Hae
Queen of Eve

Purpflash festarit ja bäkkärimeininkii

Purpflash festarit ja bäkkärimeininkii

Oon ollu liian vanha festareille varmaan viimiset kymmenen vuotta (henkisesti koko ikäni), mutta bäkkärille en koskaan. Perjantaina lähdinkin viiden ja puolen vuoden tauon jälkeen käymään kotikaupungissani Kouvolassa, jossa järjestettiin kolmatta kertaa rap/hiphop/pop -musiikin beachfestarit Käyrälammen rannalla.

En ole pariin vuoteen ajanut autoa mutta porukat uskalsi lainata autoaan (joka onneksi on automaattivaihteinen) ja niinpä lähdin rakkaan ystäväni ja henkisen pikkusiskoni Jaanikan aka Janelyn kanssa kohti Kouvolaa sillä Jaanikalla oli keikka festareilla. Mä oon viimeksi ollut Kouvolassa silloin kun hain muuttokuormani sieltä tammikuussa 2012. Kun muutin Helsinkiin niin takaisin en palannut, en tiedä miksi mutta en vaan ole halunnut. Nyt olikin jännä tunne nähdä pieni vilaus kaupungista, tai no, ajettiin vain sen ohi ja käytiin Mäkkärin drive-inissä.

Mopopoikia ja piikkejä oli paljon, toisin kuin Helsingin keskustassa. Ja festariyleisö oli kyllä varsin kouvolalaista, sanotaanko näin että tunnisti heti millä seudulla ollaan (eikä tämä mitenkään huonolla, ihan vain toteamuksena).

Bäkkärimeininkii

Mä en oo koskaan nuorenakaan hillunut festareilla, eikä minkäänlainen leirielämä telttailuineen ja bajamajoineen oikein nappaa. Sen mitä oon festareilla ollut oon aina ollut ns. kaupunkifestareilla joissa pääsee joko kotiin tai hotelliin nukkumaan. Jep, tiedän. Oon vähän kermaperse.

Nyt olikin tosi kiva fiilis kun Purpflash festarit oli meille ns. kutsufestarit ja sai ajaa auton artistien alueelle ja kaulaan artistipassin jolla sai oleskella henkilökunnan ja artistien ym staffin tiloissa, käyttää kunnon vessoja jne. Janelylle oli varattu oikein oma pöytä seurueineen missä erilaista juotavaa ja syötävää, joten siitä täydet pisteet.

Itse puitteet noin yleisesti Käyrälammella oli tosi kauniit, pehmeä hiekkaranta, tyyni järvi ja kaunis ilma. Auringonlaskua katsellessa ja räppiä kuunnellessa oli ihan chilli meininki, ja niin taisi olla aika monilla muillakin sillä räppisätkä kärysi näillä festareilla aikamoisesti hajusta päätellen (no shame).

Janely ja Juno

Jaanika aka Janely esitti kolme biisiään festareilla, ja kaksipäiväisille festareille oli saatu kasattua ihan hyvä kattaus. Juno esiintyi ihan itsenään sekä Janelyn kanssa uudessa yhteisbiisissä Pasianssi josta on kohta tulossa julkaisu ja musiikkivideo, ja mä löysin itselleni suomiräppiskenestä uuden suosikin eli Kuben, heillä oli tosi toimiva setti ainakin festareilla. Niin oli yleisökin kyllä messissä kun Kube pamautti ilmoille Mikael Gabrielia disauttavan biisinsä ”Miksu” ja jengi huusi kuorossa osamaksurolexii.

Myös Teflon Brothers oli todella kova, ja tietty Likainen Etelä, Laineen Kasperi ja Palava Kaupunki jne. Esiintyjälistaa oli USA:n Lloyd Banks (G-Unit) Mikael Gabrieliin, Spektiin, Mäkkiin ja Uniikkiin.

Lavan takana oli oma fiiliksensä

Musta oli tosi mielenkiintoista seurata keikkoja kerrankin vähän eri perspektiivistä, eli ihan sieltä lavalta ja lavan takaa. Oli jännä nähdä yleisö ja olla ihan esiintyjien vieressä, kun normaalisti on tottunut olemaan siellä yleisön joukossa.

Lavan takana olikin paljon kaikenlaista säätöä ja kuvaajia tunkeili vasemmalta ja oikealta, osa ihan kunnon ammattilaisvehkein. Siitä tulikin mulle taas mieleen että pitäisi alkaa itsekin panostamaan näihin kuvausvälineisiin niin saisi blogiinkin tasokkaampia kuvia jatkossa.

Janely ja tanssiryhmä Excess Vir

Janelyn keikka meni esiintymisen osalta todella hyvin ja laulut ym nappiin, mutta niinhän ne aina sillä Jaanika on aivan huipputason laulaja jonka ei todellakaan tarvi laulaa playbackkinä tai tunettaa ääntään hyväksi: Jaanika kun pystyy vetämään missä vaan ja milloin vaan ihan ilman säestystäkin ihan levytasoista ääntä ulos. Sitä mä arvostan ja siihen harva nykypäivän artisti pystyy, se paljastuu usein livekeikoilla että harva osaa mitenkään älyttömän hyvin laulaa…

Tanssiryhmän pojat olivat myös nuoresta iästään (vasta 18v) todella hyviä tanssijoita ja heilläkin keikkaa riittää, tuo kyllä hyvän lisän kun on tanssijat mukana tällaisella yksittäisellä artistilla.

Kaiken kaikkiaan ilta oli tosi kiva ja Purpflash festarit oli mun mieleen, ja koska Kouvola on lähellä, mä olin jo kotona Helsingissä nukkumassa puoli kolmen aikaan yöllä. Festareille oon valmis menemään taas heti kun on VIP-passia ja bäkkärilippua luvassa, sillä se on selkeesti mun paikka, haha :D

Käykö mun lukijat missään festareilla? Tänä kesänähän on vielä monet luvassa!

Ps: Heinäkuun Bette Boxin* ehtii vielä pistää tilaukseen, ja siellä onkin aiheeseen sopiva festariteema ;) 

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

2 kommenttia

  1. miltsu kirjoitti:

    ei oo festarit oma juttu ollenkaan :) tai muutamat pikkufestarit tullu käytyä kun on saanu myös vipit niin ei tarvi olla yleisön seassa. ahdistaa liika porukka ja ei jaksa valvoa kun ei alkoholikaan maita. mä kans tykkään kubesta, se on niin jalat maassa oleva tyyppi ja osaa räpätä ja vetää hyvän shown.

  2. Susanna kirjoitti:

    Hahaa, oon ite kasvanut Kouvolan viereisessä pikkukunnassa ennen Helsinkiin muuttoani, joten samaistun täysin tohon kohtaan että kyllä sen seudun väen aina tunnistaa vähän erilaiseksi :D Maalla oli ihan hyvä kasvaa, ei sillä, mutta ei musta olis sinne loppuelämäkseni jäämään. Tai tietty kuka tietää missä oon 20 vuoden päästä, mutta just nyt nautin kyllä suunnattomasti enemmän Helsinki kuin Kymenlaaksomeiningeistä!

    http://huulipunaareenitrikoissa.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *