Hae
Queen of Eve

Ekstrovertti, introvertti, vai sittenkin ambivertti?

En omista rajoittunutta musiikkimakua, pukeutumistyyliä, sisustusmakua tai seksuaalisuutta. Kuuntelen kaikkea popista rokkiin ja hip hopista rappiin. Pidän urheilullisista vaatteista, seksikkäistä vaatteista, trendikkäistä vaatteista, ja yhtäkkiä olenkin kuin mikäkin pummi. Mä rakastan mustavalkoista sisustusta, en hirveästi pidä väreistä, mutta en halua liian graafista ja pelkistettyä, vaan ylellisiä juttuja sekaan ja bling blingiä. En kai ole täysin hetero vaikka periaatteessa olen, mutta en sanoisi itseäni bi-seksuaaliksikaan vaikka taustojeni mukaan joku voisi niin väittää. Lesbo en varmasti ole, mutta en varmasti myöskään voi sanoa mikä olen. Mä vaan olen vaikka pitäisi tietää onko ekstrovertti vai introvertti. Vaan mitäpäs jos oon ambivertti!

Olen pikemminkin aina ollut jonkinlainen kameleontti. En ole koskaan tuntenut kuuluvani mihinkään tiettyyn kategoriaan. Menen fiiliksen mukaan, ja aina mun fiilis ei ole samanlainen. Blogikuvauksessa kerron olevani ristiriitainen ihminen, mutta käytän sanaa ristiriitaisuus vain, koska monet ulkopuoliset pitävät sitä ristiriitaisena. Aina pitäisi joko olla tai ei, mutta entäs jos ei ole ihan varma eikä osaa sanoa? On olemassa niitä muitakin mahdollisuuksia, sellaisia välimallin vaihtoehtoja.

Blogeissa on paljon puhuttanut introverttiys, ekstroverttiys, erityisherkkyys ym erilaiset kategoriat joihin niin lukijat kuin bloggaajat itsekin haluavat itsensä lokeroida. Valitettavasti mä en kuitenkaan ole kokenut helpoksi vastata tuohon kysymykseen, kumpi mä nyt sitten olen? En kumpikaan ja kummatkin samaan aikaan!

img_20161220_185218_resized_20161222_043601306

Netissä surffaillessani syntyjä syviä, löysin Annan sivuilta seuraavan listauksen:

Jos tunnistat nämä 12 merkkiä itsestäsi, saatat olla introvertin ja ekstrovertin välimaastoon sijoittuva maltillinen ja mukautuva, välillä sosiaalinen ja toisinaan yksinäisyyteen vetäytyvä ambivertti.

1. Tykkäät sekä ryhmätöistä että yksin työskentelystä

Et juurikaan välitä, työskenteletkö osana ryhmää vai itseksesi. Olet tuottelias ja pystyt mukautumaan tilanteen ja työtehtävän mukaan.

2. Et vaivaudu sosiaalisista tilanteista, mutta väsyt niistä

Yhtenä viikonloppuna käyt ulkona joka päivä, toisena sulkeudut yksin kotiisi rentoutumaan. Nautit sosiaalisista tilanteista, mutta kaipaat seuraelämäsi vastapainoksi yksin olemista. Liian pitkään yksin oleminen saa sinut kuitenkin tylsistymään ja haluamaan takaisin ihmisten ilmoille.

3. Tykkäät olla lyhyitä aikoja huomion keskipisteenä…

…mutta jatkuva valokeilassa oleminen saa sinut hermostuneeksi. Voit siis esimerkiksi nauttia esiintymisestä, mutta julkisuuden henkilö ei ole haaveammattisi.

4. Avaudut ihmisille helposti, mutta luottamustasi ei ansaita hetkessä

Pystyt olemaan avoin ja kertomaan elämästäsi helposti uusille tuttavuuksille. Sinulta vie kuitenkin aikaa, että pystyt todella luottamaan uuteen tuttavuuteen.

5. Osaat tulkita ihmisiä hyvin

Koska sinussa on sekä introvertin että ekstrovertin piirteitä, olet empaattinen ja pystyt helposti ymmärtämään ihmisten päämääriä ja ajatuksenjuoksua.

6. Ystäväpiiriisi kuuluu sekä introvertteja että ekstroverttejä

Tulet hyvin toimeen ja nautit niin introverttien kuin ekstroverttienkin seurasta. Lähimpiin ystäviisi kuuluu kumpaakin persoonallisuustyyppiä.

7. Ystäväsi kysyvät sinulta usein neuvoa

Olet hyvä puhuja ja kuuntelija, minkä takia ystäväsi avautuvat sinulle helposti ja kysyvät sinulta neuvoja omiin ongelmiinsa. Neuvojen antamisen lisäksi selvittelet usein myös ystäviesi välisiä riitoja ja ongelmia.

8. Sinun voi olla vaikeaa ilmaista todellisia tunteitasi

Välillä sinun on vaikea ilmaista muille ihmisille, mitä todella tunnet. Joustavuutesi, empaattisuutesi ja mukautuvuutesi takia saatat sivuuttaa omat tarpeesi. Tämän takia sinulla voi olla joskus myös vaikeuksia tehdä päätöksiä.

9. Small talkin sijaan tykkäät käydä pitkiä keskusteluja

Pystyt kyllä tekemään tikusta asiaa, mutta se saa sinut helposti kyllästymään ja uppoamaan omiin ajatuksiisi. Tykkäät syvällisten puhumisesta pienellä porukalla enemmän kuin vitsin vääntämisestä suuressa väkijoukossa.

10. Olet samaan aikaan leikkisä ja syvällinen

Olet loistava ystävä (ja myös kumppani), sillä sinusta löytyy sekä leikkisä että syvällinen puoli.

11. Sinulla on viha–rakkaussuhde sosiaaliseen mediaan

Osa sinusta haluaisi roikkua sosiaalisessa mediassa päivät pitkät, osa haluaisi olla näyttäytymättä siellä lainkaan. Siksi saatat perjantaina tapittaa puhelinta taukoamatta ja lauantaina olla avaamatta sitä lainkaan. Sama pätee myös ystävien kanssa viestittelyyn ja puheluihin: välillä viestittelet ja soittelet tuon tuosta, toisinaan sinusta ei kuulu yhtään mitään.

12. Olet loistava matkakumppani

Olet tavallista joustavampi ja mukautuvampi – eli täydellinen matkakumppani!

Lähteet: Forbes, Lifehack, The Wall Street Journal, Thought Catalog

No nyt! Kerrankin jokin kuulosti minulta. Olen siis ambivertti, tosin itselleni se on sama kuin sanoisi että mustan ja valkoisen lisäksi on myös harmaa, se missä on molempia.

Sellainen mä olen. Vähän kaikenlaista. Mutta tiedättekö, se on aika kivaa!

Ei tästä kategorioinnista tullut hullua hurskaammaksi, mutta ainakin jos joku kysyy kumpi olen, voin kertoa että olen sellainen ambivertti, sopivasti kumpaakin. Hähää, ettepä päässeet lokeroimaan, paitsi että nyt sillekin kun ei kuulu kumpaankaan luotiin se lokero ja nimitys joten siellä ollaan…

Onko lukijoissa ketään kuka tunnistaa itsensä ambivertiksi?

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

6 kommenttia

  1. ToniB kirjoitti:

    Mäkin löysin itseni tuosta listasta. Hyvä blogaus. :)

  2. Susanna kirjoitti:

    Tunnistin itseni. Mä tykkään olla ihmisten kanssa, mutta väsyn aika nopeasti ja sen jälkeen on ihana erakoitua edes hetkeksi. Ja esillä on mukava olla vaikka yhden puheenvuoron ajan, mutta esim. hääpäivä sai minut kiemurtelemaan. En halua juhlia edes synttäreitä kuin ihan lähimpien kanssa kahvitellen. Mutta somesta on kyllä vaikea olla päivääkään pois, vaikken sen suurkäyttäjä olekaan.

  3. Linnea kirjoitti:

    Halleluja!! Kerrankin voin samaistua täysin tuohon kuvaukseen. Ihan kuin minä :D ja mä luulin että oon kai sitten introvertti kun en mä mikään yliampuva ihminenkään oo (ekstrovertti) , mut sit mä aina mietin et en kuitenkaan jaksa aina olla yksin yms. eli tämä ambivertti on täysin minä. Ihan naurattaa tää teksti ku pystyin niin hyvin samaistumaan :) Kiitos tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *