Hae
Queen of Eve

Loputon väsymys

Mut on vallannut ihan käsittämätön väsymys. Sellainen loputun, pohjaton väsymys joka ei tunnu poistuvan edes sillä että makaa sängyssä pari päivää putkeen tehden – ei yhtään mitään. Lauantaina lepäsin. Illan kohokohta oli lasillinen valkoviiniä mutta minnekään muualle en lähtenyt kuin puolilta öin petiin, nukkumaan 12h yöunia. Että varmasti riittäisi.

IMG_20150718_204807
Sunnuntainkin vietin leväten. Otin välillä torkkuja jotta jaksoi taas jatkaa lepuuttamista. Oli se makoilu niin rankkaa. Katsoin useamman leffan tabletilta ja youtubesta monen monta dokkaria aina maailman vaarallisimmista eläimistä jenkkien kovimpiin vankiloihin. Ei ollut nälkä eikä janokaan, aika vaan meni eteenpäin merkityksettömänä. Petasin minä sängyn, pukeuduin, meikkasinkin. Pistin Diorin punaista huulipunaa ja otin selfien. Tuon hymyn jälkeen olin taas pohjattoman väsynyt. En saanut itsestäni irti yhtään mitään. Joskus on hyvä olla paikoillaan ja keskittyä rentoutumaan mutta mitäs sitten kun ei muuta osakaan? Ei elämä voi olla yhtä lepäilyä.

IMG_20150719_152637
Mietin että mitä todennäköisemmin ruokavalion köyhyys ja ateriarytmin puuttuminen on yksi asia mikä tällä hetkellä väsyttää, sillä en minä oikeasti voi näin voimaton ja jaksamaton olla. Jos vähentäisin hiilihydraatteja ja lisäisin proteiinia, ja söisin runsaasti kasviksia. Niin, ja pitäisin siitä rytmistä kiinni kun taas huomaamatta tunnit vaan kuluvat. Ehkä se terveellisempi ruokavalio auttaisi jaksamaan ja piristäisi mua, toisi mulle kaipaamaani energiaa.

Nyt vaan pitäisi saada energiaa suunnitella ruokia. Ostaa ne. Valmistaa ne. Niin, ja syödä ne.

3 kommenttia

 1. tanttaralla kirjoitti:

  Nykyäänhän on melkein joka kaupassa salaattitiski, mistä voi itse lappaa kippoon salaatin haluamistaan aineista. Helppoa ja herkullista. Tosin kallista kyllä, mutta jos semmosella pääsis alkuun ja sit kun voimistuu ja piristyy voi siirtyä pilkkomaan itse vihanneksensa :)

 2. ananas kirjoitti:

  Voihan toi väsymys liittyä myös noihin muutoksiin mitä sulla on ollut, mieli työstää niitä tai jotain ja se vie voimia. Itsellä tulee joskus talvisin sairastelun jälkeen sellainen sohvaperuna-vaihe että tekis mieli vaan nukkua eikä todellakaan urheilla. Tavallaan en ihmettele että monille se jää päälle. Mulla siihen auttaa vaan se että jonkin aikaa pakotan itseni lähtemään liikkeelle. Joskus jopa lupasin itselleni että saan mennä ostamaan karkkia lenkin jälkeen (sitten ei kyllä enää tehnyt mieli). :D

  Ehkä voisit vaikka yrittää joka päivä mennä pienelle kävelylle..mä laitan jotain energistä musaa korviin ja puen urheiluvaatteet päälle ni siinä saa jo vähän puhtia ja sit vaan ulos. Ulkoilu ja edes pieni liikkuminen piristää yllättävän paljon.

 3. Mari kirjoitti:

  Mää eksyin tänne jostain ihan äsken enkä silleen tiiä mitä duunailet yleensä jne, mutta mulla viime syksynä älyttömään väsyyn auttoi b-vitamiini :D Voiko sulla ollu joku vitamiinipuutos?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *