Hae
Queen of Eve

Miksi luen muiden vauva-arjesta?

Löysin taas itseni lukemasta vauva-arjesta

Minut, vapaaehtoisesti lapsettoman, pian nelikymppisen sinkkunaisen jonka biologinen kello on ollut rikki koko elämän. Ei ole paljoa pirahdellut. Olen rakastanut ja rakastan lapsetonta aikuisen elämää ja hyvä niin. Silti huomaan välillä (useinkin) lukevani kaikenlaisia tarinoita vauva-arjesta. Kuinka sitä edes voisi välttää, sillä vauvajuttuja on blogit pullollaan. Vauva-arjesta kertovista blogipostauksista jopa osa FitFashionin lukijoista valitti kommenttibokseissa. Niitä on kuulemma liikaa eikä ne kiinnosta ketään. Ei etenkään lapsettomia. Tähän mä kuitenkin huudan että väärin!

Itseasiassa, perhe ja suhteet on yksi kiinnostavin asia lähes kaikissa blogiportaaleissa. Ihmisten elämä ja arki on se mikä uteliaisuuden herättää ja vauva-arjesta kirjoittaminen on loogista monen 20-30 vuotiaan elämässä, nykyään myös lähemmäs nelikymppisten. Mulla itselläni ei missään lähipiirissä ole ollut vauvoja vuosikausiin ja viimeisemmätkin tekivät lapsensa noin kymmenisen vuotta sitten, mutta blogimaailmassa niitä lapsia putkahtaa tuon tuosta.

Vela ja vauvajutut

Itsehän olen vapaaehtoisesti lapseton ja noin periaatteessa ihan väärää kohderyhmää. Vauva-, ja lapsijutut ei kiinnosta yleisellä tasolla, mutta jostain syystä mä huomaan lukevani aika paljon erilaisia muksuja koskevia postauksia. Mä tiedän tasan tarkkaan mitä Lukalle pakattiin mukaan Kreetan lomamatkalle ja kuinka monta harsoa oli mukana, sekä myös sen mitkä pakattiin turhaan ja miten perhepedissä sujuu. Mä tiedän kuinka Emma on kova tyyppi siivoamaan ja miten velmu tyyppi hän onkaan. Oon ihastellut Theon tyylikkäitä vaatteita ja sitä kuinka potra poika hän onkaan.

Mä oon katsonut kuvia tuoreimmasta FF-vauvasta myttynä nojatuolissa ja lukenut synnytyskertomuksen sanasta sanaan ja voin kertoa, että Eetun ja Miinan synttäreillä on ollut ihan parhaat tarjottavat. Mä myös tiedän millainen tyttö Emilia on ja mitä kaikkea kivaa hän puuhaa isin kanssa, unohtamatta varsin hulvatonta kaksikkoa Viviania ja Vikkeä. Hieman vanhemmillakin lapsilla on hauskoja juttuja ja monesti olen nauranut Vilin ilmeilylle Instagramissa. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta uskon että tajusitte pointtini.

Lapset SoMessa

Mun mielestä on ihan ookoo tuoda lapsi SoMeen tietyin rajoituksin. Jokainen kuitenkin valitsee sen miten lapsensa kasvattaa ja millaisia arvoja kotona vaalitaan. Mun mielestä mikään yksi tapa ei ole se oikea ja on ihan yhtä ookoo laittaa sydämenkuva lapsen kasvojen kohdalle tai kuvata aina vain kaikkea muuta paitsi kasvoja. Jotkut eivät kerro nimiä SoMessa ja jotkut pitävät salanimiä. Toiset eivät kerro lapsistaan sanallakaan, mutta se voi olla aika vaikeaa, niin iso osa elämää ne kuitenkin ovat. Sekin on kuitenkin ihan ookoo eikä lapsien tuominen SoMeen tai poisjättäminen ole muiden asia arvostella. Tietty asiasta voi nostaa keskustelua, mutta loppujen lopuksi kannattaa muistaa, että ajat muuttuu ja ihmiset sen mukana. Me ei eletä enää samanlaisessa maailmassa kuin kymmenen, kaksikymmentä tai kolmekymmentä vuotta sitten.

Aito kiinnostus muiden elämään

Mutta niin, takaisin asiaan. Mä siis huomaan välillä lukevani varsin kaukana omasta elämästäni olevia juttuja. Vauva-arkea ja lapsenhoidon raskautta. Kasvamiskipuja ja perheenäidin väsymystä. Ne ei kosketa mua, mutta mua kuitenkin kiinnostaa ympärillä olevien ihmisten elämä ja se kuinka erilailla me ihmiset eletään. Musta on hyvä pitää silmiä ja korvia auki ja tarkkailla elämää hieman muiltakin kanteilta kuin vain siltä omaltaan. Ja hei, mielenkiintoisilla ihmisillä on usein mielenkiintoisia juttuja vaikkei ne aina olisi samanlaisia kuin omassa elämässä. Terve uteliaisuus on usein opettavaista. Kokeilkaa vaikka!

Luetteko te lempibloggaajienne lapsiaiheisia postauksia vaikkei itsellänne ole lapsia?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

12 kommenttia

 1. Raisa/ Lapsen tyhjä lautanen blogi kirjoitti:

  Itsellä on kaksi lasta, mutta luen aika vähän suoraan lapsiin liittyviä postauksia. Huomaan lukevani välillä sinkkunaisten romansseista ja välillä fitness blogeja. Aivan täysin eri elämää kuin mitä itse elän. Kahden moniallergisen lapsen kanssa eläminen on aivan erilaista kuin ”tavallisten” perheiden ja niiden lukeminen joskus jopa satuttaa.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kiitos kommentista Raisa! Toisinaan on hauska lukea ihan erilaisesta elämästä, vaikkapa sinulla niistä sinkkunaisten romansseista vaikka itse elää ihan päinvastaista elämää. Ehkä siksi itsekin luen välillä niitä vauvajuttuja ja minua esim. kertomasi moniallergisen kahden lapsen perheen arki voisi jopa kiinnostaa, itsellä kun ei ole mitään kokemusta sellaisesta. Joskus sitä tarvii vertaistukea, joskus inspiraatiota, joskus ihan vaan aivot narikkaan ja mielenkiintoista viihdettä :) Itse en halua lukea vain itseni kaltaisten ihmisten juttuja, vaan monipuolisesti erilaisia tarinoita ja elämiä.

 2. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Heh kiitti maininnasta, iteki tykkäsin tarjottavista ,lapsen synttärit on hyvä syy iteki herkutella :D. Mie tykkään lukea sellasesta elämästä joka ihan erilaista kuin meillä, toki myös vertaistuesta lapsiperhepostauksista . Hei tee sie muuten joskus päivä kanssani postausta :)?

 3. Jenni kirjoitti:

  Mä luen joitain fitnessblogeja vaikka en koe itseäni millään muotoa fitnessharrastajaksi, en käy salilla enkä elä tiukan ruokavalion mukaan. Syy noiden blogien lukemiseen on puhdas uteliaisuus. On mielenkiintoista lukea täysin toisenlaisesta arjesta, sen rutiineista, haasteista ja hyvistä hetkistä.

 4. Niina kirjoitti:

  Hassua, että ajattelin ihan samaa asiaa! Siis että miksi luen vauvaperheiden juttuja, vaikka olen ehdottoman lapseton ja biologinen kelloni on jo lopullisesti seisahtunut (olen Sinua vanhempi). Ja tulin samaan tulokseen, että mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta. On tavallaan jännää lukea, miten erilaista ihmisten elämä on ja toisaalta terveellistä kuulla, ettei muillakaan ”mene aina niinkuin Strömsössä”. Eläköön erilaisuus! :)

 5. Inna-K kirjoitti:

  Tää oli siis niin ihana hyvän mielen juttu, kiitos!
  Uteliaisuuttani minäkin välillä luen fitness-typyköiden blogeja, vaikka monen elämä, arvot ja maailmankuva ovat ihan toisaalla kuin omani. On kuitenkin avartavaa ja mielenkiintoista! Samoin sinä olet todella erilaisessa tilanteessa kuin minä itse, mutta tänne kuitenkin aina eksyn sun eloa ihmettelemään!
  Ihanaa päivää!

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   :) Just näin. Munkin lukulistalla on vaikka mitä blogeja, toisia luen säännöllisemmin kuin toisia, mutta aika monet on ihan erilaisia sisällöltään kuin mun omat jutut. Se on jotenkin piristävää kun on erilaisia juttuja ja elämiä joita seurata. Ihanaa päivää myös sulle!

 6. Outi Karita kirjoitti:

  Hauska kuulla, että vauvajututkin kiinnostaa ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.