Hae
Queen of Eve

38 vuotta ei tunnu vanhalta

38 vuotta ei tunnu vanhalta

Ei tunnu vanhalta vaikka perjantaina täytin 38 vuotta. Siis kolmekymmentäkahdeksan.

Joskus aiemmin se tuntui vanhalta, ainakin silloin kun itse olin ylä-asteella. Ajattelin että yli kolmekymppinen on jo ihan käpy ja kieltämättä ajat olivat hyvin erilaiset. Nykyään aika moni viisi-, ja kuusikymppinenkin on täysin freesi ja elämänsä voimissa. Ehkä vasta kahdeksankymppinen alkaa olla vanha, mutta ei välttämättä silloinkaan.

Mä olen vanhentunut ilman suurempaa kriiseilyä ja elän muutenkin päivä kerrallaan. Kaiken ikäisenä on ollut kiva olla ja uskon että niin on jatkossakin. Ei siis ole tarpeen huijata itseään nuoremmaksi ja viettää niitä kaksvitosia aina uudestaan ja uudestaan, vaan voin reippaasti myöntää, että kohti neljääkymppiä mennään ja olen juuri sen ikäinen kuin olen. En halua salailla.

Viikonloppu avattiinkin perjantaisilla syntymäpäivilläni joihin olin kutsunut muutamia ystäviäni. Juhlimme ikääntymistäni ihan vain naisten kesken Minnan ja minun yhteisessä kodissa Töölön Palatsissa ja jo etukäteen oli päätetty, ettei mitään baarikierrosta tai yökerhojatkoja ole tulossa. Olikin todella mukava istuskella ihan omalla porukalla, juoda hyviä juomia, syödä herkkuja, kuunnella musiikkia ja jutella kaikesta maan ja taivaan välissä. Mun tyyli on jo pitempään ollut enemmänkin tällainen pienen porukan kesken juhlinta ja kaikenlaiset illanistujaiset ja tykkäsin nytkin siitä rentoudesta ja kiireettömyydestä.

Hillittyä ja tyylikästä!

Juhlien koristelua ei enää tässä iässä tuntunut olevan tarpeen tehdä millään ilmapalloilla sun muulla härpäkkeellä, vaan halusin kauniin kukka-asetelman ainoaksi koristeeksi. Interflora sponsoroikin juhlieni kukka-asetelman ja tätä tarkoitusta varten tilasin heiltä ihanan orkideanoksan lasivaasissa. Interfloran sivuilta orkidean saa joko pelkkänä oksana tai tuossa vaasissa ja minusta tuo vaasi oli jo ideana todella ihana. Myöhemmin syksyllä (ja jouluna) tuota voi hyödyntää myös erilaisissa valo-, tai joulupallokoristeluissa. Orkidea lasivaaseineen oli todella helppo tilata ja pyysin väriksi valkoista lisätietokenttään ilmoittamalla. Kukka toimitettiin hyvin pakattuna kotiin asti omien toiveideni mukaisessa aikataulussa, joten en voi kuin suositella tuota palvelua.

Tarjottavana oli kaikenlaista, niin suolaista kuin makeaa. Mä rakastan juustoja ja olinkin hankkinut muutaman erilaisen juuston ja keksejä, ja tietysti siis juustoista parhaita: valko-, ja sinihomejuustoa. Miten joku niin pahalta haiseva voikaan olla niin herkullista? Haha. Myös vuohenjuustopatonkeja oli tarjolla, ne on mun lemppareita. Tykkään siitä että vuohenjuustossa on voimakas suolaisuus ja se sopii monen eri ruoan kanssa.

Kippis!

Juomapuolen juhliini tarjosi Henkell & CO.  ja sain heiltä todella hyvälle maistuvaa 50° Riesling Trocken merkkistä valkoviiniä, jonka sanotaan olevan kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, kevyen aprikoosinen ja hennon yrttinen. Sitä tulikin sitten lipitettyä kolmisen lasillista illan aikana. Sopi todella hyvin ihan sellaisenaan nautiskeltavaksi ainakin minun ja vieraideni makunystyröiden mukaan ja oli ns. ”helposti juotavaa” viiniä.

Illan suurimmaksi suosikiksi nousi kuitenkin Henkellin lähettämä raikas, trooppisen hedelmäinen ja appelsiininen sekä sitruksinen Mionetto Il Spritz, jonka tarjoilusuosituksena oli, että juoma tulisi tarjoilla hyvin viilennettynä esim. appelsiiniviipaleiden kanssa. Se olikin aivan ihanaa, ihan mun uusi suosikki tästä lähtien! Tämän voi juoda myös jäiden kanssa ja sellaiset juomat ovat erityisesti mun mieleen. Nam!

Mitä täytekakun tilalle?

Mä kun en ole kakkuihmisiä oikeastaan laisinkaan niin koin turhaksi ajatukseksi lähteä hankkimaan mitään perinteistä kerroskakkua tai muutenkaan kakkua tarjoamaan. Frangipani Bakery toimittikin mun synttäreille ihan tilaustyönä muutamia kuppikakkuja, juuri sopivasti mitoitettuna vieraiden määrään.

Tarjolla oli heidän kuppikakkuvalikoimastaan kuppikakut nimeltä Mint cookies & cream jossa on kuohkeaa suklaakakkua ja minttu-keksimurukuorrutus, sekä Le Petit Parisien joka puolestaan on pehmeä vaniljakakkupohjainen, sen täytteenä on vadelmapyrettä, kuorrutteena vaniljaa ja päällä pieni minimacaron. Extrana täytyy mainita että Le Petit Parisien oli myös täynnä jonkinlaista glitterhilettä, siis aivan älyttömän kaunis kuppikakku!

Pikkunaposteltavaa aikuisten juhlissa

Napostelupuolen tarjoiluni olin hankkinut synttäreilleni tummia ja vaaleita viinirypäleitä ja aivan jättikokoisiksi luokiteltavia vadelmia. Tuollaisia moukkuja ei ole tullut vähään aikaan nähtyäkään ja olivat myös todella makeita, ihania!

Karkkihampaan kolotukseen ja kunnon sokerihumalan takaamiseksi Cloetta lähetti tarjoiltavaksi Royalin valkosuklaata ja hedelmä-, sekä sirkusaakkosia jotka tekivät ehkä liiankin hyvin kauppansa. Me nimittäin naureskeltiin porukalla että vaikka ollaan jo aikuisia naisia niin kyllä ne karkit vaan maistuu ihan kuten jossain lastenkutsuilla, haha. Kuten sanoin, ei tunnu vanhalta!

Real Snacks puolestaan hoiti suolatasapainon säilyttämisen ja sain heiltä uusia Oatis kaurasnackseja kaikissa makuvaihtoehdoissa. Oli kevyt ja mieto merisuolalla maustettu Oatis sea salt, mausteinen arrabiata pesto jotka ovat tomaatin, juuston, chilin ja valkosipulin makuisia kaurasnacksejä, sekä yllättävä uutuus, blueberry pie joka nimensä mukaan maistui aivan mustikkapiiralta. Aikamoisia makuelämyksiä! Oma suosikkini oli arrabiata pesto sillä rakastan suolaisuutta, mutta tuo blueberry piekin on kokeilemisen arvoinen. Pistää makunystyrät sekaisin kun kuvittelee syövänsä jotain suolaista ja se ei olekaan! Kaikki nämä ovat lisäksi gluteenittomia ja arrabiata pestoa lukuunottamatta myös laktoosittomia, joten sopivat myös erikoisruokavaliota noudattaville.

Mikä on parasta synttäreillä? No ystävät!

Mun kolmekasit menivät rennoissa kotitunnelmissa kivojen ystävien ja ihanien lahjojen parissa. Sain mm. ravintolaillallisen, Balmuirin kynttilöitä, Iittalan Ultima Thulea ja hauskan ”naisten survival sixpackin” kauniiseen valurautaviinitelineeseen koottuna. Olin todella yllättynyt että vielä tässä iässä saa jotain lahjoja, mutta kyllähän parasta oli se ystävien seura :)

Ei tunnu vanhalta

Kiitos siis Minna.U ja Minna, Caroline, Yasmina ja Piia, sekä kiitos myös kaikille muille onnittelunsa lähettäneille ketkä eivät paikalle päässeet ja muille muistaneille. Ensi vuonna uudestaan ja sitten parin vuoden päästä oikein kunnolla, sitten nimittäin on luvassa ne maagiset nelikymppiset. Niitä odotellessa ;)

Lue myös jutut Halpa ja hyvä brunssi Helsingissä sekä Illanviettoa pirtutrokareiden vanavedessä

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

2 kommenttia

  1. Len kirjoitti:

    Onnea! Olet upea ja ihana 38-vuotias! Kiitos blogista! ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *