Hae
Queen of Eve

Kyllästyminen täydellisiin kiiltokuvablogeihin

Olen bloggaajana aika aktiivinen muidenkin blogien seuraaja. Oli aika jolloin luin päivittäin kaikki FitFashion-portaalin blogitkin, osan toki vain selaamalla mutta kuitenkin. Nykyään mun blogien seuraaminen on kutistunut. Toki aktiivisesti edelleenkin seuraan varmaan kolmeakymmentä blogia, mutta en enää päivittäin ehdi lukea kaikkia tämänkään portaalin kirjoituksia, kiinnostavimmat otsikot kyllä klikkailen auki aika useinkin.

Mä olen unelmoija, haaveilija. Sellainen joka rakastaa kaikkia kauniita asioita elämässä. Kosmetiikkaa, sisustusta, muotia, ihania matkoja ja maisemia. Katselen joskus Instagramissa motivoivia ja inspiroivia kuvia, sellaisia täydellisiä otoksia, ja yhteen aikaan seurasin todella paljon blogeja joissa kaikki oli täydellistä, laadukkaista kuvista niiden sisältöön. Kodit valoisia ja valkoisia, kaikki tyylikästä, vaatteet tarkoin valittuja, ruoat kuin kokkikirjasta, jokainen pannukakkukin täydellisesti aseteltu ja kuvat todella ammattimaisesti otettuja ja muokattuja. Nykyään mä huomaan kyllästyneeni sellaisiin, enkä enää juurikaan seuraa täydellisiä ihmisiä ja täydellisiä blogeja.

20150912_182629_resized
Se ihana kiiltokuvamaailma, laadukkaat kuvat ym. kiinnostavat jossain määrin toki edelleenkin, ja lukulistallani on esim. Mungolife ja Uino, ja heitä olen seurannut vuosia. Kuvat, muoti, sisustus, kosmetiikka ja kaikki on heillä todella laadukasta, mutta kerronnassa ja kirjoituksessa on kivasti väriä ja persoonaa. He eivät kuitenkaan yritä olla hienostelevia ja sellaisia täydellisiä pikkusieluja, vaan sieltä löytyy taustalta kunnon räiskyntää ja väriä. Sitä mä arvostan. Moni täydellisiä kuvia ja pinnallisia juttuja kirjoitteleva bloggaaja on tippunut lukulistaltani, mua ei vaan jaksa kiinnostaa. Mä haluan oikeaa elämää, mielipiteitä, paljastuksia. Henkilökohtaisuutta, intohimoa. En sitä että blogi on luotu joksikin kiiltokuvamaiseksi täydelliseksi maailmaksi ja markkintointikanavaksi ilman että pääsee yhtään pinnan alle ja kiinni kirjoittajaan.

Olen huomannut että vaikka laadukkaat kuvat on kiva asia, ei kuvien liika miettiminen ja ainainen asettelu ja käsittely tee muhun juurikaan vaikutusta. On kiva katsoa hyvin otettuja kuvia, mutta mua ei pätkääkään haittaa puhelimen etukameralla otetut hieman blurratut kuvat, eikä ne peilikuvatkaan, eikä kaiken tarvi olla aseteltua. Ennen halusin että kirjoitus on virheetöntä, mutta nykyään olen huomannut että ei, ei sen tarvi olla. Se saa olla persoonallista ja rönsyilevää, ja kirjoitusvirheetkin voi skipata jos sisältö on kiinnostava.

20150908_191712_resized
Tykkään lukea monia blogeja täällä FitFashionilla, ja aina selaan esim. Jonna1983 blogin. Siellä on paljon laadukkaita kuvia, mutta siellä on myös sitä elämänmakua, arkea, tavallisuutta. Kuvan taustalla voi näkyä sotkua eikä kaikki ole tiptop. Sellaista elämä on. Mä luen Outi Karitaa, Outi kun on niin ihanan positiivinen ja nauravainen, kuvissa ja elämässä on väriä, kaikkea tavallista ja iloista, ei loppuun asti hiottua. Mä luen Too Big To Be Me:n Annan juttuja aina, sisältö on niissä parasta, ja vaikka kuvat ovat todella hyviä, eivät ne ole ikinä övereitä, sellaisia mitkä luovat jotenkin epärealistista kuvaa tekevät tunteen että kokonaisuus olisi liian siloiteltua. Ne ovat elämänmakuisia.

Luen Health’s Kitcheniä siksi koska se on kiinnostava, ja tavallinen. Minusta se tavallisuus, samaistuminen ja ”I feel you”-lukeminen on nykyään paljon mielekkäämpää kuin katsella kauniita kuvia joiden ainoa tarkoitus on luoda mielikuvia. Luen myös Prime Bodya koska Umppu on vaan niin mahtava. Teksti on täynnä kirjoitusvirheitä ja jutut on usein täyttä mindflowta jossa saatetaan hyppiä aiheesta toiseen, mutta kuvat on aina kivoja ja teksti mielenkiintoista, koskaan et voi tietää että mitäköhän sä luet seuraavassa lauseessa, ja se on musta hauskaa ja kiinnostavaa vaikkei kaikesta samaa mieltä olisikaan.

Miten te näätte asian? Millaisia asioita te arvostatte blogeissa? Onko pintaliito ja kauniit kuvat teille kuinka tärkeitä vai haluatteko samaistua ja lukea myös vaikeuksista ja nähdä rosoisempia ja arkisempia, ei niin käsiteltyjä kuvia?

11 kommenttia

 1. TiinaFitfatmama kirjoitti:

  Hyvä postaus ja samoja ajatuksia :). Mie tykkään lukee sekä ”täydellisyyttä” mutta myös arjen v×ttuperkeleitäkin :).

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joskus on kiva lukea täydellisyyttä, ja itsekin tosiaan muutamaa sellaista ihan täydellistä blogia seuraan. Yliannostus on kuitenkin tullut kun tuntuu että kaikki blogit pyrkii siihen suuntaan, joten jotenkin olen alkanut enemmän arvostamaan sellaisia ”tavisblogeja”, nekin voi olla tosi suosittuja kuitenkin :)

 2. Anna kirjoitti:

  Voi elämä mä nyökyttelin tätä lukiessa ihan alusta saakka. Ja luojan kiitos en ole mielestäsi tuolla kiiltokuvapuolella. Oon itse kans vähentänyt todella paljon blogien lukemista juuri samasta kategoriasta. Oon aivan kyllästynyt täydellisyyteen ja koen omankin blogin suhteen pientä kriisiä, sillä en halua kirjoittaa jotain mikä ei ole aitoa.

  Hyvä teksti ja hyvä otsikko! :) Ehkä blogimaailma kokonaisuudessaan on tulossa aavistuksen lähemmäs realismia, pikku hiljaa.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Aiemmin mentiin kohti täydellisyyttä, mutta nyt ne täydelliset blogit tuntuu ainakin mun silmään todella pinnallisilta. Kauniita kuvia ja hienoja asetelmia, kaikki kovin täydellistä ja tsemppaavaa, mutta en pääse niihin sisään enkä lähelle kirjoittajaa. Niitäkin on joskus ihan kiva lukea mutta toisaalta eniten viihdyn sellaisten jollain tapaa elämänmakuisten blogien parissa. Sinäkin kuulut siihen kategoriaan vaikka kuvat on laadukkaita jne, ei se sitä poissulje. Siellä on kuitenkin se jokin tavallisuus ja teksti ja sun persoona mukana, etkä ylivalota ja valkaise kuvia ja tarkenna aina vain yhteen kohteeseen ja tausta täysin suttua ja aiheet hyvin pinnallisia ilman sun omia aitoja fiiliksiä. Sitä aitoutta mä jotenkin eniten kaipaan, ei kaiken tarvi olla niin priimalaatua :)

 3. Outi Karita kirjoitti:

  Täälläkin tykätään kummankinlaisista blogeista. Taka-alalle on kuitenkin jäänyt liikaa paasausta sisältävät blogit – siis jatkuvaa paasausta, liikaa mainontaa sisältävät ja ehkäpä myös turhan yksipuoliset blogit. Monipuolisuus on hyvä ja elämänmakuiset sekä inspiraatiota antavat :)
  Ja voi kun päivääni piristi kun mun blogin olit linkannut ♡
  Sun blogi on myös edelleen yksi mun vakkarilistaltani :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Joo se on ihan kiva että on vaihtelua ja lukee hieman erityyppisiä blogeja, niinpä mäkin teen. Kaikissa on kuitenkin joku yhdistävä asia ja se on itse bloggaajan persoona, se että siinä on jotain kiinnostavaa eikä vain sellaista pintapuolista diipadaapaa :)

 4. ninni kirjoitti:

  Kyllä lukijana pistää silmään jatkuvat asetelmat kuvissa, jatkuvat pinnalliset aiheet, jatkuvat ”vinkit, ohjeet, neuvot, reseptit” ja tarkoitan, ettei kertakaikkiaan jonkun henkilön blogissa ole mitään muuta. Ei se vaan kiinnosta loputtomiin. Toki on mullakin niitä, keneltä käyn katsomassa asuvinkkejä, treenivihjeitä tms. ..en kuitenkaan edes odota heiltä muunlaista kirjoitustapaa.
  Ohjeet on rasittavimpia, ”juo näin ja näin paljon vettä päivässä” -tyyliset voi olla jopa vaarallisia julkaisuja :)

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Asetelmat on ihan kivoja (etenkin Instagramissa) mutta ei kenenkään elämä ole yhtä ”asetelmaa”. Toki sen ymmärrän että jotkut haluavat pitää bloginsa hyvin pintapuolisena pohdiskeluna mutta itse kaipaan blogeilta enemmän kuin kauniita kuvia ja pelkkää mainostusta. Nuo ohjeet, vinkit, neuvot ym ovat tosi yleistä linjaa, ja sellaiseen bloggaajaan on vaikea saada mitään tuntumaa kuka postaa suurimmaksi osaksi vain yhden aihealueen neuvoja ja juttuja. Varmaan siitä syystä en myöskään seuraa mitään blogeja jotka käsittelevät vain jotain suppeaa alaa, koen sen mielenkiinnottomaksi, mut onhan meitä bloggaajia ja lukijoita erilaisia :)

 5. Sanni kirjoitti:

  Tämä oli mulle tosi ajankohtainen aihe. Olen pyöritellä ajatusta itsekin aloittaa blogin, mutta kynnys on todella korkea. Helsingin Sanomissa oli artikkeli parhaista tai, ainakin parhaiten tienavista, blogeista. Joku heistä kommentoi, että blogi on täyttä työtä. Pitää bookata kuvaa, suunnitella asut ja käsitellä kuvat…

  Tässä ollaan jo aika kaukana blogien alkuperäisestä ajatuksesta. Toki katson itsekin kateellisena kauniita kuvia ja asuja, ja tiedän etten koskaan pysty samaan, tai ole ja elä samanlaista elämää. Pitää vain yrittää pitää mielessä ettei se ole totta. Vain ja ainoastaan luotua illuusiota.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Aloita vaan blogi, ja tee rohkeasti omaa juttua. Minusta se on ihan kiva jo harrastuspohjalta vaikkei sillä heti (tai koskaan) tienaisikaan. Ymmärrettävästi on eri asia ajatella jotain ihan Suomen huippuja joiden elanto ja työ on täysin sidonnainen blogiin.

 6. Henna kirjoitti:

  Ah, mä niiiin ymmärrän! Itseltä on jäänyt lukulistalta kokonaan pois sisustus-kauneus-muoti-keskeiset blogit ja niiden ”täydelliset” elämät. On jotenkin niin kaukana omasta arjesta tuhansien eurojen ”sijoittaminen” ulkonäköasioihin ja laukkuihin ja ties mihin. Tutustuin myös yhteen bloggaajaan ihan livenä ja selvisi, että se blogi on vain mieletön kulissi, mikä lisäsi ähkyä entisestään. Lisäksi ärsyttää suunnattomasti ne paasausblogit, jossa kirjoittaja on joku totuuden torvi ja aina on sanottavaa milloin missäkin poliittisesssa/ajankohtaisessa aiheessa, hrr. Täällä Fitfashionilla niitä on muutama ja on jääneet mun lukulistalta aikoja sitten. Täällä luen elämää ja arkea täynnä olevia blogeja, niistäkin vain muutamaa – sinun niistä yhtenä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.