Hae
Queen of Eve

Puerto Banus ja yks miljonääri mulle kiitos!

Päiväretki Puerto Banus ja Marbella

Puerto Banus ja Marbella oli meidän viikonlopun retken suuntana. Molemmat kohteet ovat todella kehuttuja ja hehkutettuja, joten mekin päätettiin sitten lähteä seikkailemaan sinne suuntaan sunnuntaina. Fuengirolasta Marbellaan ja Puerto Banukseen on noin puolen tunnin ajomatka joka taittui rivakasti kauniista maisemista nauttien. Moottoritie kulkee lähellä merenrantaa, ja aina välillä toiselta puolen pilkistelee turkoosinsinisenä kimmeltävä meri ja toisella puolen upea jylhä vuoristo. Se täällä onkin kivaa kun maisemat on niin kauniita. Mikäs siinä palmupuiden verhoamia teitä ajellessa, auringon paistaessa.

Retkeily omalla autolla

Vuokra-auto meillä on koko kuukaudeksi hankittu Autokatista yhteistyöllä ja vaikka itse Fugessa voisikin kätevästi kävellä paikasta toiseen, niin kyllä se oma auto on todella luksusta ulkomailla. Me ollaan jo päästy tekemään useampia reissuja kauemmaksikin ja muutenkin tehty sellaista maisema-ajelua, mitä ei ilman autoa tulisi tehtyä. Ollaan käyty Mijas Pueblossa jonne palataan vielä tämän reissukuukauteni loppupuolella toistamiseen (niin ihana paikka se oli), viime viikolla käytiin Esteponassa ja Cadizin maakunnassa San Roquessa ja Sotograndessa eräissä yksityisjuhlissa ja nyt sitten tämä Marbellan ja Puerto Banuksen reissu. Vielä varmaan tulee käytyä ainakin Benalmadenassa ja Ronda on ihan ehdoton. Kivahan se on kun niin kätevästi omalla autolla pääsee paikasta toiseen!

Puerto Banus

Mutta niin, takaisin Puerto Banus -retkeemme! Marbellasta noin kuuden kilometrin päässä oleva Puerto Banus on ylellinen ja rikkaiden suosima huvipursisatama, jonka varrella on kalliita merkkiliikkeitä ja ravintoloita. Huvipursisatamassa voi bongata upeiden jahtien lisäksi myös hemmetin kalliita ja hienoja autoja, myös joitain todella harvinaisuuksia. Siinä, missä monet ihmiset kuvauttivat itsensä huvipursien edustalla, olivat myös kalliit autot suosikkikohteita valokuvan ottamiseen, mutta oli siellä muutakin kuvattavaa.

Kaunis paikka

Mun mielestä yleisesti Puerto Banus oli tosi kaunis paikka. Ihme ja kumma, siellä oli myös todella hiljaista! Me olimme paikalla siis sunnuntaina, eikä mihinkään tarvinut jonotella ja muutenkin oli tosi kuollutta. Toki kaikki liikkeetkin olivat kiinni, mutta ei me oltu mitään menossa ostamaankaan, ainoastaan ihailemaan maisemia ja katsomaan, että millainen paikka se nyt sitten oikein on.

Sää oli ihan mieletön. Aika tyyni, vain pieni tuulenvire ja aurinko paistoi silmiin niin, että häikäisi. Ihanan lämmin, noin +27 astetta ja sai ihan kaikessa rauhassa kulkea ja ihmetellä ympärilleen. Kyllä sitä tuli mietittyä, että mitäs jos voittais jossain eurolotossa jonkun jackpotin ja 50 miljoonaa. Saisiko sillä jonkun pikku paatin ja purteloisen, tai edes vuokrattua hetkeksi jonkun ja elettyä leveää elämää aurinkorannikolla? Sopis mulle.

Huvipursisatama

Satamaa olisi voinut kävellä pidempäänkin ympäriinsä ja ihailla huvipursia ja kalliiden merkkiliikkeiden ikkunoita, mutta se ei nyt oikein ollut se juttu. Kun näki ne 5-10 isoa ja upeinta huvijahtia niin loput oli samanlaisia, tai vaan pienempiä. Mulle se oli aivan riittävää.

Musta batmobile, tai siis bat yacht tai mikä nyt onkaan iski hyvin silmään muuten täysin valkoisten alusten seasta. Siinä oli tyyliä, mä voisin nähdä itseni tuossa pehmustetulla patjoista tehdyllä patiolla loikoilemassa varjossa ja näpytellen blogia läppäri sylissä. Kukahan tuon veneen omistaa? Onko se sinkku ja kelpaiskohan hieman tuhdimpi ja vanhempi suomalainen emäntä? Ei taida olla saumaa… Haha.

Yhteenveto reissusta

Puerto Banus oli paikkana aivan ihana ja seuraavan kerran kun Espanjaan tulen, niin varmasti vierailen uudelleen ja vietän tuolla koko päivän ihan kaikessa rauhassa. Marbella sen sijaan oli meille täysi pettymys, ei oikein löydetty mitään, parkkipaikkoja ei ollut missään, kaikkialla oli täyttä, tungosta ja ihan kamalaa ja koko Marbellan väki liikenteen tukkona, joten sen osalta matkamme oli aikalailla farssi. Valehtelematta puolitoista tuntia ajeltiin autolla ympyrää nälkäkuoleman partaalla ja pissahädän armoilla, kun mikään ei oikein ottanut onnistuakseen.

Puerto Banus sai meidän poppoolta arvostelun 4/5 ja Marbella 1/5. Ei ehkä ihan kokonaan Marbellan syy, mutta nyt olivat tähtien asennot väärät ja kuu vinksallaan sitä reissua ajatellen, eikä mikään asia ollut kohdallaan saati onnistunut puoliksikaan. Kiitos kuitenkin kauniin Puerto Banuksen, ei reissu ollut turha. Sitä voin suositella muillekin, ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Jos haluat seurata matkaani ja meininkiä niin pysy kuulolla blogissa ja siirry virtuaalisesti Espanjaan mun Instagram Storyissä. Eli laitappa queenofeve seurantaan!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *