Hae
Queen of Eve

”Oot niin ruma niin siksi et saa”

”Oot niin ruma niin siksi et saa”

Koin eilen aikamoisen järkytyksen täällä Espanjassa kun ystäväni laittoi kuvakaappauksen Iltalehden sivuilta, jossa mun sinkkuutta ja seksittömyyttä koskeva artikkeli vuoden takaa oli julkaistu uudestaan. Juttu loisti siinä ”huomaamattomasti” kuninkaallisten häiden vieressä kirkuen otsikollaan mun kahden vuoden selibaatista, tosin jos lehti olisi tarkistanut tietonsa niin juttuahan olisi voitu päivittää siihen kolmeen vuoteen. Newsflash!

Tämä ei ollut välttämättä ihan paras yllätys ja olisin saanut slaagin jos itse olisin muina miehinä selannut otsikoita ja oma naama pompannut esiin asiasta mitään etukäteen tietämättä. Silloin, kun etukäteen tietää julkaisupäivän niin näitä lehtijuttuja osaa odottaa ihan erilailla, tällä kertaa tuli hieman puun takaa. Itse jutussahan ei siis mitään vikaa, olen sen haastattelun kerran pyynnöstä antanut ja seison sanomani viestin takana, mutta pieni shokki se oli huomata tällainen asia uusintana ilman etukäteistiedotusta.

Malja rumuudelle!

Oh boy, here we go!

Perinteiseen tapaan, ihan kuten vuosi sittenkin oli juttua jaettu Facebookissa niin Iltalehden omilla sivuilla kuin monissa muissa ryhmissä. Vastaanotto oli se sama vanha. Osa ymmärtää lukemansa ja osaa suhtautua juttuun asiallisesti riippumatta siitä oliko se omasta mielestä kiinnostava vai ei, osa sitten taas… no sanotaan näin kauniisti, että ei ihan parhailla käytöstavoilla varustettuja. Jutustahan saa toki olla mitä mieltä tahansa, ja joillekin ihmisille kaikenlaiset ihmissuhdeaiheet, seksuaalisuus ym ovat tylsiä ja epämielenkiintoisia aiheita (tai jopa tabuja), mutta suurimmalle osalle ne ovat kiinnostavia ja siksi niistä tehdään lehtijuttuja.

Kysymys ”ketä tämmöset jutut muka kiinnostaa?” on sinänsä absurdi, kun todellisuudessa juuri tämän kaltaiset ihmissuhdeasiat kiikkuvat aina otsikoiden TOP-luetuimmissa. Ihmisiä kiinnostaa ja toimittajat tietävät sen. He kirjoittavat juuri niistä aiheista ja otsikoivat jutut juuri niin, että ne jutut luetaan. Ja mikä parasta: niihin reagoidaan. Sitä lehdet haluaa. Itseänikin kiinnostaa muiden ihmisten näkemykset ja kokemukset ja mieluusti vaihdan ajatuksia toisten kanssa, luen uutisia ja artikkeleita erilaisista aiheista. Mielestäni vuorovaikutteisuus ja avoimen keskustelun kulttuuri on hieno juttu, ja siihen pyrin myös omalla työlläni – siis tällä bloggaamisella. Haluan voida vaikuttaa mielipiteisiin, antaa vertaistukea ja jonkinlaista inspiraatiota ihmisille elämässä, mitä milloinkin jutusta riippuen.

Olenko niin ruma etten saa vai enkö vain halua?

Älytöntä näiden lehtijuttujen kommentoinnissa on kuitenkin se, että mennään henkilökohtaisuuksiin ja aletaan arvostelemaan toisten ihmisten ulkonäköä. ”Sä oot niin ruma niin siksi et saa”. Kiitos mielipiteestäsi sinä kasvoton, anonyyminä ja ilman sukunimeä kommentoiva ”Urpo” (nimi vaihdettu osuvampaan). Mun ulkonäkö ja kommentoijien mukaan vaihtuva ruma/kaunis/ihana/lihava ei ollut jutun pointtina vaan se, että ilman seksiä voi elää ihan onnellista ja hyvää elämää. Toisinaan seksittömyys on valinta, eikä irtoseksi välttämättä sovi kaikkien ihmisten moraalikäsitykseen tai muuten vaan ole se pala kakkua.

Yksin voi elää tasapainoista ja mukavaa elämää, eikä se pakonomainen parisuhteen etsiminen ja seksin kaipuu ole jokaiselle sinkulle ominaista. Kukin toimii tavallaan, ja on ihan ookoo tehdä juuri sitä omaa juttua. Seksiä olisi varmasti tarjolla minullekin siitä huolimatta, että jonkun mielestä olen ruma. Jollekin toiselle en ole ja ihan vinkiksi monille: Kyllä sitä seksiä harrastavat myös ne sinun mielestäsi ”rumat ja lihavat”, seksi kuuluu kaikille ulkonäöstä riippumatta. Jutun ydin ei muutenkaan ollut ettei seksiä saa, vaan se ettei sitä irtoseksiä halua. Kyse on valinnasta, ei pakosta. Yksinkin sitä tietä voi kulkea ja vaikka parisuhde onkin ehkä tavoittelemisen arvoinen asia, niin asiat tapahtuvat ajallaan. Turha näistä on ottaa paineita.

Ihanaa sunnuntaita just sulle kuka tätä nyt luet, olit sitten sinkkuna tai parisuhteessa ja elät seksuaalista tai seksitöntä elämää. Kaikkea hyvää, aurinkoa ja lämpöä sinne Suomeen!

Pssst! Tänään on viimeinen päivä tilata Dermosililtä ilman toimituskuluja koodilla eveliina18 ja osallistua Dermosil kosmetiikkapaketin arvontaan Instagramissa ja blogipostauksessa Hehkuva Dermosil kesämeikki ja arvonta joten käyppä osallistumassa ja tee tilauksesi ennenkuin on liian myöhäistä :)

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Henna kirjoitti:

    Urpo todellakin oli kommentoija! Ulkonäköasioista voi olla montaa mieltä mutta yksi asia on varmaa: sisäinen rumuus ja idioottius on kamalinta ikinä! Mun mielestä sä hehkut, kiloista viis?

  2. kkk kirjoitti:

    Uutiset julkaistaan usein uudestaan ja uudestaan. Se miten toisista ihmisistä tykätään, ei ole ulkonäöstä kiinni. Ja on ihmeellistä jos ei saisi olla yksin, jos niin haluaa. Meitä on useita sinkkuja, jotka olemme täysin omasta halustamme yksin vuodesta toiseen ja ilman vaihtuvia kumppaneita. Meissä on kaiken kokoisia ja kaiken näköisiä. Sellaiset ihmiset jotka hyppäävät ns.kukasta kukkaan, eivät koskaan pysty ymmärtämään ihmisiä jotka eivät hyppää kukasta kukkaan tai vaihda kumppania kuin sukkia. Ennen vanhaan osattiin enemmän arvostaa perinteistä tapailua ilman sänkyyn menemistä heti, nykyään se taitaa olla jokin ”outo asia” jos ei kumppani vaihdu koko ajan. Hyvä lukea myös samalla tavoin ajattelevista, ettei koko ajan ole ns.pakko seurustella tai pakko vaihtaa kumppania, me kaikki emme halua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.