Hae
Queen of Eve

Ne keillä ei ole äitiä tai eivät itse saa olla äitejä

Kaikki ne naiset mä muistan tänään

Se on hieman surullista ja joskus jopa itkettää, mutta kun ajattelen asiaa niin toisinaan mun on vaikea nauttia omasta onnesta, omasta rakkaasta ja läheisestä äitisuhteesta ja vapaaehtoisesta lapsettomuudesta. Mietin aina toisinaan millaista on niillä ystävilläni, tuttavillani ja tuntemattomilla keillä ei ole äitiä. Ketkä ovat menettäneet rakkaan äitinsä, tai keillä äiti fyysisesti on vielä olemassa mutta ei ehkä henkisesti ole koskaan ollut. On monenlaisia tarinoita ja kohtaloja.

Mietin myös millaista on sellaisen ihmisen elämä kuka itse haluaisi olla äiti ja saada lapsia mutta ei kykene niitä saamaan joko ollenkaan ja on tuomittu lapsettomuuteen, tai sitten toivoa on, mutta sen onnistumiseen voi mennä vuosia. Minä vapaaehtoisesti lapsettomana en koskaan voi sitä ymmärtää, mutta yritän kuitenkin miettiä niidenkin ihmisten tunteita ja pohtia asioita muultakin kuin omalta kantilta.

Lupa olla onnellinen omasta äidistä ja äitiydestä

Jokaisella äidin ja hyvän äitisuhteen omaavalla on kuitenkin oikeus olla onnellinen saamastaan, samoin kuten jokaisella itsellä äidiksi tulleella, vaikkei kaikkien tarinat olekaan yhtä onnellisia. Joskus olen hieman surullinen muiden puolesta, mutta sitten taas toisaalta, maailmassa on paljon asioita joista kaikkia ei vaan voi saada, ei vaikka kuinka haluaisi.

Minulla ja jollain toisella voi olla asiat hyvin tässä asiassa, mutta huonosti jossain toisessa. Kaikki on kovin suhteellista. Olen kuitenkin tänään ollut onnellinen monen bloggaajan kirjoituksista, esim. Monnan ja Outi Karitan puheista. Olen iloinen heidän puolestaan, mutta samalla muistan millaista on ollut Kirsin elämä. Äitiys ei ole itsestäänselvyys. Kaikki eivät saa koskaan olla äitejä vaikka kuinka haluaisivat, eikä kaikilla ihmisille ole äitiä elämässään.

Minun äitienpäiväni

Eilen vietimme äitini pyynnöstä äitienpäivää jo etukäteen, sillä minulla tällaisena ikisinkkuna mammantyttonä on ollut jo pitkään tapana aina lauantaisin mennä iltapäivällä vanhemmilleni istumaan iltaa ja syömään. Niinpä meidän äitienpäivän juhlinta yhdistettiin samaan pakettiin ja mentiin perinteiden mukaan.

Äitienpäivälahjaksi tilasin äidilleni taas puoleksi vuodeksi Bette Boxin* josta hän 65v ikäisenä tykkää ihan yhtä paljon kuin me kolmekymmentä tai kaksikymmentä vuotta nuoremmatkin, ja kävin lisäksi ostamassa pioneja lähikukkakaupasta. Viikonlopulle tulikin parempi sää joten istuskelin vielä koirien ja kaverin kanssa puistossa ennen vanhemmilleni menemistä, ja oli tosi kiva vaan olla.

Chihumamma

Niin ja tosiaan, olenhan minäkin ”äiti” näille koirilleni, vaikken itseäni äidiksi kutsukaan. Ne on kuitenkin pieninä pentuina vieroitettu omista äideistään ja saaneet uuden kodin, sijaiskodin jossa on uudet vanhemmat eli me omistajat. Koiria omaamattomat ihmiset eivät ehkä ihan osaa tätä ajatella, mutta näin se kuitenkin menee. Koiristakin on oma kasvatusvastuunsa ihan kuten ihmislapsistakin, ja heille me ollaan se tuki ja turva kuka pitää huolta.

Vastavuoroisesti minä sitten saan ehdotonta ja pyyteetöntä rakkautta takaisin, ja se on kiva tunne se.

Suomen kaunein sana on äiti

Siinä he ovat, minun äitini ja minun tyttöni. Kaikken rakkaimmat ja ihanimmat. Sitä sidettä mikä meidän kolmen välillä on suuntaan jos toiseenkin ei niin vaan voi katkaista, ei varmasti kuolemakaan.

Kiitollinen olen jokaisesta hetkestä, päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta jotka saan elää niin että sisällytän heidät elämääni. Omalta äidiltäni olen saanut aina vain parasta mitä äidiltä voi saada, rakkautta, huolenpitoa, hoivaa ja turvaa. Hyvän kodin, mahdollisuuden harrastaa, keskusteluyhteyden asiassa kuin asiassa ja paljon hienoja kokemuksia.

Tytöistä vuorostani saan iloa omaan elämääni sen jokaisena päivänä, joskus varsin pöhköilläkin tavoilla. Oi tätä äitiyden onnea.

Kiitos äiti ja tyttöseni ♥

BETTE BOXIN HINTA NOUSEE JOTEN TILAAMINEN VANHALLA HINNALLA ONNISTUU ENÄÄ HETKEN!

Bette Box* kannattaa siis pistää tilaukseen vähän äkkiä tai mieluummin nyt heti, sillä kesäkuun bokseja myydään tällä hetkellä loppuun ja seuraava boksi sisältääkin sitten VIISI TÄYSIKOKOISTA TUOTETTA!

Toinen erittäin tärkeä huomio on se, että hinta nousee 22.5 eteenpäin 16,90e => 18,90e. Ennen 22.5 tehdyt jatkuvat tilaukset saa siis vielä vanhalla hinnalla, joten nyt kannattaa toimia!

1kk tai jatkuva tilaus 16,90e
3kk tilaus 50,70e
6kk+1kk kaupan päälle 101,40e 

Bette Boxin pääset tilaamaan tästä*!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *