Hae
Queen of Eve

Töykeät taksikuskit

Huonot kokemukset taksissa

Yksi ammattiryhmä keiden kanssa mä olen välillä paljonkin tekemisissä on taksikuskit. Tämä johtuu ihan siitä, että Helsingissä ja keskustassa asuvana taksin käyttöni on kasvanut todella paljon niistä ajoista kun asuin muualla. Keskustassa asuvana ei itselläni ole käyttöä omalle autolle ja liikun pääosin julkisilla.

Kaikkialle ei kuitenkaan pääse kätevästi ja nopeasti julkisia kulkuneuvoja hyödyntämällä. Joskus siirtyminen paikasta A paikkaan B edellyttää vaihtoja, odottelua ja kävelyä vielä parhaassa tapauksessa molemmissa päissä, joten on vain kätevintä napata taksi. PR-tilaisuudet jotka eivät syystä tai toisesta sijaitse ihan keskustassa ovat tällaisia ja toinen syy taksin käytölle on esim. suurien pakettimäärien tai yksittäisesti jättikokoisten pakettien hakeminen postista. Niitä on ihan mahdoton kuljettaa julkisilla.

Aika usein mä olen liikenteessä koirieni kanssa, sillä Helsingin keskustassa monissa kaupoissa ja kahviloissa saa kuljettaa koiria mukanaan. Myös postikeikoille otan aina koirat mukaan, sillä yleensä kävelemme sinne tai muutoin ulkoilemme samassa yhteydessä puistossa. Sitten takaisin päin tullessa on vasta tarvetta taksille kun ei riitä kädet pakettien kanssa. Pääosin mun taksikokemukset on todella hyviä ja joskus sattuu samoja kuskejakin, mutta myös ikäviä juttuja on jotka ajattelin tässä kertoa.

Töykeät taksikuskit x 5

1. Puhumaton, jopa töksösti vastaileva taksikuski joka lähinnä ärähtelee ja murahtelee keskustelun vastaukseksi. Tätä pidän todella outona, mutta tällaisia taksikuskeja olen kohdannut muutamia. Asiakaspalveluammatissa ja pienessä tilassa asiakkaan kanssa yhdessä ollessa voi tunnelma muuttua todella vaivautuneeksi jos ei osaa minkäänlaista small talkia eikä edes vastaa asiakkaan kysymyksiin tai kommentteihin. Itselleni on paristi sattunut outoja tilanteita jossa minä itse asiakkaana olen ollut iloinen, hymyilevä ja vaikka hieman naurahdellen kertonut jotain ja reaktio on täysi hiljaisuus, naama nurinpäin oleminen tai jonkinlainen murahdus.

2. Pahalle haiseva ja likainen taksikuski. Taas tulee tämä pieni tilakin esille ja asiakkaana on todella ikävää olla taksikuskin kyydissä joka ihan rehellisesti haisee pershieltä, pesemättömiltä nivusilta, vanhentuneelta viinalta, hieltä ja pahimmassa tapauksessa vielä hammasmädän löyhkä pelmahtaa takapenkille hengityksen mukana. Kerran jouduin tekemään ilmoituksen taksitarkastajalle sillä taksikuski oli ihan silminnähden epäsiisti ja likainen ja autossa oli kamala haju. Oli todella vaikeaa olla yökkimättä.

3. Koiriin negatiivisesti suhtautuvat kuskit. Pääosin palaute koirista on hyvää ja ilmoitan aina puhelinapilla taksin tilatessani, että mukana on kaksi sylikoiraa jotka kulkevat jalkatilassa. Tämän kerron myös jos olen soittanut taksikeskukseen, ihan koska haluan varmistaa ettei minulle lähetetä esim. allergiataksia. Pääosin kuskit ovat iloisia ja nauravaisia, kyselevät koirien nimiä ja jututtavat, mutta monet ulkomaalaiset taksikuskit suhtautuvat koiriin omituisesti ja matka alkaa usein negatiivisesti. Kun on kyseessä töykeät taksikuskit niin ensimmäinen sana ei ole tervehdys vaan huudahdus ”Olen allerginen koirille!” ja vihainen mulkaisu. Käsky pitää koirat kaukana kuskista ja toisinaan jopa selkeää iljetystä viestivät eleet. Tämän koen töykeäksi käytökseksi ja se on jotenkin henkilökohtaisesti loukkaavaa, aivan kuin pitäisi pyydellä anteeksi kuskilta.

4. Kuskit jotka eivät auta tavaroiden kanssa, eivät nouse autosta avaamaan ovia tai takapaksia siitäkin huolimatta, että näkevät asiakkaalla olevan paljon kantamuksia. Jotkut kuskit myös välttelevät esim. oven eteen ajamista vaikka siinä olisi hyvin tilaa tai eivät pysähdy kun heille huitoo vaan ajavat jonnekin sivuun tai tien toiselle puolen. Tämä yleensä tapahtuu silloin kun on huono sää, vettä sataa kaatamalla tai on jotain älyttömiä lumivalleja missä on saanut sitten kompuroida. Tällaiset töykeät taksikuskit usein vielä näpyttelevät kännykkäänsä lämpimässä autossa sisällä ja antavat asiakkaan ähertää itse tavaroita takapenkille.

5. Epämääräisen töykeät taksikuskit jotka niputan samaan ryhmään. Yksi ei kerran suostunut laittamaan radiota päälle autossa koska se on kuulemma laitonta. Toinen kielsi minua puhumasta työpuhelua takapenkillä ajon aikana koska se häiritsi ja kolmas piti luennon hampurilaisten epäterveellisyydestä ja prosessoidun ruoan vioista oikein kiihkopaasauksella kun minulla oli hampurilaisketjun take away -pahvipussi mukana. Aivan käsittämättömiä tyyppejä. Paras ehkä oli tuo joka käski olla hiljaa takapenkillä. Olisi luullut olevani piilokamerassa mutta en ollut!

Tällaiset töykeät taksikuskit on tullut tässä seitsemän vuoden taksiajeluiden aikana bongattua. 95% taksikuskeista on aivan mahtavia, hauskoja ja pitkä-aikaisia alansa konkareita ja heille suuri kiitos. Sitten löytyy tämä 5% jotka eivät ihan loista, mutta niinhän se on varmasti jokaisessa työssä. Kaikki eivät sovellu joka alalle ja toiset ovat enemmän supliikki-ihmisiä kuin toiset.

LUE MYÖS KIRJOITUKSENI AJAN TAKSILLA KUIN JANI TOIVOLA MUTTA MAKSAN ITSE

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

2 kommenttia

  1. Chandelierhome | Meiju kirjoitti:

    Ai kauhee mitä kuskeja sulla on ollut ? ihan uskomatonta. Mulla on yhdesti vaan sattunut olemaan outo taksikuski ja se johtui siitä kun hän ilman syytä vittuili ajomatkan ajan yhdelle miehelle meidän seurueesta kun ajettiin tilataksilla. Ihan ilman syytä. Yleensä mä vaan häpäisen ihteni siellä taksin vänkärinpenkillä pienessä tuutissa selittämässä jtn paskaa. ??

    • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

      95% on kyllä hyviä tyyppejä, mut oon käyttäny taksia niin paljon että näitä töykeitä tyyppejäkin on sitten väkisin sattunut kohdalle. Muutenkin Helsingissä on useita taksifirmoja ja ihan sikana noita kuskeja, joten on todennäköisempää että jotain huonojakin kokemuksia tulee. Täällä myös todella paljon ulkomaalaisia kuskeja keiden kanssa voi olla kielitaito-ongelmia, paikkakunnan tuntemattomuutta ja muita kulttuurieroja mitkä sitten näkyy paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *