Hae
Queen of Eve

Suunnitelmana suunnitelmallisuus

Monille tää on arkipäivää, mutta mulle tää on vaikeaa. Meal-prepping ei ole vahvuuksiani, mutta sitäkin puolta voi kehittää. Tänään aiemmin julkaisin viime viikon ruokakuvat postauksessa Läskileiri ja viikko 6 ja se sai mut ajattelemaan, että voisin taas yrittää tällä viikolla panostaa lisää. Askel kerrallaan, ei liikaa stressiä tai haastetta, mutta jotain pientä juttua mistä saada kiinni.

Mulla on vielä pari viikkoa aikaa toteuttaa syömishäiriöön erikoistuneen lääkärin ohjetta ”ihan sama mitä syöt, kunhan syöt viisi kertaa päivässä”. Se oli mun kotiläksy siksi aikaa kunnes pääsen suunnitelman mukaiseen ahmimishäiriöisille suunnattuun hoitoon. Nyt alkoi toinen viikko tätä opettelua, ja tuli sellainen tuntuma että voisin itse helpottaa itseäni tekemällä hieman ruokia etukäteen.

Niinpä mä sitten töiden jälkeen kävin kaupan kautta ja vaikka väsytti niin touhuta tuhersin. Pesin kauhean kasan tiskejä, petasin sängyn, laitoin pyykkikoneen pyörimään, pyyhin keittiön pöydät ja tasot. Hellat tulille ja uuni kuumaksi, ja ei kun makaronit keittymään ja jauhelihat ja sipulit paistumaan!

20150420_180650_resized 20150420_182019_resized 20150420_190255_resized 20150420_190557_resized
800g rotukarjan luomunaudanlihaa, vähärasvaista, alle 10%
500g sarvimakaronia
1 litra rasvatonta maitoa
4 munaa
200g sipulia
mausteita
12% Polar juustoraastetta

Hyvin yksinkertaista. En minä edes muista mikä on makaronilootan resepti. Kai sitä voi tehdä monella tapaa. Minä tein noin. Hyvää tuli. Ja nyt on kaksi päivää pedattu. Tiistai ja keskiviikko valmiiksi kunnossa, ja on hienoa kun on ruoat valmiina! Ei tarvi ostaa eineksiä eikä mitään valmista. Nyt enää välipalat ja aamupalat, ja kasvista ruoan kanssa. Kyllä se siitä. Askel kerrallaan!

8 kommenttia

 1. Nea kirjoitti:

  Hyvältä näyttää! Paljon tsemppiä sulle jatkoon, tästä se lähtee! :)

 2. MariA kirjoitti:

  Tuo on kyllä maailman yksinkertaisin ruoka että mun mielestä on häpeä kun jotkut ostelee kaupasta näitä ”äidin tekemiä” foliolootia. Meillä on sama setti, mutta munamaito on vuosia korvattu kasvisliemellä, jolloin ei tarvitse kypsentää makaroneja erikseen, eli jauhelihan paisto riittää. Lisäksi mun mielestä sinne sopii hyvin herne-maissi-paprika tai muut pakastevihannekset, kun niitäkään ei tarvitse kypsennellä erikseen. Kauheeta kun tulee nälkä ja ruokkikseen on vielä monta tuntia :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä oon tehnyt lähes aina lihaliemeen makaronilaatikon, mut nyt päätin et teen ihan tohon perus munamaitoon. Hyvin toimi ja hyvää tuli :) Kasviksia en viittiny laittaa kun sitten mies ei söis tota :D

   • MariA kirjoitti:

    Jo on äijä kun ei edes hemppa mene seassa :D Meillä se taas on varmaan ainoa kasvisjuttu mitä voi lykätä mihin vaan ilman mutinaa, mut tomaattimurska on meillä pahin asia mitä ruokaan voi lykätä, siis nimenomaan miehen mielestä :)

 3. Heli kirjoitti:

  Tosta tomaattimurskasta… Jos siitä tekee esimerkiksi tomaattisen jauhelihakastikkeen, niin sinne joukkoon kannattaa laittaa noin 1 rkl sokeria pehmentämään sen tomaatin kitkerää/karvasta makua. Itse laitan sekaan vielä ruokalusikallisen tai kaksi yrttituorejuustoa antamaan lisäpehmeyttä. Välillä olen käyttänyt kermaa. Kuullotetun sipulin, valkosipulin sekä perusmausteiden lisäksi laitan joukkoon vähän tuoreyrttejä (esim. basilikaa).

  Toimii hyvin myös lasagnen tomaattisena kastikkeena valkokastikkeen kaverina. Lisäksi samasta kastikepohjasta voi tehdä tomaattikeittoa.

  Sorry Eve, ehkä tämä ei ollut hyvä postaus tähän aiheeseen liittyen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *