Hae
Queen of Eve

Voiko lihoa huomaamatta?


Voiko lihoa huomaamatta?

Voiko lihoa huomaamatta? Tuota kysymystä olisin joutunut kysymään itseltäni elämäni aikana useita kertoja, mikäli vain olisin hypännyt vaa’alla useammin. Joka kerta olisin myöskin voinut vastata myöntävästi. Useinkaan en ollut tietoinen lihomisesta enkä huomannut sitä laisinkaan. Kaikki oli tapahtunut oikeastaan vahingossa, kuin huomaamatta. Havahdun aina todellisuuteen kun olo on jollain tapaa kurja, väsynyt ja alakuloinen. Hengästyin normaalia enemmän tai jotain paikkaa kolotti, tai sitten yhtäkkiä vaan huomasin kaksoisleuan olevan turpeampi ja sormien paksummat, mahakin oudosti pömpötti.

Sitä joskus huijaa itseään ihan tiedostamatta

Nykyään olen paljon tietoisempi vartalostani ja mahdollisista painonvaihteluista, mutta joskus aiemmin näin ei ollut. Jos ei koskaan seuraa syömisiään, voi tuntua ettei syö oikeastaan mitään. Huomaamattaan saattaa kuitenkin napostella yllättävän paljon vaikkei kunnon ruokaa söisikään, tai sitten syö vain kerran tai kahdesti päivässä, mutta niin kaloripitoisesti ja hiilihydraatti/rasvapainotteisesti, että se kokonaismäärällisesti onkin yllättävän paljon.

Itse sorrun yleensä syömään liian harvoin ja liian vähän, mutta silloin aineenvaihdunta onkin niin jumissa, että vaikka söisi kuin pieni lintu, niin kroppa pitää jokaisesta saamastaan murusesta kiinni sitten kun se saa. Laihtumaan ei siis pääse vahingossakaan. Minäkin olen ollut aliravitsemustilassa ja anemiassa ylipainoisena. Ruokailut kun ovat olleet pahimmillaan ihan mitä sattuu, ahminnan ja päiväkausien paastoamisen vuoristorataa, silloin on elimistö joutunut tosi koville.

Joustovaatteet antaa varaa ja peilistä katsoessa on aina parhaat kuvakulmat

Tämä on varmaan monelle painonsa kanssa kamppailevalle tuttu ilmiö. Kun suurin osa vaatteista on mukavaa nykyaikaista stretchiä tai muuten vain elastista materiaalia, ei pieniä turvotuksia huomaa vaatteistakaan kovin nopeasti. Sitä voi samat vetimet mahtua monen kokoiselle ihmiselle ylle ja jos ei ole vaatteita joista napit sinkoilisi eikä vetoketjut sulkeutuisi, voi yllättävän pitkään elellä harhassa salakavalan painon nousemisen kanssa.

Jos vaakaa välttelee, ajatellaan että peili kertoo totuuden. No, aina sekään ei kerro. Minäkin usein näen peilistä varsin vetävän näköisen madamen ja monestakin suunnasta näyttää ihan kivalta. Usein se jonkun toisen ottama valokuva onkin se herättävä asia. Olenko tuo oikeasti minä? Voi kauhea!

Oma selviytymiskeinoni

Mielestäni vaa’alla ei kannata hypätä jos se ei tee hyvää henkiselle hyvinvoinnille, sillä itseään voi tarkkailla monella tapaa. En tarkoita että kaikkien tulisi vahtimalla vahtia miten paino vaihtelee, mutta jollain tasolla omasta fyysisestä kunnosta olisi hyvä olla perillä. Nykyään pidän taas ruokapäiväkirjaa ja kirjoitan mitä oikeasti syön. Kuten aiemmin jo mainitsinkin niin tulen jatkossa julkaisemaan ruokapäiväkirjat viikottain blogissa, viime viikon ruokapäiväkirja on kohta tuloillaan, ja samaa aion jatkaa vastaisuudessakin. Myös liikunnan osalta on uusia tuulia puhaltamassa piakkoin, niistä myöhemmin lisää. Jo näiden avulla koen että omaan jonkinlaisen kontrollin omaan itseeni, eikä hyvinvointini joudu täysin retuperälle.

Jos et vielä seuraa minua Instagramissa niin queenofeve kannattaa laittaa seurantaan. Päivittelen paljon juttuja joka päivä Instagram Stories puolelle ja olen aktiivinen myös siellä puolella :)

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *