Hae
Queen of Eve

Maanantai voi olla hyväkin päivä

”I hate mondays!” sanoi Karvinen ja aika moni häneen lienee yhtynyt, siis noin kuvainnollisesti. Mäkin oon vihannut maanantaita pitkään ja se on ollut mun inhokkipäivä vuosikausien ajan, vaan ei ole enää. Silloin kun maanantai ei ollut mielestäni ahdistava päivä, tein vuorotöitä. Päivillä ei juurikaan ollut merkitystä, koska viikonloput eivät aina olleet vapaita eivätkä viikot alkaneet maanantailla. Tai jos alkoivat niin eivät ainakaan töiden puolesta.

Nyt kohta lähes vuoden pelkkää bloggaamista tehneenä olen päässyt eroon maanantai-vihastani. Se on selkeästi riippuvainen siitä, millaiseksi elämän kokee muutenkin. Jos viikko alkaa aina jollain ikävällä tai jopa vihaamalla asialla, on ihan loogista ettei se päivä ole mikään erityisen toivottu ja odotettu. Uskon, että jos maanantaille valitsee kivoja juttuja ja jotain mistä pitää, helpottaa se viikon aloituksesta selviämistä. Kurjaahan se on, jos arkipäivät ovat yhtä viikonlopun odottamista ja sunnuntai-iltana ahdistellaan tulevaa maanantaita, työtä, stressiä ja velvollisuuksia. Kun arki ei maistu, heijastuu se todella moniin osa-alueisiin elämässä: Arkea kun kuitenkin on se suurin osa ajastamme.

Muistan, kun aina kadehdin ihmisiä ketkä tekivät mitä halusivat. Olivat iloisia maanantaisinkin ja täynnä tarmoa. Ei ihmekään, että näin oli, sillä he tekivät sitä mikä teki heidät onnelliseksi. Miksi silloin murjottaa maanantaita jos elämä on kivaa kaikkina päivinä?

Tiedän, ettei ikävästä työstä irtisanouduta ihan noin vaan (vaikka lopulta se tosiaan tapahtuu ihan noin vaan) ja ihmisillä voi olla paljon velvollisuuksia jotka rajoittavat elämää. Voi olla, ettei niitä maanantain inhottavia asioita voi täysin kumota vaikka mitä tekisi, mutta aina voi keksiä lisää niitä miellyttäviä juttuja.

Seuraavilla vinkeillä maanantai voi olla ihan hyväkin päivä!

  • Aloita aamu hitaammin ja rauhallisemmin. Jos mahdollista niin nuku pidempään tai valmistele aamupalatarvikkeet etukäteen.
  • Mikäli sinulla on mahdollista lyhentää työpäivää, tee se juuri maanantaina. Viikonloppu tuntuu pidemmältä!
  • Tee maanantaina työpäivän aikana jotain extrakivaa: Käytä kahvitaukosi jonkin kivan asian parissa nettishoppailuun, nautiskele ihana suklaapatukka ja kuppi kuumaa kaakaota, tai tehkää työkaverin kanssa toisillenne verenkiertoa aktivoivat viiden minuutin niskahartiaseudun pikahieronnat.
  • Älä kasaa maanantaille hirveästi hommia, vaan pyri tekemään mahdollisimman rentoja työtehtäviä jos se suinkin on mahdollista. Aikatauluta tuleva viikkosi, käy läpi sähköpostikansiosi, siivoa työpöytäsi ja ole muilla tavoilla tuottelias: Tee asioita joita et koskaan muulloin ehdi/muista.
  • Työpäivän jälkeen vietä rento koti-ilta. Älä ota maanantaille paljoa fyysisiä aktiviteetteja tai pakollisia tapaamisia.

Kuvat: Unsplash

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.