ja se että saa itsestään sen irti on vaikein juttu. Pelkkä aloittaminen siirtyy ja siirtyy aina huomiselle tai ensi viikolle, sinne maanantaille kuinkas muutenkaan. Kirjoista löytyy myös juttua miten saa itsensä laihtumaan jos ei huvita eikä kiinnosta yhtään, ja suorastaan vihaa liikuntaa? Entä kuinka jaksaa jos on ihan loppu? Miten jaksaa jatkaa yrittämistä?

20150211_161307
Vaikka itse en varsinaisesti mitään ohjeistusta tarvitse oikeanlaiseen ruokavalioon, liikuntaan tms. sillä osaan treenata ja syödä itsenäisesti, niin uskon että löydän kirjoista joitain sellaisia asioita jotka kenties yhdistävät mun ja Raakelin ajatusmaailmaa. Ajattelen näitä kahta kirjahankintaa enemmänkin tukena ja apuna satunnaiseen saamattomuuteen, laiskuuteen, ahdisteluun ja sen sellaisiin vastoinkäymisiin. Onko hän kenties ratkaissut jotain sellaisia juttuja mitkä ovat avuksi omassa kamppailuissani, tai onko hänellä tarjota jotain uusia ajatusmalleja? Kerron lisää kun olen päässyt lukemaan enemmän ja viisastumaan :)

20150211_161017

Posti toi myös netistä tilaamani urheilurintsikat, ja huomasin niiden olleen ihan nappiostos! En ole koskaan oikein käyttänyt urheilurintaliivejä (muutamat omistan mutten niistä pidä) koska en koe tarvitsevani mitään erityistä tukea treenatessa (kuntosalitreeni ei sisällä mitään hyppimistä tms), mutta sittemmin mua on alkanut häiritsemään normaaleissa pitsirintsikoissa treenaaminen. Se ei vaan ole mielekästä. Kaarituista mä kyllä tykkään eli haluaisin mielelläni tilata myös kaarituellisia sporttiliivejä, mutta nämä nyt olivat eka löydökseni ja tilasin nämä juuri siksi että nämä laitetaan vetoketjulla edestä kiinni. Ai että mä vihaan sellaisia kamalia tiukkoja panssariliivejä jotka pitää repiä ja kiskoa päälleen ja survoa näitä meijereitä kaksin käsin sinne sisään. Hikisenä ja väsyneenä niitä ei saa edes pois päältä ja kerran raivopäissäni leikkasin sellaiset saksilla pois päältäni :D

20150211_161056

Nämä uudet liivini ovat neonväriset, virallisesti vihreät mutta mun mielestä kyllä keltaiset. Ehkä hieman valosta kiinni kummat ovat, mutta tosi kivat kuitenkin.  Seuraavaksi tilaan samanlaiset pinkit ja mustat, kun ei nämä olleet hinnallakaan pilattuja, n. 13 euroa postikuluineen, Ebaysta tietenkin ja sieltä löytyi kokoja :) Itse tosiaan käytän rintaliiveissä E/F kuppeja (mieluiten jälkimmäisiä) joten ihan kaikkialla ei ole niin isoja kuppikokoja ollut tarjolla. Ja ei, minua ei jotenkin huvita käyttää rintaliiveihin mitään 50-100 euroa…

Onko kukaan lukenut Raakelin kirjoja tai aikeissa hankkia? Entä käytättekö urheilurintsikoita? Mistä löytyy parhaat?

14 kommenttia

 1. tsindi kirjoitti:

  Ite liputan sellasten liivien puolesta kuin panache sport. Ei tarvii survoa. On kaarituet. On jopa niin mukavat päällä et käytän välillä muutenki. On kausivärejä ja löytyy tosi hyvin erikoiskokojakin.

 2. tsindi kirjoitti:

  Oon ite ostanu suomalaisesta nettikaupasta lumingeriesta mutta oon kuullu et ulkomailta nettikaupoista vois löytyy vähän halvemmallakin. Mutta suosittelen hankkimaan.

 3. Aliisa kirjoitti:

  Olen lukenut tuon Raakelin ensimmäisen kirjan ja se oli mielestäni oikein helppolukuinen ja mukava paketti :) Muistaakseni en mitään maailmoja mullistavaa valaistumista kokenut sitä lukiessani, mutta ihan kelpo kirja silti. Raakelilla tuntuu olevan todella fiksu ja terve näkökulma painonhallintaan ja hänkin on kokenut monia oivalluksia laihdutusmatkansa aikana.

  Tuo toinen kirja houkuttelisi itse asiassa myös, sillä mielestäni ravitsemusasiantuntija Patrik Borg (joka on näemmä tehnyt kirjan Raakelin kanssa yhteistyössä) tuntuu olevan harvinaisen fiksu ihminen mitä tulee järkevään syömiseen. Välillä kun lukee kaikenmaailman ihmedieeteistä tai eksyy Sami Sundvikin tai hänen kaltaistensa hyvin äärimmäisten fitness-ihmisten blogeihin, on mukavaa lukea että ei sen painonhallinan tarvitse olla ihan kamalaa koko ajan.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä kerron sitten mitä fiiliksiä olen saanut kun pääsen hieman enemmän syventymään. Itsekään en tosiaan mitään mielettömiä älynväläyksiä odota, mutta ehkä sellaista vakuuttelua ja fiksua tekstiä omien mietteiden tueksi :)

  • Marika kirjoitti:

   Sami Sundvik vetää itse aika HC tyylillä, mutta ne ohjeet ja vinkit joita hän antaa ovat kyllä mielestäni hyvinkin toimivia ja hyviä myös meille ihan tavallisille pulliaisille. Hänen viestinsähän mielestäni on juurikin se että painonhallinta/laihdutus ei ole mitään rakettitiedettä eikä kamalaa. Mikä tahansa terveellinen ruokavalio on kamalaa (ainakin aluksi) sellaiselle joka on tottunut vetämään 24/7/365 roskaa naamaan. Itse lukeudun tällaisiin ja nyt ehkä vasta puolentoista vuoden jälkeen voin sanoa, että terveellinen ruokavalio ja elämäntapa on tullut jäädäkseen ja siitä on todellakin tullut elämäntapa. Toivon että olisin lukenut Samin blogia jo silloin puolitoista vuotta sitten :))

   • Aliisa kirjoitti:

    Samin vinkeillä paino putoaa ihan varmasti, sitä en epäile. Ja monissa asioissa hänellä on todella hyviä pointteja. Itse en vaan halua alkaa kikkailemaan liikaa esimerkiksi luopumalla kaurapuurosta, maitotuotteista tai ruisleivästä, joista kaikista pidän todella paljon. Siksi on mukavaa kuulla P. Borgin kaltaisen asiantuntijankin sanovan, ettei sille välttämättä ole mitään tarvetta :)

    Sundvikin blogista itseasiassa päällimmäisenä on jäänyt mieleen hänen huoltoasemalta noutamansa välipala. Kuvassa oli puoliksi syöty kurkku, graavilohta ja pussillinen pakastemarjoja. Joillekin varmasti uppoaa, ei siinä mitään, itse en ikinä vain haluaisi elää noin.

 4. Karoliina kirjoitti:

  Mitä nyt oon myöhemmin nähnyt Raakelin kuvia ja lukenut viimeisimpiä haastatteluja, niin ainakin osa laihdutetuista kiloista on tullut takaisin ja jostain muistan lukeneeni, että itsekin nyt jälkikäteen ajattelee homman menneem vähän överiksi. Monta tuntia ryhmäliikuntaa päivässä jne.

  Joten teoria ja tarinat ei aina ehkä ole ihan sitä mitä kulissien takana todellisuudessa tapahtuu. Ehkei tässäkään tapauksessa, mene ja tiedä.

  Mutta ihana, valoisa ja kaunis nainen. Laihana, normaalina, pulleana ja lihavana.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä en ole huomannut mistään tuoreistakaan kuvista mitä olen nähnyt mitään muutosta. Ihan normaalilta on mun silmään näyttänyt (vai enkö sitten vain ole nähnyt jotain missä olisi lihonut?). Voi olla että on mennyt jossain vaiheessa överiksi, mutta käsittääkseni kirjat onkin kirjoitettu jälkeenpäin että miten asioita olisi fiksua hoitaa. Överiys näissä asioissa ei ainakaan ole mun juttu ja olen käsittänyt että kirjoissakaan tämmöistä ei olisi, päinvastoin :)

 5. Nisole kirjoitti:

  Työskentelen eräässä nimeltämainitsemattomassa vaateliikkeessä, jossa Raakel tyttärineen käy satunnaisesti ostoksilla. Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäisellä kerralla en ollut tunnistaa koko ihmistä, kun kuvissa olen tottunut näkemään niin hoikan naisen. Kyllä on kiloja selvästi tullut takaisin, mutta ei missään nimessä samalla mitalla kuin ennen laihdutusurakkaa. Ehkä hän on löytänyt itselleen sopivan balanssin painonhallintaan, niin ettei kaikesta tarvitse niuhottaa, muttei myöskään unohtaa tätä uutta, terveellistä elämäntyyliä! :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toi on just hyvä ja osittain myös mun pointti :) Se että löytää itselleen sopivan tilan, ja se ei välttämättä ole se kaikista pienin paino ja takaisinpäinkin voi tulla ilman että se on jotenkin huono juttu :)

 6. Henna kirjoitti:

  Enpä ole lukenut Raxun kirjoja, mutta kiitos vinkkauksesta! Tykkään lukea erilaisia tarinoita elämänmuutoksista joissa ihmiset ovat onnistuneet, eli nämä voisi olla listalla seuraavana… :)

  Liiveistä sen verran, että meitsi kuuluu tässä team Nikeen. Dri-fitit vaan on ihan unelmia päällä, myös juostessa.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Niken tuotteet on kyllä aina ollut mun mieleen, niitä Dri-fit toppeja mulla on ollut pari kappaletta ja oon tykännyt kovasti. En vaan ole koskaan törmännyt heidän urheiluliiveihin, tosin enpä ole niitä erityisesti tutkaillutkaan että olen varmaan siksi missannut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *