Hae
Queen of Eve

Kaurasta potkua rakkaushormoneille

kauraSTA MÄ TYKKÄÄN vaikkei puuro maistukaan

Kaurasta on moneksi vaikken mä koskaan ole ollutkaan mikään perinteinen Elovena-paketin kyljessä keekoileva kauratyttö. Itseasiassa mä en ole oikein koskaan tykännyt kaurapuurosta vaikka se on monen muun ehdoton lemppari etenkin aamiaisella. Mun muistoissa kaurapuuro on aina näytellyt koostumuksensa ja suutuntumansa takia aika inhottavaa osaa ja muistan jo tarhassa  sekä ala-asteella pyöritelleeni kaurapuuroa lautasella itku kurkussa.

Kävin tovi sitten Elovenan kaurabrunssilla, sillä tiesin etteivät ruoat kauran osalta rajoitu vain kaurapuuroon. Kaurasta saa niin paljon muutakin hyvää! Yleisesti tuoreet kaurasämpylät ja leipä ovat suurinta herkkuani ja myöskin Elovenan suklaiset kaurasta valmistetut välipalakeksit ovat pitkään olleet mun suosikkeja.

Paahdettu kaurapuuro vs mustikkainen tuorepuuro

Perinteiselle kaurapuurolle en syttynyt vieläkään, vaikkakin kaurahiutaleet oli paahdettu etukäteen pellillä. Kiva paahteinen maku puurossa oli, mutta ei, ei se ole mun juttu vieläkään. Sen sijaan kaurahiutaleista tehty mustikkainen tuorepuuro oli todella hyvää ja sitä voisin harkita syöväni lisääkin.

PERINTEISTEN KAURAISTEN VÄLIPALAKEKSIEN OHELLE MYÖS JOTAIN UUTTA

Perinteiset makeat ja hedelmäiset Elovenan välipalakeksit saivat myös uudet kaverit, juuston sekä siementen ja merisuolan makuiset patukkansa. Itse olen sen verran juustofani, että olisin kaivannut vielä vahvempaa juuston makua, mutta kokonaisuudessaan uutuustuotteet olivat ihan maistuvia.

Rakkaushormonit hyrrää ja kaura tuo lisää hyvää oloa

Mielenkiintoinen parituntinen brunssia nauttien kului mm. ravitsemusasiantuntija Marja Vakkurin kertoessa kaurasta, sen ominaisuuksista ja terveysvaikutuksista sekä rakkaustohtoriksikin tituleeratun lääkäri Emilia Vuorisalmen puhuessa kaurasta osana hyvän olon tunnetta ja ”rakkaushormoneja”.  Rakkaustohtori on itse täysin hurahtanut puuroon ja nauttii aamupuuron lisäksi nykyään myös iltapuuroa. Itse en edelleenkään puuroille syty, mutta monet muut kaurasta valmistetut ruoat veivät sydämeni.

Brunssilla tarjoiltua

Elovena-tyrnijuoma L, VEG
Elovena välipalakeksejä
Kaura Puolukka L
Kaura Hedelmä L
Siemenet & Merisuola L
Juusto L

Mustikkatuorepuuroa L
Kaurapuuro paahdetuista kaurahiutaleista L

Kaurajauhis-kanttarelli ”ragoút” L, VEG
Myskikurpitsa-muru gratiini L
Kaura-porkkanapastaa ja lehtikaalipesto L
Kaura-focaiccaa ja mätikreemiä L

Karpaloita ja kaurakinuski L, VEG
Kaura-maapähkinä ”petit fours” L, VEG
Kaura-pannacotta, mansikkaa ja minttua L, VEG

 

KAURABRUNSSIN tarjoiltavat OLIVAT TODELLA HERKULLISIA

Brunssilla tarjotut kaurasta valmistetut ”pääruoat” sekä jälkiruoat olivat puolestaan ihan taivaallisen hyviä. Olisin voinut syödä tuota myskikurpitsa-muru gratiinia vaikka pari pannullista, ja kaura-porkkanapasta lehtikaalipestolla oli ihan suussa sulavaa. Myöskin kaurajauhis-kanttarelli ”ragoút” olisi mennyt mulle ihan täysillä jauhelihasta jos kukaan ei olisi kertonut sen olevan vegaani.

Ihan kaikki syömäni kaurasta valmistetut ruoat olivat hyviä ja innolla aion kokeilla itsekin jotain vastaavaa kokkailla, sain niin hyvän tuotekassinkin mukaan.  Kenties jotain omia rakkaushormoneilla höystettyjä kaurasta valmistettuja kokkauksia on luvassa täällä bloginkin puolella!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.