Hae
Queen of Eve

Joskus ikääntyminen pelottaa

Mä olen jo 38 vuotias

Joskus ikääntyminen pelottaa. Ei pelkästään se oma ikääntyminen vaan myös muiden, esimerkiksi omien vanhempien. Tänä päivänä nelkyt on uus kolkyt ja mullekin aina sanotaan siitä kun olen niin nuoren näköinen. Ehkä olenkin ja joinain hyvinä päivinä menen kolmekymppisestä tai nuoremmastakin, mutta se ei silti poista sitä totuutta, että aika vaan menee eteenpäin eikä pysähdy vaikka mitä tekisi.

Täytän tänä vuonna 39 vuotta

Mun mielestä tuo on ihan käsittämätöntä. Ensi vuonna olen nelikymppinen bloggaaja. Tosin, nykyään enkä edes täällä portaalissa ole mikään vanhin bloggaaja. On normaalia elättää itsensä sosiaalisen median hommilla ja kyllä tätä elämää saa muutkin elää näkyvästi kuin parikymppiset. Ei kukaan pysy ikuisesti nuorena eikä mihinkään ole kirjoitettu ettei jotain saisi tehdä enää tietyn ikäisenä.

Omasta mielestäni olen vielä tosi nuori

Etenkin henkisesti. Toki ikääntyminen näkyy minussakin niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta silti on tavallaan hauska huomata se, että silloin kun oli sen kakskyt vee, ajattelin että nelikymppisenä sitä on sitten jo todella vanha ja aikuinen. No ei ole. Ainakaan aikuinen. Tai ei sillä tavalla kun luulin että olisi ja miltä se tuntuisi.

Minä olen ikuisesti lapsi jollekin

Ja lapsena haluan pysyäkin. Olisi kiva jos omat vanhemmat eläisi hyväkuntoisina vaikka lähemmäs 100-vuotiaksi ja onhan se nykypäivänä ihan mahdollista. Olisi kiva olla itse vaikka 70-vuotias ja silti olisi oma äiti ja isäpuoli elossa. Saisi olla lapsi silloinkin. Sellaisia on olemassa, jopa vieläkin vanhempia mummeleita, kahdeksankymppisiä keillä on vanhemmat elossa (jos on saatu lapsi vaikka jo 18-vuotiaana). Ikääntyminen ei kuitenkaan poista sitä, että olet ollut jonkun lapsi ja olet sitä vieläkin.

Koskaan ei kuitenkaan tiedä mitä huominen tuo

Eikä sitä kuinka kauan täällä ollaan, iästä viis. Niinpä olenkin pyrkinyt näyttämään (ja sanomaan) läheisille kuinka tärkeitä he ovat ja viettämään perheeni kanssa niin paljon aikaa kuin suinkin mahdollista. Ylipäätään ihmisten kannattaa nauttia elämästään juuri nyt eikä vaan ajatella, että sitten kun. Sitä kun ei koskaan tiedä tuleeko sitä sitten kun -päivää ikinä. Ei kannata vaan säästää kituuttaa ja kannattaa pyrkiä toteuttamaan sellaisia unelmia joihin voi tarttua nyt heti. Silloin on ainakin varma, että se aika mikä täällä ollaan on hyvin käytetty.

Ikääntyminen tulee väistämättä vastaan meitä kaikkia ellei elämä lopu jo nuorena, joten siihen täytyy vaan opetella suhtautumaan oikein. Mikä sitten on oikea tapa? Ehkä se, että pyrkii nauttimaan tästä ainutkertaisesta tilaisuudesta.

 

♡ SEURAA MINUA ♡

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

5 kommenttia

 1. Virpi kirjoitti:

  Ihan mukava kirjoitus :) itsekään en tunne itseäni 56 vuotiaaksi. Ja kiva ajatus tuo, että saisi olla vanhempiensa lapsi vielä tässäkin iässä. Se edellyttää sitä, että vanhemmat eivät sairastuisi esim. vaikka muistisairauksiin niin kuin omat vanhempani ovat sairastuneet. Silloin osat kääntyvät päinvastoin lapsesta tuleekin se joka huolehtii kaikista vanhempiensa asioista. Ja se tuntuu aika raskaalta ennen kuin siihen sopeutuu. Lapsestakin on helpompi huolehtia kuin voimakastahtoisesta ikäihmisestä jolle kaikki asiat hygieniasta lähtien on joka kerran selitettävä. Mikään asia ei ole enää itsestään selvyys.
  Tällainen huomio minulle tuli tästä kirjoituksestasi, että osat voivat myös vaihtua vanhempien kanssa. Onneksi saan kuitenkin vielä kokea hyviäkin hetkiä heidän kanssaan. Se auttaa jaksamaan.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hyvä huomio Virpi, ja voivathan ne ihan muutenkin vaihtua jos vanhemmat ovat sairaita, huono liikkuminen ym. voi jo aiheuttaa sen että tarvitsevat paljon apua. Se ei sinänsä minua haittaa, pitäisin kyllä huolta vanhemmistani, mutta toki sitä aina toivoo että kaikki itseään myöten eläisivät mahdollisimman pitkään niin terveinä kuin suinkin pystyy :)

 2. souphie kirjoitti:

  No sanotaanko näin, että itse olen 28 ja ahdistaa välillä muakin! Saman verran näyttäis meillä kahella olevan kans ryppyjä ainakin näiden kuvien perusteella. Olet siis todella rypytön ikäiseksesi! Mikäköhän on sun salaisuus? Mukavaa synttäriä :)

 3. Len kirjoitti:

  Mäkin aloin nyt katsoa tarkemmin ja kasvojasi ja kyllä, todella rypyttömänä ja hyvin olet säilynyt! ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *