Hae
Queen of Eve

Mikä vaivaa punatakkista koiria varastelevaa naista? 

dav
IvanaHelsinki ja sen lippulaivaliike Uudenmaankadulla oli täynnä väkeä viime viikolla, kun Paola Suhosen ja Pirjo Suhosen toinen kirja Erikoiskoira Affesta ilmestyi. Itsekin pääsin paikalle kirjanjulkkareihin kuuntelemaan tarinan taustoja suoraan Paolalta ja Pirjolta sekä kirjaa kuvittaneelta Maija Merolta, ja toki siinä samassa nauttimaan ihanista tarjoiluista ja Iisan akustisesta live-esiintymisestä.

dav davdavdav
Erikoiskoira Affe – Kevätretki kaupungilla kirjassa seikkailee Kerttu, Arttu, Pirkko-Täti ja Erikoiskoira Affe ja tarina perustuu tosielämän tapahtumiin. Erikoiskoira Affe on Paola Suhosen edesmennyt koira josta on jo aiemmin kirjoitettu kirja Talviseikkailu Lapissa. Kevätretki kaupungilla on siis Affen kirjasarjan toinen osa ja sisältää lisää Affen seikkailuja ja tarinoita siitä mitä kaikkea jännää Erikoiskoira Affen elämässä mahtaa tapahtua.

davdavdav
Paola ja Pirjo Suhosen yhdessä kirjoittaman kirjan on kuvittanut Maija Mero jonka piirrokset ovat tarinan ohella todella mielenkiintoisia, etenkin näin aikuisen kulmasta tarkkailtuna. Kirjassa joka ikinen yksityiskohta on mietitty tarkasti, ja kuvia tarkastelemalla voi tehdä paljon löytöjä: On paikkoja jotka ovat merkityksellisiä, eikä Pirkko-Tätikään syö mitä tahansa ruokaa vaan soijanakkeja, ja jos jalassa on kengät eivät ne ole mitkä tahansa kengät vaan juuri tietyt!

davdavdavdavdav

Kirjassa on mielestäni paljon piiloteltuja kivoja juttuja, tiettyjä merkkejä ja valintoja ja myös eettiset asiat ja eläinsuojelu noin ylipäätään tulevat hyvin esille. Kokonaisuus on kivan retro värimaailmaltaan ja piirrostyyliltään, ja itselleni toki muistuttaa aika vahvasti omaa lapsuutta koska olen syntynyt 1979.

Jotenkin ehkä hauska ajatus mun aikuisena lukea lastenkirjoja, mutta on tuo Affen seikkailu vaan tosi mielenkiintoista ja itse ainakin uppouduin täysin juurikin kirjan kuvien tutkiskeluun ja katselemaan minkälaisia ”piilokannanottoja” sieltä mahtaa löytyäkään, ja niitähän löytyi!

davdavdav
IvanaHelsingin liikkeellä oli Paolan ja Pirjon lisäksi kiva tavata myös kirjassa seikkaileva Kerttu joka on oikeastikin Kerttu, eli Pirjo Suhosen tytär. Todella suloinen ja reipas tyttö :) Affe-koira taas löytyy ikuistettuna Paolan ihoon ja koristaa käsivartta tatuointina, aika makea idea mun mielestä ja todella taidolla tehty kuva!

Julkistamistilaisuus nosti paljon ajatuksia ja antoi ainakin itselleni erilaisen sykäyksen tutustua kirjaan: Mikä vaivaa punatakkista koiria varastelevaa naista?

davdavdav
Liikkeellä oli tosi mukava fiilis ja ihania ihmisiä. Rento tunnelma, hyvää ruokaa ja juomaa ja hauskaa tarinointia. Iisan esitys ja laulut oli myös tosi vaikuttavia, mulle hän on ihan uusi löytö enkä ollut aiemmin artistista kuullut, mutta ”Kukaan ei oo kenenkään” biisi teki kyllä vaikutuksen, hyvä ettei ihan tullut liikututtua sitä kuunnellessa.

Mulle tuli myös hirveä himo hankkia joku kiva kukkaro tai pussukka IvanaHelsingin uusimmista mallistoista, ja erityisesti iski tuo Bambi-kuvioitu kassi joka jotenkin muistuttaa mua Ingrid chihuahuasta. Ehkä mä käyn shoppailemassa joku päivä paremmalla ajalla…

davdavdavbty
Nyt mä jatkan sateisen lauantain viettoa kirjojen parissa ja selailen vielä hetken Affen kirjojen kuvia ja katson mitä uutta mä mahdan taas kohta bongata.

Ihanaa lauantaita kaikille, ottakaa kirjat käteen ja kupit kuumaa ja nauttikaa olosta!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *