Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Mä oon ihan rela!

Kaupallinen yhteistyö: Rela Tabs

Oo rela äläkä stressaa!

Nyt on rela meininki! Blogia aktiivisesti lukeneet ovatkin tietoisia tämän kevään ja kesän aikana tekemistäni muutoksista elämässäni, eikä tämä meneillä oleva syksykään tahtia hidasta, päinvastoin. Tein jo pidemmän aikaa sitten päätöksen ottaa relasti ja olla stressaamatta asioista joihin voin itse vaikuttaa: Otin vain niitä joitain rohkeampia loikkauksia kohti relampaa elämää.

Kun sen henkisen puolen kiireen, ahdistuksen, ärtyneisyyden ja stressin saa poistettua, tai ainakin minimoitua elämästään, voikin yhtäkkiä huomata omaavansa ihan uusia ajatuksia. Mulla on nyt ihan eri tuulet purjeissani puhaltamassa, eikä pienet vastatuuletkaan hidasta matkaa, kun on uudenlaista puhtia jaksaa arjessa. Fiilis on rela.

Relat aamut on iso osa mun jaksamista

Ne on mun uudessa, kiireettömämmässä arjessa parhaita. Olen illan virkku ja aamun torkku, nyt voin sitä toteuttaa tuntematta syyllisyyttä laiskottelusta. Jaksan panostaa aamupaloihinkin puolet paremmin kun olen järjestellyt arkeani minulle sopivaksi. Ei tarvitse joka aamu stressata.

Toki paljon on vielä opettelemista, sillä liian monina aamuina aamupala jää välistä. Opettelen silti koko ajan, koska se oma hyvä olo ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa. Haluan olla energinen, jaksava, saada asioita aikaan ja mikä tärkeintä: Pysyä terveenä.

Yksi rutiini minulle on kuitenkin syntynyt josta en ole muutamaan kuukauteen lipsunut. Mun aamu alkaa aina Rela Tabs pureskeltavalla maitohappobakteerilla ja lasillisella vettä, hyvinä aamuina puolella litralla. Parhaina aamuina myös aamiaisella, mutta ei koskaan ilman mun maitohappobakteeria.

Miksi maitohappobakteereja?

Mä olen aina syönyt maitohappobakteereja lähtiessäni lomamatkalle. Olen aloittanut viikkoa ennen ja syönyt maitohappobakteereja koko matkan ajan. Se on ollut viisas teko, sillä olen välttynyt ikäviltä vatsa-oireilta, eikä ainakaan tähän mennessä ole yhdessäkään reissussa turistiripuli iskenyt. Käsihygienia on tietysti kaiken a ja o, sekä tietyissä maissa pulloveden juominen, riittävä nesteytys ja joidenkin ruoka-aineiden välttely, mutta se on fiksua antaa omalle elimistölle myös extraboostia avuksi, koska muutoksia bakteerikannassa on tulossa.

Sittemmin olen siirtynyt maitohappobakteerien päivittäiseen syömiseen ja olen huomannut oloni parantuneen. En omista erityisen herkkää vatsaa, mutta rehellisesti sanottuna aiemmin kovin epäterveellinen ruokavalio jota tällä hetkellä olen siistimässä, on paikka paikoin aiheuttanut vatsanpuruja. Maitohappobakteerien aloittaminen jo yksistään kuitenkin tasoitti ja rauhoitti vatsan oloa ja nyt tilanne on suorastaan loistava. En usko että haluatte kuulla kaikkia yksityiskohtia, mutta voin kertoa, että ero entiseen vatsani toimintaan on huomattava!

Mutta siis nehän on bakteereja!?!

Ihmisen elimistössä on aina hyviä ja huonoja bakteereita. Me suorastaan kuhistaan bakteereja, koska niitä on iholla, suussa, limakalvoilla ja erityisesti suolistossa, yhteensä jopa puolentoista kilon verran (miettikääpä sitä…). Pääasiassa bakteerit ovat hyviä, mutta vastustuskyvyn heiketessä ne huonot bakteerit sairastuttavat valtaamalla tilaa hyviltä bakteereilta. Bakteerien päätehtävät liittyvät aineenvaihduntaan: hyvät bakteerit edistävää hyvinvointia tuottamalla yhdisteitä jotka tehostavat suoliston toimintaa ja huonot bakteerit taas saavat aineenvaihdunnan sekaisin. Sen tuloksena voi olla ainakin pahoja hajuja peräpäästä ja ikävää ripulia, monen muun oireen ohella. (Ymmärrättekö nyt miksi en mennnyt yksityiskohtiin?)

Koska juurikin niiden hyvien bakteerien puute sairastuttaa enemmän kuin huonojen bakteerien olemassaolo, on näitä hyviä bakteereita syytä auttaa lisääntymään päivittäin. Hyviä bakteereita voi boostata monellakin tapaa, tärkeinpänä tietysti se monipuolinen, runsaskuituinen ja kasvispainotteinen ruokavalio. Aina ne ruokailutottumukset eivät kuitenkaan ole täysin esimerkillisiä, joten hyvien bakteerien määrää voi lisätä myöskin ottamalla päivittäin maitohappobakteereita.

Mun lempibakteerit

Rela Tabs maitohappobakteerit on kaikki pureskeltavia ja todella hyvänmakuisia. Niille keitä inhottaa tablettien nieleminen veden kanssa tämä on varmasti mukava uutinen. Toinen juttu on tuo maku. Se on oikeasti onnistunut ja aidosti hyvältä maistuva. Mun lemppari oli ennen raikas omena, mutta nyt olen syönyt tuota appelsiinin makuista, koska siihen on vielä lisätty D-vitamiinia.

Yhdessä pureskeltavassa tabletissa on n. 100 miljoonaa maitohappobakteeria ja hyvin imeytyvää D3-vitamiinia, joka vahvistaa vastustuskykyä. Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että tätä appelsiinia ja omenaa tekisi mieli ottaa enemmänkin kuin vain se yksi, maistuu niin makealta, haha. Hyvänä kakkosena tulee sitten mansikka ja mieto sitruuna, mutta koska ne ovat varmaan aika perinteisiä makuja, on mulle nuo appelsiinit ja omenat vielä toimivampia.

Lactobacillus reuteri Protectis® on ihmiselle luontainen maitohappobakteeri

Nyt sitten kukaan ei ala lapsellisesti hihittämään kun kerron seuraavan faktan. Lactobacillus reuteri on tutkitusti yksi harvoista maitohappobakteereista, joka on luontaisesti säilynyt ihmiselimistössä evoluution alkuajoista lähtien. Sitä on luontaisesti eristetty ihmiskehon eri osista, mm. äidinmaidosta, suusta ja vaginasta. Kyllä. Juuri sieltä. (Hihi). 

Monet elämäntapojen muutoksista ovat suolistobakteeriston kannalta epäsuotuisia, eikä suolistomikrobistot välttämättä ehdi sopeutumaan nopeisiin ja suuriin muutoksiin. Näitä ovat mm. antibiootit ja muut lääkkeet, liika hygieenisyys, keisarinleikkaukset, epäterveelliset ruokatottumukset, liika harjoittelu, matkailu ja stressaava elämäntyyli. Kun suolistomikrobit on kateissa, voi niitä lisätä takaisin suolistoon Rela Tabs maitohappobakteereilla. L. reuteri on kliinisissä tutkimuksissa todettu turvalliseksi vauvoille, lapsille ja aikuisille joten sitä voi huoletta käyttää myös alhaisen immuunivasteen omaavat ihmiset.

Rela Tabs valikoimista löytyy perinteisten eri makuisten 30 ja 90 purutabletin pakkausten lisäksi kuuriluontoiset maitohappobakteerivalmisteet, sekä tuotteita ihan pienille lapsille ja vauvoille. Rela tuoteperheestä löytyy myös koliikkitippoja ja esim. juomajauhe ripulin ja oksennustaudin ruokavaliohoitoon.

Milloin kannattaa syödä Rela Tabseja?

No milloin vaan, vaikka ihan päivittäin parantamaan sitä omaa vatsan ja suoliston mikrobikantaa ja vahvistamaan vastustuskykyä. Vähintäänkin kuitenkin esim. reissuun lähtiessä, eli kesälomat, syyslomat, joululomat, hiihtolomat sun muut ulkomaanreissut kannattaa aloittaa maitohappobakteerikuurilla jo kotona, mutta viimeistään matkan aikana.

Myös lasten vatsan toiminnan vahvistaminen on fiksua, sillä tarhasta ja koulustahan niitä bakteereja tuodaan ihan reppukaupalla. Myös erilaiset antibioottikuurit ja lääkekuurit kaipaavat usein rinnalleen kuuriluontoista maitohappobakteerien käyttöä, joita usein kyllä ihan lääkärissäkin jo suositellaan.

Itse suosittelen oman kokemukseni perusteella käyttämään maitohappobakteereita joka päivä, eron entiseen kyllä huomaa.

ARVONTA

Kommentoi tätä postausta 3-8.10 välisenä aikana (muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteen) ja olet mukana Rela Tabs maitohappobakteerivalmisteiden arvonnassa. Kahdelle lukijalle arvotaan iso paketti eri makuisia Rela Tabs valmisteita, joten nyt kannattaa kommentoida :)

Lisää tietoa Rela -tuotteista voit lukea täältä!

Queen Of Everything Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Rela Tabs

93 kommenttia

 1. pimassou kirjoitti:

  Maitohappobakteerit on oikeesti tärkeä juttu, niinpä osallistun arvontaan. Paketille löytyisi käyttöä meidän perheessä. :)

 2. Mariem kirjoitti:

  Nam, kuulostaa herkkubakteereilta!

 3. Heidi kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! :)

 4. Heli Heinonen kirjoitti:

  Tulisi kyllä tarpeeseen, siispä osallistun arvontaan.

 5. EllaM kirjoitti:

  Maitohappobakteerit kuuluu myös omiin aamurutiineihin, mutta näitä en ole vielä kokeillut! Haluisin siis mieluusti testata, onko eroa nykyään käytössä olevaan merkkiin :)

 6. Markku kirjoitti:

  Maitohappobakteerit kans itselläni käytössä, sillä vatsani on melko herkkä. Tarvetta siis olisi ja mielelläni kokeilisin tämän merkin tuotteita. :D

 7. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Maitohappobakteerit ovat asia, joista ei meidän perheessä luovuta! Syön niitä ympäri vuoden ja vihdoin ja viimein lapsellekin löydettiin maistuva maitohappobakteeri, itse asiassa just Relan mansikka!

 8. Minna kirjoitti:

  Maitohappobakteerit… syön niitä kuureina , hyväksi todennut mutta jostain pitää välillä karsia ja valitettavasti se on ensimmäisiä mikä jää pois, eivät ole halvimpia. Ja syöjiä meillä 5. Joten tulisi tarpeeseen :)

 9. Liinu kirjoitti:

  En ole aiemmin käyttänyt maitohappobakteereita, mutta haluaisin kokeilla vatsaoireiden hoitoon. Tulisivat siis tarpeeseen ?

 10. Resus kirjoitti:

  Tarvetta olisi, edellinen purkki päässyt loppumaan ja huomaa heti vatsan toiminnassa ja olossa.

 11. Elina kirjoitti:

  Mukana arvonnassa!

 12. Salli kirjoitti:

  Ollaan käytetty ja kyllä noille meidän perheessä olisi käyttöä. Mukaan arvontaan.

 13. Mirjami S kirjoitti:

  Moi Eve! Perheessä maitohappobakteereja vetää 4/4 ihmistä. Ne on vaan gauheen kalliita! Palkitse meitä paketilla tai kerron sulle jatkossa aina miten kenenkin vatsa toimii. ;D

 14. tyttönen kirjoitti:

  mukana

 15. Julia kirjoitti:

  Mullakin kulkee aina maitohapot reissussa mukana ja aloitan ne myöskin viikkoa aiemmin. Aina en ole tuolta turistiripulilta välttynyt esimerksiksi aasiassa reissatessa tuli vietettyä tovi jos toinenkin wc:n puolella. Muuten kyllä euroopan matkoilla maitohapot ovat ”toimineen” ja olen välttynyt niiltä pahemmilta taudeilta, joita esimerkiksi reissukaverit ovat saaneet. Mukana arvonnassa. :)

 16. Marja Inkinen kirjoitti:

  Nyt olis Relat tarpeeseen, kun reissu lähenee.

 17. Heini kirjoitti:

  Kyllä kelpaisi opiskelijalle! :) olen miettinyt ostamista useasti, mutta aina on kaatunut hintaan. Vaikka varmasti olisikin sen arvoista, mutta ylimääräistä ei nyt juurikaan ole valitettavasti :D

 18. Lotta kirjoitti:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa. Käytän itse Relaa päivittäin!

 19. Susan kirjoitti:

  Vitamiineja tulee kyllä popsittua, ehkä noitakin pitäisi :)

 20. Tähtikukka kirjoitti:

  Mukaan arvontaan!

 21. Jenni Koo kirjoitti:

  Kovan stressin seurauksena olisi taatusti järkevää syödä näitä. Varsinkin kun stressi tuntuu vaikuttavan vatsaan eniten.

 22. Saara kirjoitti:

  Meillä koko perhe syö maitohappo bakteereja joka päivä. Vaikka ovat kalliita. Sairastellaan tosi vähän ja vatsa sekä mieli kiittää. Suosittelen!
  Ehdottomasti arvonnassa mukana!

 23. maikki kirjoitti:

  Tarpeeseen tulisi :)

 24. Jenni kirjoitti:

  Mukana!

 25. Jensu kirjoitti:

  Mukana ollaan. :

 26. Chrisis kirjoitti:

  Uuu jee todellakin mukana arvonnassa!! :)

 27. Suv1 kirjoitti:

  Maitohappobakteereja meidän perheessä kuluu koiria myöten :D
  Joten mukana arvonnassa! Relatabsit eivät olekaan vielä tuttuja.

 28. Emilia kirjoitti:

  Mukana :)

 29. elina kirjoitti:

  Mukana!

 30. Ida kirjoitti:

  Tulisi tarpeeseen! Mukana arvonnassa :)

 31. Helena Koivusalo kirjoitti:

  Mukana arvonnassa, nämä tulisi tarpeen opiskelijalle :) Jospa jäisi flunssatkin vähemmälle!

 32. JennO kirjoitti:

  Olen kova stressaamaan, nämä varmaan oisi siis hyä tuote minulle :)

 33. Henna kirjoitti:

  Mukana! :)

 34. sikkuralla kirjoitti:

  Mukana.

 35. Terhi kirjoitti:

  Itsellä kans kohta puoli vuotta alkanu aamu Rela-tabuilla ja jo nopeasti huomasi vaikutuksen.. Täydennystä varastoihin siis kelpais! :)

 36. Maaritti kirjoitti:

  Mukana! Silloin tällöin popsin jo nyt maitohappoja mutta olisihan niitä parempi syödä säännöllisestikin. :)

 37. anna s. kirjoitti:

  Mukana tarpeellisessa arvonnassa :)

 38. Henna kirjoitti:

  Näin talven alla olisi hyvä tehdä pieni maitohapposantsaus, joten mukana :)

 39. nellis kirjoitti:

  Mukana. Oon niin samaa mieltä sun kanssas.

 40. Minttumaaria kirjoitti:

  Ehdottoman tärkeitä maitohappobakteerit etenkin syksy-ja talviaikana jolloin pöpöt jyllää noroineen, mukana arvonnassa :-)

 41. Susanna kirjoitti:

  Mukana :)

 42. Sirkkuli kirjoitti:

  Mukaan! :)

 43. Jonna kirjoitti:

  Osallistun arvontaan.

 44. hilkka kirjoitti:

  Mukana :)

 45. Smarianne kirjoitti:

  Mukana arvonnassa :)

 46. Helena Savikko kirjoitti:

  Olen käyttänyt jo vuosia! Kiva kun tulee aina erimakuja, mut sikti sitruuna pysyy aina suosikkina.
  Kiva ja tarpeellinen juttu ja arvonta!

 47. Seppo kirjoitti:

  Mukana arvonnassa. Käytän itse Relaa

 48. Veronica kirjoitti:

  Hyvä palkinto. Vastustuskyvyn ylläpito on äärimmäisen tärkeää

 49. tiiu kirjoitti:

  Mukana!

 50. Pauliina.K kirjoitti:

  Mukana :)

 51. ninna kirjoitti:

  maitohapot jo käytössä ja rela todettu luotettavaksi maistuu myös lapsille

 52. camilla kirjoitti:

  arvontaan mukaan

 53. seppo kirjoitti:

  hyvät tuotteet

 54. Pirde kirjoitti:

  Hyvä palkinto olis lisäämään vastustuskykyä :)

 55. Mara kirjoitti:

  Hiiiop! :)

 56. Kride kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! :)

 57. Li kirjoitti:

  Mukana :)

 58. Kirsti Rämö kirjoitti:

  Käytän päivittäin maitohappobakteereja kun olen päiväkodissa töissä ja aikahyvin olen sairauksilta säästynyt ja pissatulehduksetkin ovat vähentyneet kirsti-inkeri@suomi24.fi

 59. Sini kirjoitti:

  Mukana:) itsellä mansikka nyt testissä mut ois kiva kokeilla muitakin makuja.

 60. SannaMi kirjoitti:

  Mukana :) Tarpeellisia ovat!

 61. piitu kirjoitti:

  Mukaan! Käyttöä löytyisi täälläkin!

 62. Kiia kirjoitti:

  Nuo tulisivat tarpeeseen.
  Mukana arvonnassa! :)

 63. Hanne kirjoitti:

  Mukana!

 64. Jasmina kirjoitti:

  Juu tälle sekavatsalle olis oikeen hyviä :D

 65. Riiti kirjoitti:

  Oma vatsa voi paljon paremmin maitohappobakteerien avulla ja lapset ovat pysyneet terveinä nyt pitkän aikaa, vaikka päiväkodissa ja koulussa pöpöt ovat olleet liikkeellä. Haluankin uskoa että juuri Relatabs on ollut avain terveyteen. Meidän perheen aamurutiineihin Rela kuuluu olennaisena osana, enkä niistä luovu vaikka melko hintavia ovatkin isomman perheen käytössä.

 66. Mimi kirjoitti:

  Täytyis kyllä ottaa tavaksi syödä maitohappotabletteja päivittäin. Ehkä toi aamurutiini olis helppo oppii :)

 67. Sanna kirjoitti:

  Tulisi tarpeeseen! Oon myös opetellut käyttämään noita päivittäin ja eron kyllä selkeästi huomaa. Noita menee siis aika reippaasti mun käytössä, joten toivottavasti onni suosii arvonnassa. :)

 68. NannaS kirjoitti:

  Tarpeellisia olisi! Kannattaisi syödä :)

 69. Elise H. kirjoitti:

  Täyttä asiaa tuo kyllä, ehdottomasti kannattaisi ottaa maitohappobakteerit käyttöön.
  Mukana arvonnassa!

 70. Hanski kirjoitti:

  On hyvän makuisia, ja tällä vatsalla maitohappobakteerit syöminen on vain järkevää. Ehkä onnetar suosii! :)

 71. Riikka kirjoitti:

  Tulisi kyllä tarpeeseen tuo paketti, maitohappobakteerit (ainakin lähes) päivittäisessä käytössä täälläkin.

 72. Seija Utriainen kirjoitti:

  Tarpeellisia koko perheelle, ja varsinkin antibioottikuurin aikana

 73. Elina kirjoitti:

  Mielelläni osallistun arvontaan! Mielenkiintoinen juttu.

 74. Jess kirjoitti:

  Nää on hyvän makusia :)

 75. Anne kirjoitti:

  Arvonnassa mukana! Tulee aina muutaman kerran vuodessa ostettua jokin isompi purkki maitohappobakteereja ja syötyä kuuriluontoisesti, mutta voisihan niitä tietysti jatkuvastikin syödä. :)

 76. sarita kirjoitti:

  Mukana!

 77. Eeva kirjoitti:

  Itsekin pitäisi opetella relaamaan enemmän :) Mukana arvonnassa!

 78. Minca kirjoitti:

  Mukana :)

 79. Hanna kirjoitti:

  Mun pitäs opetella näiden vakkarikäyttö.. nyt vaan kuureina tulee syötyä. Mukana arvonnassa siis :)

 80. liinail kirjoitti:

  Ehdottomasti mukana! Nämä ovat todella tarpeellisia kun talvi tulee!

 81. ansu88 kirjoitti:

  mukaan arvontaan

 82. Sallikka kirjoitti:

  Tärkeitä ovat! Kunhan muistaa syödä :)

 83. Marru kirjoitti:

  Mukana!

 84. Sarkku kirjoitti:

  Paljon tärkeää tietoa!! Käyttöä olis ?

 85. Mirka kirjoitti:

  Mukana arvonnassa. Olenkohan kerran vai kaksi kokeillut vastaavia tabuja, mutta nyt vois olla otollinen aika uudelle yritykselle.

 86. Sofia kirjoitti:

  Mukana arvonnassa. Tulisi todella tarpeeseen kiukuttelevan vatsan kanssa. :)

 87. Anska kirjoitti:

  Flunssan kourissa osallistun arvontaan, jospa seuraavan pöpön onnistuisi välttämään maitohappobakteerien avustuksella?!

 88. Katia kirjoitti:

  Meillä käytössä myös päivittäin. Noita uusia makuja olisi kiva kokeilla.

 89. helinä kirjoitti:

  Hei kiva arvonta mulla on tuolla kaapissa jotain päiväyksen menettäneitä halppis tabletteja jotka kuulus ottaa veden kans mut oon neki pureskellu :) nii toi hyvä makuki ois ihan jees

 90. Hanna kirjoitti:

  Nam! Noi purutabletit on niiiin hyviä! Mukana arvonnassa

 91. pipsa kirjoitti:

  Mukana,niin tarvetta olisi!

 92. Elmo kirjoitti:

  Kyllä olisi tarpeen tässä perheessäkin ettei sairastelut alkaisi.

 93. Sari kirjoitti:

  Mukana arvonnassa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.