Hae
Queen of Eve

Uudistuva Marski – suomalaisuutta ja stadilaisuutta

Marski ja uusi moderni asenne: Finnfulness

Kohta se tapahtuu, en malttaisi enää odottaa! Kesäkuussa Helsingin keskustassa sijaitseva hotelli Marski avautuu uudelleen täydellisen remontin jälkeen ja siitä remontista ja muutoksesta voimme nauttia me kaikki, ei vain hotellivieraat! Marskiin nimittäin toivotaan kaikkien saapuvan viettämään aikaa, tekemään töitä, kahvittelemaan uuteen 7:01 kahvilaan tai syömään Marskin yhteydessä olevaan Kuusi Palaa -ravintolaan. Kuluttamaan aikaa, keskustelemaan, fiilistelemään helsinkiläistä tunnelmaa.

Helsinkiläisille hotelli Marski on varmasti tuttu paikka, onhan se ollut olemassa lähes kuusikymmentä vuotta samalla paikalla. Vuoden kestäneen remontin aikana Marski on kokenut mielettömän muutoksen ja onnekkaana pääsin tutustumaan hotelliin ennen sen valmistumista. Hotellinjohtaja Jouko Puranen kertoi todella kattavasti tulevista muutoksista ja niitä on paljon. Mielestäni koko Marskin asenne ja varmasti myös asema yhtenä Helsingin keskeisimpänä paikkana tulee ottamaan ihan uuden jalansijan niin matkailijoiden kuin meidän helsinkiläisten keskuudessa.

Tältä Marskin aulassa näytti vielä 8.5, vajaa kuukausi ennen avajaisia.

Marski kokee ison muutoksen – monella eri tasolla

Alakerta on lähes yhtä avonaista tilaa ja seiniä on kaadettu urakalla. Kaikki huoneet on uusittu ja sisustus on viimeisen päälle upea. Marskin sisustuksessa yhdistyy suomalainen luonto, helsinkiläinen kaupunkikulttuuri ja kansainvälinen tunnelma. Hotellin sisustus on saanut inspiraationsa suomalaisen luonnon väreistä, se on tumma, tyylikäs ja taidokkaasti toteutettu kultaisin ja messinkisin yksityiskohdin. Yksityiskohdat on mietitty tarkasti ja näin on saatu kokonaisuus joka todellakin kutsuu luokseen nauttimaan.

Hotellissa on myös paljon eri tyyppisiä huoneita aina isoille porukoille suunnitelluista kolmen hotellihuoneen kombinaatioista herkkäunisille suunniteltuihin hotellin keskiöön sijoitettuihin huoneisiin. Yksi hyvä huomio on myös se, että Marskissa on todella panostettu eläinystävällisiin huoneisiin ja heiltä löytyy myös sviittejä eikä vain standardihuoneita eläinvieraille. Marski on täysin esteetön ja myös saunaan pääsee pyörätuolilla.

Suomalaisuus ja kieli tulee olemaan myös vahva osa Marskin teemaa. Niinpä esim. kaikki pesuaineet on nimetty hauskasti. Käsisaippua on kupla, käsivoide on tyyni. Shampoo on aalto, hoitoaine on laine, vartalon pesuun tarkoitettu pesugeeli on tietysti vaahto! Hotelli Marskin neuvotteluhuoneet on myös nimetty näppärästi ja ne ovat Ykkönen, Kolmonen, Kuus Tee ja Kymppi. Stadilaisille nämä nimet varmaan jo kertovatkin jotain? Kyllä! Ne ovat Marskin ohi kulkevat raitiovaunulinjat.

Suomalaisuus ja stadilaisuus ei lopu tähän

Marskin sisäänkäyntikin on jatkossa hyvin erilainen kuin ennen: Kun pyöröovista tullaan hotelliin, ei edessä ole vastaanottotiskiä, vaan hotellin baari! Marskin baari ja ravintola Kuusi Palaa tulevatkin varmasti olemaan helsinkiläisille mieluinen paikka. Tiesitkö muuten, että Kuusi Palaa omaa yhdeksän eri merkitystä? Valitettavasti mun tarjoama ”Julsex kommer tillbaka” ei ollut yksi niistä, heh!

Ravintolassa panostetaan erityisesti lähiruokaan ja lähituottajiin sekä minimoidaan ruokahävikki ja kiinnitetään erityishuomiota jätteiden lajitteluun. Ruoka-aineet käytetään alusta loppuun, ja Marskista löytyykin mm. kuusenkerkkä-, puolukka-, ja mustikkapölyllä maustettuja popcorneja ja erilaisia mummonkurkku/mustikkadrinkkejä. Parasta kaikessa on se, että jokaisesta juomasta on kolme versiota saatavilla: cocktaileja, vähän alkoholia sisältäviä cocktaileja ja alkoholittomia mocktaileja. Kaikki huomioidaan.

Marskin tavoitteena on tuoda paikallinen kulttuuri vahvasti näkyville hotellissa. Kun Helsingissä on tapahtumia, on helsinkiläinen musiikki, taide ja alakulttuurit osana Marskin toimintaa. Tätä ja ihan sitä arkipäiväisyyttä jään itse eniten odottamaan. Toivottavasti ovet pian aukeaa niin pääsee valmiiseen Marskiin ihastelemaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *