Hae
Queen of Eve

Onks pakko lenkkeillä jos ei haluu?

Sis. mainoslinkkejä

Mä oon aina vihannut lenkkeilyä. Mitään turhempaa puuhaa ei olekaan kuin raahustaa eteenpäin maisemien vaihtuessa h i t a a s t i, ja sitten onkin jo kaukana kotoa ja ei enää jaksaisi kävellä, ja on vessahätä ja kenkä hiertää ja niskassa on hiuksia ja hikoiluttaa.

Aerobinen liikunta ei ole koskaan ollut lempilajejani, ei edes hoikassa kunnossa ollessani. Mä en vaan pidä mistään pitkäkestoisesta touhusta, etenkään päättömän tuntuisesta taapertamisesta.

ahkka-ellos-parkatakki

Fakta kuitenkin on että ihminen tarvitsee liikuntaa, ja myös sitä aerobista liikuntaa. Toimistotyöläisenä koneen ääressä istuessa kun työ ei ole pätkääkään fyysisesti kuormittavaa, on järkevä liikkua vapaalla, edes vähäsen.

Minähän en kyllä ole liikkunut pätkääkään ylimääräistä ellei ole ihan pakko, ja nyt muuten on sellainen tilanne elämässä että mun on p a k k o  l e n k k e i l l ä.

ahkka-ellos-talvisaappaat

Ajatus pienestä alle kolmekiloisesta koirasta huolimatta (joidenkin mielestä ei varmasti voi koiraksi kutsuakaan tämän lajityypin edustajia), chihuahua ei ole pelkkä sylikoira. Toki se on koira joka sopeutuu hyvin omistajansa elämäntyyliin ja rytmiin, mutta kyllä sekin kaipaa liikkumista ulkosalla, muiden koirien tapaamista pihalla ja lenkillä käymistä jossa on mahdollisuus tehdä koiralle ominaisia asioita, eli haistella.

Chihuahuat saavat kivasti liikuntaa sisätiloissakin saadessaan hepuleita, juostessaan ja kiitäessään pitkin asuntoa ja leikkiessään. Muutamien kilojen painoisen koiran etuna on se että sisälläkin voi peuhata (toista se oli lähes viisikymmentäkiloisen rottweilerin kanssa). Tästä huolimatta vaikka sohvalla on kiva pötköttää ja sängyssä peittojen alla on mukava möyhätä, on myös reippailtava ulkona.

ahkka-sadeasu-ellos

Nyt aikaa on kulunut sen verran että Ingrid on jo 10 kuukautta ja periaatteessa täysikasvuinen. Se on reipas, hyppii korkealle ja loikkii vauhdikkaasti paikasta toiseen. Se kiitää kuin pikajuna kyyryasennossa ympäri olohuoneen pöytää ja kiitolaukkaa asunnon itäsiivestä länsisiipeen kuin rasvattu salama. Ulkona se osaa ja uskaltaa jo kävellä reippaasti ja ihan ihmisen vauhtia (alkukuukausina kun kävelyvauhti oli metri minuutissa matelua).

Nyt Ingridin kanssa voi ja periaatteessa täytyy lenkkeillä useasti viikossa, ja itsekin joudun tämän takia venymään pois mukavuusalueiltani. Syksy ja tuleva talvi ovat säiden takia keskimääräistä haastavampaa aikaa, mutta mitäpä sitä muuta tarvitaan kuin oikeanlainen varustautuminen ja tarpeeksi vaatetta (itseni lisäksi myös koiralle).
ahkka-ellos-vedenpitavat-kengat
Mä jo tilasin Ellokselta kahden ensimmäisen kuvan kamat ja odottelen niitä innoissani. Ahkkan Johanna W parkan alennushinnalla joka on pehmeä ja kevyt topattu parkatakki. Tuota takkia voi käyttää sekä lämmittävänä 2. kerroksena että päällystakkina, ja se on käsitelty vettähylkiväksi. Takissa on myös johdonpidike pääntiessä ja aukko kuulokkeiden johdoille. Perinteisen mustan sijaan päätin vielä valita erittäin kirkkaan pinkin jotta ei olisi kaikki niin synkkää meininkiä syksyllä.

Takin lisäksi tilasin myös kunnon talvikengät, tuollaiset jotka pitävät vettä eivätkä ole liukkaat, ja joiden kanssa voin tarpoa sitten säällä kuin säällä lumihangissa ja loskasateessakin, ilman että on varpaat jäässä. Lämminvuoriset talvisaappaat ovat Elloksen omaa mallistoa, ja käytin niihin 40% alennuksen!

Harkintaan vielä jää tarvisinko Polecatin vedenpitävät ulkoilukengät sekä Ahkkan Darja W sadeasun.

Ulkoiletteko te säästä riippumatta? Onko se vain asennekysymys vai kiinni oikeista varusteista?

 

40% alennusta kalleimmasta tuotteesta! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 20.10.2016 asti ja sen voi käyttää vain kerran.

Kampanjakoodi 40% alennukseen 340502

Tervetuliaistarjous! 50% alennusta tilauksesi kalleimmasta tuotteesta + säästät toimituskulut! Edut koskevat vain uutta asiakasta ja uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Edut ovat voimassa 30.9.2016 asti, ja ne voi käyttää vain kerran.

Kampanjakoodi 50% ensitilaajille 345418

Shoppailemaan Ellokselle pääset TÄSTÄ tai klikkaamalla suoraan kuvia!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

2 kommenttia

  1. Anni kirjoitti:

    Mulle tuo ulkoilu on sekä asennekysymys että ihan puhdasta nautintoa. Toki on kivaa ja inspiroivaakin kun on uusia vaatteita lenkkejä siivittämään, mutta vanhoilla lenkkareillakin onnistuu. Täytyy kyllä tunnustaa etten ihan takuulla liikkuisi ulkona luonnossa läheskään sitä määrää mitä nyt, ellei koiraa olisi. Koiraa ja koirallisia kavereita. Ja sekin täytyy tunnustaa, että joskus umpimetsässä jormailun asemesta haluisin vaan kävellä asutusalueilla, tiedäthän, päällystetyillä teillä joilla voi samalla stalkata ihmisten koteihin sisälle. Kyllä! :D
    Mutta eräjorma minussa ymmärtää kyllä myös lenkkeilyä kaihtavat ihmiset ja sekin on oikein ookoo. En minäkään pidä sinisestä väristä enkä sipulista, ja silti löytyy värejä sekä syötävää ihan tarpeeksi, jos ymmärrät pointin! Nyt on ollut niiiiin käsittämättömän kaunis syyskuu että siitä on lupa nauttia, joko ulkoa tai sisältä katselemalla. Mutta kaunista on. Ihanaa syksyn jatkoa!

  2. MariA kirjoitti:

    Tänään juuri metsäpolulla ylämäkeen rämpiessä mietin, että ellei olisi tuota koiraa mikä on ihan pähkinöinä tuollaisista maastolenkeistä, niin ei meikäläistä paljon kyllä lenkillä näkyisi yhtään missään :D Ihmisillä kun on telkkarit, tietokoneet ja vaikka kirjatkin, niin koiralla on useimmiten vaan ne hajut ja tapahtumat siellä ulkona. Jos koiraa ei olisi niin liikunta keskittyisi enemmän sisätiloihin tai jos ulos pitäisi mennä niin ehkä sitten pyöräilemään tai rullaluistelemaan edellyttäen että kelit sallisivat.

    Koska lenkkeily on pääasiassa sitä ”koiran kusetusta”( vaikka vauhtia pidän kävelyssä siltikin), en ole koskaan miettinyt sitä tekstiiliurheiluna. Muutoin lenkkivaatteet ovat varsinkin kylmillä ilmoilla mitä ihmeellisimpiä rönttöjä mitä nyt sattuu kirppikseltä tai alennuksesta löytämään :D Kengät ovat varmaan ainoat millä on väliä noin laadullisesti. Joten ehkä ulkoilu on enemmän asennekysymys, koska jos oikeasti päättää ulkoilla niin kait sitten haluaa myös pukeutua sään sallimalla tavalla? Jos taas pelkät vaatteet inspiroivat ulkoilemaan niin sekin on mielestäni ihan ok.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *