Hae
Queen of Eve

Unelmoin lukaalista ja kohta oon koditon

Mun teki mieli eilen huutaa ja raivota ja suunnittelin jo kuinka aion viikonlopun jälkeen antaa viiltävää kritiikkiä pienimuotoisen palautteen muodossa näistä vuokrausjutuista, mutta sitten hetken kiehuttuani rauhoituin ja sain ärsytykseni laskemaan. Ei pidä purra kättä joka ruokkii, ja nyt tilanne on se että vaikka vuokramarkkinoilla asunnonhakijoita kohdellaankin toisinaan kuin karjaa, on parempi vain ammua hiljaa lauman perällä. Helsingissä asunnon hakeminen on ihan uskomattoman vaikeaa. Oikeesti tässä ei vielä ole mitään ongelmaa, sillä alunperin Helsinkiin muuttaessani hain asuntoa puolitoista kuukautta ja se on vielä lyhyt aika. Se että olen tässä pari viikkoa asuntoja katsellut ja viidestä kuuteen hakemusta allekirjoittanut ei ole vielä mitään, enkä kaikkien lopputuloksestakaan ole vielä varma.

Se mikä mua kuitenkin ärsyttää on epävarmuus ja odottaminen, mä kun tunnetusti en ole niitä maailman pitkäpinnaisempia ihmisiä. Mulla herää toivo, ihastun ja rakastun johonkin asuntoon, ja sitten alkaa se kärsimys. Se odotus. Se kun kaikille ei ilmoiteta, ei vaikka pyytäisi ja vaikka hakijoita olisi tasan kaksi. Vain valituille ilmoitetaan, ei poikkeuksia. Siinä sitä pyörii päivät kuin tuli perseen alla ja painaa puhelimen näyttöön valot aina kolmen minuutin välein, jos vaikka sattuisi niin että se puhelu on mennyt ohi vaikka äänet on täysillä ja suora näköyhteys koko ajan, vessassakin.

Sitten mä toivon että voi kun mä saisin sen, mä ansaitsisin sen, se kuuluisi mulle. Sitten viiden minuutin päästä toppuuttelen itseäni ja masennun, en mä sitä kuitenkaan saa, ei mulla niin hyvä tuuri ole koskaan, mä haluan sitä liikaa niin sitä ei mulle anneta. Tunteet menee kuin vuoristorataa sokean ja typerän sinisilmäisen uskon ja toivon kautta aina siihen pessimisti ei pety -asenteeseen. Mä arvasin että tässä käy näin. En mä sitä ois halunnutkaan.

Mut oikeesti mä oon taistelija ja otsikko on ehkä hieman turhan dramaattinen. Ei musta koditonta tule. Tää on vaan tällästä pohdintaa. Tiedän et kaikki tulee päättymään paremmin kuin hyvin ja näillekin vastoinkäymisille voi myöhemmin näyttää voitonmerkkiä! Uskon että elämällä on paljon annettavaa ja asumissuunnitelmani tulevat toteutumaan! Se ei vaan nyt heti ekalla onnistu, fall down seven times, stand up eight!

0514102372d0353125013750c3c5841b7c2a93-wm
Helsingin vuokrataso on myös aika mielenkiintoinen, ja kauempana asuville suoranainen shokki. Ennen Helsinkiin muuttoa vuonna 2011 mulla oli tilava 48 neliön kaksio, siistissä kunnossa 4km keskustasta ja vuokra 368 euroa. Kaupunki toki oli pieni mutta Suomen kymmenenneksi suurin kuitenkin, päivittäin jopa 100 000 asukkaan keskus, Kouvola. Sitten kun mä siirryin pääkaupunkiseudulle huomasin että jopa räkäisimmistä itsemurhayksiöistä Kontulassa peritään se 500 euroa, ja sillä saa juuri ja juuri 30 neliötä täysin pommin jäljiltä olevassa asunnossa. Lähellekään keskustaa jos mieli niin yksiöt nousi 700e ja sillä sai sen 20 neliötä, 800e saattoi saada jo kaksion mutta se oli joku aivan kamala läävä, ja normaalikuntoinen asunto maksoi 900e. Mä päädyin silloin ottamaan kantakaupungista itselleni vuonna 1930 rakennetusta talosta vast’ikään asumistarkoitukseen remontoidun loft-asunnon, avaran 44 neliöisen kaksion ja maksoin itseni siitä kipeäksi. Tuhat fakin euroa.

Nyt noille hinnoille on sokeutunut ja yli tonnin vuokra yksiöstä on hei ihan ok. Se on normaalia. Mut en mä sellaisia maksa ja keksin sille rahalle parempaakin käyttöä, siksipä ihan joka luukku ei kelpaakkaan. On kohtalaisen vaativaa löytää siedettävän hintainen ja kokoinen, ja hyväkuntoinen asunto. Sisustamista rakastavalle kotilolle oma pesä on tärkein ikinä, mutta ei siitä ihan niin paljoa viitsi maksaa että ei voi ostaa kuin näkkileipää ja kaurapuuroa.

Millaisia vuokria te maksatte, missä päin Suomea ja mistä neliömäärästä? Laitetaanpa pieni gallup ihan uteliaisuudesta!

55 kommenttia

 1. Paula kirjoitti:

  Porissa 1,2 km keskustasta 63 neliön kaksio 590e (sis. vesi). Täysin rempattu kerrostaloasunto isolla parvekkeella, kiva on :)

 2. tiippa kirjoitti:

  Mua kyllä kauhistuttaa tuo pääkaupunkiseudun vuokra-asuntojen hinta- & laatusuhde ja ylipäänsä se hintataso. Mulla ois sinne muutto edessä ehkä vielä tämän vuoden aikana töiden perässä. Nyt asutaan miehen kanssa Oulussa. Asunto on omakotialueella, palvelut ja yliopisto lähellä. Asunto on valmistunut 2012, on sauna ja oma piha, neliöitä 47. Kyseessä rivi-/luhtitalopiha. Vuokra autopaikan, netin, veden ja lämmön kaa 550 €. Aika nopeaa tulisi meillä varmaan siellä päin ostettua oma asunto.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Kyllä nää aluksi järkytti itseäkin mutta nyt on aika puutunut. Asunnon ostaminen onkin sitten toinen juttu, koska täällä saa ostettua kupisen yksiön tai kaksion sillä hinnalla millä 100km Helsingistä ostetaan isoja uusia omakotitaloja. Oulu on näemmä tosi halpa myös, luulin että siellä olisi kovempi hintataso. Mutta joo, toki se kannattaa oma ostaa ennemmin kuin heitellä tuhatlappusia tuhkana tuuleen vuokran muodossa (pidemmän päälle ei järkevää).

 3. Hippa kirjoitti:

  Vantaa 4h+k+s 1150e/kk

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toi on ihan ok, ottaen huomioon että mun kaksio oli vain 150e halvempi eikä ollut saunaakaan (saati parveketta). Tosin, asuntoni oli priimakunnossa. Mutta ton saman saa esim. Kouvolassa noin 700-800 eurolla. Aikoinaan asuin siellä keskustakolmiossa, 80 neliötä ja oma sauna, vuokra oli 630e ja se oli niiku muka ihan hemmetin paljon :D

 4. Henni kirjoitti:

  Itse asun tällä hetkellä Salon ydinkeskustassa, 63-neliöinen kaksio, vuokra+vesi yht. 544€. Mielestäni ei ollenkaan paha. On tässä kämpässä puutteita, mutta niiden, joille me ei voida tehdä mitään, kanssa on oppinut elämään, ja muuten meidän vuokranantaja (yksityinen) on tosi mukava ja salliva, eli ollaan saatu esim. maalata seiniä ihan miten lystätään.
  Aiemmin asuin Lohjan keskustassa 47-50 -neliöisissä kaksioissa (yksityisiltä), ja vuokrat niissä oli jotain 500 ja 570 välillä. Oon miljoona kertaa kauhistellut noita Helsingin vuokria, mutta eipä sillä, ei mulla ole mitään hinkua siellä asuakaan :) Viihdyn näissä pienemmissä kaupungeissa.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Tommonen on muuten todella harvinaista että on noin iso kaksio. Täällä on kolmioitakin 50-60 neliötä, tosin asunnon pohjapiirrustushan sanelee lähes kaiken ja pienikin voi olla iso ja isossa taas hukkatilaa. Se on hyvä jos voi asua muualla mutta aika paljon on töitä keskitetty tänne pk-seudulle, ja itsekin olen nykyään niin juurtunut etten kyllä kovin mieluusti muualla asuisi. Tää paikka tarjoaa kaiken, ja on tosi helppo lähteä ulkomaille ym. Ihana paikka asua, mutta pirun kallista!:)

 5. Tuikku kirjoitti:

  Kyllä kannattaa ostaa mieluummin oma pikkuruinenkin kämppä, kun silloin säästät joka kuukausi itsellesi sitä rahaa. Asut kaksi vuotta, myyt ja ostat astetta isomman. Kahdessa vuodessa olet näillä olemattomilla koroilla säästänyt itsellesi n.15000 jos lyhennät lainaa vaikka 800e/kk. Nyt maksat sen jonkun toisen pankkitilille.
  Mun pikkuveli esim. muutti Helsinkiin ekaan omaan kämppään ja osti sen. Pieni yksiö kantakaupungissa ja hän maksaa lainanlyhennystä ja vastiketta yhtä paljon kuin kaverinsa joka maksaa vuokraa.. Erona se että velipojalle kertyy omaisuutta kun toiselle vain elämänkokemusta.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Tuo on totta, pitkällä tähtäimellä ei kannattaisi näillä seuduilla vuokralla olla, mutta toisaalta lainaa ei myöskään saa kovin helposti ihan kaikilla tuloilla (etenkin jos ne on epäsäännölliset). Tiedän useita keille ei ole myönnetty lainaa vaikka palkka on hyvä ja kykenevät maksamaan vuokraa vielä enemmän. Mutta joo, en mä yksin lainaa ota. Jonkun toisen kanssa voin ottaakin, parisuhteessa ollessani sitten on ajankohtaista, jos vielä joskus jonkun kanssa yhteen päädyn :D

   • Emmi kirjoitti:

    Pakko kommentoida tähän kun sattuu olemaan oma asuinkaupunki kyseessä. Itse en voisi ottaa Helsingissä asuntolainaa edes puolisoni kanssa, koska ne alueet mistä edes voisin harkita ostavani asunnon, ovat turkasen kalliita! Esim. 50m2 kaksio voi maksaa lähemmäs 400000€ tai jopa sen yli. Ehkä saisimme yhdessä tuon lainan, mutta mitä järkeä? Lyhennys olisi valtava ja asunto maksettu kun ollaan molemmat kasikymppisiä. Välillä tuntuu, että ihmiset ei ihan ymmärrä, että tässä kylässä asunnon sijainnilla on todella väliä. Asumme tällä hetkellä 51m2 kaksiossa, vuokra 1270€/kk (Jätkäsaari). Asunto on valmistunut v. 2013, mutta kipeä tuo vuokra on silti.

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Joo, toi on totta. Monet ei tajua sitä että täällä ei niin vaan myöskään osteta asuntoja, ellei sitten jotain rupukuntoista ja huonolta alueelta. Muualla kun saa 150 000 jotain kivaa, täällä se sama on 300 000 :D

 6. Juge kirjoitti:

  Helsingin Tapanila,944 € /76 m2 / 3H +K ja katollinen autopaikka. Vuonna 2005 rakennettu erittäin hyväkuntoinen talo ja asunto :). Kaupungin kämppä :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Olin just sanomassa että jo on edullinen kolmioksi, mutta sieltä se tulikin: ihan rajalla mennään eli Hki kaukana keskustasta, ja kaupungin kämppä. Sijainnista moni voi antaa periksi, mutta kaupungin asuntoja on todella vaikea täällä saada. Helsinkiin muuttaessani olin ”asunnoton” ja kiireysluokaksi oli merkitty ”erittäin kiireellinen”, puoli vuotta oli hakuaika voimassa ja yhtään asuntoa ei tarjottu sinä aikana :D Taisi olla aika paljon näitä erittäin kiireellisiä…

   • Juge kirjoitti:

    Kaukana keskustasta?15 minuutin matka keskustaan ei kyllä mielestäni ole kauheen kaukana :P

 7. L kirjoitti:

  Tuttu tunne! Ite stadissa asuneena kanssa saanut maksaa järkkyjä hintoja vuokrakämpistä. Mun ensimmäinen oma vuokra-asunto oli Kalliossa, ihan kamala 20neliöinen läävä (mutta kun 17weenä oli pakko saada oma kämppä……) ja vuokra 700€! Sen jälkeen oon asunut useassakin eri kämpässä (stadissa) ja kaikkissa vuokrat ollut luokkaa 700-1000€ ja mikään ei ollut kaksiota suurempi.

  Nykyään asun mieheni kanssa Lahdessa, ja tällä hetkellä asutaan aivan ihanassa 90neliöisessä hyväkuntoisessa neliössä, isolla terassilla varustettuna, ja maksetaan 650€ kuussa, sisältäen veden, netin, autopaikan ja saunavuoron. Ei valittamista. :D Stadissa ei oikein toi hinta-laatusuhde oo aina ihan kohdillaan…

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Stadissa homma on lähtenyt täysin lapasesta. Kysyntä on kova niin sitten kiskotaan, ja kun on pakko saada asunto niin on pakko maksaa. Onhan se ihan hullua kun vertaa muun maan hintatasoon. Teillä ihan superhalpa asunto Lahdenkin suhteen, onko asuinalue kaukana keskustasta tai vähemmän hyvässä maineessa kun on noin halpa?

 8. Mimi kirjoitti:

  Suosittelen lämpimästi vvo:n tai saton vuokrakämppiä stadissa! Hinnat mun mielestä vähän yksityisiä edullisempia, mutta pääasia ettei joudu venkslaamaan asunnon omistajien kanssa. Ei uhkaa vuokrasuhteen loppumisesta, aina nopea varmuus siitä saako haluamansa asunnon, asunnon vaihto helppoa… Jne!:)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Itseasiassa kun mä katselin VVO:n ja Saton kämppiä, olivat ne noin 200e kalliimpia kuin muiden tarjoamat. Siis esimerkkinä vaikka yksiö Sörnäinen/Kallio/Kamppi tai vaikka kauempaa Herttoniemi, oli VVO:n ja Saton hinnat korkeammat kuin muualla. Yksiöt lähes poikkeuksetta 1000e eikä todellakaan kummoisessa kunnossa tai mitään priimaa, kun muilla oli hienot 800-900e. Noiden etu on ainoastaan pieni takuuvuokra, Satolla vain 250e. Muuallahan pitää maksaa 1-3kk vuokra takuuna joka on mieletön summa.

   Silloin kun muutin Helsinkiin vuosia sitten, hain asuntoa myös Satolta. Tarjosivat Kampista 1050e 33 neliön yksiötä joka oli ruma kuin helvetti. Otin sitten halvemman ja uudemman ja hienomman muualta :D

   Mutta siinä oot oikeassa että tuollaisten vuokrafirmojen kautta ei tarvi miettiä saako siinä kauan asua, yleensä saa niin kauan kunnes kuolla kupsahtaa jos vaan vuokransa maksaa :)

 9. satu kirjoitti:

  Rovaniemellä, saunallinen kaksio rivari 58m2, 539e johon kuuluu sähkö. 5 kilsaa keskustaan

 10. Jonnaajon kirjoitti:

  Helsinki, Munkkisaari 22,5 neliöö 660€ sisältäen veden ja pyykkituvan. Tuo on mielestäni suht edullinen, kun putkiremppa valmistui marraskuussa, alue on kävelymatkan päässä keskustasta ja naapuritkin mukavia. Aiemmin asuin Pihlajistossa kimppakämppäkaksiossa (60 neliöö), josta maksoin veden ja sähkön kanssa 400 euroa. Ihan paska kokemus.

  Mitä aiempaan asumiseen tulee niin ilmaisella aloitin mummun omistusasunnossa, josta siirryin 54 neliön kaksioon Sastamalan keskustassa. Siitä maksoin vuokraa 420 euroa vuosina 2006-2007. Sen jälkeen muutin Sastamalan kaupungin 30 neliön vuokra-asuntoon, josta maksoin vuokrasuhteen alkaessa vuonna 2007 296 euroa. Muuttaessani pois 2010 vuokra olikin jo 350 euroa :D

  Porissa asuin hetken (2010-2011) vastikään rempatussa 35 neliön yksiössä keskustan liepeillä ja vuokra oli 395 €. Sastamalassa olen asunut toisessakin kämpässä (2012) 45 neliön ”hellhouse”-kaksiossa, josta vuokraa pulitin 440 €, mutta ei todellakaan ollut hintansa väärti homeongelmineen ja katutasosta kuuluvine meteleineen.

  Mä nyt vähän innostuin kertaamaan koko historian, mutta menneitä on hyvä aina muistellla ja vähän vertailla :P

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Toi Munkkisaaren 660e on ihan ok, mutta jos mietitään mitä tuolta Porista tai Sastamalasta saisi sitten samalla hinnalla niin… :D Aika kova toi Sastamalan vuokra ollut, hahah, noin halvoista ole koskaan kuullutkaan :D Ilmaista!

   • jonnaajon kirjoitti:

    Aloin itekin miettiin tota Sastiksen vuokraa niin alkoi melkein naurattaa. Tuli vielä mieleen, että oletko laittanut Faceen ilmoituksen Vuokra-asunnot Helsinki-ryhmään? Mulla tärppäs sieltä heti eli ei tarvinnut asuntoa oikeastaan edes etsiä :) Tuli muutama muukin varteenotettava ilmoitus, joten olisi ollut jopa mistä valita. Tsemppiä sulle asunnon etsintään ja jos ei kotia löydy niin apua ainakin löytyy! :)

    • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

     Laitoin oman ilmoituksen Tori.fi ja hain tietynlaista asuntoa, tuli kaksi tarjousta heti mutta itselleni ei kumpikaan kelvannut. FB ryhmään laitoin myös, tuli yksi ehdotus vuokranantajalta mutta sekään ei ihan ole sitä mitä etsin. Tässä on nyt tilanteet vaiheessa joten eiköhän jotain kohta tule. Viimeksikin pistin myös omia ilmoituksia ja tuli asuntotarjouksia sen perusteella, ja sinä päivänä kun valinnan tein mulla oli kolme asuntoa jotka olisin kaikki saanut, ja valitsin sitten parhaan. Nyt mulle riittää yksi hyvä, mutta kriteeritkin on muuttuneet aikalailla tässä matkan varrella, we’ll see :)

 11. Anniina kirjoitti:

  1h + kph, 32 neliötä ja putkirempat tehty, 500€/kk Kampissa (kai tää on verrattavissa osaomistusasunnoksi, joten alhainen vuokra selittyy sillä). Kävin harhapoluilla ja pari vuotta asuin Veräjälaaksossa kaksiossa (56 neliötä, sauna,todella iso parveke ja ylimmän kerroksen kulmahuoneisto jotain 778€kk oli alkujaan vuokra mut lähemmäs 900e/kk se lopulta alkoi nousemaan, mielenkiinnosta kurkistelin niin nykyään kyseisestä asunnost saa melkein sen 1000e/kk pulittaa). En tykännyt yhtään alueesta vaikka asunto olikin ihan ok joten palasin keskustaan. Huono puoli on kyl se, että nyt on niin nirso kun tottunut keskustassa asumiseen :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Noi toi 500e on 300-400e vähemmän kuin mitä normaali vuokra olisi alueella,. Ja toi on totta että jos tottuu hyvään niin on todella vaikea vaihtaa jollain tavalla huonompaan, ei sitä tasoa voi enää laskea jos on kerran siihen päässyt :D

 12. Sanni kirjoitti:

  Me asutaan Oulussa 80 neliön kolmiossa. Kaks kerroksinen rivarin pääty kämppä. Oma takapiha,parveke, sauna ja kaks vessaa. Nämä on tosin rakenettu joskus 90 luvulla, mut meidän kämppä on rempattu vuosi sitte melkeen kokonaan :) n. 7km keskustaan.. Vuokra 930€ ja siihen kuuluu vesi. Halvin kämppä itellä oli nuoruudessa 30 neliön rivari yksiö 160€ :D

 13. I kirjoitti:

  Moikku! Kannattaa tsekkailla vuokrayhtiö VARMAn vuokra-asuntoja. Uudiskohteita tulee myös jatkuvasti :) Itse saatiin helposti Arabianrannasta 47 neliöinen kaksio vaatehuoneella ja parvekkeella sis. vesi, netti, sauna yht 935 e/kk. Ja tosiaan nyt kesällä valmistuva vuokrakämppä, eli vielä aivan koskematon. Asunnoissa vaaleanharmaat laminaattilattiat sekä ihanaa tiiltä sekä puuta partsilla. Asunnoissa on siis huomioitu hyvä varustelu sekä laadukkaat ja kauniit materiaalit, eli sisustajan unelma…. Suosittelen !

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Arabianranta on kyllä tosi kiva alue, itsekin tykkään mutta tällä kertaa en ihan niin kauas keskustasta halua. Muuten kyllä! Täytyypä tsekata nuo Varman kämpät, enpä tuollaista muistanutkaan :)

 14. Minttu kirjoitti:

  Vantaalla, mut stadin puolelle 300m, eli sisäsillä pääsee. Viime joulukuus valmistunu kaksio 48,5neliöö tuplapartsilla/895e kuus :)

 15. Eveliina kirjoitti:

  Ystävä etsi pitkään Helsingistä asuntoa ja kyllä siinä sai hyperventiloida, kun hintoja tutkaili. Ihan jäätäviä summia saa maksaa, jos haluaa siistin, vaatekomeroa isomman asunnon läheltä keskustaa.
  Itsehän asun mukavasti keskellä Jyväskylää. 75 neliöinen saunallinen kolmio, vesimaksu ja netti kuuluvat hintaan ja 943e … :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo paperipussiin hengittelin tovin itsekin kun ekaa kertaa asuntoa Stadista etsiskelin. Nyt menee jo semmosella kunnon persaukituntumalla ettei tunnu missään :D Teidän kämppä kuulostaa hyvälle! Hinta ja laatu taitaa kohdata.

 16. Nanne kirjoitti:

  On kyl pakko sanoo, et jos tapaninkylää pitää peräkylänä niin…. :D yleensä ne on just ne muulta muuttaneet, joiden on pakko asua kantakaupungissa pursimiehen kadulla ja et voi just KÄVELLÄ stokkalle ja rautsikalle. Huoh… Muistan vielä elävästi, kuinka Torniosta ja muualta muuttaneet kaverini kävivät kahvittelemassa kanssani vanhempieni luona Malmilla ja he olivat ihan järkyttyneitä, että voiko tämä asuin alue vielä kuulua siihen ah-niin-muodikkaaseen Helsinkiin. Keskustaankin menee 15 min JUNALLA. Joo-o kyllä vain, vaikka ne niin tyylikkäät ja ihkut 1900-luvun alun jugend kerrostalot loistavat poissaolollaan ja meillä on vaan tämä ”ruma” malmin tori ja prisma. Aika helvetin nirppanokkamaista ja jollain tapaa lapsellinen ja elämääkokematon suhtautuminen mun mielestä… Itse juurikin ostin oman kämpän niin idästä, kuin pippuri kasvaa… Kontulaakin idemmästä, mutta metrolla matka keskustaan on vain sen 20 min. Kyseessä on 45 neliömetrin parvekkeellinen, siisti, kaksio omakotitaloalueen reunalta. Maksan kuukaudessa kokonaisuudessaan velkaa, korkoja ja yhtiövastiketta 520 e. :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Äläs nyt kiihdy, eli ihan rauha vaan :) En mä sanonut että Tapanila on mikään peräkylä? En missään kohtaa väittänyt niin, vaan totesin ettei se ole kantakaupunkia :)

   Kun asuin aiemmin kantakaupungissa niin elämä oli tosi kätevää, 10min töihin, 3min kävellen kauppaan, sporat ja metrot lähti 300m päästä jne. Nyt olen pari vuotta kulkenut kauempaa ja ei meidän kodin lähellä ole kuin posti ja S-market, että jos jonnekin kaupoille haluaa niin se on lähdettävä 10km päähän autolla :/ Töihin ajan autolla 45min, junalla menisi ja sporalla menisi noin 1h 10min työmatkaan (Juuri nyt olen asunut siis Vantaalla). Siksipä sitä haluaa takaisin sille alueelle missä on itselleen tärkeät palvelut, missä on helppo ja nopea liikkua, harrastusmahdollisuuksia ja missä suurin osa ystävistäkin asuu, tai ainakin minne on helppo tulla.

   Joku 15min junamatka Tapanilasta steissille ei ole ongelma, mutta siitä pitäisi vielä jatkaa matkaa jne, joten yhteensä siihenkin tulee noin 40min työmatkaksi, ja jos kaikki tärkeä on kantakaupungin alueella niin onhan se aikamoista ravaamista. Kivempi olla keskellä kaikkea mut näähän on makuasioita, ja myös valintoja :)

 17. Nicole kirjoitti:

  Meillä VAV:n asunto länsi-Vantaalla, Espoon rajalla. 53 neliöinen kaksio, vuokra 750/kk, valmistui alkuvuodesta 2015. :D Kävi aikamoinen tuuri ensiasunnon kanssa, laitoimme kaupungille hakemuksen eräänä marraskuisena sunnuntai-iltana ja ko. asuntoa tarjottiin heti maanantaina. :D

 18. Sanna kirjoitti:

  Etelä-Karjala, 53,5 neliön kaksio keittiöllä ja parvekkeella, n. 480€/kk (kaupungin vuokra-asunto).

 19. Juha Tynkkynen kirjoitti:

  Hesassa on kallista. Itellä 2 omistus asuntoo. 26 neliön ykdiö vuokralla ja siitä jää kuntonsa vuoksi 100 maksettavaa.
  Toinen 60 neliön kaksio … taitaa vastikkeen kanssa olla 600€.

  Maalla on halpaa. En muuttais hesaan mistään hinnasta.

 20. Hei kirjoitti:

  Etelä-Savossa kaupungin vuokrakämppä 35 neliöö kuussa 235 € + autopaikka 8 €. Hintaan kuuluu vesi ja lämmitys.

 21. Nanne kirjoitti:

  Puhun vähän kärjekkäästi, mut en pyydä anteeks! :D kaverit ain sanoo, et yleensä suurin ennen kuin edes huomaan sitä, on niilläkin kestämistä. X) Mut elämäähän se monelle on et vaik sanotaan, et 20 min junalla/metrolla niin toki siihen tulee kävelymatkoi edes taas molemmin puolin ja se on ihan arkee aik monelle pääkaupunkiseudulla asuvalle :o mut no tosiaan valinnoistahan näiskin asiois on kysymys! :)

 22. Nanne kirjoitti:

  Suurin… Siis suutun! :D

 23. Niina kirjoitti:

  Savonlinnan keskustassa, 42 neliöö, 480€/kk plus vesi ja sähkö

 24. lela kirjoitti:

  600e yksiö etelä-haagassa, 25 neliöö, ei parveketta. En valita, kohtuu hintanen ja junalla pääsee 10 min keskustaan. oon asunu Kampissa 18 neliön yksiössä jossa ei ollu omaa suihkua, 650e/kk!! :DD en enää ikinä lähtis tollaseen kusetukseen, Helsingin vuokrataso on kyllä ihan naurettavaa, esim. heti vantaan puolelle siirtyessä on jo paljon ”normaalimpi” hinnoitus.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   No huh, toi on kyllä hullua että on noitakin kämppiä missä ei oo suihkua. Just tossa viime viikolla törmäsin ilmoitukseen missä oli joku 600e vuokra Stadin keskustassa pienessä luukussa, ja iso maininta että asunnossa ei oo suihkua EIKÄ taloyhtiössä saunatilojakaan, eli pesulla ei voi käydä siellä missään. Ihan sikkiä menoa :D Toi 600e yksiä E-Haagassa on ihan ok, mutta tolla samalla hinnalla melkeen sais jo 33 neliötä ja parvekkeen Herttoniemestä ihan metron luota. Että suhteellistahan se on, mut sitä asuu siellä missä pystyy tai haluaa, monesta asiasta riippuen :)

 25. veera kirjoitti:

  Järvenpää 36 neliöö, taloyhtiön sauna, kuivaushuone, häkkikellari ja kylmäkellari (jota käytän ihan hirveesti:D onneksi hallitus on miettinyt uudelleenkäyttö, sähkölasku pienenisi) 618€ junalle 15min ja lähikauppa 100m

 26. Ida kirjoitti:

  Edellinen 650 e/kk 28m2, nykyinen suhteilla saatu 550e/kk, saman kokoinen. Helsinki & Espoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.