Hae
Queen of Eve

Helppo, hyvä ja herkullinen salaatti

Herkullista salaattia eikä väkisin porkkanan puputtamista

En ole erityisesti terveellisten ruokien fanittaja, mutta olen onnistunut löytämään muutamia salaatteja jotka maistuu mun suuhun todella herkulliselta. Salaatteja olen yrittänyt syödä lähinnä sen takia, että niiden jälkeen olo on kivan freesi ja tiedän muutenkin mun elimistön kaipaavan kasviksia.

Eilen tilasin itselleni kotiin salaattiannoksen Picnicistä, mun lemppari sieltä on kana-caesarsalaatti joka on mun lemppari kaikista salalateista muutenkin. Otan yleensä siis salaattipohjan jossa kurkkua ja tomaattia, siihen sitten tuplakanan ja parmesanlastut, krutonkeja tai pähkinöitä. En erityisemmin pidä mistään salaatinkastikkeista tai öljyistä ja vinegreteistä, mutta perinteinen caesarsalaattiin kuuluva kastike tai valkosipulikastike on mun mieleen.

Teen salaattia myös itse helpoimman kautta

Laiskana ihmisenä ostan usein salaattisekoituspusseja, usein meidän lähikaupassa on vielä alennuksessa S-ryhmän omat Caesarsalaattipussukat. Niissä on parmesanlastut, krutongit ja kastike mukana. Sitten mä vaan lisään kanat (usein valmispakkaus maustettua vuolukanaa), miniluumutomaatteja ja kurkkua.

Varsin simppeliä ja nopeaa, yleensä myös edullisempaa kuin valmissalaatit jostain ruokapaikasta eikä kuitenkaan vaadi sen kummemmin suunnittelua tai vaivaa.

Halvin ja helpoin salaattivaihtoehto

Jos olen oikein fiksu, ostan vain normaaleja salaattisekoituksia, niitä edullisimpia. Sitten ne vuolukanat, kurkut ja miniluumutomaatit ja erikseen pussillisen parmesanlastuja, krutongeja ja erillisen kastikkeen. Niitä miksaamalla saa sitten sitä edullisinta, vielä jos haluaisi olla fiksumpi niin varmasti kannattaisi leikata salaatti itse ja ostaa normikanaa jota sitten valmistaa. Mä en kuitenkaan halua paistella kanaa vaan pidän todella paljon valmispakkauksessa myytävästä vuolukanasta. Se toimii tosi hyvin mulla salaateissa.

Nää mun kanasalaatit on olleet sellaisia järkeviä valintoja joiden avulla kuitenkin tunnen syöväni jotain oikeasti hyvää ja herkullista. Ei tietysti terveellisin vaihtoehto ole tämäkään, mutta laitan aina aika sniidusti salaatinkastiketta. En tykkää jos salaatti on aivan läpimärkää kastikkeesta.

Näin mä kuitenkin saan pikaisesti esim. lounaan duunattua kotona töiden lomassa enkä sorru aina syömään jotain epäterveellistä lihapiirakkaa tai muuta rasvapommia. Salaatin jälkeen jää niin kiva fiiliskin ja kun siinä on reilusti kanaa, on myös se proteiininlähde kunnossa eikä mene pelkäksi porkkanan puputtamiseksi.

Mikä on teidän lempisalaatti?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Sofia Keitaanranta / nouw.com/fashionsituation kirjoitti:

    kana caesar salaatti on kyllä ihan parhautta! vitsit että nyt tuli nälkä kun alkoi ajattelemaan sitä salaattia ja näki nuo kuvat :D!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *