Hae
Queen of Eve

Keinoja selviytyä kun on stressiä tai kipeä

*Sisältää mainoslinkkejä

Pari viimeistä kuukautta on olleet henkisesti rankkoja. Innostavia, mutta kuluttavia. Oon aika väsynyt kun jokaisenä viikon päivänä on töitä ja usein vielä monia erilaisia töitä päällekkäin, allekkain, rivissä ja jonossa sekä vielä pinossa.  Tilanne on siitä hankala ettei töitä voi vähentää. Ne on kaikki pakko hoitaa tai asiat ei edisty. Ei tässä juuri nyt mitään kamalaa stressiä ole meneillään mutta olen hieman kipeä. Se surkuttaa kun on virta vähissä ja veto poissa.

Huonosti levänneenä ja väsyneenä sitä tuntuu nappaavan kaikki mahdolliset fiilikset ja virukset ympäriltä. Negatiiviset tunteet tarttuu helposti ja niin tuntuu tarttuvan kaiken maailman pöpötkin. Mä kävin torstaina ottamassa influenssarokotteen kun niitä jaettiin ilmaiseksi Helsingissä monessa eri pisteessä. Ajattelin, että se on tärkeää. Yksi tuttava oli viime vuonna influenssassa ja luuli kuolevansa. Se riutuminen etäältäkin seurattuna näytti pahalta ja mä en sitä tautia halua. Riitti jo se tunne omasta kuuden viikon yskästä kun ajattelin, että viimeistä syksyä viedään. Se oli jotain niin järkyttävää.

Nyt mä yritän levätä pari päivää ja parannella oloani. Toimintakuntoon olisi itsensä saatava kun muuten hommat vaan kasaantuu ja kukapa sitä haluaisi olla puolikuntoinen, ei varmaan kukaan.

Tässä pari vinkkiä  ja selviytymiskeinoja niille päiville kun on stressiä tai kipeä.

Näistä mä ainakin saan aina hyvää oloa!

Makaa sängyssä/sohvalla viltin alla

Lepo on parasta ja tärkeintä. Älä touhota vaan oikeasti ota iisisti.

Tee lämmintä juotavaa

Oli se sitten kahvia, teetä tai kaakaota, tai vaikka vain kuumaksi keitettyä vettä hunajalla. Mikäli yskä vaivaa niin suosittelen eukalyptushunajaa, se on parasta mitä on markkinoilla!

Polta kynttilöitä

Edes yksi pieni kynttilä palamassa lipaston päällä tai yöpöydällä voi auttaa jo paljonkin hyvää tunnelmaa luoden ja lämpöä tuoden.

  

Älä tee rästiin jääneitä kotitöitä, pl. pyykinpesu

Oikeasti on tarkoitus levätä! Miksi sitten voi kuitenkin pestä pyykkiä? Pyykkikoneen pyöriminen ja hurina voi rauhoittaa ja nehän peseytyvät ihan itsestään. Puhtaan pyykin tuoksu voi myös virkistää, tässä saa siis hieman huijata jos kokee siitä olevan apua.

Lue kirjaa tai kuuntele äänikirjoja / Kuuntele podcasteja / Katso sarjamaratoneja

Mä olen kuunnellut äänikirjoja (tällä hetkellä BookBeat tarjoaa ilmaisen kokeilun ja kaksi viikkoa maksutta*, jee!) joka on ihan parasta viihdettä. Myöskin hyvät podcastit toimii, mm. Janne Naakan ja Valtteri Sandbergin Olohuone podcastit on ihan hulvattomia, oon nauranut hulluna (ja molemmilla todella miellyttävä ääni). Katsoin myös kaikki jaksot viime vuoden Atlantin ylityksestä purjeveneellä (kohtahan lähtee uusi porukka ja sarjaa juuri kuvataan). Voin kertoa että puolikuntoisena on todella hyvää viihdettä maata peiton alla ja katsoa kun muut rehkii myrskyisellä merellä. Siinä on tunnelmaa! Omia suosikkejani on kaikki myrskyisät meret ym jutut missä palellaan ja kärsitään ja minne en itse menisi mistään hinnasta, haha.

Syö juuri sellaista ruokaa kuin haluat äläkä mieti kaloreita

Jos ei itse jaksa kokata niin tilaa kotiin. Itse tilaan Woltilla ja sieltäkin saa myös terveellistä ruokaa. Pääasia on, että muistaa syödä jotain eikä kituuta ravinnotta!

Sitten ei muuta kuin stressittömiä hetkiä ja paranemisia kaikille sitä kaipaaville!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.