Hae
Queen of Eve

Onko onnellisuuden tavoittelu turhaa?

Onko onnellisuuden tavoittelu turhaa?

Kansainvälinen onnellisuuden päivä on tänään 20.3. Nyt varmasti joku miettii, että miksi tällekin pitää olla oma päivänsä? Täytyykö sitten muut päivät vuodesta olla onneton? No ei ihan, sama kuin ystävistä, äidistä ja isästä voi iloita kaikkina vuoden päivinä ja (joulu)lahjojakin saa antaa vaikka joka päivä. YK kuitenkin juhlii onnellisuutta 20.3 ihan siitä syystä, että juuri tänä päivänä vietetään vuosittaista kevätpäivänseisausta jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkiä. Sitä pidetään vakauden ja rauhan kuvauksena ja YK:n mukaan onnellisuuden tavoittelu on ihmiselämän olennainen tavoite. 

Mä olen vahvasti samaa mieltä

Jotkut ihmiset näkee, että onnellisuuden tavoittelu on jonkinlaista laiskuutta ja liian hyvän perässä juoksemista. Sellaista, että onnea hakeva ihminen on liian mukavuudenhaluinen ja typerä haihattelija. Mä olen eri mieltä.

Mun mielestä elämän tulee olla kivaa ja mahdollisimman helppoa huolimatta siitä, että osa ajattelee toisin. Onnellisuuden tavoittelu on ihan järkevä periaate, sillä se oma onnellisuus lisää elämän mielekkyyttä ihan mielettömästi. Minun puolestani kukin saa tehdä oman elämänsä niin vaikeaksi kuin suinkin mahdollista, mutta itse yritän päästä mahdollisimman helpolla ja niin, että voin tästä ainutlaatuisesta elämästäni nauttia. Tässä oman onnellisuuden metsästämisessä tulee kuitenkin huomioida muutkin, enkä kannusta ketään olemaan onnellinen muiden kustannuksella.

Olen onnellinen ihminen ja mulla on onnellinen elämä

Näin ainakin koen tällä hetkellä. Se, että olen onnellisempi kuin pitkiin aikoihin on kuitenkin vaatinut multa hieman siltä omalta mukavuusalueelta poistumista edes hetkeksi. Kaikki onni ei ole tullut taivaasta syliin tipahtaen, vaan olen jonkin verran joutunut näkemään vaivaa oman onneni eteen.

En väitä, että olen superonnekas ja kaikki asiat elämässäni olisivat loistavasti. Minulta puuttuu aina vapaana ja tarjolla oleva matkakumppani kaikille haluamilleni reissuille, minulla ei ole elämänkumppania ja parisuhdetta jonka kanssa jakaa arki ja fyysinen kuntonikin voisi olla paljon parempi.  Onhan näitä jos alkaa miettimään, mutta sitä ei ole tarkoitus miettiä mitä kaikkea puuttuu, vaan mitä kaikkea mulla jo on. Näiden asioiden puute ei vähennä onnellisuuttani sillä ne ovat vain yksi osa kokonaisuutta ja vähemmästäkin olen onnellinen.

Mulla on onnen aiheita ja paljon hyviä asioita elämässä

Rakastavat vanhemmat ja mahdollisuus viettää aikaa heidän kanssaan
Läheisiä ystäviä ja ennen kaikkea erilaisia ystäviä
Mahdollisuus matkustella vapaasti
Hyvä koti ja elinympäristö
Suloiset lemmikit
Motivoiva työ

Ja jos oikein mietitään niin olenhan etuoikeutettu monessa asiassa. Tänään aion muistaa tarkasti omat onnen aiheeni ja lupaan, että jatkossakin teen töitä oman onnellisuuteni eteen, sillä sitä kautta pystyn olemaan parempi ihminen ja mukavampaa seuraa myös muille ihmisille.

Olkaa onnellisia, pienestäkin!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Yksi kommentti

  1. Riikka kirjoitti:

    Hei, ajattelen onnellisuudesta, että se ei ole kiinni siitä mitä on (duunia, ystäviä, parisuhdetta etc).
    Onnellisuus on kiinni siitä näkökulmasta, mistä tarkastelee elämää. Kiitollisuus lisää onnellisuutta ja jos näkee elämässään pienet ihanat asiat, kokee kiitollisuuden kautta onnellisuutta. Näkee sen mitä on se sijaan että kiinnittäisi huomiota mitä ei ole. Kaikista tärkeintä kuitenkin onnellisuudessa on mielestäni suhde itseen. Myötätuntoinen, rakastava suhtautuminen itseen kantaa elämässä sellaisinakin hetkinä kun on vaikeita aikoja.
    Asiat voivat olla ulkopuolisin silmin hemmetin hyvin, mutta ihminen voi olla todella onneton, jos ei pysty rakastamaan itseään vaan suhtautuminen itseen on hyvin kriittistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.