Hae
Queen of Eve

Nyt alan popsimaan pillereitä

Mulla on ollut aina hyvä hemoglobiini, lue, on ollut. Sittemmin sekin huononi kaiketi aika pitkälle huonosta ruokavaliosta johtuen. Anemiakin iski. Uskomatonta mutta totta, 162 hemoglobiinin naiselle yhtäkkiset alle 120 luvut olivat ällistyttäviä, eikä punasolujen kokokaan ollut ihan parasta. Jos olisi keskiaika, mulle olisi varmaan tullut keripukki. Tukka lähtisi päästä ja hampaat suusta. Kyllä nuo huonot elintavat heijastuu ihan kaikkialle, veriarvoja myöten.

Nyt hemoglobiini on ollut ihan hyvä, siinä 140 paikkeilla, mutta punasolut edelleen hieman pienehköjä joten jonkinlaista raudanpuutetta on. Pitäisi syödä enemmän proteiinia, ja pitäisi elää terveellisemmin. Pitäisi ylipäätään varmistaa että saan tarpeeksi ravinteita ruoastani ja syödä vitamiineja. Ne on mulle hyväksi, ei pahaksi. Koittaisin nyt vaan itsekin tajuta!

IMG_20151120_121747

Mutta tässä mä nyt oon, jee! Aion syödä vitamiineja. Aloitan heti huomenna. Ei vaan, tänään! Nyt ei ole syytä olla syömättä kun kerrankin kävi hyvä säkä, nämä nimittäin tulivat mulle yllätyksenä postitse ja mukana lappu siitä että olen voittanut Kauneus ja Terveys lehden arvonnassa 100 euron arvosta Lysin ja Gefiluksen valmisteita! Aika hyvät tuotteet etenkin mulle, sillä pakko myöntää: Minä en syö mitään vitamiineja enkä mitään terveysvalmisteita vaikka mun jos kenen varmaankin niitä tulisi syödä.

En tiedä mikä ihme siinä on niin vaikeaa, varmaan nytkin täytyy itsensä pakottaa, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi syödä, en vaikka eksäkin yritti pakottaa ja hyvä kun ei ruokaani piilotellut omegatabletteja että edes joskus suostuisin ottamaan. Ok, nyt mä aloitan.

dav

Näin kiva paketti sieltä siis tuli, ja mielenkiinnolla odotan onko noista nivel-omegoista oikeasti jotain apua, mulla on nimittäin turkasen kipeä polvi ja mennyt koko ajan vain huonompaan suuntaan. Taustalla on siis se että oikeasta polvestani on katkennut eturistiside jo vuosikausia sitten eikä sitä ole ollenkaan, sillä sitä ei ole korjattu eikä minua vielä tähän päivään mennessä ole leikattu.

Koska jalkalihakseni olivat ennen muinoin hyvässä kunnossa ja oli jonkin verran jerkkuakin tuolla läskin alla niin hyväkuntoinen lihaksisto tuki polvea. Leikkausjonossa ollessani kuntouduin itsestään niin hyvin että sitä sitten päätettiin siirtää ja sovittiin kirurgin kanssa että palataan asiaan jos alkaa vaivaamaan. Nyt se on alkanut vaivaamaan enemmän tai vähemmän, polvi välillä kerää nestettä, turpoaa ja jäykistyy, ja rapuissa niin  ylös kuin alas mennessä on ongelmia oikean jalan kanssa. Katson mielenkiinnolla olisiko tästä edes pientä apua, vai onko se tosiaan leikkausjonoon jossain vaiheessa kompuroitava (ja ensin vielä lisää painoa pudotettava, silläkin kun on varmasti suuri merkitystä kuormitusta vähentävänä seikkana).

Eniveis, kiitos sulle joka aikoinasi linkkasit Arvontahullujen sivuston. Sieltä mä napsin näitä voittoja tasaiseen tahtiin. Jos et veikkaa, et voi voittaa ;)

Vitamiinien popsiminen alkaa siis än yy tee nyt!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

6 kommenttia

 1. veikko kirjoitti:

  Noista ei hb sitten nouse…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Ei tarvikaan koska hemoglobiini on hyvä. :)

   • JK kirjoitti:

    Se onkin jännä, että joillain voi olla hemoglobiini hyvä ja sitähän yleensä vain ja ainoataan mitataan julkisella. Varastorauta eli ferritiini voikin sitten huidella siitä huolimatta alarajoilla. Sulla ei selvästikään ole raudanpuutetta jos ei esim. väsytä, joten ihan vain infoksi mahdollisesti muille ”kärsiville” :) Tämä juttu koskee kilpparivaivaisia, mutta sivuaa raudanpuutetta (raudanpuute voi aiheuttaa myös kilpirauhasen vajaatoiminnan kaltaisia oireita tai jos jotakuta muuten vaan väsyttää ja hemoglobiini on ok)

    http://kilpirauhasliitto.fi/images/lehdet/Kilpi_lehti1-2015.pdf
    (sivu 25)

    Itse testautin juuri 17 erilaista verikoetta ja kaikki olivat hyviä arvoja, ferritiini niistä ”huonoin” – toki virallisten viitteiden sisällä, mutta esim. tuon artikkelin mukaan olisi varaa ja tarvettakin nostaa jos oireita ja vähän kyllä väsymystä on eli koitetaan. Hemoglobiinissa nostamisen varaa koska ainakaan naisilla ei saa sekään nousta liian korkeaksi, on taas omat haittapuolensa (max oli 155). Miehillähän viitteiden yläarvo on suurempi.

    Muuten oli varsin valaisevaa käydä testauttamassa arvoja eli tällä hetkellä ei ole tarvetta sen kummemmille vitamiineille paitsi D-vitamiinia tietysti otan. Tässä keski-iän kynnyksellä on kiva tietää missä mennään että pystyy ennalta vähän varautumaan jos on vakavaa puutosta jostain :) Pyrin panostamaan kyllä monipuoliseen ruokaan, joten ehkä tämä oli se palkinto pienestä vaivannäöstä.

 2. Clarissa kirjoitti:

  Toi pillereiden popsiminen on aluks yllättävän hankalaa. Nyt kun siihen on saanut rutiinin niin ei osaa olla ees ilman. Ite syön Omega-3, d-vitamiinia, monivitamiinia, MSM, magnesiumia ja välillä jopa lisä c-vitamiinia. Nyt aloin vetelemään myös viherjauhetta. Työharjottelupaikassani on nyt flussa-aalto, mutta täällä odotelen että tauti iskisi muhun, mutta eipä oo näkynyt. Oiskohan noista mun vitamiineista jotain hyötyä… Tai sitten tauti tulee vasta myöhemmin.. :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mä en tajua edes mikä ihme siinä on niin vaikeaa, kun sehän olisi periaatteessa tosi helppo juttu. Sen kun joka aamu popsisi ne pillerit mutta ei niin ei. Argh, pitääkin olla tälläinen monivammainen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.