Hae
Queen of Eve

Sisäinen rauha

Tiedätte varmaan sen kun puhutaan zenistä ja siitä että on saavuttanut sisäisen rauhan. Mä oon joskus miettinyt että mitä se sellainen sisäinen rauha oikein on ja miksi sellainen pitäisi saavuttaa, mutta sittemmin tulin lopputulokseen että sellaista kaipaa vain jos elämä on jotenkin sekavaa.

Nyt kuitenkin kun ajattelen asiaa uudelleen niin ei, ei se ole pelkästi vaan sitä että saisi jotenkin asiansa järjestykseen, vaan mä luulen että se on enemmän sitä että siitäkin huolimatta ettei ympäröivät asiat olisi kaikki juuri niin kuin pitääkin, niin sisäisesti sulla on hyvä olla ja palaset paikallaan.

Viime aikoina olen usein miettinyt omaa elämääni, menneisyyttä ja sitä mitä tässä elämässä on saatu aikaan. En ole niinkään keskittynyt siihen missä kaikessa olen epäonnistunut tai mitä projekteja en vieläkään ole saanut vietyä loppuun, tai miksi parisuhteeni ovat päättyneet ja miksi olen taas yksin. Mä olen miettinyt sitä kaikkea hyvää mitä mulla on elämässä ja mitä olen tähän mennessä saavuttanut, ja loppujen lopuksi se on aika paljon se.

Quotes-Tumblr-Life-9 (1)
En juuri murehdi asioita elämässä. Toki olen joskus surullinen, voin ahdistua, voin stressata hetken aikaa akuutteja asioita, mutta hyvin harva asia on sellainen mihin en voisi mitenkään itse vaikuttaa ja ne mihin en voi… noh, loppuun täytyy vain sopeutua. Siitä juuri on kyse. Mun sisäinen rauha tulee siitä etten stressaa ympärillä olevista epäkohdista ja murehdi kaikesta siitä mikä ei ole hyvin tai mitä mulla ei ole, vaan olemalla onnellinen kaikista niistä asioista mitä mulla on, ja tekemällä töitä sen eteen että asiat jotka vaativat omaa panostani pysyisivät hyvinä.

Vaikka elämäni palapelistä onkin muutama pala kateissa en annan sen häiritä. Koen saavuttaneeni sisäisen rauhan siitäkin huolimatta etten ole kokonainen ja ehjä.

Yksi kommentti

  1. Outi Karita kirjoitti:

    Juuri noin itsekin ajattelen :)
    <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.