Hae
Queen of Eve

Ainoa toimiva laihdutuslääke

755957_28753787-620x374
Yksi päivä laatikoita siivotessani tein yllättävän löydön. Erään vanhan boksin sekalaisen tavararöykkiön seasta pahnan pohjimmaisena löytyi vajaa levyllinen lääkkeitä, sinikeltaisia kapseleita. Tämä lääke ei todellakaan ole mikään lumelääke tai höpönlöpöä niin kuin suurin osa laihdutusta tukevista valmisteista, vaan ihan oikeasti todella tehokas lääke jota syödessä laihtuu 100% varmasti. Sinikeltaiset 10mg kapselit nähdessäni mä jo hetkeksi innostuin ja mietin että tuosta mä ne syön nyt ja heti, parhaita lääkkeitä mitä olen koskaan saanut! Toimivia, tehokkaita, suorastaan ihmelääkkeitä, sellaisia mitä koko maailma oli aina odottanut.

Valitettavasti sen myynti on Suomessa lopetettu jo vuosikausia sitten. Se olikin liian hyvää ollakseen totta. Mä melkein itkin kun lääkealan turvallisuus ja kehittämiskeskus Fimea veti lääkkeen markkinoilta ja lääkäri sanoi ettei reseptiäni enää uusita. Mä uskon että se olisi ollut monen pelastus, mutta ikävä kyllä, kaikki oli liian hyvää ollakseen totta. Lääkkeellä oli todettu liikaa sivuvaikutuksia eikä se EU:n mukaan ollut enää turvallinen.

imgf000003_0001

Reductil -niminen jenkkilääke oli rehellisesti sanottuna parasta mitä tiedän. Lääkkeen vaikuttava aine oli sibutramiini ja se oli alunperin suunniteltu masennuksen hoitoon, mutta siinä havaittiinkin voimakkaasti laihduttava vaikutus. Lääke perustui kylläisyydentunteen lisäämiseen ja vähensi ruokahalua. Alhaisesta nautitusta kalorimäärästä huolimatta Reductil piti myös aineenvaihdunnan käynnissä, joten laihduttajan ei tarvinut pelätä ”säästöliekille” joutumista. Reductilia määrättiin vain reseptilääkkeenä ja ainoastaan niille keiden painoindeksi oli yli 30. Myös painoindeksi 27 oli riittävä mikäli sen lisäksi oli verenpainetta tai diabetes. Minulla ei fyysisiä vikoja ollut, mutta olin silloin tarpeeksi lihava. Se oli aikaa jolloin puntari ei riittänyt punnitsemaan. Paino oli varmasti lähempänä kahtasataa kiloa, mutta sitä en koskaan voi tietää varmaksi koska painoa en päässyt ylös kirjaamaan.

Hupaisaa musta on se ettei kukaan lääkäri koskaan, missään, milloinkaan ottanut ylipainoa puheeksi. Ei sanallakaan, ei tarjottu ravintoterapeuttia tai laihdutusryhmää, ei puhuttu ylipainon vaaroista tai mistään muustakaan. Mulle ei tarjottu koskaan minkäänlaista apua tai kysytty tarvisinko sellaista. Ei tuotakaan lääkettä kukaan lääkäri koskaan ehdottanut, ei edes silloin kun olin pahimmillani, joten ihan itse oli silloinkin osatava googlettaa ja etsiä apua. Katkera en ole mutta kuitenkin… Ehkä näihin asioihin tulisi kiinnittää enemmän huomiota hoitohenkilökunnankin puolesta eikä vain pelätä sitä että jos sen kokee loukkaavana.

Reseptin saatuani muutama päivä lääkkeen aloittamisen jälkeen kaikki muuttui, ja voisin melkein väittää sen olleen juuri se ”ihmelääke” mitä koko maailma odotti. Se oli lähes sormien napsautus kuinka nopeasti kaikki kävi vaikka sain kaikista pienimmän annostuksen, 10mg kapselin. Teho tuntui nopeasti, mielihalut katosivat taivaan tuuliin, ruokahalua ja nälän tunnetta ei ollut ollenkaan. Olo oli energinen, onnellinen, pirteä ja tehokas. Ei tarvinut taistella minkään muun eteen kuin sen että muisti syödä edes vähäsen, edes 500-1000kcal päivässä ettei tulisi huonovointiseksi. Rasva-aineenvaihdunnan pysähtymistä ja jumiutumista liian pienten kaloreiden takia ei tarvinut pelätä sillä lääkeaine oli termogeeninen ja piti koneet koko ajan käynnissä, mutta verenpainetta ja sykettä piti seurata tarkkaan etteivät ne nouse liikaa, muuten lääkkeelle ei kirjoitettaisi jatkoa 3kk jälkeen.

reductil sibutramiini

Minä ehdin laihtua sen kolmen kuukauden aikana kolmekymmentä kiloa urheilematta kertaakaan. Kolmessa kuukaudessa kolmekymmentä kiloa. Sairaalloisen lihavana laihduttaminen toki on alussa nopeaa ja helppoa fyysisesti, mutta tämä teki siitä myös henkisesti helppoa. Kaikki tapahtui kuin itsestään. Miettikää kuinka mahtava juttu se on. Kuinka vaivatonta ja varmaa.

Nyt näin hienoa lääkettä ei enää ole olemassa, eikä ole ollut vuosikausiin. Ulkomailla kai jossain lääkettä vielä saa myydä ja tiedän että jossain vaiheessa epätoivoisimmat ostivat sitä ilman reseptiä esim. Egyptin apteekeista lomamatkoillaan ja toivat Suomeen vaikkei saisi. Googlaamalla vastaani tuli samainen lääkevalmiste toisella nimellään Sibutril, ja varmasti on samaa kamaa muillakin nimillä myynnissä, mutta sitä ei saa netistä Suomeen tilata, en siis suosittele ketään rikkomaan lakia.

Mä dieettaan nyt ilman varsinaista laihdutuslääkettä ja en edes epäile epäonnistuvani, ja onhan onhan tuosta ahmimishäiriöön määrätystä Optiparistakin oma apunsa. Sen kuitenkin tiedän että ollaan valovuosien päässä Reductilin tehosta, joten toivottavasti jokin vastaava tuote saadaan markkinoille ilman pahoja sivuvaikutuksia ja sydänoireita. Sitä tarvitsisi niin moni ihminen, enemmän kuin mitään muuta.

Sinua Reductil lämmöllä muistaen ja kaivaten, Eve.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

9 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Aika jännä ettei lääkärit ole kommentoinut silloin painosta. Itse olen 160cm ja painan n. 70-72kg ja rasvat on yleensä siinä 25% paikkeilla. En koe olevani lihava, minulla ei ole keskivartalolihavuutta lainkaan ja jaloissa ei ole muhkuran muhkuraa.
  Tästä huolimatta aina lääkärissä (varsinkin gynellä) käydessä saan huomautuksen lievästä ylipainostani ja että painoa pitäisi alkaa nyt tiputtamaan yms. Ja kun yrittää kommentoida, että bmi ei välttämättä kerro ihan kaikkea että näytänkö ylipainoiselta niin vastaukset on luokkaa ”No et näytä ylipainoiselta, ei uskoisi että painat näin paljon, mutta silti painoa pitää pudottaa”.. öhh.. Ei kauheesti enään ees huvita nousta vaa’alle lääkärissä käydessä.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mun mielestä se on myös todella outoa ja juuri tähän näin jälkeenpäin oon kiinnittänyt huomiota. Mun mielestä ois jopa hoitohenkilökunnan vastuulla puhua ylipainosta jos sitä on oikeesti todella paljon ja puhutaan sairaalloisesta ylipainosta. Kummastuttaa just toi että todella monelle lähellä normipainoa olleelle tai vain muutamia kiloja ylipainoisille on huomauteltu. Esim. joskus vuosikausia sitten töihintulotarkastuksessa mulle ei sanottu mitään, ja kaverille sama lääkäri ja terveydenhoitaja oli maininnut ylipainosta ja se tuli kyyneleet silmissä vastaanotolta (ylipainoa varmaan 5kg max). Outoa meininkiä…

 2. Marika Kauppinen kirjoitti:

  Vanha kunnon Reductil!! Olen farmaseutti ja ollut apteekissa töissä viimeiset noin 15 vuotta. Ei ole pitkäänkään kun muistelin töissä kaikkia vanhoja kunnon lääkkeitä, jotka vuosien varrella ovat saaneet poistua markkinoilta, mm. Reductilia. Nuoremmat kollegat, kun eivät ole siitä koskaan kuulleetkaan

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   No sepä se. Varsin tehokas lääke. Kallis oli, tai no ”kallis”. 56e oli 30 tablettia mutta halvemmaksihan ton syöminen tulee kuin jatkuva herkuttelu. Ruokakuluissa säästi sitten tuplat lääkkeen hinnasta. Harmi ettei vastaavaa ole saatu markkinoille ilman pelkoa sydänkohtauksista ym. Oli nimittäin todella hyvä lääke!

  • Tellu Halonen kirjoitti:

   Minäkin käytin laihdutin sillä 28 kg vuosina 2004-2006 . Sen jälkeen otin sitä aina muutamana päivänä, jos paino uhkasi ruveta nousemaan. Hyvin meni, kunnes lääke poistui. Ei aiheuttanut minulle mitään sivuvaikutuksia. Nyt tarvitseisin sitä jälleen, kun paino on noussut ja edessä oisi polven nivelen leikkaus. Keinot ovat vähissä.

 3. Susa kirjoitti:

  Mä googlailin epätoivoisena Reductilia ja päädyin sivuillesi. Mietin, että saisikohan sitä tuoda ulkomailta (paikallisen lääkärin reseptillä) ja mistä maista sitä saisi. Olisin valmis suuntaamaan seuraavan reissun sellaiseen maahan…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   EU:n ulkopuolisista maista voi saada, mutta muuten ei ole tarkempaa tietoa.

   • Susa kirjoitti:

    Ihme ettei tehdä sellaisia ryhmämatkoja :D. Mä ehdin syömään reduja kuukauden ja kun menin apteekkiin hakemaan lisää, ne oli vedetty markkinoilta. Oli ihan musertunut olo, vihdoin olin kokenut fiiliksen että olen vapaa ruokariippuvuudesta ja painokin lähti laskuun ja sit sitä ei enää saanut. Oikeesti alan olemaan niin epätoivoinen, että lähtisin reissuun hakemaan vaikkei sitä saa tuoda ku kerrallaan 3kk annoksen.

 4. Johnanna J kirjoitti:

  Olen itsekin etsinyt jo pitkään sellaista lääkettä, mikä auttaisi tuohon painonpudotukseen, koska mitkään ruokavaliomuutokset eivätkä liikunta auta vaikka kuinka humppaisi tai kävelisi. Tuo Redu olisi kuulostanut sopivimmilta vaihtoehdolta mutta kun on poistettu jo hyllyistä, niin minkäs teet. Suurimman osan noista mielialalääkkeistäkin saisivat poistattaa koska ne vain lihottavat. Jos joku saa sydänkohtauksen jostakin lääkeestä ja se sen tähden poistetaan, niin jo on siis kumma jos ei ole jo vuosikymmeniä sitten tehty muillekin lääkkeille samanlaista oletusarvoa. Riippuu siis henkilöstä, miten hän reagoi lääkkeisiin, esim. e-pillereissäkin on ollut paljon naisia joille on muodostunut verihyytymä tai tulppa, mutta ko. lääkettä ei ole poistettu markkinoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.