Hae
Queen of Eve

Jatkuvaa valitusta ei jaksa kukaan

Jatkuvaa valitusta – Kuka sitä oikeesti jaksaa kuunnella?

”Miss Helsinki on idiootti. Mitä se oikein valittaa ja vinkuu kun sai arvostelua? Eikö tyttö tiennyt että missikisoihin osallistuvia arvostellaan, ja juuri ulkonäön perusteella?”

”Kuka helvetin Arttu Lindeman? Mitä paskaa tää ”Läikkyy” on? Eihän tää oo ees musiikkia! Kyllä on todella naurettava biisi!”

”Putous on paska. Yksikään sketsi ei naurata. Siis ihan hirveetä kuraa vuodesta toiseen. Minä en oo katsonut sitä koskaan, tai ehkä korkeintaan viisi minuuttia!”

Kiva että sulla on mielipiteitä ja ajatuksia, mutta pitääkö niiden kaikkien olla negatiivisia? Sitä mä oon joskus miettinyt kun lueskelen Facebookissa aikajanaa ja ihmisten päivityksiä. Kaikki on huonosti, ihan päin helvettiä ja päin persettä, asiat vituttaa ja mitään ei jaksais.

Pari riviä pohdiskelua

Käytiin eilen mun ystävän ja koiriemme kanssa istumassa kahvilla ja parantamassa maailmaa. Hän on joskus maininnut että mä oon hänelle usein haluttua seuraa positiivisen elämänasenteeni vuoksi, mä kun en jää asioista valittamaan. Oon sellainen auringonpaiste tumman pilven keskellä: mut kannattaa pyytää paikalle kun on surkeaa ja vituttaa tai homma lähtee väärille urille. Silloin mä saavun paikalle ja johdan keskustelun muihin, iloisempiin asioihin ja käännän ikävistä asioistakin hyvät puolet esille.

Tämä piirre on kuitenkin varsin suhteellinen käsite ja muutama muu ihminen varmaan voisi olla eriävää mieltä, sillä olen saanut itsekin kerran elämässäni palautteen siitä että olisin negatiivinen ihminen ja lähestyisin asioita negatiivisuuden kautta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan on pikemminkin väärä tulkinta. Se että mä negaan jostain asiasta juontaa juurensa suorapuheisuuteeni sekä siihen että haluan voida näyttää tunteeni rehellisesti. Jos olen turhautunut tai ärtynyt, väsynyt tai ahdistunut, haluan saada rauhan ja oikeuden näyttää se. En kuitenkaan jää negatiivisuuteen vellomaan ja anna sen ottaa minusta täyttä valtaa, ja usein pienten höyryjen päästelyiden jälkeen nauran itsekin ja olen taas iloisella tuulella.

Jotkut ihmiset kuitenkin haluavat käyttää aikansa negatiivisten asioiden vatvomiseen ja niissä vellomiseen. Tuntuu että tietynlaiset ihmistyypit oikein nauttivat siitä kun pääsevät jatkuvasti avautumaan kuinka huonosti asiat ovat, ja kuinka perseestä muut ihmiset ovat. Jännä juttu muuten, en tiedä oletteko huomanneet, mutta hassusti aina samoille ihmisille sattuu niitä kusipäitä, pettureita ja paskanpuhujia lähipiiriinsä. Mitenköhän se oikein silleen…? Pitäisiköhän asioita tarkastella toisestakin suunnasta?

Life is what you make of it!

Eilen kahvilla käydessä olisin voinut valittaa kuinka aurinko paistaa suoraan niskaan ja kuumottaa, mutta ei, päätin nauttia siitä sen hetken kun se kerrankin paistoi lasin läpi nurkkapöytään. Olisin voinut märehtiä huonosta säästä koko päivän, sillä mustat pilvet, lumisade ja raekuuro peittivät auringon hyvin nopeasti alleen, mutta ei, se ei koko päivääni pilannut vaikka varsinaisen huonon kevätsään olenkin huomannut ja siitä yhden päivityksenkin Facebookissa jakanut. Sivusalaatissani oli kikherneitä joiden puulle maistuvasta ja jauhoisesta koostumuksesta en tykkää yhtään, mutta sen sijaan että olisin haukkunut koko salaatin jätin kikherneet syömättä. Niin helppoa ja yksinkertaista jos sen homman vaan haluaa hoitaa noin, kyse on täysin omasta asenteesta.

Aina välillä toki saa ja pitää valittaa, ja negailukin voi puhdistaa ilmaa, siitä ei ole kyse. Mutta se millaisen asenteen ja lähestymistavan asioihin ja itse elämään ottaa, on jokaisen itsensä päätettävissä.

Niin että miten tässä nyt kannattais olla?

Ehkä joku ei tykkää Relove-kahvilasta koska sinne saa tuoda koiria, vituttaahan nuo karvaavat olennot varmasti joitain ja jos on allergiaa niin paskempi homma, mutta monelle ne tuovat iloa, sen huomasi taas muiden ihmisten iloisista ilmeistä ja vakavan ilmeen sulamisesta lämpimäksi hymyksi kun he huomasivat nurkkapöydän ikkunapenkillä taljan päällä köllöttelevät pikkuiset.

Minäkin voisin jatkaa kevätsäiden huonouden valittamista ja sitä kuinka saatanan kamala sää täällä on, mutta eipä se muuta mitään muuta kuin asennetta, ja ikävä kyllä vain sinne negatiiviseen suuntaan. Sen sijaan mä ajattelin alkaa nyt shoppailemaan kevät- ja kesävaatteita, koska fakta on että kyllä se sieltä tulee, ennemmin tai myöhemmin. Koskaan ei ole käynyt niin että kesä jäisi kokonaan välistä, ja ainahan sitä voi paeta kylmää pohjolaa etelän lämpöön, niin kuin minäkin aion tänä kesänä tehdä ja varmasti mahdollisimman moneen kertaan tilanteiden niin salliessa!

 

Kesä tulee ennemmin tai myöhemmin – ota varaslähtö aurinkoon ja tutustu Summershop-valikoimaan*! Shortsit, ohuet housut, mekot ja herkulliset meikkisävyt kuuluvat kesään!

Osta 3 maksa 2 Elloksen oman NAISTEN-, LASTEN- & MIESTENMUOTIVALIKOIMAN tuotetta. Voimassa 18.5. asti. Alennus vähennetään kassalla. Shoppailemaan pääset täältä*!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

3 kommenttia

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Oi mitä ihania pieniä karvapötkylöitä siellä nukkuu niin rauhassa <3

  2. Chrisis kirjoitti:

    Kiitos tästä postauksesta. Suoraa tekstiä ja söpöjä koiria, parasta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *