Hae
Queen of Eve

Mustien hiusten vaalentaminen

Mustien hiusten vaalentaminen

Mustien hiusten vaalentaminen… En tiedä mikä vanhuuskohtaus tässä iski päälle, mutta eilen tajusin että mä tarvin elämääni jotain isoja muutoksia. Mua alkoi ihan yhtäkkiä paria uutta kuvaa ja vaaleaa juurikasvuani katsellessa ärsyttämään. Mä haluan eroon siitä kahden viikon välein tyven värjäämisestä ja rasittavasta värjäyskierteestä, eli mielessäni on mustien hiusten vaalentaminen.

Joo, mä tiedän että siitä tulee varmaan helvettiä!

Mua pelottaa… Okei, olen aidosti vaaleaverikkö mutta mun mielestä se ei ole mua. Ehkä mun hiukset on tässä kahdenkymmenen vuoden aikana tummuneet ja olen oikeasti joku maantien värinen harmaatukka, mutta joka tapauksessa se on kymmeniä asteita vaaleampi kuin nämä mustat hiukset jotka mulla on olleet kohta jo 20 vuotta. Mustien hiusten vaalentaminen on siis todella iso kynnys mulle, vähän sama kuin joku pitkähiuksinen joutuisi leikkaamaan kananpersetukan yhtäkkiä. Se on iso osa identiteettiä. Mutta oisko mun aika uskaltaa ja repäistä? Mä haluan muutosta.

Tuleeko musta eri ihminen jos mä luovun näistä mustista hiuksistani?

Ne on olleet mun tavaramerkki suorastaan, niistä mut tunnistaa? Lumikki. Vaalea iho ja hiukset mustat kuin ebenpuu…

Mua vaan ärsyttää tuon ainaisen tyvikasvun lisäksi se, että aika monesti ihmisille tulee musta jotkut ihme goottivibat, ei sillä että goottiudessa olisi mitään vikaa. Musta on vaan todella voimakas väri (ihan kuten persoonanikin ja siksi olenkin kai niin fiksoitunut siihen), ja kun ihoni on vaalea ja käytän paljon mustia vaatteita, niin olen jotenkin sellaisen näköinen että mua pidetään tyyliin jonain hevarina.

Onko mulla lukijoissa keitään kampaajia? Mitä ootte mieltä?

Tuleeko mustien hiusten vaalentaminen olemaan ihan järkyttävä prosessi ja pitääkö mun käydä kaikki vaiheet siitä kusenkeltaisesta ja oranssista lähtien jos haluan luopua mustasta tukasta? Mä haluan vaan lopettaa hiusten värjäämisen, tää jatkuva kierre kyllästyttää ja eiköhän tääkin aikakausi ole nyt taputeltu. Kakskytä vuotta sitä kesti, mutta nyt on jonkun muun aika.

Jos jollain on myös omia kokemuksia mustien hiusten vaalentamisesta niin kertokaa, olis kiva kuulla!

Lue myös Boostia ripsiin ilman meikkiä ja Suosikkituoksuni arkeen

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

22 kommenttia

 1. Suuti kirjoitti:

  Mulla oli pitkään (reilut 10 vuotta?) lähes musta/musta tukka. Muutenkin aina tumma. Pitkäkin oli ja tosiaan se olihan minä.

  No, nyt on lyhennetty paljon, silti edelleen pitkä. Ja on vaalennettu, silti ei platinablondi.

  Ja vaikka tähän on ollut hurja totutteleminem ja joskus kaipaan sitä entistä, koska se oli niin mua, niin onhan se totta että ainakin mua iän myötä pukee paremmin tämän hieman vaaleampi hius

  Ja kyllä, kyllä se hius vähän kärsii ja keltaisuutta on aika mahdoton kai välttää. Kai, en ole kampaaja. Mutta onneksi on kaikki colormaskit ja hopeashampoot, hyvät hoitoaineet ja liukuvärit muodissa :).

 2. Marjo kirjoitti:

  Mie olin 28 vuotta tumma (musta, tosi tummanruskea jne). Vappuna sain päähäni, että haluan kokeilla olla blondi. Ekalla kerralla poistettiin väri olaplexin kanssa ja saatiin siitä tosi vaalea, mutta ei ihan puhdas vaalea. Mutta väri oli minusta hyvä, ei mikään keltainen tai oranssi. Nyt kävin taas pari viikkoa sitten ja värjättiin ihan kylmän vaaleaksi ja nyt oon platinablondi.

  Mie oon aina pitäny itseäni tummana, mutta nyt muutaman kuukauden jälkeen en osaa kuvitella itteäni enää tummaksi. Hiukset ei oo kärsiny yhtään värinpoistosta vaan tuntuu melkein paremmalta kuin ennen, mutta se on varmasti kaikki olaplexin ansiota. Suosittelen kokeilemaan, äkkiä sieltä pääsee taas tummaksi, jos siltä tuntuu ☺️

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Olitko siis 28 vuoden ajan värjännyt koko ajan tummiksi ja kerralla saitte aika vaalean? Hyvä säkä sitten, tosin yksilöllistähän tuo on :) En kyllä usko että omani kerralla vaalenisi, mutta ihan pikimustaa tukkaa en enää halua, tuo tyvikasvun raja on niin kamala. Olaplexiä onkin paljon kehuttu, joten se on varmasti pakko ottaa vaalennuksen/värin yhteydessä.

 3. MariA kirjoitti:

  Oma sävyni on sellainen vaaleanruskea jossa pieni tvisti punapigmenttiä, just sellanen vähän suomalainen sävy jossa blondin värin kanssa juuresta puskee tummempaa ja tumman värin kanssa taas liian vaaleaa. Kokeilin ekaa kertaa hiusväriä 15-vuotiaana ja mustahan sen olla piti, kuten sielunikin, tai jotain :D Tajusin aika äkkiä ettei ollut oma juttuni ollenkaan ja menin muutaman kuukauden päästä sellaiselle ikälopulle kotoiselle kotikampaajalle ja kerroin että vaaleaa tahtoisin. Täti ensinnäkin haukkui tuon tumman hiusvärini aivan maanrakoon, johon kiltti teinityttö ei osannut sanoa vastaan. Tästä hän sitten ammattitaitoisesti jatkoi että raidottaa tarvisi, mutta olenkin hänen ensimmäinen asiakkaansa ikinä (!!) jolle tekee vaaleita raitoja. Virkkuukoukku vaan viuhui kun mamma alkoi vetelemään hiuksiani sellaisen hupun läpi mitä ennen vanhaan käytettiin raitojen tekemiseen. No onneksi tässä on sentään sen verran onnellinen loppu, että kaikesta kivusta ja nöyryytyksestä huolimatta hiukset säilyivät sentään päässä ja tulos oli vaaleampi.

  Tämän jälkeen siirryin punaiseen hiusväriin, siitä blondiin (lue: kotivärinpoistosta oranssista kusenkeltaiseen) josta jälleen punaiseen tai kuparinsävyyn aina kolmikymppiseksi asti jolloin kyllästyin värjäyskierteeseen, kasvatin juurikasvua hävyttömän pitkäksi josta sitten napsautin kampaajalla itselleni ”poikatukan” josta aloin kärsivällisesti kasvattaa omanväristä reuhkaani. Nykyään olen palannut vaaleisiin raitoihin joihin lätkin fiiliksen mukaan erivärisiä suoravärejä.

  Uskon ettet joudu kokemaan ainakaan samaa kauhua mitä itse tuolla kotikampaajalla aikoinaan, mutta luulen että kärsivällisyyttä tuo vaatii, näin olen kuullut koska oma ammattini on kaukana kampaajasta :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Virkkuukoukku vaan viuhui :D :D :D Ai että mua naurattaa toi mielikuva. Tuskin ihan kauhua joudun kokemaan, mutta oikeessa olet: kärsivällisyyttä tullaan vaatimaan ja siinä mä ikävä kyllä olen huono. Kaikki pitäis saada mulle heti nyt, mutta tajuan ettei tästä mustasta nyt yhtäkkiä tule ihan jotain unelmaa yhdellä kerralla.

 4. Emilia kirjoitti:

  Itellä ollut myös vuosia ihan pikimustat hiukset ja kyllästyin myös nimenomaan tuohon, että ihmiset sanoi mun näyttävän hevarilta ja gootilta.

  Siispä varasin ajan kampaajalle ja hänen kanssa sitten päädyttiin ratkaisuun, että aletaan vaalentamaan raidoittamalla. Ekalla kerralla ei tullut juuri mitään raitoja, koska olin värjännyt vuosia mustaa mustan päälle ja ei voitu aloittaa liian vahvalla hapetteella ettei oma hius katkea. Kävin noin kk välein raidoituksessa ja nyt on sellaiset kinuskin väriset hiukset ☺️ Oli paras päätös pitkään aikaan, tuo enemmän kasvoja esiin sekä antaa tyylikkäämmän vaikutelman kuin se hevaritukka ?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo toi on niin ärsyttävää. Aina luullaan joksikin gootiksi tai metallimuijaksi tms, ja olen huomannut et nyt kun olen kuvissa muiden kanssa niin ihan sama mitkä meikit tms niin näytän tosi kovalta muihin verrattuna. Tuo mun vaalea iho varmaan oikein pahentaa asiaa… korostaa liikaa. Ja kai se on tää ikä. Ennen tää oli ihan jees mutta enää ei.

   Tyylikkyyttä haen itsekin.

 5. Tiina kirjoitti:

  Kampaaja en ole, mutta samantyyppisen prosessin vedin alkaen pari vuotta sitten. Lähtökohtana miltei mustat kutrit ja nykyään päällimäiset kerrokset jo miltei blondit. Pääasia on, ettet itse ala värkkäämään muutosta. Itsekin tuli teininä säädettyä jos jonkinlaisten väripurkkien ja vaalennusaineitten kanssa, mutta se ei olisi enää edes tullut mieleenkään. Kun menet kampaajalle hän tietää mitä tehdä ja toimii asteittain. Hommassa menee varmasti useampi käyntikerta, mutta lopputulos on myös sen arvoinen. :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo en hemmetissä itse ala väsäämään. Yksi kauhukokemus mulla on kun tein itse värinpoistoa ja multa tippui puolet hiuksista ja jouduin leikkaamaan niin lyhyeksi et hyvä kun kiinni sai. Se oli kamalaa!

 6. Satunnainen ohikulkija kirjoitti:

  Hei,

  varaudu pitkään prosessiin vaalentamisen kanssa ja anna homma ehdottomasti asiansa osaavan ammattilaisen käsiin joka osaa arvioida hiuksen laadun ja kunnon mukaan miten hommassa kannattaa edetä ja minkä vahvuisia aineita kannattaa käyttää ettei hius muutu kertalaakista kuivaksi hampuksi. Varaudu kuitenkin, että hiuksen kunto huononee yleensä aina vaalennuksen yhteydessä. Paksussa, lasimaisessa hiuksessa tätä ei huomaa samoin kuin ohuessa, hennossa hiuksessa eli tyypillisessä suomalaisessa hiuksessa. Tätä voi (ja pitää) kuitenkin paikata kunnon hoitoaineilla. Kosmeettisesti paikattu eli hoitoainein silotettu, kiiltävä hius heijastaa valoa ja näyttää terveeltä, vaikka hiuksen rakennetta olisikin vaurioitettu vaalennuksella. Pahimpaan hamppuun ja epäonnistuneen blondauksen naamiointiin ei kyllä ole muita konsteja kuin leikkaus joten siksikin on tärkeää ettei hätiköi vaalennuksen kanssa. Vaalennus mustasta vaaleaksi etenee asteittain, punaisen ja oranssin sävyistä keltaisen sävyihin. Tätä ei voi välttää, mutta ei siitä tarvitse tulla kärsimystä sillä usein juuri kaikkein karseinta sävyä eli keltaisuutta taitetaan vaaalennuksen jälkeen kevytvärillä käyttäen vastaväritekniikkaa, violetti pigmentti taittaa keltaisuutta. Toki punaisen ja oranssinkin sävyille voidaan tehdä vastaava taitto joten ei hätää! Näiden eri pigmenttien takia haluttu lopputulos ei näy kuin vasta kuukausien päästä, mutta nauti matkasta ja uusista mahdollisuuksista. Vaalennuksen kautta saatuja oransseja sävyjä ei saa purkista ja ovat usein todella kauniita! Oma värisi ei paljastu vaalentamisen alta vaan ainoastaan tyvikasvusta sillä vaalentaminen syö myös hiuksen oman pigmentin. Vuosia menee siihen, että pitkä hius on täysin omaa luonnollista väriäsi – hius kasvaa n. sentin kuukaudessa, ihan vaan triviatietona. Suosittelen aloittamaan raidoilla. Näin hiukset pysyvät paremmassa kunnossa ja voit totutella vaaleampaan tyyliin asteittain ja hiuksen kunto säilyy parempana pidempään. Itse aikoinaan myös leikkasin hiukset lyhyeksi vaalennuksen edetessä ja ilme keveni kyllä tosi paljon.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hyvä vastaus, kiitos siitä :) Ammattilaisen käsiin itseni kyllä luovutankin, missään nimessä en ala itse säätämään mitään tai olen muuten kalju!

   Pitkä prosessihan tämä varmaan tulee olemaan, mutta tärkein olisi että pääsisin jyrkästä kontrastista eroon. Se kun on huomattava mun suht vaalean tyvikasvun kanssa mustalla tukalla.

 7. Ansku kirjoitti:

  Mustat hiukset sopii tosi harvoille suomalaisille. Näyttää lähinnä päälle maalatuilta.
  Ja kyllähän mustaksi värjätyistä hiuksista tulee usein mieleen gootti tai maalaishevimies.
  Sulle sopisi taatusti paremmin joku nätti ruskean sävy.

  • Anna kirjoitti:

   Tämä. Harvalla suomalaisella on sellaista ihon sävyä, että se musta tukka pukisi. Tulee todella helposti se mielleyhtymä, että provinssin amiksessa aloittanut haluaa olla rrraju ja käy ostamassa lähi-Siwasta sen mustan polycolorin. Mun on vaikea kuvitella, että ammattitaitoinen ja ammattiylpeä kampaaja mukisematta värjää hailakan suomalaisen kuontalon mustaksi.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mun mielestä mustat hiukset sopi mulle hyvin tuossa kolmenkympin tienoilla vielä. Nyt mitä kauemmas mennään kolmestakympistä lähemmäs neljääkymppiä niin sitä vähemmän tykkään tästä, vaikka olenkin tosi fiksoitunut mustaan tukkaan. Kontrasti on vaan niin hirveen kova pikimustalla tukalla ja maidonvaaleella iholla.

 8. Pia kirjoitti:

  Mä olen vaalentanut jopa 2 kertaa mustasta tukasta blondiin :D Ekalla kerralla aloitin kampaajalla vaalentamisen ja mielestäni se prosessi oli aika kivuton. Tosin palasin takaisin tummaan, koska en hoitanut vaaleaa väriä millään hopeashamppoolla tai color maskilla.

  Toisella kerralla tein sitten äkkiratkaisun :D Mua alkoi ärsyttää ruma harmaa juurikasvu ja koska silloin ei Joensuusta löytynyt niitä uusia liukuvärjäys väripaketteja (no eihän ne juurikasvuun olisi auttaneet :D) niin päätin sitten ostaa värinpoistopaketi :D Poikaystävä länttäsi sen sisällön kotona mun päähän ja tulos oli niin järkyttävä, että yhteinen kaverimme kysyi mieheltä että mitä ihmettä mun tukalle oli tapahtunut, kun käytiin yhdessä kaupassa xD Sen jälkeen läntättiin ruskeaväri pähään ja se oli ihan siedettävä, mutta halusin vaalean tukan ja koitettiin kotivärjätä vielä raitoja. No raidoista tuli oranssit ja sen jälkeen luovutin ja menin kampaajalle :D Onneksi ja sen jälkeen vaalentaminen oli kiva prosessi!

  Mulla on tukka ollut nyt 3 vuotta vaalea ja kyllä tykkään tästä <3 Ja toisaalta kun oon joutunut asuinpaikkakunnasta johtuen käymään eri kampaajilla, niin uusi kampaaja on keksinyt väriin uusia ideoita. Esim. tummempi tyvi on mielestäni ollut ihan mahtava idea, koska juurikasvu ei näy niin selvästi ja värjäysväliä voi pidentää ihan huoletta :)

  Värjäyskierteestä en silti ole päässyy eroon :'D

  https://tuhatlausetta.blogspot.fi/

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ei hitto mä nauroin ääneen tätä lukiessa. Voin jotenkin niin eläytyä noihin tilanteisiin :D Ja näen myös itseni noissa… menneisyydessä.

   Nyt luovutan ohjat kyllä ammattilaiselle. Haha.

 9. tiippa kirjoitti:

  Oma projekti mustasta omaan väriin (7-tasoinen lämmin) alkoi kahdella raidoituksella ja sitten vaan kasvatin oman vaalean sävyn esiin. Kokeile ensin raidoilla vaalempaa sävyä, niin siitä saat jo mielikuvaa, että onko vaalea sävy sua varten ja haluatko sitoutua vaalennusprojektiin.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä oon luonnostani vaalea(hko) joten pakkohan sen on mulle sopia. Eri asia on et kauanko sitä jaksan. Kahdesti olen tämän 20v aikana vaalentanut, ekan kerran kinuskin väriseksi ja oli mulla… hmm… puoli vuotta tai vuoden. Tokalla kerralla punaiseksi joka oli saman puoli vuotta tai vuoden. Nyt mä vaan luulen ettei oo enää siitä kii haluanko olla vaalea. En mä varmaan haluis. Mut kun en enää tykkää tästä mustasta tai siitä mille mä näytän mustalla tukalla niin kai se on pakko vaalentaa :D

 10. Johanna kirjoitti:

  One word: OLAPLEX!!!! Oikeasti tieteellinen yliopistossa kehitetty, hiuksen rikkisiltoja todistetusti korjaava tuote. Olaplex yhdistettynä ammattitaitoiseen kampaajaan niin jo yhdellä kampaamokerralla voit saada huomattavasti vaaleamman kuontalon ja mikä tärkeintä pitää upean pitkän hiuksesi. Kotiin mukaan erikseen suunniteltu Olaplexin kotihoito. Omakohtainen lämmin suositus! Jään odottamaan kuvia. ?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo toi on hyvä että toi Olaplex on olemassa. Sitä lienee pakko käyttää :)

  • Satunnainen ohikulkija kirjoitti:

   Hiuksen rakennevauriota ei pysty peruuttamaan pysyvästi millään muilla keinoilla kuin kasvattamalla terve hius blondatun (tai permanentatun jne.) tilalle tai leikkaamalla käsitelty hius. Olaplex on kosmeettinen korjaus siinä missä joku normi hoitoainekin. Tästä syystä Olaplex-hoitoa on jatkettava kotonakin ihan säännöllisesti kuten on asian laita myös muiden tavanomaisempien, hiuksen rakennetta paikkaavien hoitoaineiden kanssa. Kun lopettaa hoidon tulee rakennevaurio esiin mm. hiuksen kiillottomuutena jne. Kannattaa suhtautua kriittisesti markkinointilupauksiin… Hyvä jos kokee tuotteesta hyötyvänsä, mutta ei se muuta tehtyä tekemättömäksi vaan peittää hiukseen syntyneen vaurion ainoastaan tilapäisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *