Hae
Queen of Eve

Kanamainen hölmö nainen

Tänään oli kyllä varsin harmaa ja ankee päivä. Räntää tulla tuprutti taivaan täydeltä, töissä meinasi mennä hermot oikein pahasti ja melkein tulin väärinymmärretyksi muutenkin kun taas niin voimakkaita sanavalintoja käytän selostaessani asioita. Unohdan aina välillä että kaikki muut ei oo niiku mä eikä kaikki toimi niiku mä, eikä kaikki välttämättä ymmärrä mun hyvin suorasanaisia juttuja vaikken mitään pahaa tarkottaisikaan. Täytyy taas pitää mielessä että jos sitä vähän himmailisi eikä aina niin kiihkolla suhtautuisi asioihin, hehe.

Mua ärsyttää suunnattomasti se kun yksin on vaikea käydä kaupassa. Tai siis ei siinä mitään vaikeaa ole, tuleepa ostettua monipuolisesti kaikkea, mutta kun me tosiaan asutaan neljännessä kerroksessa ja pitää kulkea rappuja niin kovin monen jättikassin, olkalaukun ym. kanssa niin ei meinaa jaksaa raahautua ylimpään kerrokseen. Siksipä mä en todellakaan tee mitään viikon ruokaostoksia kerralla, vaan 2-3pv välein on parempi käydä, saa sitten tuotua ne kotiinkin asti. Ja nyt se kuka ehdottaa että älä käy yksin niin käynpäs. On kätevintä käydä suoraan töiden jälkeen eikä niin että erikseen lähtisi kotoa kauppaan asioimaan ja raahaisi ukon mukaan.

20150303_190451_resized
Meillä oli kotona maustamatonta kanaa. Mä en tykkää kanasta. Tai siis tykkään esim. kanahampurilaisesta tai kana-caesarsalaatista, tai siitä jos joku valmistaa mulle hyvää kanaa, mutta itsetehdystä en oikein koskaan välitä, oli se sitten missä muodossa ja miten maustettu tahansa. Silti mä ostin kanaa viime viikolla kun oli tarjouksessa, ja nyt koitti se hetki kun kanat on joko pakko paistaa tai heittää roskiin. Mä heitin ne pannulle.

20150303_191513_resized
Valmiina ne näytti tolta. Heitin niihin Fajitamaustetta pussillisen 600g kohti. Toimi mielestäni paljon paremmin kuin itse maustaminen, mutta mä en olekaan mikään kokki, en pelkää lisäaineita ja kaikkia turhakkeita mitä noihin valmismaustepusseihin on tungettu, sekä olen mukavuudenhaluinen ja laiska.

Mainitsinko jo että olen myös laiska?

20150303_191452_resized
Sitten mulla oli friseesalaattia tuppo, espanjalaista suippopaprikaa (parasta ikinä, ostakaa sitä!) ja ihan supisuomalaista kurkkua. Arvatkaas miten tarina jatkuu? Noi viipaloidaan. Ihan silleen niiku ite haluaa, mihin muotoon haluaa. Suikaleiksi, neliöiksi, mitä vaan. Mä jotenkin pilkoin ne. Puoliksi kurkut ja paprikasta tein renkaita. Ah kuinka omaperäistä.

20150303_192113_resized
Mutta kattokaa kuinka hyvännäköistä siitä tuli! Minä, kanamainen, hölmö nainen olen huijattu syömään kanaa hyvällä ruokahalulla. Mä tykkäsin, oli ihan kuin ravintolan herkkuannos. Ei uskoisi että toi oli niiku ainakin semiterveellinen ja ihan ok vaihtoehto! Tietty kaikille himoliikkujille ja terveysnatseille tää mun kokkaus oli tyyliin pyhäinhäväistys (etenkin kun tuonne sisälle ruiskaisin noin 1rkl valkosipulikastiketta) ja tälläisiähän ei syödä kuin cheatpäivinä kuuden kuukauden kisadietin jälkeen maksimissaan kerran vuodessa.

Ei muuta ku ääntä kohti!

4 kommenttia

 1. MariA kirjoitti:

  Mä olisin voinu kirjoittaa ihan samanlaisen tekstin! Mua ärsyttää kun jengi ei ymmärrä mun vaahtoamisen syvintä tarkoitusta, vaan pahimmassa tapauksessa niitä alkaa pelottaa tai sitten loukkaannutaan. Onneksi sentään lähipiiri ja mies tajuaa ettei kannata olla moksiskaan vaikka volyymi ja sanavarasto kasvaa :D

  Kotona mä syön kanaa ainoastaan siksi, ettei aina voi syödä jauhelihaa. Ilmasto tuhoutuu, suonet ja suolet tukkeutuu vai miten se meni? Samasta syystä syön joskus seitiä, mutta se pitää pilppoa atomeiksi ja hukuttaa riisiin ettei sitä maista.

  Mutta lopputulos on hyvännäköinen, vaikka mieluummin vaihtaisin sen kanan edelleen jauhelihapihviin :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Haha. Hyvin selitetty nuo ekat jutut. Mä olen joskus saanut tosiaan ihan sellaista palautettakin IRL että mua on uudet ihmiset (esim. työelämässä) aluksi pelänneet. Usein toki kyseessä on jotkut todella arat ihmiset. Mä kyllä otan kaikki huomioon ja moikkailen ja olen iloinen, mutta jotkut pelkää (siis oikeasti pelkää) sellaisia voimakkaita ja suoria mielenilmaisuja eivätkä ole tottuneet siihen että asiat sanotaan niin kuin ne on. Joskus tosiaan voisi itsekin vähän miettiä ekana :D

   Mäkin söisin aina jauhelihaa jos voisi. Ja oikeastaan voikin mutta niin. Kana on vaikeaa. Ja tietty jauhelihalla toi pita ois ollu parasta! :D

 2. Jonna kirjoitti:

  No kyllä kelpais mullekin tollanen ateria ihan millon vaan! Vitsi sä oot kokki ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *