Hae
Queen of Eve

Takaisin Italiaan


Takaisin Italiaan niin pian kuin mahdollista

Ja jos unelmista tulisi totta niin vain menolippu. Yksi sellainen tänne kiitos. Mä oon jo menossa, kunhan on koirat ja läheiset mukana! Mutta kun ne ei ole niin ehkä mä vaan lomailen, en kovin kauaa raaski olla kaukana poissa kun tulee niin kova koti-ikävä. En mä tätä sateista Suomea ikävöi mutta monia ihmisiä täällä, ja vaikka netti on netti ja yhteydet toimii niin kyllä se läsnäolokin on tärkeää, etenkin kun elämä on niin lyhyt aika eikä koskaan tiedä milloin se loppuu.

No, nyt en kuitenkaan valitettavasti ole ihan tältä seisomalta lähdössä takaisin, mutta voidaanhan me mennä takaisin Italiaan muisteluiden ja kuvien merkeissä.

Norwegian lennättää Italiaan ja Roomaan aina kun on tarve

Onneksi kuitenkin Norski työntää jatkuvasti edullisia lentoja Roomaan ja joskus ne ovat jopa alennuksessa, vaikkei se normaali hintakaan kovin paha ole. Jatkossakin aion siis ostaa Rooman lentoja, ja vaikka se paikka olisi nähty tai ei sinne haluaisi jäädä niin ne Rooman lennot kannattaa hyödyntää: sieltä kun on junalla helppoa ja halpaa matkustaa muuallekin Italiaan, vaikkapa rantalomalle jos kaupungin sykkeessä lomailu ei jaksa napostella. Omat lentoni Roomaan maksoivat muistaakseni reilun satasen menopaluu, eli halvalla lähti jälleen kerran.


Sitä huomaa pian olevansa italiatar joka kuivattaa pyykkejä ikkunalla

Kyllähän siihen italian kiireettömään ja helteiseen elämään soluttautui aika hyvin, ja mäkin aloin kuivattelemaan nyrkkipyykillä pestyjä vaatteita suoraan ikkunasta. Katolisen kirkon kellonsoittoa, kadun italiailaisia huudahduksia ja autojen torvisoittoa kuunnellessa tuli varsin kotoisa olo. Italiassa on oma tunnelmansa, ja Rooma tuntui heti alusta asti ihanalta kaupungilta.

Hassua kyllä, me nukuttiinkin kaikki yöt ikkuna auki, tai ainakin siihen asti kunnes jompi kumpi sulki sen aamuyöstä. Rooma ei kyllä hiljentynyt täydellisesti koskaan, mutta jotenkin ne kadulta kantautuvat äänet antoi hyvän tunnelman nukkumiseen…


Kaikkialla niin kaunista

Käänsi päänsä oikeaan tai vasempaan, oli kaikkialla niin kaunista. Koko Rooman keskusta on täynnä kirkkoja, nähtävyyksiä ja kauniita vanhoja rakennuksia. Mitään modernia ja uutta ei siellä tule näkemään sillä keskustan alue on rakennettu täyteen jo aikapäiviä sitten, silloin kun kaunista ja koristeellista arkkitehtuuria vielä vaalittiin.

Mä arvostan tosi paljon kauniita rakennuksia ja toivoisin että vielä nykyään rakennettaisiin niin kuin ennen. Täällä kotopuolessakin kaikki vanhat rakennukset on kaikken kauneimpia, niistä mä tykkään.


Kuuma, kuuma, kuuma!

Vaikka Rooman keskustassa nähtävyydet ovat suhteellisen lähellä toisiaan ja periaatteessa kävelyetäisyydellä toisistaan, vain muutamien kilometrien erotuksella, on helteinen Rooma aika raskas paikka taivaltaa kävellen. Kesäkuun alkukin oli tällä kertaa todella helteinen ja lämpötila oli joka päivä +31-33 astetta auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta, joten kuumuus oli hirvittävä. Jossain etelän merenrantakohteessa jossa voi pukeutua uikkareihin tai rantasaronkiin on asia ihan eri, mutta Roomassa ei tuule vaan ilma seisoo ja on tukahduttavan kuumaa, eikä keskustan alueella ole kovinkaan korkeita rakennuksia joten kapeilla kujillakaan ei välttämättä ole varjoa. Aurinko on armoton.


Colosseum

Se oli vaikuttava näky, niin kuin moni muukin asia Italiassa. Mä en olisi koskaan osannut arvata kuinka massiivinen laitos se on. Livenä kaikki konkretisoitui ja tajusi kuinka paljon työtä monen Italian ja Rooman nähtävyyden rakentaminen on aikoinaan vaatinut.

Monessa paikkaa Roomassa vaelsikin lihaksikkaita miehiä pukeutuneina gladiaattorin vaatteisiin, ja arvatenkin Colosseumilla niitä erityisesti näki. Rahaa vasten olisi saanut kuvauttaa itsensä, mutta me jätettiin väliin ja katseltiin vain kauempaa.


Hop On Hop Off bussi

Turistibussilipun hankkiminen oli ehdottomasti visiitin fiksuin päätös. Reilulla parillakympillä sai 24h aikaa ajella tiettyjä reittejä ja nousta pois ja palata takaisin kyytiin oman aikataulunsa mukaisesti, ja Italian kansallispäivän kunniaksi saatiin vielä ylimääräinen 12h kaupan päälle, toisin sanoen pariksi päiväksi ajeltavaa.

Bussi kiersi tiettyä reittiä nähtävyydeltä toiselle ja siinä samalla näki Roomaa. Oli kiva kuvata ja avomallin yläkerrassa istuessa sai hyvin aurinkoa, eikä tullut superkuuma kun ilmavirta vähän viilensi.


Rooman ruuhkat

Välillä käytiin hotellilla ottamassa lepiä ja syömässä lounasta, sitten hieman siistiydyttiin ja lähdettiin uudelleen liikenteeseen iltaa vasten, tarkoituksena suunnata katsomaan osaa nähtävyyksistä uudelleen auringonlaskun aikaan tai pimeällä, niiden hienojen valaistuksien vuoksi.

Meidän matkan ajaksi sattui Italian kansallispäivä sekä vielä joku katolisen kirkon konferenssi jossa Paavi oli puhumassa, ja porukkaa oli todella paljon. Välillä osa teistä oli suljettuna ja niinpä meidän yksi ilta-ajelu venyikin aikamoiseksi kun kieroajelubussi ei päässyt ajamaan sieltä mistä piti, ja kiertoteilläkin jumiuduttiin ruuhkiin, mutta hauskaa oli!

Parasta Italiassa

Parasta reissussa oli ehdottomasti kaiken kauneus ja kiertoajelu ympäri Roomaa, tiettyjen upeiden nähtävyyksien näkeminen livenä kuten Colosseum, Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat. Lämpö, aurinko ja… yllätys yllätys: italialainen ruoka!

Ah, se oli aivan hitsin hyvää joka kerta ellei jopa erinomaista ja taivaallista, ja siitä riittäisi kehuttavaa vaikka kuinka. Myös rantapäivä Santa Marinellassa oli ihana, mutta koska kuvasaldoa tuli tähänkin postaukseen jo ihan älyttömät määrät niin taidan jatkaa Italiasta vielä parin postauksen verran, muuten tulee lukiessa ähky.

Mutta hei, menkää, matkustakaa, eläkää, kokekaa! Niin teen minäkin!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

3 kommenttia

 1. Vera kirjoitti:

  Oi vitsi, Italia on kyllä ihana <3 Monet valittaa Italian kaoottisuudesta, mutta mua se ei jotenkin oo ikinä pahemmin haitannut, vaan se on ennemmin osa sitä rentoa elämäntyyliä.

  Täällä on ollut pitkään sama haave pelkästä menolipusta Italiaan, ja nyt se on toteutumassa, kun oon lähdössä ensi kevääksi vaihtoon Italiaan!

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Oi, tää Italia on kyllä ihana! Täällä Firenzessä lämmöt huuteli eilen +40 asteessa, rupes olee jo vähän liikaa ja illalla semmoista 33 pitkiäkin sitten just hyvänä ?
  Tänään taas matka jatkuu Gardalle, Venetsia ja Firenze koettu jo tällä reissulla ? Joskus täytyy tuo Roomalainen kokoea ja myös eteläinen Italia ?

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Italia ON ihana! Aika kovat lämmöt kyllä Firenzeen, huh huh. Kaupunkilomalla se on tosi kuumottavaa, mutta onneksi pääsette hieman Gardalle ”vilvoittelemaan” <3 Ihanaa reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *