Hae
Queen of Eve

Parhaat jouluelokuvat x 10 jotka on pakko katsoa

Jos jouluelokuvat on sun juttu niin rakastat näitä!

Mä rrrrrrakastan jouluelokuvia ja koko joulukuu on perinteisesti se kuukausi vuodesta, kun mulla pyörii useat eri jouluelokuvat koneella. Luulen, että mä olen nähnyt varmaan kaikki jouluelokuvat mitä on olemassa ja useat niistä moneen kertaan. Joskus mä olen viettänyt oikein jouluelokuva-maratonia – Niistä tulee vaan niin hyvälle mielelle ja jouluisa olo. Ihan parasta viihdettä joululoman ja välipäivien aikana!

Voisin luetella helposti varmaan parisenkymmentä joulun aikaan sopivaa elokuvaa, mutta päätin kutistaa listan kymmeneen mun suosikkiin. Näistä muutamista on olemassa useampikin leffa, eli 1, 2 ja 3 osia, mutta olen valinnut esittelyyn juuri sen oman suosikin.

Jaoin jouluelokuvat kahteen osaan, puolet on ehkä enemmän aikuiseen makuun (vaikka varmaan sopinee kaikille, mutta joskus huumori voi olla ehkä vanhemmalle väelle suunnattua) ja toinen puolisko sitten on taas ihan koko perheelle sopivaa leppoisaa hömppää.

Aloitetaan niillä mun mielestä aikuisemmalle väelle suunnatuilla leffoilla jotka ehdottomasti suosittelen katsomaan.

Jouluelokuvat aikuiseen makuun

Joulupuu on kärvennetty

Joulupuu on kärvennetty on järjestyksessä kolmas Griswoldin perheen lomanvietosta kertova elokuva. Pidän kaikista leffoista joissa tämä perhe hulluttelee, mutta tämä on ehdoton suosikkini. Leffa on aika vanha, muistaakseni vuodelta 1989 mutta taattua kamaa. Ihan loistava!

Tässä leffassa Griswaldien isä (Chevy Chase) odottaa työpaikan joulubonusta ja virittelee tuhansia jouluvaloja pitkin taloa (huonolla menestyksellä). Heille tulee kutsumattomia sukulaisvieraita  joka aiheuttaa lisää ongelmia ja kaikenlaisia kommelluksia.  Appivanhempien lisäksi paikalle saapuu äkäinen setä, hieman höperö täti sekä persaukinen serkku perheineen. Mielestäni tämä huumori sopii erityisesti aikuisille kun tässä on jotain sellaista käsinkosketeltavaa joulustressiä ja vitutusta, mutta kuitenkin koko ajan hauska meininki.

Skipataan joulu

Tim Allen ja Jamie Lee Curtis on tässä pääosassa ja leffa alkaa siitä kun heidän tytär on ulkomailla ja kertoo jäävänsä joulun viettoon sinne. Perheen isä innostuu asiasta ettei tarvikaan suunnitella joulua, ja ehdottaa vaimolleen Karibian risteilyä perinteisen joulunvieton sijaan nyt kun ovat kahdestaan. He tekevät kaikki valmistelut ja ovat innoissaan lähdössä reissuun, kun tytär yhtäkkiä ilmoittaakin olevansa tulossa jouluksi kotiin esitelläkseen uuden ulkomaisen poikaystävänsä.

Siitä aiemmin lievänä alkanut sekoilu sitten eskaloituu puolipaniikiksi kun ns. täydellinen joulu pitää järjestää tyyliin vuorokaudessa ja kaikki on jo loppu kaikkialta. Todella viihdyttävä leffa.

Loistavat naapurit

Tässä pääosissa on mm. Matthew Broderick, Danny DeVito ja Kristin Davis. Tässä leffassa ns. hienompi perhe saa uudet naapurit, autokauppiaan vaimoineen. Autokauppias (DeVito) on hieman höntti tapaus ja haluaa saada talonsa loistamaan avaruuteen asti ja se kismittää hienomman perheen miestä. Tästä alkaa eräänlainen taistelu siitä kumpi on parempi jouluihminen ym.

Leppoisaa huumoria ja hölmöilyä.

Joulupukki ja sen veli

Yksi mun lempinäyttelijä on tässä leffassa, eli Vince Vaughn joka esittää joulupukin veljeä Frediä. Hän on sellainen ongelmatyyppi, tavallaan vähän riitapukari ja olisi siellä tuhmien listalla, kun Nicholas luonnollisesti joulupukkina on todella kiltti ja hyväsydäminen ihminen.

Kun Fred puuhailee kaikkea epämääräistä ja hänen tekonsa johtavat ongelmiin niin Joulupukki-veli rientää apuun ja vie Fredin Pohjoisnavalle tekemään leluja. Kaikki ei tietysti mene ihan suunnitelmien mukaan ja tästä seuraa kaikenlaista.

Kuusi, pukki & kuokkavieras

Näyttelijöinä mm. Ben Affleck, James Gandolfini ja Christina Applegate.  Ben Affleck on leffassa todella rikas mies joka kyllästyy viettämään joulua yksin ja palaa talolle jossa vietti lapsuutensa. Oletuksena on että hän sitä kautta saisi jonkun joulufiiliksen itselleen, mutta talossa asuukin uusi perhe. Hän tarjoaa perheelle useamman sata tuhatta dollaria siitä, että he teeskentelisivät olevansa hänen perheensä joulun ajan.

Perhe suostuu vastahakoisesti ja miehellä onkin sitten kaikenlaisia hulluja toiveita. Tästä seuraa varsin hauskaa sekoilua ja nauraa saa.

Jouluelokuvat koko perheelle

Loput jouluelokuvat ovat sitten hieman ”kevyemmillä” aiheilla ja ehkä hieman lapsenomaisempia, joten sopivat hyvin koko perheelle. Jotkut aikuiset tosin saattavat pitää näitä tylsinä (minä en) joten nuo aiemmat viisi leffaa voivat olla perheen isommille hauskempia. Joka tapauksessa näistä saa kivaa joulumieltä ja tunnelmaa, joten seuraa vielä viisi hyvää leffaa.

Elf

Tämä jouluelokuva kertoo ihmistonttu Buddysta jota näyttelee Will Ferrel. Buddy kömpi lapsena joulupukin lahjasäkkiin ja salamatkustaja huomattiin vasta silloin kun joulupukki oli saanut lahjat jaettua. Koska Buddy oli orpo, päätti joulupukki kasvattaa Buddyn tontuksi kertomatta hänelle, että hän on oikeasti ihminen.

Vuosia myöhemmin kun Buddy on kasvanut aikuiseksi, hän tajuaa olevansa todella erilainen. Buddy on muita tonttuja paljon pitempi ja hitaampi tekemään lahjoja. Buddy alkaa epäillä alkuperäänsä ja tietää olevansa ihminen. Niinpä Buddy lähteä etsimään oikeita vanhempiaan New Yorkista josta loogisesti seuraa kaikenlaista sekoilua. Tavallaan tämäkin ehkä voisi olla juuri aikuiseen makuun Will Ferrelin takia, mutta sopinee kaikille.

Mutta mitä tapahtui joulupukille?

Joulupukkia näyttelee Tim Allen. Oikea joulupukki loukkaantuu toimittaessaan lahjoja Scott Calvin -nimisen lelukauppiaan kotiin. Ainoa ongelma on, että puettuaan joulupukin vaatteet päälleen Scot alkaa muuttua oikeaksi joulupukiksi.

Tästä leffasta on myös osat 2 ja 3 jotka ovat myös hyviä, mutta tämä eka on ehdoton suosikkini.

Yksin kotona 2 – Eksynyt New Yorkissa

Klassikkoleffa ja jatkoa 1 -osalle. Tämä on vain minusta mielenkiintoisempi kun tapahtumat eivät ole koko ajan kotona vaan New Yorkissa. Kevin hukkaa isänsä lentokentällä ja nousee New Yorkiin suuntaavaan koneeseen koko muun perheen lentäessä Floridaan. Yksin Nykissä poika yrittää pysäyttää kaksi varasta, jotka suunnittelevat lelukaupan ryöstöä jouluaattona.

Perinteinen must see – leffa.

The Grinch

Grinch (Jim Carrey) on joulua vihaava vihreä peikko joka asuu vuorella Huuvillen lähellä muista kyläläistä eristäytyneenä. Pieni Cindy-tyttö päättää tutustua tähän omituiseen hyyppäriin ja Grinch alkaa pikku hiljaa (tosin vastahakoisesti) muuttumaan.

Jim Carreyn näyttelyn takia varsin huvittava leffa. Ilmeet, eleet ym. Naurattaa ainakin minua.

Joulutarina

Kotimainen jouluelokuva joka kertoo koskettavan tarinan siitä miten joulupukista tuli joulupukki. Paikka paikoin tämä voi olla hieman synkkäkin suomalaiseen tapaan, mutta loppujen lopuksi kuitenkin erittäin hyvän mielen elokuva ja aivan ihanat maisemat ja tunnelma. Tässä saa nähdä joulupukin synnyn ihan lapsuudesta asti. Kaunis elokuva!

Toivottavasti näistä oli jotain kivaa vinkkiä, ja jos ette jotain leffaa ole näistä TOP 10 suosikistani katsoneet niin katsokaa ehdottomasti! Jokainen on katsomisen arvoisia ja itse olen nähnyt näistä jotkut jopa kymmeneen kertaan!

Mitkä on ne jouluelokuvat mistä te tykkäätte eniten?

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *